שלום רב,
אני מעוניין לתכנן רשת ביתית בבית חדש. כרגע יש לי 15 מגה אינטרנט של בזק שעובד עם מודם שמחובר לראוטר. באופן כללי אני מועניין לשדרג ל100 מגה,ככל הנראה גם של בזק. כרגע אצלי הראוטר הוא זה שמבצע את החיוג והמודם בסה''כ מעביר מהקו טלפון לCAT5 שנכנס לראוטר. לפי התכנון שלי, מודם וסוויץ ישבו בארון התקשורת, ואילו הראוטר שמבצע חיוג ישב בסלון. לפיכך, אמור לבוא כבל טלפון לארון תקשורת למודם,ואז כבל CAT ילך חזרה לראוטר ואז כבל רשת יחזור לסוויץ. האם לדעתכם חיבור כזה הוא הגיוני?האם גם המודם של 100 מגה של בזק עובד על בסיס הטלפון?
לחלופין, אוכל להשאיר את המודם בצמוד לראוטר בסלון, ומהראוטר לקחת כבל CAT לסוויץ בארון תקשורת, ובכך לחסוך כבילה מיותרת. האם חלופה זו היא עדיפה?
בתודה מראש!
תכנון רשת ביתית
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4938
- נתן תודות: 524 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
אם אתה יכול להשאיר את המודם באיזור הנתב אזי אפשרות ב' נשמעת עדיפה...
קח עוד בחשבון שנקודת טלפון (או לכל הפחות הכנה) אמורה להיות בארון התקשורת - הרי לשם מגיעה תשתית בזק ממילא ואז מנותבת לחדרי הבית.
מה שלא ציינת זה לשם מה הסוויץ' בארון התקשורת - האם לצורך הפצת האינטרנט הקווי לקומה אחרת בבית ??
אם תתן עוד פרטים לגבי התמונה הכללית זה יכול לעזור ...
קח עוד בחשבון שנקודת טלפון (או לכל הפחות הכנה) אמורה להיות בארון התקשורת - הרי לשם מגיעה תשתית בזק ממילא ואז מנותבת לחדרי הבית.
מה שלא ציינת זה לשם מה הסוויץ' בארון התקשורת - האם לצורך הפצת האינטרנט הקווי לקומה אחרת בבית ??
אם תתן עוד פרטים לגבי התמונה הכללית זה יכול לעזור ...
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
במידה ויש לך מקום לרכז הכל בארון תקשורת זה הכי טוב.
אם אין מקום החלופה השניה עדיפה.
אם אין מקום החלופה השניה עדיפה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46421
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
בהרבה מקרים מיקום הנתב בארון התקשורת מהווה בעיה עבור איוורור נאות, דבר אשר תורם לחימום הנתב ובעיות תקשורת. יש להתכונן לכך שאם יש בעיות כאלו, מומלץ להעביר את הנתב מחוץ לארון.