השחלת כבלי תקשורת בדירה חדשה מקבלן
קניתי דירה חדשה מקבלן, בדירה יש תשתית לרשת וטלפון (באותו צינור השחלה) המבוססת על צינור השחלה של 20 מ"מ.
לפי התכנון המקורי, בצינור מיועד לשבת כבל טלפון של בזק וזה הכל, הבנתי שאין שום בעיה להשחיל כבל רשת במקביל על אותה התשתית.
אני יודע שהנושא נטחן אין ספור פעמים, עברתי כמעט על כל פוסט אפשרי והגעתי למסקנה הבאה:
CAT7 זה OVERKILL וקשה להשחלה לפיכך אני יורד ממנו.
לגבי כבל CAT6A - לא הצלחתי למצוא מידע מספיק באשר לקושי ההשחלה שלו, הבנתי שהוא קל יותר להשחלה מכבל CAT7 אך ויותר קשה להשחלה מכבל CAT5E.
החשמלאי של הפרויקט שלנו התחייב לבצע עבורי את ההשחלות אך איני רוצה להגיע למצב שאני מביא לו גליל של 200 מטר כבל ואני מקבל תשובה שזה לא ניתן להשחלה, מצד שני אני רוצה להשחיל כבל כמה שיותר איכותי.
כרגע אני נוטה לרכוש כבל CAT6A של טלדור,
שאלתי היא: האם תהיה בעייה להשחיל כבל כזה בצינור 20 מ"מ ביחד עם כבל טלפון של בזק?
כמוכן הבנתי שלהשחלות בקיר עדיף לקנות את הכבל הקשיח ולא הגמיש, האם זה נכון?
דבר אחרון, קראתי שקשה ללחוץ על כבל כזה ראש זכר של RJ45 ולפיכך משתמשים ב PATCH PANELS.
השאלה מה קורה עם כבל שמחבר בין ה PATCH PANEL ל-SWITCH? האם זה גם כבל CAT6A? אם כן אז שוב מגיעים לבעיה של לחיצת קונקטור זכר על הכבל, אז איך בדיוק מתגברים על זה?
מצטער על ריבוי השאלות ותודה מראש לעוזרים,
אופיר
לפי התכנון המקורי, בצינור מיועד לשבת כבל טלפון של בזק וזה הכל, הבנתי שאין שום בעיה להשחיל כבל רשת במקביל על אותה התשתית.
אני יודע שהנושא נטחן אין ספור פעמים, עברתי כמעט על כל פוסט אפשרי והגעתי למסקנה הבאה:
CAT7 זה OVERKILL וקשה להשחלה לפיכך אני יורד ממנו.
לגבי כבל CAT6A - לא הצלחתי למצוא מידע מספיק באשר לקושי ההשחלה שלו, הבנתי שהוא קל יותר להשחלה מכבל CAT7 אך ויותר קשה להשחלה מכבל CAT5E.
החשמלאי של הפרויקט שלנו התחייב לבצע עבורי את ההשחלות אך איני רוצה להגיע למצב שאני מביא לו גליל של 200 מטר כבל ואני מקבל תשובה שזה לא ניתן להשחלה, מצד שני אני רוצה להשחיל כבל כמה שיותר איכותי.
כרגע אני נוטה לרכוש כבל CAT6A של טלדור,
שאלתי היא: האם תהיה בעייה להשחיל כבל כזה בצינור 20 מ"מ ביחד עם כבל טלפון של בזק?
כמוכן הבנתי שלהשחלות בקיר עדיף לקנות את הכבל הקשיח ולא הגמיש, האם זה נכון?
דבר אחרון, קראתי שקשה ללחוץ על כבל כזה ראש זכר של RJ45 ולפיכך משתמשים ב PATCH PANELS.
השאלה מה קורה עם כבל שמחבר בין ה PATCH PANEL ל-SWITCH? האם זה גם כבל CAT6A? אם כן אז שוב מגיעים לבעיה של לחיצת קונקטור זכר על הכבל, אז איך בדיוק מתגברים על זה?
מצטער על ריבוי השאלות ותודה מראש לעוזרים,
אופיר
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
המבנה הפיזי של כבל CAT6A ו CAT7 הוא זהה כך ששתיהם קשים יחסית להשחלה אך אם החשמלאי ביצע הכנה טובה לא צריכה להיות בעיה להשחיל גם יחד עם כבל טלפון. (שתי הכבלים תומכים ברשת במהירות של 10GB).
לכבלים האלו לא ניתן ללחוץ ראשי זכר וחובה לחבר להם שקעי נקבה.
כבל גמיש נועד להכנת מגשרים ולא להשחלה בקירות.
בין ה PATCH PANEL ל SWITCH מחברים מגשרים מוכנים ולא מגשרים של הכנה עצמית (ניתן להשיג מגשרים קצרים גם באורך של 20-30 ס"מ), דבר נוסף, נכון להיום אתה לא תשתמש ברשת של 10GB אז מספיק לך לרכוש מגשרי CAT6 שזולים משמעותית.
לכבלים האלו לא ניתן ללחוץ ראשי זכר וחובה לחבר להם שקעי נקבה.
כבל גמיש נועד להכנת מגשרים ולא להשחלה בקירות.
בין ה PATCH PANEL ל SWITCH מחברים מגשרים מוכנים ולא מגשרים של הכנה עצמית (ניתן להשיג מגשרים קצרים גם באורך של 20-30 ס"מ), דבר נוסף, נכון להיום אתה לא תשתמש ברשת של 10GB אז מספיק לך לרכוש מגשרי CAT6 שזולים משמעותית.
אז מה בעצם ההבדל בין CAT6A ל-CAT7?
כלומר, אם הם באותה מהירות ובעלי אותו מבנה, למה CAT6A בכלל קיים?
למה כדאי לבחור בו ולא ב -CAT7?
למה כדאי לבחור בו ולא ב -CAT7?
במידה ואתה בוחר קטגוריה X, אתה צריך לדאוג שכל רכיב בתשתית תומך בקטגוריה הזו.
לדוגמה, זה יהיה בזבוז של כסף לבחור בכבילה של CAT7 עם שקעים של CAT6.
אצלי הכל מרושת ב CAT6A...שקעי הנקבה, פאץ פאנל, מגשרים .
מגשרים מוכנים יש מכל הקטגוריות ואין צורך להכינם לבד.
אגב לא היה שום קושי בהשחלה של כבל הרשת (CAT6A של טלדור).
לדעתי לא קיים בקטגוריה הזו גלילים של כבל גמיש.
לדוגמה, זה יהיה בזבוז של כסף לבחור בכבילה של CAT7 עם שקעים של CAT6.
אצלי הכל מרושת ב CAT6A...שקעי הנקבה, פאץ פאנל, מגשרים .
מגשרים מוכנים יש מכל הקטגוריות ואין צורך להכינם לבד.
אגב לא היה שום קושי בהשחלה של כבל הרשת (CAT6A של טלדור).
לדעתי לא קיים בקטגוריה הזו גלילים של כבל גמיש.
אז ככב , ראשית חשוב להבהיר שאם אתה מעוניין להשחיל בצינור 20mm כבל טלפון רגיל +כבל cat6a לא אמורה להיות בעיה בהנחה שמדובר אך ורק בשניהם. מומלץ להשחיל אך ורק כבל קשיח משום שהו עמיד וחזק יותר בהשחלןת + מבודד בצורה מספיק טובה .בהצלחה!
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
·הבדל המחיר בין CAT6A ל CAT7 הוא זניח. שתי הסוגים יתנו לך מענה מצויין לעשרות שנים.ofirbl כתב:תודה רבה לכולם, אם כך - אלך על ה CAT-6A.
לגבי השקעים של Gewiss, השקעים המותאמים לכבלים מסוג CAT6 או CAT5E יתאימו גם ל-CAT6A?...
במידה ואתה קונה קיסטונים של CAT6A עם חיבור אוניברסלי אין בעיה להרכיב אותם על מודול של גוויס, אם זה קיסטון עם חיבור אחר, לספק שאתה רוכש ממנו את הכבלים אמור להיות מודול של גוויס שיתאים לאותו אביזר.
דוגמא לחיבור כבלי CAT7 עם קיסונים CAT6A בארון תקשורת ביתי:
[img2=294x427]http://static.wixstatic.com/media/0573f ... 00_jpg_srz[/img2]
בשביל מה צריך CAT7 או CAT6A?
המטרה של CAT6A היא להעביר DATA בקצב של 10Gbps באורך כבל של 100 מטר. אלא אם אתה מקים data center בבית, אתה לא צריך יותר מcat6 שמעביר 10Gbps למרחק של כמה עשרות מטרים בלי בעיה. לא זוכר אם זה 30 או 15. 15 מטר בהשחלה ביתית זה כמעט אינסוף, אלא אם יש לך יותר מקומה אחת בבית ואז צריך לוודא שהכבל שמחבר בין 2 הקומות באוךר המתאים.
חשוב לשים לב ש10gbps זאת מהירות תיאורטית כיוון שנכון להיום אין ציוד ביתי שמאפשר עבודה בקצבים כאלה. אשמח לשמוע שהשתנו דברים מאז שבדקתי את הנושא לפני כמה שנים, אבל אני מסופק...
המטרה של CAT6A היא להעביר DATA בקצב של 10Gbps באורך כבל של 100 מטר. אלא אם אתה מקים data center בבית, אתה לא צריך יותר מcat6 שמעביר 10Gbps למרחק של כמה עשרות מטרים בלי בעיה. לא זוכר אם זה 30 או 15. 15 מטר בהשחלה ביתית זה כמעט אינסוף, אלא אם יש לך יותר מקומה אחת בבית ואז צריך לוודא שהכבל שמחבר בין 2 הקומות באוךר המתאים.
חשוב לשים לב ש10gbps זאת מהירות תיאורטית כיוון שנכון להיום אין ציוד ביתי שמאפשר עבודה בקצבים כאלה. אשמח לשמוע שהשתנו דברים מאז שבדקתי את הנושא לפני כמה שנים, אבל אני מסופק...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
·נכון להיום ולשנים הקרובות CAT6 בהחלט מספק את כל הדרישות של המשתמש הביתי (גם CAT5E) שעובד במהירות מקסימלית של 1GB.shayze כתב:בשביל מה צריך CAT7 או CAT6A?
חשוב לשים לב ש10gbps זאת מהירות תיאורטית כיוון שנכון להיום אין ציוד ביתי שמאפשר עבודה בקצבים כאלה. אשמח לשמוע שהשתנו דברים מאז שבדקתי את הנושא לפני כמה שנים, אבל אני מסופק......
מה יקרה בעוד 10-20 שנה אף אחד לא יודע... גם לפני 5 שנים מהירות של 100MB באינטרנט נשמעה דמיונית...
אני הייתי בדילמה הזאת בדיוק לפני כמה שנים.
ה"תירוץ" הזה של לך תדע מה יקרה עוד 10-20 שנים, לא ממש קביל לדעתי מכמה סיבות:
1. לך תדע איפה אתה תהיה עוד 10-20 שנים (אולי בבית אחר לגמרי?)
2. אולי בכלל עוד 10-20 שנים כל הרעיון של כבל יראה מגוחך ומיותר?
3. לאורך ה-5 שנים האחרונות לפחות לא רק שאין התקדמות בנושא ה-10G בתחום הביתי, גם עושה רושם שכל הציוד עולה עשרות אלפי דולרים ומעלה ועושה בכלל שימוש בfiber ולא copper. אז לחשוב כבר על השלב של אחרי שאפילו לא מוגדר? מי יודע אולי יעבירו 100G על אותו כבל (או בלי כבל בכלל), או אולי יהיה צריך בכל מקרה להחליף את הכבל כי מסתבר שCAT6A או CAT7 לא מתאימים מסיבה כזאת או אחרת? אולי בכלל כולם יעברו לfiber?
וכו' וכו' וכו' וכו'
אתה יכול להתכונן למה שאתה מכיר ויודע. להשקיע במשהו שאף אחד אפילו לא יודע איך יוגדר ומה יהיה נחוץ בשבילו ומי יודע עוד כמה (עשרות) שנים יקח עד שיתחילו לייצר ציוד לשוק הביתי עבורו, נשמע לי כמו בזבוז של כסף שאפשר להשקיע במקום אחר.
אני יכול להתחבר לרעיון הזה של "לשים את הכבל הכי טוב שיש כבר מראש" (ככה גם אני התחלתי) אבל צריך להבין שיש גם עניין של עלות מול תועלת. לא תמיד הכבל הכי טוב יתן לך תמורה טובה יותר מכבל אחר.
3. לאורך ה-5 שנים האחרונות לפחות לא רק שאין התקדמות בנושא ה-10G בתחום הביתי, גם עושה רושם שכל הציוד עולה עשרות אלפי דולרים ומעלה ועושה בכלל שימוש בfiber ולא copper. אז לחשוב כבר על השלב של אחרי שאפילו לא מוגדר? מי יודע אולי יעבירו 100G על אותו כבל (או בלי כבל בכלל), או אולי יהיה צריך בכל מקרה להחליף את הכבל כי מסתבר שCAT6A או CAT7 לא מתאימים מסיבה כזאת או אחרת? אולי בכלל כולם יעברו לfiber?
וכו' וכו' וכו' וכו'
אתה יכול להתכונן למה שאתה מכיר ויודע. להשקיע במשהו שאף אחד אפילו לא יודע איך יוגדר ומה יהיה נחוץ בשבילו ומי יודע עוד כמה (עשרות) שנים יקח עד שיתחילו לייצר ציוד לשוק הביתי עבורו, נשמע לי כמו בזבוז של כסף שאפשר להשקיע במקום אחר.
אני יכול להתחבר לרעיון הזה של "לשים את הכבל הכי טוב שיש כבר מראש" (ככה גם אני התחלתי) אבל צריך להבין שיש גם עניין של עלות מול תועלת. לא תמיד הכבל הכי טוב יתן לך תמורה טובה יותר מכבל אחר.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
·shayze כתב:אני הייתי בדילמה הזאת בדיוק לפני כמה שנים.
וכו' וכו' וכו' וכו'
אני יכול להתחבר לרעיון הזה של "לשים את הכבל הכי טוב שיש כבר מראש" (ככה גם אני התחלתי) אבל צריך להבין שיש גם עניין של עלות מול תועלת. לא תמיד הכבל הכי טוב יתן לך תמורה טובה יותר מכבל אחר....
ב 5 שנים האחרונות ה 1GB נהפך לסטנדרט, השלב הבאה הוא 10GB.
בנוגע לעלות מול תועלת אני מסכים שכל אחד יבחר מה שטוב לו עפ"י רצונו, תקציבו ואהבתו...
אני מסכים עם דבריך אבל הבדלי המחיר בין התשתיחות הוא מינורי אם לא זהה. כבל CAT6A של טלדור הוצע לי ב-2.20 ש"ח למטר. כל שקע של גוויס עבור CAT6A עולה אולי 10 שקלים יותר מכזה ל CAT6 ובנוסף עלי לרכוש PATCH PANEL שעולה 80 ש"ח ב EBAY. לאיזה הבדל הגענו? 100-200 ש"ח?
מאחר ואלו ההבדלים איני מתכוון לחסוך. במקסימום, אם זה באמת לא יתן לי שום תמורה בעתיד לעומת CAT6 אז הפסדתי 150 שקל.
זה שווה פחות מהרגשה טובה שעשיתי תשתית מודרנית בבית
מאחר ואלו ההבדלים איני מתכוון לחסוך. במקסימום, אם זה באמת לא יתן לי שום תמורה בעתיד לעומת CAT6 אז הפסדתי 150 שקל.
זה שווה פחות מהרגשה טובה שעשיתי תשתית מודרנית בבית
·Smartnetworks כתב:·......
ב 5 שנים האחרונות ה 1GB נהפך לסטנדרט, השלב הבאה הוא 10GB.
בנוגע לעלות מול תועלת אני מסכים שכל אחד יבחר מה שטוב לו עפ"י רצונו, תקציבו ואהבתו......
1G כבר זמין לשוק הביתי הרבה יותר מ-5 שנים, ובכל התקופה שהוא זמין וזול היתה התקדמות אדירה בתחום האלחוטי, אבל ממש 0 התקדמות ב10G בשוק הביתי.
ofirbl: ייתכן שהמחירים השתנו מאז שהתעניינתי, המחירים שאני ראיתי היו שונים באופן קיצוני. בטח לCAT7, וגם 6A היה משמעותית יותר יקר, פי 2 או 3 מכבל cat6 סטנדרטי (משהו כמו 500 וצפונה לגליל של 100 מטר).
קח בחשבון שמדובר בכבל עבה יותר, וייתכן שיהיה יותר קשה להשחלה עקב כך.
לגבי שקעים, השקעים שקניתי בארץ היו *** צרוף שעלה הרבה כסף, ממליץ לך לחפש שקעים גם באיביי אם כבר אתה בעניין.
The story of stuff
The story of stuff
לומר את האמת, ניסיתי כמה שקעים ממספר מקומות.
משום מה האיכות של מה שהביאו לארץ כשקניתי (לפני כמה שנים) היתה נוראית באופן די גורף...
ספציפית לCAT6 לא יודע על 5e
משום מה האיכות של מה שהביאו לארץ כשקניתי (לפני כמה שנים) היתה נוראית באופן די גורף...
ספציפית לCAT6 לא יודע על 5e
The story of stuff
The story of stuff