מי מקליט כאן עידן+ ל mp4 ?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
maximveksler פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

אני מחפש פתרון נוח, ויציב שיקליט לי שידורי ערוץ 2 ו10 (פריים טיים בגדול).
הרעיון הוא להקליט לפורמט נוח שאוכל אחר כך לערוך את זה עם Premiere ו- Final Cut.

ניסיתי כל מיני DVB-T USB Stick למינהם, חלקם עובדים חלקם לא אבל אף אחד לא באמת ״מרביץ עבודה״, אז אני תוהה לעצמי, האם יש כאן מישהו שמקליט שידורים לקובץ שאפשר לעבוד איתו? ואם כן, מה ה setup שלכם ?

יכול לרוץ עם מק, לינוקס, אנדרויד או התקן חומרה (קופסא) שיכתוב לדיסק שאחבר לו.

המלצות וכו׳... אשמח לקבל.

באהבה,
-מ.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

לדונגל או לכרטיס אין שום קשר להקלטות, מה שמקליט בפועל זה המחשב והתוכנה שרצה עליו, אז אם כבר יש משהו שאתה רוצה לנסות זה תוכנות צפיה והקלטה שונות.
בפועל כנראה כמעט כולן ישמרו קובץ עם סיומת ts. - כי זה מה שמשודר באוויר. בתוכו יהיה וידאו בפורמט H.264 ואודיו בפורמט HE-AACv2. תתקין את הקודקים המתאימים ולא תהיה לך בעיה לעבוד איתו.

maximveksler פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

@NegativeIQ
·
ההתלבטות היא בין תוכנה למכשיר חומרה ייעודי.
כמו גם למערכת הפעלה וכו׳.

בנוסף - המלצות על תוכנות ? איזה מהן מסוגלת לרוץ ברגע, ts h264 מעולה לי.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

מכשיר ייעודי הכוונה היא לממיר חיצוני? רובם שומרים איזה DB של ההקלטות, אבל ההקלטות עצמן הן גם TS (משום מה ממירים מסויימים כמו KONKA מתעקשים לעטוף את ההקלטה בפורמט משלהם בשם AMR, אם אתה צריך יש לי תוכנה שפותחת אותו על מחשב).

בכל מה שקשור לכרטיסי מחשב ודונגלים ל-USB אין בכלל הבדל כי הדונגל הוא בסה"כ טיונר ודמודולטור. כל העבודה של פתיחת קידוד הוידאו מתבצעת ע"י המחשב, והמחשב הוא גם מה שעושה את ההקלטה, כמו שאמרתי זה בעיקר תלוי בתוכנה אבל כמו רוב הממירים גם רוב התוכנות ישמרו קובץ TS - למה? כי זה הפורמט הפנימי ש-DVB משתמש בו, ורוב הממירים/תוכנות לא יטרחו לעשות עליו המרות.
הקודקים בתוכו יהיו מה ששודר, כלומר בהקלטה האות הדיגיטלי פשוט נשמר לדיסק בלי פענוח. עידן+ משדר ב-H.264, לכן זה מה שיישמר.

לגבי הכרטיס/דונגל - אני אישית לא הייתי הולך על *** סיני. נכון שאת רוב העבודה עושה המחשב, אבל הכרטיס כולל את הטיונר והוא זה שמתמודד עם הפרעות ורעש בסיגנל. התוצאה היא שכרטיס טוב יוכל לתת לך קליטה טובה בתנאים שכרטיס גרוע כבר לא יקלוט שום דבר. אני אישית ממליץ על הכרטיסים מתוצרת Hauppauge, שהיא היום המותג הכי גדול בכל מה שקשור לכרטיסי טלויזיה. המחיר כפול מכרטיסים אחרים, אבל כשזה הבדל בין 100₪ ל-200₪ אני בטוח שתוכל לעמוד בזה.
מערכת הפעלה - לא ממש משנה, בעיקרון אל תרוץ על Windows XP ומטה, פשוט כי הן לא נתמכות יותר ו"חשופות לפגעי הטבע", כנראה שבטח תלך על Windows 7. אתה יכול ללכת גם על לינוקס, אבל חשוב במקרה כזה שתבדוק שלכרטיס ה-DVB שלך יש דרייברים ללינוקס. תבדוק את זה באתר LinuxTV. אנדאוריד זה לינוקס אז ראה הודעה קודמת. לא הייתי הולך על MacOS בכלל כי רוב החברות כאמור מוציאות דרייברים רק ל-Windows, ובניגוד ללינוקס אין קהילת צד-שלישי למק וכנראה שלא תמצא דרייברים מתאימים כמעט לאף כרטיס. אם המחשב שלך הוא מק ואתה רוצה להשתמש בו בעיקר לטלויזיה עדיף כבר שתתקין עליו לינוקס או Windows.
לגבי תוכנה - זה תלוי במה המטרה שלך. אם אתה מחפש סתם תוכנה שמידי פעם אתה יכול להפעיל כדי לצפות או להקליט, אז VLC יעשה את העבודה. יש גם שתי תוכנות ייעודיות (ל-Windows) בשם ProgDVB ו-DVBViewer שאני אוהב. אם אתה רוצה משהו שממש יהיה מדיה סנטר אז הכי טוב לקחת משהו שמשלתב בתוך XBMC (תשאל בפורום HTPC מה מומלץ).

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”