גבעתיים?!
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
אכן, כן. השם "טונאר" החליף את "טלטונס" בשל תביעה על שימוש בו.
לא קשה גם לזהות ע"פ העיצוב הזהה.
דגם A70 בעל הספק של 35W לצד וה-A120, כ-60W.
לא קשה גם לזהות ע"פ העיצוב הזהה.
דגם A70 בעל הספק של 35W לצד וה-A120, כ-60W.
לבקשת המאזינים קצת Internal
שישה טרנזיסטורים של N3055 ,אבא שלי מכנה אותם ''אספירינים'' ,כי הם המקבילה של אספירין בעולם התרופות(טוב לכל דבר...)יש לו קופסה מלאה בהם ולמגברים מהשנים האלה הוא מנסה להחליף כל TO3 שרוף באחד מהם
שישה טרנזיסטורים של N3055 ,אבא שלי מכנה אותם ''אספירינים'' ,כי הם המקבילה של אספירין בעולם התרופות(טוב לכל דבר...)יש לו קופסה מלאה בהם ולמגברים מהשנים האלה הוא מנסה להחליף כל TO3 שרוף באחד מהם
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
·FOXY כתב:
ואיך הסאונד?...
שימו לב לקבלים של ELNA - החברים שבנו את המגבר "חזו את האודיופיליה"...סתם..... לקבלים של ELNA יש אמינות מצויינת.
אגב גם במגברי הקיט של ה-Televox היו בחלק מהתקופות קבלים של ELNA .
בשנים 1975-1978 לזכרוני בניתי כ- 10-15 קיטים שונים, כאשר השתדלתי שהחיווט הפנימי יהיה ברמה של המגברים של QUAD, כלומר אין "קווים עקומים" - הכל "ב-90 מעלות" ומאוגד,
היתה לי אובססיה לחיווט אסטטי - טיפול תרופתי + מספר קבוצות תמיכה ונגמלתי לגמרי מהעניין, אני נקי לחלוטין
אחחח.......איזו תקופה......
- capten
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
·תגיד ....גם אתה במקרה בוגר מגמת אלקטרוניקה הולץ תל אביב ???roberts כתב:בשנים 1975-1978 לזכרוני בניתי כ- 10-15 קיטים שונים, כאשר השתדלתי שהחיווט הפנימי יהיה ברמה של המגברים של QUAD, כלומר אין "קווים עקומים" - הכל "ב-90 מעלות" ומאוגד,......
היתה לי אובססיה לחיווט אסטטי - טיפול תרופתי + מספר קבוצות תמיכה ונגמלתי לגמרי מהעניין, אני נקי לחלוטין
אחחח.......איזו תקופה.........
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
הטרנזיסטורים האלה נותנים סאונד חמים ואיכותי לכל הגברה
יש אותם בסאנסוי מרנץ לקסמן ועוד רבים מהגברות הוינטאג' הנכבדות,לא לשווא אני אוסף הגברות עם טרנזיסטורים שכאלה.
יש אותם בסאנסוי מרנץ לקסמן ועוד רבים מהגברות הוינטאג' הנכבדות,לא לשווא אני אוסף הגברות עם טרנזיסטורים שכאלה.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
הטרנזיסטורים האלה, הקבלים של Elna, של Nichicon, של Nippon Chemicon של Rubycon ואחרים, היו רכיבים יפניים סטנדרטיים לחלוטין בשנות ה-70'. סנסוי רכשו אותם במאות אלפים מהיצרן שענה למכרז באופן הזול ביותר וכך עשו גם היצרנים האחרים. אין לקבלים של Elna שום יתרון על פני האחרים, למעט העובדה שקבלי ה-Low Noise הכתומים שלהם - היו הכי זולים לייצור בזמנו ולכן הכי נפוצים. מכיוון שהם ממוקמים בדרך של הסיגנל ועובדים גם בקיבולת נמוכה וגם במתח נמוך - הם פחות רגישים לבלאי ופגעי הזמן ויצא להם שם של 'מעולים'. במונחים מודרניים קשה למצוא קבל חדש שהוא פחות טוב מהם. הסאונד לא מגיע מהטרנזיסטורים או מהקבלים אלא מתכנון המעגל. מי שבכל זאת רוצה לאוסף שלו את הפסולת הכימית הזו - יש לי צנצנות עם קילוגרמים של כאלה. רק תפטרו אותי מהן בצורה שלא תהפוך אותי לפושע סביבתי.
·capten כתב:
·תגיד ....גם אתה במקרה בוגר מגמת אלקטרוניקה הולץ תל אביב ???...
ממש לא , אני לא עד כדי כך "משכיל" - אני למדתי באורט מלטון בת-ים, מגמת חשמל - "כל הטובים" הלכו למגמת חשמל ולא לאלקטרוניקה כי היה שם את המורה המדהים ביותר שלימד אותי אי פעם - צוקר דוד.
גם אם המורה צוקר היה מלמד קטיף חובזות - זו המגמה שהייתי בוחר בה בתיכון.....וכנראה המקצוע שלי בחיים.
מורה טוב זה מורה לחיים
השנאי נראה כמו גרסא פרמיטיבית של R-CORE...
יש לי NAD 7120 מהתקופה עם שנאי R-CORE דקיק שכזה שמאפשר לייצר מארז די דק לרסיבר, מעבר לנושא ההשראות האלקטרומגנטיות המופחתות שלו ביחס ל E-CORE למיטב ידיעתי.
[imgbig]http://bilder.hifi-forum.de/max/210662/ ... 148118.jpg[/imgbig]
התמונה (רק לצורך המחשה) מהפורום: http://www.hifi-forum.de/
יש לי NAD 7120 מהתקופה עם שנאי R-CORE דקיק שכזה שמאפשר לייצר מארז די דק לרסיבר, מעבר לנושא ההשראות האלקטרומגנטיות המופחתות שלו ביחס ל E-CORE למיטב ידיעתי.
[imgbig]http://bilder.hifi-forum.de/max/210662/ ... 148118.jpg[/imgbig]
התמונה (רק לצורך המחשה) מהפורום: http://www.hifi-forum.de/