מהי "הקטגוריה" הבאה מעל "מצלמת כיס" והאם בכלל כדאי להיכנס לש
שלום רב,
במשך שנים אנחנו במשפחה היינו הצלמים הפשוטים והממוצעים ביותר. תמיד היה מדובר במצלמה שנכנסת לכיס של הג'ינס.
כעת החלטנו "לעלות רמה", לקטגוריה הבאה.
רציתי לשאול, האם קטגוריית הביניים הזו (שהיא, למיטב הבנתי, מצלמות שלא נכנסות לכיס של הג'ינס אבל אין להם עדשה מתפרקת) בכלל מצדיקה את קיומה? -- כלומר, האם זה מומלץ?
שמעתי כמה דעות שאומרות שכדאי לדלג עליה, כי היא לא מספקת תמורה שולית (כלומר, היא נותנת תוצאות דומות למה שמקבלים ממצלמת כיס, רק שהיא יותר גדולה ויותר יקרה). האם יש אמת בדברים?
אם התשובה היא לא -- אשמח לקבל המלצה למצלמה טובה וזולה כזו. הרכישה תתבצע בארה"ב.
אם התשובה היא כן -- אשמח לשמוע מי המצלמה בקטגריה הגבוהה יותר, והאם היא מומלצת עבורנו.
אני מודה לכל העוזרים
ומאחל לכולם שבת שלום
במשך שנים אנחנו במשפחה היינו הצלמים הפשוטים והממוצעים ביותר. תמיד היה מדובר במצלמה שנכנסת לכיס של הג'ינס.
כעת החלטנו "לעלות רמה", לקטגוריה הבאה.
רציתי לשאול, האם קטגוריית הביניים הזו (שהיא, למיטב הבנתי, מצלמות שלא נכנסות לכיס של הג'ינס אבל אין להם עדשה מתפרקת) בכלל מצדיקה את קיומה? -- כלומר, האם זה מומלץ?
שמעתי כמה דעות שאומרות שכדאי לדלג עליה, כי היא לא מספקת תמורה שולית (כלומר, היא נותנת תוצאות דומות למה שמקבלים ממצלמת כיס, רק שהיא יותר גדולה ויותר יקרה). האם יש אמת בדברים?
אם התשובה היא לא -- אשמח לקבל המלצה למצלמה טובה וזולה כזו. הרכישה תתבצע בארה"ב.
אם התשובה היא כן -- אשמח לשמוע מי המצלמה בקטגריה הגבוהה יותר, והאם היא מומלצת עבורנו.
אני מודה לכל העוזרים
ומאחל לכולם שבת שלום
- egurevitch
- עורך ht photo

- תגובות: 878
- שם מלא: אייל גורביץ'
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 41 פעמים
באופן כללי, דירוג איכות המצלמה מתבצע בראש ובראשונה לפי גודל החיישן שלה.
גם איכות העדשה וגדלי הצמצמים המקסימלים קובעים, כמובן, אבל החיישן ראשון.
לכן, מצלמות גדולות עם עדשה גדולה וזום ענקי בהן שלא נכנסות לכיס והעדשה לא מתחלפת בהן,
לא נחשבות טובות יותר ממצלמות כיס, כי החיישן שלהן לא גדול יותר, הוא לרוב באותו גודל בדיוק.
להבדיל, יש מצלמות עם חיישן מעט גדול יותר (קנון S100, פנסוניק LF1, פוג'י XQ1) עם חיישן מעט
גדול יותר שכן נכנסות לכיס. יש גם מצלמה איכותית ביותר שנכנסת לכיס, והיא הסוני RX100, על
שלושת דורותיה. מעבר לזה, בשלב מעל כבר מדובר במצלמות ללא מראה, עם עדשה מתחלפת.
גם איכות העדשה וגדלי הצמצמים המקסימלים קובעים, כמובן, אבל החיישן ראשון.
לכן, מצלמות גדולות עם עדשה גדולה וזום ענקי בהן שלא נכנסות לכיס והעדשה לא מתחלפת בהן,
לא נחשבות טובות יותר ממצלמות כיס, כי החיישן שלהן לא גדול יותר, הוא לרוב באותו גודל בדיוק.
להבדיל, יש מצלמות עם חיישן מעט גדול יותר (קנון S100, פנסוניק LF1, פוג'י XQ1) עם חיישן מעט
גדול יותר שכן נכנסות לכיס. יש גם מצלמה איכותית ביותר שנכנסת לכיס, והיא הסוני RX100, על
שלושת דורותיה. מעבר לזה, בשלב מעל כבר מדובר במצלמות ללא מראה, עם עדשה מתחלפת.
אייל גורביץ', כתב צילום.
http://www.eyalg.com
היי אייל! תודה
האם מדברייך משתמע למעשה שאם רוצים "לעלות שלב", כדאי לדלג על הקטגוריה של מצלמות הכיס המתקדמות (אלו שהזכרת) ולקפוץ ישר לקטגוריה של המצלמות הגדולות יותר עם העדשות הגדולות יותר?
אם התשובה היא לא, אז הנה שאלה של חובבנים: האם במצלמות הכיס "הטובות" דוגמת CANON S100 אפשר לשחק בצורה ידנית עם הפוקוס כך שהרקע יטושטש והקידמה תודגש (ולהיפך)
תודה שוב,
שבת שלום
האם מדברייך משתמע למעשה שאם רוצים "לעלות שלב", כדאי לדלג על הקטגוריה של מצלמות הכיס המתקדמות (אלו שהזכרת) ולקפוץ ישר לקטגוריה של המצלמות הגדולות יותר עם העדשות הגדולות יותר?
אם התשובה היא לא, אז הנה שאלה של חובבנים: האם במצלמות הכיס "הטובות" דוגמת CANON S100 אפשר לשחק בצורה ידנית עם הפוקוס כך שהרקע יטושטש והקידמה תודגש (ולהיפך)
תודה שוב,
שבת שלום
- egurevitch
- עורך ht photo

לא.
כתבתי, ואכתוב שוב - מצלמות גדולות יותר הן לאו דוקא איכותיות יותר, תלוי על איזה מצלמות מדובר.
בשביל לקבל את מה שאתה מחפש (קוראים לזה 'עומק שדה נמוך') צריך חיישן מה שיותר גדול וצמצם מה שיותר גדול.
ה-S100 תתן עמוק שדה נמוך יותר ממצלמות קומפקטיות רגילות כי יש לה חיישן גדול מהן וצמצם מקסימלי גדול מהן.
ה-RX100 תתן עומק שדה נמוך עוד יותר מה-S100 (או ה-S110 או ה-S120 שהחליפו אותה) כי לה חיישן עוד יותר גדול.
האם 'כדאי' לקנות RX100 ולא S100/110/120? זה מעט מורכב. יש מצלמות זולות מה-RX100 שנותנות עומק שדה
נמוך מה-S100, כמו ה-G15/16 או ה-LX7, למשל. אני לא אומר ששווה לדלג על הרמה הזו - הכל תלוי בדרישות ובתקציב שלך.
כתבתי, ואכתוב שוב - מצלמות גדולות יותר הן לאו דוקא איכותיות יותר, תלוי על איזה מצלמות מדובר.
בשביל לקבל את מה שאתה מחפש (קוראים לזה 'עומק שדה נמוך') צריך חיישן מה שיותר גדול וצמצם מה שיותר גדול.
ה-S100 תתן עמוק שדה נמוך יותר ממצלמות קומפקטיות רגילות כי יש לה חיישן גדול מהן וצמצם מקסימלי גדול מהן.
ה-RX100 תתן עומק שדה נמוך עוד יותר מה-S100 (או ה-S110 או ה-S120 שהחליפו אותה) כי לה חיישן עוד יותר גדול.
האם 'כדאי' לקנות RX100 ולא S100/110/120? זה מעט מורכב. יש מצלמות זולות מה-RX100 שנותנות עומק שדה
נמוך מה-S100, כמו ה-G15/16 או ה-LX7, למשל. אני לא אומר ששווה לדלג על הרמה הזו - הכל תלוי בדרישות ובתקציב שלך.
אייל גורביץ', כתב צילום.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
DSLR Like לטעמי זו קטגוריה מבוזבזת. אם לא לקחת Point and shoot אז השלב הבא למצלמה קומפקטית זה כבר ה- mirrorless שהן בשלות לחלוטין והן הקטגוריה שתפורה בין הקומפטיות ל-DSLR.
·oferlaor כתב: השלב הבא למצלמה קומפקטית זה כבר ה- mirrorless שהן בשלות לחלוטין והן הקטגוריה שתפורה בין הקומפטיות ל-DSLR....
שלום עופר,
האם כאשר אתה אומר mirrorless אתה מתכוון למצלמות אותן הזכיר חברינו המלומד @egurevitch ?
תודה
- egurevitch
- עורך ht photo

בוא נעשה סדר בטרמינולוגיה -
מצלמות קומפקטיות ומצלמות דמויות DSLR (בנאגלית - DSLR Like) הן מצלמות בהן העדשה לא מתפרקת מהגוף.
לרובן הגדול יש חיישן קטן וצמצם קטן. לחלקן הקטן יש חיישן יותר גדול ו/או צמצם מקסימלי יותר גדול מהסטנדרט,
חלק מהמצלמות האלה פירטתי בהודעה הקודמת. דמויות DSLR - מלבד בודדות יקרות (X-S1, RX10, FZ1000)
כולן עם חיישן קטן וצמצם קטן ולא שוות את הרושם הרציני שהן עושות - היתרון היחיד שלהן הוא הזום הגדול שלהן.
מעבר לדרגת הקומפקטיות האיכותיות (S100/110/120, LX7, G15/16, XQ1, X20, LF1, P340, P7800)
יש קטגוריה קטנטנה עם שני דגמים בלבד של קומפקטיות עילית - אלה ה-RX100 של סוני וה-G1X של קנון.
הלאה כלפי מעלה נמצאות מצלמות ללא מראה, עם עדשות מתחלפות - להן חיישן שמתחיל בגודל של ה-RX100/G1X
ועד לחיישן בגודל של מצלמות DSLR - אלה המצלמות בעלות עדשות מתחלפות ועם מנגנון מראה - שמתחילות ברמת
כניסה ומגיעות עד למקצועיות ויקרות ביותר. ישנה חפיפה בין מצלמות המירורלס הטובות לבין מצלמות ה-DSLR הגרועות
מבחינת מחירים ואיכות. הבחירה בין כל הקטגוריות צריכה להעשות לפי צורך ותקציב. הבנו שאתה מחפש עומק שדה נמוך,
אך האם תחליף עדשות? אם תבחר במירורלס ותרצה עומק שדה נמוך, האם תסכים לעדשה ללא זום בכלל כדי להשיג זאת?
האם אתה צריך מצלמה שנכנסת לכיס? לתיק קטן? מה מסגרת התקציב שלך? האם אתה מעדיף לצלם באוטומט או ידנית?
מצלמות קומפקטיות ומצלמות דמויות DSLR (בנאגלית - DSLR Like) הן מצלמות בהן העדשה לא מתפרקת מהגוף.
לרובן הגדול יש חיישן קטן וצמצם קטן. לחלקן הקטן יש חיישן יותר גדול ו/או צמצם מקסימלי יותר גדול מהסטנדרט,
חלק מהמצלמות האלה פירטתי בהודעה הקודמת. דמויות DSLR - מלבד בודדות יקרות (X-S1, RX10, FZ1000)
כולן עם חיישן קטן וצמצם קטן ולא שוות את הרושם הרציני שהן עושות - היתרון היחיד שלהן הוא הזום הגדול שלהן.
מעבר לדרגת הקומפקטיות האיכותיות (S100/110/120, LX7, G15/16, XQ1, X20, LF1, P340, P7800)
יש קטגוריה קטנטנה עם שני דגמים בלבד של קומפקטיות עילית - אלה ה-RX100 של סוני וה-G1X של קנון.
הלאה כלפי מעלה נמצאות מצלמות ללא מראה, עם עדשות מתחלפות - להן חיישן שמתחיל בגודל של ה-RX100/G1X
ועד לחיישן בגודל של מצלמות DSLR - אלה המצלמות בעלות עדשות מתחלפות ועם מנגנון מראה - שמתחילות ברמת
כניסה ומגיעות עד למקצועיות ויקרות ביותר. ישנה חפיפה בין מצלמות המירורלס הטובות לבין מצלמות ה-DSLR הגרועות
מבחינת מחירים ואיכות. הבחירה בין כל הקטגוריות צריכה להעשות לפי צורך ותקציב. הבנו שאתה מחפש עומק שדה נמוך,
אך האם תחליף עדשות? אם תבחר במירורלס ותרצה עומק שדה נמוך, האם תסכים לעדשה ללא זום בכלל כדי להשיג זאת?
האם אתה צריך מצלמה שנכנסת לכיס? לתיק קטן? מה מסגרת התקציב שלך? האם אתה מעדיף לצלם באוטומט או ידנית?
אייל גורביץ', כתב צילום.
היי,egurevitch כתב:הבחירה בין כל הקטגוריות צריכה להעשות לפי צורך ותקציב. הבנו שאתה מחפש עומק שדה נמוך,
האם אתה צריך מצלמה שנכנסת לכיס? לתיק קטן? מה מסגרת התקציב שלך? האם אתה מעדיף לצלם באוטומט או ידנית?...
קודם כל אני חייב להגיד שאני נפעם מרמת הידע ומהמוכנות לעזור. אני לא לוקח זאת כמובן מאליו. אני אנצל את זה ואכתוב בדיוק מה אנחנו מחפשים, תודה מראש.
- "עומק שדה נמוך" תהיה פונקציה שימושית מאוד
- אין לנו בעיה עם מצלמה שהעדשה בה ניתנת להחלפה, אבל לא נרכוש עדשות נוספות
- ללא זום בכלל נראה לי בעייתי, כדאי שיהיה לפחות X4 אופטי
- מבחינת הגודל: ננטוש את הקטגוריה של מצלמות הכיס, ונתקדם לקטגורית גודל אחת מעל. תיק קטן נשמע טוב
- התקציב 400$, הרכישה תתבצע ONLINE באתר אמריקאי כלשהו (להמלצתך?)
- רוב הצילומים ככל הנראה יתבצעו באוטומט, אבל בהחלט אפשר לתאר מצב של שימוש ידני, בעיקר, כאמור עבור "עומק שדה נמוך" ופונקציות חובבניות דומות
- טעינה בעזרת מטען קיר, ולא סוללות נטענות (אלא אם כן אתה ממליץ להיפך)
- פונקציות מתקדמות כגון מצלמה שמתחברת ל - WIFI וכדומה נשמעות לי מיותרות
שוב,
עזרתך מוערכת מאוד ואני מודה לך מקרב לב.
נסים
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2792
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
http://www.amazon.com/Canon-PowerShot-D ... B00EFILHB4
לי יש G12 , אם הייתי בשוק היום, הייתי קונה את זו.
לי יש G12 , אם הייתי בשוק היום, הייתי קונה את זו.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
- egurevitch
- עורך ht photo

G12 מצלמה מצויינת, רק שעדיף לקנות את ה-G15,
שהיא דור אחד קדימה (יש גם G16, אבל היא יקרה יותר).
אם אין צורך בפונקציות מתקדמות, אז גם ה-LX7 מומלצת.
שהיא דור אחד קדימה (יש גם G16, אבל היא יקרה יותר).
אם אין צורך בפונקציות מתקדמות, אז גם ה-LX7 מומלצת.
אייל גורביץ', כתב צילום.
- egurevitch
- עורך ht photo