Streaming של וידאו בלבד - אפשרי?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
שם מלא: Segev Arye Weiss
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים,
אני שוקל לקנות מסך חדש לחדר, בגודל סביב 40-42'', FHD, כנראה עם תמיכה בתלת מימד.
כיום, ישנו מחשב נייח שאני מנגן ממנו את התכנים (המסך הנוכחי מחובר עם HDMI-DVI).
הרמקולים (Logitech X540) מחוברים לכרטיס קול חיצוני (Creative SB X-Fi Surround 5.1).
במידה ואכן ארכוש מסך התומך בתלת מימד, ארצה (מן הסתם) לנגן אליו תכני תלת מימד. הבעיה היא שבמחשב אין כרטיס מסך התומך תלת מימד, כך שאצטרך לנגן את התוכן מהטלוויזיה או לרכוש כרטיס מסך מתאים למחשב).

שאלותיי:
  • האם ניתן בדרך כלשהי לחבר את הרמקולים הנ"ל אל הטלוויזיה (חוץ מרכישת רסיבר)?
  • האם ניתן לעשות Streaming של וידאו בלבד מהמחשב לטלוויזיה (נמצאים ממש בסמוך אחד לשני) ואת הסאונד להמשיך לשמוע מהמחשב (כך שהתמונה תוצג ותעובד במסך הטלוויזיה, אך הסאונד יפלט מהמחשב)?
  • פתרונות אחרים נוספים (חוץ מרכישת כרטיס מסך תלת מימד או ויתור על שימוש ברמקולים בזמן ניגון תוכן תלת מימד)?
תודה ושבת שלום,
שגב

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

איך הרמקולים מחוברים למחשב, באיזה כבל?

כבל HDMI מסוגל להעביר קול+תמונה, אך זה לא אומר שלא ניתן להפריד ביניהם.
כלומר אם תחבר את המחשב לטלויזיה בכבל HDMI, הברירת מחדל תהיה שגם הקול וגם התמונה יעברו,
אך במחשב אפשר להיכנס להגדרות השמעה ולקבוע שהסאונד ייצא ליציאה אחרת.
אם הרמקולים מחוברים למחשב בSPDIF, אתה יכול לקבוע באפשרויות ההשמעה, האם אתה רוצה שהסאונד ייצא לHDMI או לSPDIF, וככה לברור בין אם לשמוע בטלויזיה את הצליל או ברמקולים.

לגבי תלת מימד:
(i) כרטיס מסך שתומך בתלת-מימד עולה בסביבות 200 שקל, רק לצורך האומדן. ופה הכוונה לתלת-מימד מלא, כלומר קבצי ISO בגודל 40GB.
לצורך ניגון תלת-מימד SBS רגיל (קבצי mkv של 4-8 ג'יגה), אין צורך בכרטיס מסך מיוחד, אלא במחשב סטנדרטי שיודע לנגן 1080p בצורה חלקה.

לכן כל מה שתצטרך זה XBMC על המחשב הנייח, סרט SBS, וכבל HDMI למסך תומך תלת-מימד.
בהצלחה

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

קודם כל - תודה על התגובה המהירה!
הרמקולים מחוברים לכנסיות RCA שיש בסאבוופר שלהם. הסאב וופר מתחבר עם שלושה כבלי 3.5'' (כבל לזוג FRONT, כבל לזוג REAR וכבל ל-CENTER+SUB) לכרטיס קול הנ"ל, המחובר למחשב דרך USB. יש רק יציאת OPTICAL OUT בכרטיס, כך שזה לא עוזר לי.
ככל הנראה רוב הקבצים שאנגן אכן יהיו SBS ולא תלת מימד מלא (למרות שאני לא שולל את האפשרות). אך האם אוכל לבצע את איחוד התמונה דרך הטלוויזיה, למרות שהניגון עצמו הוא לא ממנה אלא מהמחשב?
המחשב מריץ 1080P בצורה חלקה לחלוטין, יש בו כרטיס מסך NVIDIA GeForce GTX 650 ושאר המפרט מספיק חזק (אני היום מנגן בקלילות ובכיף).

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

אין שום בעיה, כל עוד הרמקולים עובדים אתה יכול לבחור לנגן מהם...
אחרי שאתה תחבר את הHDMI לטלויזיה, כנראה (90%) שהסאונד יעבור לטלויזיה, אז תיכנס אל לוח הבקרה - התקני השמעה, ותחזיר את ההשמעה לכרטיס קול שלך ולא לHDMI
תמונה

לגבי תלת-מימד ושאלת ה"לאחד את התמונה אפילו שהניגון הוא לא ממנה"
אתה ממש לא צריך לנגן תוכן מה'סמארט' של הטלויזיה כדי להנות מתלת-מימד, ההפך, תלת-מימד מלא אפילו לא נתמך בניגון מהסמארט של הטלויזיה, וצריך HTPC\נגן-בלוריי בשביל לנגן את זה.

אתה תשתמש במחשב נייח שלך על-מנת לנגן את הסרטים, כי זה הרבה יותר נוח ליצור ספרייה ב-XBMC במחשב נייח חזק כמו שלך, מאשר לעבוד עם הסמארט של טלויזיה

- XBMC מנגן תלת-מימד באופן מלא כל עוד הוא לא תלת-מימד מלא (קובץ ISO) שלזה יש תוכנות בתשלום כמו POWERDVD (אני אישית לא התנסיתי בניגון תלת-מימד מלא, רוב התכנים הזמינים ברשת הם SBS)
בתוכנה עצמה אתה מפעיל סרט SBS ואז בוחר בתוכנה אפשרות של SBS (או שזה יזהה לבד), וXBMC תאחד את 2 התמונות, ואתה תראה כאילו סרט אחד עם טיפה הפרשים בין התמונות.
עד כאן זה כל מה שצריך מהמחשב+תוכנה, מכאן זה הטלויזיה מפענחת

- לטלויזיה יהיה מנגנון זיהוי אוטומטי שהתוכן שאתה מנגן עליה הוא SBS או תלת-מימד, או שתצטרך ללחוץ על השלט שלה על כפתור ה3D ולבחור מתוך רשימה איזה סוג של תלת-מימד אתה מנגן - לדוגמא אם תלחץ על SBS הטלויזיה תאחד את שתי התמונות ותיצור את העומק הדרוש
לאחר מכן תצטרך להפעיל את המשקפיים (אלא אם כן הן פאסיביות) ולהנות

תקנה את הטלויזיה, חבר הכל, ואז אם יהיו שאלות תשאל.

בהצלחה

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

למרות שהכרתי את רוב ההסבר - אתה תותח!
אני שוקל ללכת על Samsung 40EH6030, מאמין שהיא תעשה את העבודה.

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

התחדשתי ב-Panasonic TH-L42ET60 - מסך מדהים.
מחובר למחשב עם DVI-HDMI, מצליח לנגן תכני SBS ולשמוע 5.1 עם הרמקולים של המחשב.

כמה שאלות:
  • אין שפה עברית ב-OSD Language. יש אפשרות להוסיף בדרך כלשהי? פחות קריטי שהתפריט עצמו יהיה בעברית, אבל לפחות טקסט באפליקציות ושמות קבצים?
  • מהיכן ניתן לקנות אביזרים נלווים (זוגות משקפי תלת מימד נוספים, מצלמת SKYPE וכו')?
  • כאמור, המחשב מחובר למסך עם כבל DVI-HDMI, וכאשר אני מנגן סרט במצב תמונה "NORMAL", יש מעין "SOFT MOTION" (מקווה שזה המונח הנכון) והתמונה "מקרטעת" לעיתים בזמן הניגון (יכול להיות שהתוכן עצמו מנוגן עם יותר פריימים במצב הזה?). אם אני מעביר למצב תמונה "TRUE CINEMA" - אין קירטועים, אך גם ה-"SOFT MOTION" נעלם (אני אוהב אותו בניגון תלת מימד). האם האם ניתן לעשות משהו בנוגע לקירטוע התמונה אך שעדיין יהיה "SOFT MOTION"? לחילופין, האם ניתן לבטל את ה-"SOFT MOTION" מבלי לשנות את מצב התמונה? המחשב המנגן הוא מחשב חזק, משתמש בנגן PotPlayer.
תודה ושבוע טוב,
שגב

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

שאלה נוספת:
הורדתי סרט תלת מימד מלא (קובץ ISO). כאשר ניגנתי ב-Power DVD, הצלחתי לראות תמונה ברורה. הטלוויזיה לא הקפיצה הודעה ש-"זוהה ניגון בתלת מימד". מוזר, לא?
כאשר לחצתי על כפתור ה-3D והפעלתי את המצב בטלוויזיה למרות שלא הופיעה ההודעה לכך כמו בזמן ניגון קבצי SBS, כששמתי את המשקפיים אכן ראיתי בתלת מימד (לא יכול להגיד שהתרשמתי יותר מב-SBS). מה קורה כאשר מפעילים את פונקציית ה-3D על תוכן שאינו מנוגן למסך ב-3D?

כרטיס המסך שלי הוא GeForce GTX 650:
http://www.geforce.com/hardware/desktop ... ce-gtx-650

תודה והמשך שבוע טוב!

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

מה קורה? אתה תראה תמונה מעוותת
באמת שלא הבנתי מה הבעיה\מה אתה שואל
אם הכל טוב, אז תהנה חביבי...

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

מצטער על הבלאגן, אנסה להסביר:
יש ברשותי קובץ ISO שפתחתי באמצעות POWER DVD.
כאשר אני מפעיל את מצב ה-3D בנגן, התמונה נראית תקינה בטלוויזיה, גם מבלי שאני מרכיב משקפיים. מה ניתן להסיק מכך? מה אני עושה לא בסדר?
בנוסף, לא ברור לי כלל אם הכרטיס מסך שלי תומך בניגון תלת מימד מלא או לא (GeForce GTX 650).

תודה!

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

מתנצל על ההקפצה,
אני נמצא באילת ויש לי הזדמנות עד מחר בצהריים לרכוש כרטיס מסך מתאים. לא ברור לי האם הכרטיס שלי מתאים, אשמח ואודה מאוד לתגובה בהקדם. תודה רבה!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”