KODI @ 4K ! מדהים (אך עדיין בחיתולים) + התחדשתי בטלויזית 4K! :)
-
staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
ערב טוב לאחר מקצה שיפורים, הפעלתי בהצלחה KODI על טלויזית ה UHD שלי.
הרזולוציה כמו שרואים היא 3840X2160 ...
עקב מגבלת ה HDMI אני עובד בקצב של 24 תמונות כך שהממשק זז טיפה לאט ויש דיליי בין הלחיצות בשלט ועד לתגובה במחשב.
http://prntscr.com/6ucmoc
מבחינת וידאו - משהו לא ברור... הצלחתי להפעיל סרטי 4K בלי בעיה, בשימוש בנגן MPC-HC.
אבל, בעת שימוש ב KODI, המחשב קרטע והסרטים לא היו ניתנים לצפיה.
ה HTPC עם כרטיס מסך ATI R7 260X ומעבד AMD X630 מרובע ליבות.
האם XBMC לא מסוגלת לתמוך ב UHD ? אולי מישהו יכול לספק הסברים...
תודה מראש
**לגבי המעבר ל 4K, קפצו להודעה #15
**עדכון - ב NIGHLYS האחרונות של XBMC בעית המהירות נפתרה והממשק מגיב מהר ואיכותי, כמו כן סרטים בקידוד H265 עובדים גם כן ולא נתקעים. מגבלת ה HDMI היא רק לגבי קצב רענון גבוה מ 30 וזאת מהסיבה שאין עדיין כרטיסי מסך שיכולים להוציא על גבי HDMI 60FPS. עלינו לחכות שיכנס תקן HDMI 2.0 לכרטיסי המסך...
**עדכון 04/2015 לאחר התקנת כרטיס GTX 970 כל התכנים של 4K מנוגנים על החומרה ועובדים חלק. באשר ל KODI היא גם רצה חלק.
הרזולוציה כמו שרואים היא 3840X2160 ...
עקב מגבלת ה HDMI אני עובד בקצב של 24 תמונות כך שהממשק זז טיפה לאט ויש דיליי בין הלחיצות בשלט ועד לתגובה במחשב.
http://prntscr.com/6ucmoc
מבחינת וידאו - משהו לא ברור... הצלחתי להפעיל סרטי 4K בלי בעיה, בשימוש בנגן MPC-HC.
אבל, בעת שימוש ב KODI, המחשב קרטע והסרטים לא היו ניתנים לצפיה.
ה HTPC עם כרטיס מסך ATI R7 260X ומעבד AMD X630 מרובע ליבות.
האם XBMC לא מסוגלת לתמוך ב UHD ? אולי מישהו יכול לספק הסברים...
תודה מראש
**לגבי המעבר ל 4K, קפצו להודעה #15
**עדכון - ב NIGHLYS האחרונות של XBMC בעית המהירות נפתרה והממשק מגיב מהר ואיכותי, כמו כן סרטים בקידוד H265 עובדים גם כן ולא נתקעים. מגבלת ה HDMI היא רק לגבי קצב רענון גבוה מ 30 וזאת מהסיבה שאין עדיין כרטיסי מסך שיכולים להוציא על גבי HDMI 60FPS. עלינו לחכות שיכנס תקן HDMI 2.0 לכרטיסי המסך...
**עדכון 04/2015 לאחר התקנת כרטיס GTX 970 כל התכנים של 4K מנוגנים על החומרה ועובדים חלק. באשר ל KODI היא גם רצה חלק.
נערך לאחרונה על ידי staticx ב 16/04/2015 11:19, נערך 7 פעמים בסך הכל.
@staticx
למה HDMI ? אין לך בטלוויזיה Displayport ?
הבעיה כרגע היא שאין תיעוד ב-XBMC לנושא כך שהכי נכון לשאול את המומחים בפורום XBMC הרשמי.
באופן כללי המצב הכי טוב כיום הוא עם אינטל תחת לינוקס (OpenELEC) שאז קיימת האצת חומרה ל-H264 ב-4K, ההמלצה היא על Haswell עקב תיקונים לבאגים שונים הקשורים לוידאו אך גם Ivy Bridge ובעיקרון גם Bay Trail צריכים להיתמך.
AMD חברה גרועה בכל הקשור לדרייברים גרפיים, אם זה בלינוקס או בוינדוס (כרטיסים מדור קודם נתמכים בד"כ באופן טוב דרך דרייבר הקוד פתוח Radeon)
אם הייתי חייב לבחור כרטיס מסך נפרד (ואין סיבה לעשות זאת עבור HTPC עם אינטל) אז הייתי הולך על Nvidia שמספקת דרייברים שווה ערך ללינוקס ווינדוס וממה שקראתי כן אמור לתמוך ב-H264 4K (לפחות תחת לינוקס דרך VDPAU), תקרא גם פה.
להשערתי תוכן UHD יהיה בעיקר זמין בקידוד HEVC/H265 ומעבר למבחר זעום של מעבדי ARM (כדוגמת RK3288) לא ניתן לפענח קידוד זה כיום בחומרה וכנראה תצטרך מחשב די עוצמתי ע"מ לפענחו בתוכנה (XBMC 14.0 כבר תתמוך בו או אפילו תומכת בגרסאות ה-Nightly), חפש לדוגמה דיווחי משתמשים על שידורי הנסיון של המונדיאל ב-UHD ע"י ה-BBC.
למה HDMI ? אין לך בטלוויזיה Displayport ?
הבעיה כרגע היא שאין תיעוד ב-XBMC לנושא כך שהכי נכון לשאול את המומחים בפורום XBMC הרשמי.
באופן כללי המצב הכי טוב כיום הוא עם אינטל תחת לינוקס (OpenELEC) שאז קיימת האצת חומרה ל-H264 ב-4K, ההמלצה היא על Haswell עקב תיקונים לבאגים שונים הקשורים לוידאו אך גם Ivy Bridge ובעיקרון גם Bay Trail צריכים להיתמך.
AMD חברה גרועה בכל הקשור לדרייברים גרפיים, אם זה בלינוקס או בוינדוס (כרטיסים מדור קודם נתמכים בד"כ באופן טוב דרך דרייבר הקוד פתוח Radeon)
אם הייתי חייב לבחור כרטיס מסך נפרד (ואין סיבה לעשות זאת עבור HTPC עם אינטל) אז הייתי הולך על Nvidia שמספקת דרייברים שווה ערך ללינוקס ווינדוס וממה שקראתי כן אמור לתמוך ב-H264 4K (לפחות תחת לינוקס דרך VDPAU), תקרא גם פה.
להשערתי תוכן UHD יהיה בעיקר זמין בקידוד HEVC/H265 ומעבר למבחר זעום של מעבדי ARM (כדוגמת RK3288) לא ניתן לפענח קידוד זה כיום בחומרה וכנראה תצטרך מחשב די עוצמתי ע"מ לפענחו בתוכנה (XBMC 14.0 כבר תתמוך בו או אפילו תומכת בגרסאות ה-Nightly), חפש לדוגמה דיווחי משתמשים על שידורי הנסיון של המונדיאל ב-UHD ע"י ה-BBC.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
-
staticx
- חבר מכור קשה

·תקרא מה כתוב בקישור...tomer1749 כתב:אבל זה נחשב 4k?
לא אולטרה hd?...
לצרכנים הביתיים, 4K=UHD, למרות שטכנית זה לא בדיוק, כי הסטנדרט בתעשיית הקולנוע הוא טיפ טיפה יותר גדול.
"4K has become the common consumer friendly name for UHDTV"
dhead666, למרות שאני מבין מה אתה אומר, עדיין זה לא מסביר מדוע הסרטים עובדים חלק ב MPC ולא ב XBMC...
אחפש תשובות בפורום של XBMC ואעדכן במידה ואמצא פיתרון.
תודה
נערך לאחרונה על ידי staticx ב 27/06/2014 17:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אתה טועה. 4K זה ארבעה ריבועים של 1920 על 1080 בתצורה של 2X2, כלומר 2 כפול 1920X1080 ולא 4.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
staticx
- חבר מכור קשה

·הבנתי... נפלת על טעות נפוצה...tomer1749 כתב:טיפ טיפה?
4k=4(1920X1080) uhd...
שים לב שזו מכפלה! כלומר , 4 פעמים 1080P נותן לך רוחב של 4096 ואורך של 2160, כלומר פי 2 פיקסלים לכל כיוון, מה שנותן תמונה עם פי 4 פיקסלים.
תסתכל בתמונה בויקיפדיה זה ימחיש לך את העניין
לא הבנתי, זה לא אמור להיות פי 4 אורך ורוחב? 4096 זה לא פי 4 1920
·staticx כתב: dhead666, למרות שאני מבין מה אתה אומר, עדיין זה לא מסביר מדוע הסרטים עובדים חלק ב MPC ולא ב XBMC...
אחפש תשובות בפורום של XBMC ואעדכן במידה ואמצא פיתרון....
מודה שפספסתי שציינת שוידאו מנוגן כהלכה ב-MPC.
אם MPC מנצלת האצת חומרה לפענוח 4K (כלומר להבנתי שימוש ב-DXVA/DXVA2 גם עם 4K) אז זה מסביר את ההבדל.
אם MPC מפענחת זאת בתוכנה הרי שההבדל הוא כתוצאה מתמיכה ב-Multithreading של הקודק התוכנתי (ב-XBMC זה נעשה דרך FFMPEG שדוקא כן תומך בכך), במקרה זה שווה להשוות מול OpenELEC.
-
staticx
- חבר מכור קשה

·חחחח צודק!lasik כתב:ואני פיספסתי את שירשור ה״התחדשתי בטלויזית 4k?"...
אני אשלב את זה עם הכותרת..
מכרתי את הפיוניר KURO 5090 שלי לטובת LG 55LA970Y (שהדגם המקביל האמריקאי שלה זה ה 9700)
למרות שהטלויזיה היא מסוג NANO-FULL LED ובחזית הטכנולוגיה, עדיין קשה להתרגל ובחלק מהמקרים האיכות של ה KURO עולה עליה.
בייחוד שמדובר בתזוזות מהירות, ב LED רואים מריחה קלה של התמונה , בשונה מהפלזמה בה זה לא היה קיים בכלל...
כמו כן מנגנון ה LOCAL DIMMING עושה מין הילה כזו לבנה מסביב לטקסט לבן על רקע שחור, וזה קצת מציק....
רוב האנשים לא ישימו לב לכך, אבל אני - שהייתה לי KURO לפני כן ויחסית העין שלי חדה לדברים מסוג זה, שם לב לפרטים האלה... בעיקרון כיול של המסך מפחית תופעות אלה למינימום.
אני מוכן להתמודד עם הירידה הקלה באיכות התמונה לטובת שלל הפיצ'רים שהטלויזיה מספקת ולטובת רזולוצית ה 4K שפשוט נראית אגדית. כמו כן שלל החיבורים והקישוריות .
מסתבר, ולא צפיתי את זה מראש, שמעבר ל 4K דורש שרשרת שדרוגים רצינית... בייחוד לקהל ה HTPC .
אם אתם עובדים כמוני- בתצורה של מחשב--> מגבר --> מסך , יש צורך בשדרוגים הבאים:
--- המגבר , כעת לתמיכה ב 1.4 ובעתיד הקרוב ל HDMI2 שאלה כבר המגברים החדשים.
--- המחשב, לא מספיק רק כרטיס מסך 4K (ולא כל הכרטיסים תומכים) , אלא גם כוח עיבוד רציני...
אצלי למשל, המגבר הוא ONKYO 607 והוא רק HDMI1.3 , כך שהייתי צריך לבצע מעקף של הסאונד ובכל לוותר על DOLBY TRUE-HD ו DTS-HD כי בעצם, אני מוציא כבל אופטי מהחשב למגבר, ואת ה HDMI מחבר עם כבל 1.4 ישירות לטלויזיה.
ברור לי שכל זה דיי זמני, ברגע שיצאו יותר תכנים של 4K/HEVC/H265 אני אבצע שדרוג מקיף ואחליף לאחד המגברים החדשים וכרטיס מסך HDMI 2 שיצא ובטח כבר יריץ הכל בפענוח חומרה.
בינתיים אני עובד ברזולוצית 4K במחשב ומפעיל איתו XBMC שמתמודדת עם זה יפה מאוד.
בעיקרון אם לא כל כך משנה לך מה אתם רואים ואיך ולא חשובה לכם כל כך איכות תמונה וכו, אין לכם בכלל מה לרוץ ולקנות טלויזיה 4K מהסדרות הגבוהות..
תודה על העברת החוויה שלך מ- 4K באופן מעמיק.
אכן חבלי הלידה של ה- 4K כוללים מריחות בתנועה אופקית מהירה, והילה שאופיינית ללדים. נתקלתי בזאת באירוע של סמסונג לחברי הפורום.
זוהי אחת הסיבות שתכני 4K מוצגים לרוב בתוכן עם תנועה איטית. המעבדים במחשב ובטלויזיה מוגבלים כנראה ביכולתם בשלב זה.
אגב, סימנתי שינוי משמעותי נוסף שביצעת - עברת ממדיה פורטל ל- XBMC. מעבר לא שיגרתי לאחד שהשקיע כ"כ בנושא MP, לא?
אכן חבלי הלידה של ה- 4K כוללים מריחות בתנועה אופקית מהירה, והילה שאופיינית ללדים. נתקלתי בזאת באירוע של סמסונג לחברי הפורום.
זוהי אחת הסיבות שתכני 4K מוצגים לרוב בתוכן עם תנועה איטית. המעבדים במחשב ובטלויזיה מוגבלים כנראה ביכולתם בשלב זה.
אגב, סימנתי שינוי משמעותי נוסף שביצעת - עברת ממדיה פורטל ל- XBMC. מעבר לא שיגרתי לאחד שהשקיע כ"כ בנושא MP, לא?
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
-
staticx
- חבר מכור קשה

מסכים איתך לגבי סרטי ההדגמה, אבל חשוב לציין, שבזמן צפייה בסרט רגיל אתה כמעט ולא שם לב לדברים האלה (הילה / מריחות).lasik כתב:זוהי אחת הסיבות שתכני 4K מוצגים לרוב בתוכן עם תנועה איטית. המעבדים במחשב ובטלויזיה מוגבלים כנראה ביכולתם בשלב זה.
אגב, סימנתי שינוי משמעותי נוסף שביצעת - עברת ממדיה פורטל ל- XBMC. מעבר לא שיגרתי לאחד שהשקיע כ"כ בנושא MP, לא?...
לגבי המעבר ל XBMC.... אכן זה היה קשה, אני מודה...
אבל מה ששכנע אותי בסוף זו קהילת המפתחים הענפה שיש ל XBMC לעומת מדיה פורטל.
אני עדיין חושב שמדיה פורטל תוכנה "חכמה" יותר, והתוספים MPTV-SERIES ו MOVING PICTURES הם מהטובים שנתקלתי ואין להם דומים ב XBMC. כמו כן ניטור התיקיות בזמן אמת (והיכולת שלא להציג סרט אם התיקיה שלו ריקה, בשונה מ XBMC) אדיר.
אבל כמו שרשמתי, קהילת מפתחים וגם העניין שהתוכנה היא CROSS PLATFORM מאפשרת לי להריץ אותה על מגוון מכשירים.
בכל מקרה תמיד עין אחת פוזלת לכיוון מדיה פורטל, אני מוכן לחזור בכל רגע
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
4K עדיין בחיתולים
יש לי כרטיס מסך GTX-770 אימתני
מסך סוני תומך ודרך הXBMC לא הצלחתי להעביר 4K
אין ביררה צריך לחכות ל2.0
אין ביררה צריך לחכות ל2.0
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
-
staticx
- חבר מכור קשה

כמובן שאתה צודק, אבל שים לב שדרך MPC כן הצלחתי לנגן 4K חלק.. ועל חומרה פחות חזקה משלך.חיים כתב:4K עדיין בחיתולים
אין ביררה צריך לחכות ל2.0...
אני חושב שאין קשר לכרטיס מסך (צריך רק שידע להוציא 4K) כי הפענוח לא על הכרטיס אלא על המעבד.
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
איך אתה יודע שדרך MPC הצלחת?
אתה יכול להראות לי תמונה?
לפי מיטב ידיעתי הנגן הנ''ל לא תומך
אתה יכול להראות לי תמונה?
לפי מיטב ידיעתי הנגן הנ''ל לא תומך
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.