בתור משתמש לינוקס הייתי רוצה לשמוע על מצב התמיכה בעברית, BIDI (טקסט דו-כיווני) בטרמינל במערכת OSX.
בלינוקס המצב די עגום, אמנם לא ציפיתי ליותר מדי מאמולטורי הטרמינל שבברירת המחדל להפצות השונות אך כן חשבתי שלפחות האמולטורים של שולחנות העבודה Gnome ו-KDE יתמכו ב-BIDI באופן מלא.
ב-GNOME לדוגמה אין בכלל תמיכה ב-BIDI ועברית מופיעה הפוך.
ב-KDE להבנתי הייתה תמיכה חלקית אך כנראה הוסרה בנקודת זמן מסוימת.
שתי החלופות העיקריות הן:
BiCon, די עלוב לטעמי, במיוחד מאחר שהסמן (מיקום נוכחי בשורה) מבלבל, היתרון שלו שהוא אפליקציית לשורת הפקודה (אינו משתמש ב-toolkit כמו GTK או QT) ולכן יכול לרוץ ללא X (וללא דסקטופ).
Mlterm, מבחינת ניהול הסמן נמצא במצב הרבה יותר טוב ומבחינת עבודה עם עברית ו-BIDI הרבה יותר נוח, החסרון הגדול שלו זה שמדובר באפליקציה עם GUI משלה (GTK) ושכל מקשי הקיצור (העתק, הדבק, מחיקת מחרוזת ....) לא תואמים לה כברירת מחדל (לפחות ממה שהתרשמתי עד כה).
שני הטרמינלים הנ"ל כושלים בדבר מאוד בסיסי, הם לא מודעים לתוכן של השורה (מבחינת פקודות, ניתוב מחדש, סלש מפריד בין ספריות/קבצים וכו'...) אלא רק לשייכות של תו מסויים אל קבוצת תווים RTL או LTR.
אם לדוגמה היית מצפה שהשורה תוצג באופן זה:
[left]# ls /home/user/tree/level1/heb_level2/heb_level3/level4/heb_level5
[/left]
בפועל היא מוצגת כך:
[left]# ls /home/user/tree/level1/heb_level3/heb_level2/level4/heb_level5
[/left]
(כאשר heb_level מייצג מחרוזת באותיות עבריות וכל שאר המחרוזות באותיות לטיניות)
כמובן שמדובר ברק בעיה אחת מיני רבות שממתינות לפתרון מתאים, לא הזכרתי מחרוזת משולבת (נאמר שם של ספריה) אותיות עבריות ולטיניות ואין לי עוד שמץ איך יתנהגו תוכניות מבוססות תפריטי ncurses.
הסיבה העיקרית שדחפה אותי להתעניין בנושא היא הפרוייקט git-annex, שמושלם לאובססיבי שכמוני בהקשר של ניהול קבצים (בספק OCD) ושאינו סומך על שירותי סנכרון כדרופבוקס ודומיו.
אז מה המצב ב-OSX מבחינת תמיכה בעברית בטרמינל ?
שאלה למשתמשי OSX על עברית בטרמינל
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32984
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני עם OS X 10.7.5, עברית עובדת בסה"כ בסדר בטרמינל.
כתבתי (כמובן באופן טבעי, מבלי להפוך מראש וכו).
[left]echo שלום מה נשמע[/left]
וזה גם הדפיס "שלום מה נשמע", לא הפוך (אם כי בלי יישור לימין).
כתבתי (כמובן באופן טבעי, מבלי להפוך מראש וכו).
[left]echo שלום מה נשמע[/left]
וזה גם הדפיס "שלום מה נשמע", לא הפוך (אם כי בלי יישור לימין).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה pixies על התגובה.
יפה ש-Apple תומכים ב-BIDI בטרמינל.
לא נכון לטעמי כברירת מחדל ליישר את השורה לימין, זה יכול לגרום לבעיות, Apple עשו נכון.
יפה ש-Apple תומכים ב-BIDI בטרמינל.
לא נכון לטעמי כברירת מחדל ליישר את השורה לימין, זה יכול לגרום לבעיות, Apple עשו נכון.