How it's Made: MC275

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #1 

לא צריכים עובדים שם?!

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #2 

אני רשום לאותו ערוץ ובדיוק צפיתי בסרטון לפני מספר שבועות.
למרות שאני מאוד מחבב את התכנית הנ"ל, התאכזבתי מפס הייצור כאן.
These connectors are made of gold plated brass, which are non magnetic metals. Magnetic ones would react to the electric current and cause distortion.
...
באמת? אני לא מאמין לזה. שטות שיווקית.

והשימוש בדיודות LED המחקות את להט השפורפרות - :roll: מקינטוש חוטאים כאן, האם זה מגבר יוקרה או חלק במכונית של ערס ישראלי מצוי?

Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אתה שואל את האדם הלא נכון ...... חח

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #4 

שיחזרו לייצרו כבעבר: 8)

[imgbig]http://www.interload.co.il/upload/2872776.jpg[/imgbig]

[imgbig]http://www.interload.co.il/upload/228835.jpg[/imgbig]

[img2=550x403]http://www.interload.co.il/upload/4558079.jpg[/img2]

Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לא משנה לי איזה שנה העיקר שיהיה לי...
השאלה האמיתית אבל , כמה עולה לבנות כזה מגבר 1 ל 1 באופן עצמאי ? מאמין שמנורות ושנאים זה הדבר הכי יקר שם.. השאר שטויות . PCB תוכל להזמין כל דבר מהסינים בזול . שאסי יש לי מקום שמכין , Faceplate כנ"ל...
לירן זורק לך עצם...

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

עומרי כל הקטע במגברי מנורות זה השנאים, מאיפה תשיג אותם?

לקנות מEBAY שנאים מקוריים והשאר לנסות להעתיק? לא אידאלי.
המלצה, חפש בEBAY אחרי המגבר החלומות במצב סביר, תזמין וזהו.

אם כבר לבנות מגבר מנורות DIY אז יש דברים אחרים...

Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מה לגבי לבנות שנאים בעלי אותם ערכים ונתונים של ה 275? יש לא מעט מקומות ואנשים אפילו שילפפו לך כל שנאי שתרצה

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אתה מוזמן לנסות להעתיק את החיווט שלהם וכדומה..
אך אין לך שנאי מקורי ממנו להעתיק וזה לא רק מתח כניסה ומוצא.

דיי מיותר לנסות להעתיק את ה MC275, זה ישאר העתק בסופו של דבר...
אם כבר אז ללכת לך על הדבר האמיתי, שבהישג יידך.

אם חשוב לך לבנות מגבר מנורות כבר הצעתי לך רעיון בעבר.

ואם בכל מקרה תרצה להתבסס רעיון של מגבר קיים.

תוכל להתבסס למשל על LAMM ML3:
[imgbig]http://www.interload.co.il/upload/124654.jpg[/imgbig]

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #9 

בניה של מגבר מנורות IS NO WALK IN THE PARK... והבעיה לא נמצאת רק בשנאים.

בתור התחלה, המארז יעלה לך ערימה נחמדה של כסף, איך אני יודע? זאת העבודה שלי.. אני מתכנן ומיצר מארזים בשגרה דרך מפעל לזיווד. גם אם תמצא מקום שיהיה מוכן לייצר לך (ולא איזה חפר שיעשה את זה עקום..) אתה צריך להפיק קבצי CAD מיוחדים ובשביל צריך מהנדס או מעצב תעשייתי. אחרי שסיימת עם המארז, תצטרך לטפל בכל הרכיבים - ובמגבר מנורות ראוי אין PCB (המגבר שלי מאוד יוצא דופן במובן הזה וגם אצלו רק דרגה אחת על PCB), אז למצוא רכיבים בסין זה לא אופציה (מה גם שמעולם לא ראיתי לוחות מוכנים בEBAY למגברי מנורות, רק לקדם מגברים וייצור של PCB לפי הזמנה זה עוד ערימה רצינית של כסף).

ועכשיו הגענו לשנאים - סיפור של אלפי דולרים, על אמת. שנאים טובים זה דבר יקר מאוד, עיין ערך TAMURA או TANGO (שנסגרה לאחרונה). שנאים של MC לא עולים פחות ביד שניה ובקלות ינפחו את העלות. ולמה לא ללפף בארץ? נכון, יש מקומות שמלפפים, אני בעצמי ליפפתי לא פעם שנאים, אבל ללפף שנאי ברמה גבוהה באמת צריך שנים של ניסיון וידע שפשוט לא קיימים בארץ. סוג הברזל שבליבה הוא קריטי, סוג החוט הוא קריטי, השזירה עצמה קריטית - מדובר באומנות רצינית ולא משהו שכל בית מלאכה יכול לעשות. מגבר מנורות בלי שנאים מאוד איכותיים פשוט ישמע רע.

ונגיד שהשגנו שנאים, ונגיד שהשגנו את כל הרכיבים (קבלי שמן לדוגמה עולים מאות דולרים) ונגיד שיש מארז - עדיין צריך מישהו שירכיב את זה ומדובר במשימה סבוכה שלא מתאימה לחובב הDIY החובבן. במגברי מנורות של מתחים וזרמים שיכולים להרוג פיל תוך שניה, אפילו במגברים קטנים וצריך נסיון רב וידע לא מבוטל כדי לדעת איך לבנות דבר כזה.

יש בחור מקסים ברחובות, מיכאל שמו, שבונה מגברי מנורות ברמה הגבוהה ביותר שאפשר לדמיין, המכשירים שלו מגיעים לעלויות של עשרות אלפי שקלים בקלות ולא בגלל שהוא חמדן.. הוא הראה לי לא פעם את רשימות הרכיבים למגברים שלו וכל זוג מונובלוקים מגיע בקלות ל30 אלף שקל עוד לפני שהעבודה התחילה (רק רכיבים).

אז בקיצור, אין קיצורי דרך במגברי מנורות - אם רוצים אחד טוב צריך לשלם.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #10 

לגבי שנאי יציאה, היחידים(נדמה לי) שמלפפים בארץ,רוצים את השנאי השרוף כדוגמה ,הם לא מלפפים שנאי יציאה לפי נתונים כמו שהם עושים עם שנאי כח,לפחות זה מה שהם אמרו לי בטלפון,לכן ליפפתי אחד כזה בעצמי :D אמנם למגבר לגיטרה,שעיוותים זה חלק מהעניין...בכל מקרה זאת התאבדות לא קטנה,מהחומרים ,תיאוריה קשה(לי לפחות)יישום קשה ומעצבן עוד יותר וזה היה לשנאי פשוט ביותר SE ,כשמלפפים ל P&P הדברים מסתבכים עוד יותר,כשרוצים לחקות שנאי ומגבר איכותיים זה נראה לי קשה ובלתי אפשרי,בניית מגבר מנורות פשוט כשאתה חובב מתחיל יכולה להיות נחמדה והתוצאה מהנה לא פחות,בתנאי שהצלחת לא להתחשמל מהמתחים שהטנק הזכיר V250 V500 V800 :!: או לשרוף את הבית מהרתכת שרצה לך בתוך המגבר
בזמנו ראיתי איזה ספר רציני שנמכר ברשת על בניית מגברי מנורות ,ספר מאוד רציני מ א עד ת,איך לתכנן ולבנות את השאסי,כלים,רכיבים תיאוריה ויישום
טנק להזכיר לך שכשבנו מגברי מנורות לא היו מכונות CAD? חיתוך בלייזר CNC וכו
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #11 

נכון ידידי, לא היו מכונות CAD אז, אבל כן היו מהנדסים וכן היה ציוד מדויק מאוד לניקוב וכיפוף שגם אותו לא בדיוק פשוט להפעיל ועדיין צריך תוכנית מסודרת.

הנקודה שלי היא שיש המון דברים שמאוד כיף לבנות, אני יודע כי את כל המערכת שלי בניתי בעצמי - למעט המגבר. ויש לזה סיבה טובה מאוד.

היה למכירה לפני שבוע בלוחות CONRAD JOHNSON MV-50.. מגבר לא פחות טוב מהמקינטוש הזה (אם לא יותר..) בעלות מגוחכת של 4500 שקל (המחיר של שנאי נורמאלי אחד בערך)... רוצה מגבר מנורות, זה הכיוון.

דבר נוסף שצריך לזכור - מגבר מנורות לרוב באים בהספקים נמוכים בהרבה ממה שאנחנו רגילים עליו מעולם הטרנזיסטורים (וזה בייחוד רלונטי לך עמרי :lol: ) ולכן צריך גם רמקולים מתאימים.. נצילות גבוהה היא קריטית.

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

raniburg כתב:מהמתחים שהטנק הזכיר V250 V500 V800 :!:
...
יש גם מנורות לאודיו שעובדות במתח גבוה יותר למשל: GM70 1200Volt.

ברור שמי שרואה מתחים שכאלו צריך להיזהר מאוד :wink:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”