המלצות לחלוקת ארדיסק במחשב HTPC
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
רצוי לחלק אותו לשתי מחיצות:
1. מערכת הפעלה+תוכנות - לדעתי 20BG יספיק בהחלט - אבל אפשר כמובן להגדיל בהתאם לצורך.
2. כל השאר - כונן למדיה. רצוי לפרמט אותו עם Allocation Unit Size בגודל 64K וכך להאיץ את העבודה עם קבצים גדולים ולהקטין את הפרגמנטציה.
אורן.
1. מערכת הפעלה+תוכנות - לדעתי 20BG יספיק בהחלט - אבל אפשר כמובן להגדיל בהתאם לצורך.
2. כל השאר - כונן למדיה. רצוי לפרמט אותו עם Allocation Unit Size בגודל 64K וכך להאיץ את העבודה עם קבצים גדולים ולהקטין את הפרגמנטציה.
אורן.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני חושב כמו אורן עם נטייה לחלוקה של 40 GB למערכת ההפעלה, אלוהים יודע כמה מערכת ההפעלה תגדל והתוכנות שתתקין
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
למערכת ההפעלה ולתוכנות לא צריך הרבה. מקסימום כמה G. מה שתופס מקום זה My documents וכמובן Shared document שאפשר לנתב אותם לכונן השני ותוכנות ששומרות קבצים על כונן מערכת ההפעלה אבל בד"כ אפשר גם שם לשנות את הנתיב. בכ"ז מתוך הנחה שלפעמים ארצה לשמור דברים על שולחן עבודה השארתי 30G למערכת ההפעלה.
לאורן, לא הבנתי לגבי פרמוט עם Allocation Unit Size בגודל 64K. אלה מושגים של WINDOWS? אתה מתכוון ל NTFS?
לאורן, לא הבנתי לגבי פרמוט עם Allocation Unit Size בגודל 64K. אלה מושגים של WINDOWS? אתה מתכוון ל NTFS?
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE
אגב, מלבד האפשרות לשחזר במהירות עם האקרוניס ומלבד האפשרות לפרמט ולהתקין מחדש במהירות (אפשר לנתב גם את שולחן העבודה וגם את הפייבורטיס לכונן השני...) שכן לא צריך לגבות לפני כל מהלך כאמור, לדעתי שני יתרונות נוספים:
1. יתרון נוסף הוא להעביר את הPagefile לכונן השני, דבר שיאיץ קצת את העבודה.
2. לאחרונה הכונן שלי קרס במחשב הנייד בעבודה (כשל פיזי). הודיתי לאלוהים (ולעצמ)י שכל הנתונים היו על מחיצה נפרדת..... החלפתי כונן, התקנתי עליו הכל העברתי את החומר עם כבל IDE לUSB וכמו חדש...
2. לאחרונה הכונן שלי קרס במחשב הנייד בעבודה (כשל פיזי). הודיתי לאלוהים (ולעצמ)י שכל הנתונים היו על מחיצה נפרדת..... החלפתי כונן, התקנתי עליו הכל העברתי את החומר עם כבל IDE לUSB וכמו חדש...
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE
אתה קצת מתבלבל בין כוננים נפרדים לבין מחיצות..yarnic כתב:אגב, מלבד האפשרות לשחזר במהירות עם האקרוניס ומלבד האפשרות לפרמט ולהתקין מחדש במהירות (אפשר לנתב גם את שולחן העבודה וגם את הפייבורטיס לכונן השני...) שכן לא צריך לגבות לפני כל מהלך כאמור, לדעתי שני יתרונות נוספים:
2. לאחרונה הכונן שלי קרס במחשב הנייד בעבודה (כשל פיזי). הודיתי לאלוהים (ולעצמ)י שכל הנתונים היו על מחיצה נפרדת..... החלפתי כונן, התקנתי עליו הכל העברתי את החומר עם כבל IDE לUSB וכמו חדש......
אין הבדל בביצועים עם ה-pagefile ישב על מחיצה אחרת, כל עוד הוא על אותו כונן פיזי..
וכמובן שבשעת כשל פיזי של הכונן, אין הבדל בין המחיצות השונות..
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
שימו לב לדרישות המינימום של וויסטה אם מישהו מתכנן... הם כותבים 40GB למערכת ההפעלה ועוד 15GB פנוי!
הכוונה להתקנה מלאה כולל המימשק התלת מימדי. כלומר 55GB עוד לפני התקנת כל תוכנה נוספת.
yarnic הכוונה אכן ל NTFS שבעת הפירמוט ניתן לקבוע גודל של allocation unit.
64KB הוא היחידה הגדולה ביותר ומתאימה במיוחד לקבצי מדיה כבדים שממלאים ת הדיסק מאד מהר...
הכוונה להתקנה מלאה כולל המימשק התלת מימדי. כלומר 55GB עוד לפני התקנת כל תוכנה נוספת.
yarnic הכוונה אכן ל NTFS שבעת הפירמוט ניתן לקבוע גודל של allocation unit.
64KB הוא היחידה הגדולה ביותר ומתאימה במיוחד לקבצי מדיה כבדים שממלאים ת הדיסק מאד מהר...
Enjoy the Silence
Encoder
לא מתבלבל. ממש לא. לגבי הכשל הפיזי יודע מניסיון. המחשב קרס בגלל כשל פיזי במחיצה של מערכת ההפעלה. כשחיברתי את הכונן חיצונית למחשב אחר לקח לו כמה דקות להציג בכלל את "המחשב שלי" עם הכוננים. את המחיצה הדפוקה לא הצליח להציג וגם עם תוכנות להצלת קבצים לא הצליח לקרוא ממנה, מאידך, מהמחיצה השניה קרא הכל בלי בעיה. נכון שזה עניין של מזל ויכול היה הכשל לקרות דווקא במחיצה השניה אבל... סביר יותר שאם יש כשל יקרה במחיצה שעליה המחשב עובד יותר, יעני מערכת ההפעלה.
לגבי pagefile ברור שעדיף בכונן נפרד אבל קראתי היכן שהוא שעדיף, אם אין כונן נפרד, לפחות מחיצה נפרדת. לא מצאתי את מה שקראתי אז, אבל בשבילך מצאתי את זה באתר מיקרוסופט:
Windows will use the pagefile on the less frequently used partition over the pagefile on the heavily used boot partition. Windows uses an internal algorithm to determine which page file to use for virtual memory management. In the above scenario, the following goals of the page file would be served: • The system will be properly configured to capture a Memory.dmp file should the computer experience a kernel mode STOP error.
• The page file on the less frequently used partition will be used the majority of the time because it is not on a busy partition.
MORE INFORMATION
Another advantage of using a pagefile on its own partition is that the pagefile will not become fragmented. If the pagefile is on a partition with other data, the pagefile might experience fragmentation as it expands to satisfy the extra virtual memory required. A defragmented pagefile leads to faster virtual memory access and improves the chances of capturing a dump file without significant errors.
לא מתבלבל. ממש לא. לגבי הכשל הפיזי יודע מניסיון. המחשב קרס בגלל כשל פיזי במחיצה של מערכת ההפעלה. כשחיברתי את הכונן חיצונית למחשב אחר לקח לו כמה דקות להציג בכלל את "המחשב שלי" עם הכוננים. את המחיצה הדפוקה לא הצליח להציג וגם עם תוכנות להצלת קבצים לא הצליח לקרוא ממנה, מאידך, מהמחיצה השניה קרא הכל בלי בעיה. נכון שזה עניין של מזל ויכול היה הכשל לקרות דווקא במחיצה השניה אבל... סביר יותר שאם יש כשל יקרה במחיצה שעליה המחשב עובד יותר, יעני מערכת ההפעלה.
לגבי pagefile ברור שעדיף בכונן נפרד אבל קראתי היכן שהוא שעדיף, אם אין כונן נפרד, לפחות מחיצה נפרדת. לא מצאתי את מה שקראתי אז, אבל בשבילך מצאתי את זה באתר מיקרוסופט:
Windows will use the pagefile on the less frequently used partition over the pagefile on the heavily used boot partition. Windows uses an internal algorithm to determine which page file to use for virtual memory management. In the above scenario, the following goals of the page file would be served: • The system will be properly configured to capture a Memory.dmp file should the computer experience a kernel mode STOP error.
• The page file on the less frequently used partition will be used the majority of the time because it is not on a busy partition.
MORE INFORMATION
Another advantage of using a pagefile on its own partition is that the pagefile will not become fragmented. If the pagefile is on a partition with other data, the pagefile might experience fragmentation as it expands to satisfy the extra virtual memory required. A defragmented pagefile leads to faster virtual memory access and improves the chances of capturing a dump file without significant errors.
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
yarnic
כל מה שההסבר באנגלית אומר הוא שמערכת ההפעלה תבחר לעבוד עם פייג'פייל על המחיצה שאינה מחיצת ה BOOT.
וכן שהוא יהיה פחות מפוצל. אבל אם תדאג לזה מראש שלא יהיה מפוצל אתה לא תראה הבדל בביצועים. המהירות לגישה של חומר שהוא על אותו דיסק פיזי היא (כמעט) זהה ולא משנה על איזו PARTITION נמצא החומר בהנחה שאין בעיית פרגמנטציה.
כל מה שההסבר באנגלית אומר הוא שמערכת ההפעלה תבחר לעבוד עם פייג'פייל על המחיצה שאינה מחיצת ה BOOT.
וכן שהוא יהיה פחות מפוצל. אבל אם תדאג לזה מראש שלא יהיה מפוצל אתה לא תראה הבדל בביצועים. המהירות לגישה של חומר שהוא על אותו דיסק פיזי היא (כמעט) זהה ולא משנה על איזו PARTITION נמצא החומר בהנחה שאין בעיית פרגמנטציה.
Enjoy the Silence
לoferL, נכון בהנחה האמורה. אבל מכיוון שהמשתמש הממוצע לא מגביל את גודל ה-pagefile לגודל קבוע ומכיוון שהפיצול הוא מאוד סביר לאורך הזמן ומכיוון שזה קובץ שהמחשב יעבוד עליו ללא סוף, ייתכן מאוד שבסופו של דבר, זה אחד הדברים שיאטו את המחשב. ולכן חשבתי שזה יתרון... סה"כ גם פירמוטים וכד' הם לא דברים כ"כ שכיחים למשתמש הממוצע שלא ממש מצדיקים חלוקת הכונן כשלעצמם....
איך בדיוק עושים את הניתובים האלה של שולחן העבודה, הפייבוריטס וה- pagefile?אגב, מלבד האפשרות לשחזר במהירות עם האקרוניס ומלבד האפשרות לפרמט ולהתקין מחדש במהירות (אפשר לנתב גם את שולחן העבודה וגם את הפייבורטיס לכונן השני...) שכן לא צריך לגבות לפני כל מהלך כאמור, לדעתי שני יתרונות נוספים:
2. לאחרונה הכונן שלי קרס במחשב הנייד בעבודה (כשל פיזי). הודיתי לאלוהים (ולעצמ)י שכל הנתונים היו על מחיצה נפרדת..... החלפתי כונן, התקנתי עליו הכל העברתי את החומר עם כבל IDE לUSB וכמו חדש......
לגבי שינוי מיקום תיקיות של מערכת ההפעלה: תוריד מהאתר של מיקרוסופט את ה- tweak ui:
http://www.microsoft.com/windowsxp/down ... rtoys.mspx
ב-my computer - special folder יש אפשרות לשנות מיקום.
לפני שאתה משנה, תעתיק את התיקיות שאתה מתכוון לשנות מיקום, למיקום החדש ואז תבצע הפניה אליהן. אח"כ כשאתה מוודא שהכל עובד, אפשר למחוק את תכולת הישנות
לגבי ה pagefile קליק ימני על המחשב שלי, אפשרויות, מתקדם, ביצועים מתקדם, למטה תיכנס לבחירה בזיכרון וירטואלי. שם תבחר בכונן בו אתה רוצה שיהיה הקובצ וקבע את הגודל. אל תשכח ללחוץ על set. אח"כ אפשר לבטל את הקודם, שהיה ב C על ידי קביעה - ללא קובץ החלפה.
http://www.microsoft.com/windowsxp/down ... rtoys.mspx
ב-my computer - special folder יש אפשרות לשנות מיקום.
לפני שאתה משנה, תעתיק את התיקיות שאתה מתכוון לשנות מיקום, למיקום החדש ואז תבצע הפניה אליהן. אח"כ כשאתה מוודא שהכל עובד, אפשר למחוק את תכולת הישנות
לגבי ה pagefile קליק ימני על המחשב שלי, אפשרויות, מתקדם, ביצועים מתקדם, למטה תיכנס לבחירה בזיכרון וירטואלי. שם תבחר בכונן בו אתה רוצה שיהיה הקובצ וקבע את הגודל. אל תשכח ללחוץ על set. אח"כ אפשר לבטל את הקודם, שהיה ב C על ידי קביעה - ללא קובץ החלפה.
זה קצת סוטה מהנושא העיקרי בהתחלה אבל מילא: אני עובד עם כונן חיצוני נייד 80G (כונן קטן של מחשב נייד במארז מותאם). יש לי עליו את ה EMAIL, my documents,favorites,desktop. יש לי מחשב בעבודה ומחשב בבית שמפנים אל הכונן החיצוני וכך אני מסתובב רק איתו. מאוד נוח. כשאני מדליק את המחשבים ללא הכונן המחשב כמובן מודיע שלא מוצא קובץ, מפנה לברירות המחדל המקוריות ועובד כרגיל. יש לדעתי גם דרכים יותר מתוחכמות לעשות את זה וליצור מעין "משתמש נייד" באופן פחות ידני, אבל לא התעמקתי בזה יותר מדי...