רדיו - איפה האיכות טובה יותר
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
זה שאלה מאוד גדולה.
בעיקרון אפשר להגיע באינטרנט לאיכות גבוהה בהרבה כי פוטנציאלית - אין לך הגבלה מלבד רוחב הפס.
ברדיו בעיקרון מראש עושים פעולה על האודיו כדי שיתאים ל"רוחב הפס". זאת בנוסף לעובדה שמנסים שזה יישמע טוב - בין השאר למי שנניח נוסע ברכב.
מצד שני, למשל בארץ, כמעט כל התחנות משדרות לרדיו באיכות מאוד נמוכה (מקסימום 128kb) ולכן, האיכות לא ממש גבוהה.
בעיקרון אפשר להגיע באינטרנט לאיכות גבוהה בהרבה כי פוטנציאלית - אין לך הגבלה מלבד רוחב הפס.
ברדיו בעיקרון מראש עושים פעולה על האודיו כדי שיתאים ל"רוחב הפס". זאת בנוסף לעובדה שמנסים שזה יישמע טוב - בין השאר למי שנניח נוסע ברכב.
מצד שני, למשל בארץ, כמעט כל התחנות משדרות לרדיו באיכות מאוד נמוכה (מקסימום 128kb) ולכן, האיכות לא ממש גבוהה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
FM אולי איכותי, אבל הבעייה היא שאין מה לשמוע בארץ...
לכן, מבחינתי לפחות רדיו אינטרנטי זה האופציה היחידה.
האפליקציה שאני משתמש בה היא TuneIn Radio. יש גם לאייפון וגם לאנדרואיד.
לכן, מבחינתי לפחות רדיו אינטרנטי זה האופציה היחידה.
האפליקציה שאני משתמש בה היא TuneIn Radio. יש גם לאייפון וגם לאנדרואיד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46421
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
מצטרף להמלצה על TuneIn. יש לה גם מצב ייעודי טוב לשימוש ברכב.
אם הטלפון הוא אייפון, יש את אפליקצית Music מבית Apple אשר מהווה ממשק ל- iTunes Radio - מעולה.
@adifred,
המטרה לשמוע רדיו או מוזיקה? כי אם מוזיקה, מומלץ להתקדם לרדיו אינטרנטי בשל האיכות הטובה הרבה יותר, המגוון העשיר ובהרבה מקרים גם ללא פרסומות. אני אישית עברתי לרדיו אינטרנטי בבית על ידי מכשירים יעודים, גם את ההורים העברתי והמוזיקה ברכב גם כן ממקור זה.
אם הטלפון הוא אייפון, יש את אפליקצית Music מבית Apple אשר מהווה ממשק ל- iTunes Radio - מעולה.
@adifred,
המטרה לשמוע רדיו או מוזיקה? כי אם מוזיקה, מומלץ להתקדם לרדיו אינטרנטי בשל האיכות הטובה הרבה יותר, המגוון העשיר ובהרבה מקרים גם ללא פרסומות. אני אישית עברתי לרדיו אינטרנטי בבית על ידי מכשירים יעודים, גם את ההורים העברתי והמוזיקה ברכב גם כן ממקור זה.
capten כתב:כניראה שאף אחד כאן לא האזין לקונצרט בשידור חי של קול המוסיקה
91.3 או 97.2 FM
לגבי שאר התחנות אני מסכים שלא תמיד אכותיות. משדרות לרוב MP3...
העניין הוא שיש פחות ופחות אנשים אשר מחזיקים מקלט רדיו ראוי בבית
ואם מדובר ברכב.. עדיף לא לדבר
רדיו אינטרנטי זה אלטרנטיבה זולה, נגישה ושימושית
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
עדיין לא נתקלתי בשום דבר שמתקרב לאיכות השידור של השידורים החיים ("קונצרט אתנחתא") של קול המוזיקה, אבל תחת התנאים הבאים:
1. יש לך טיונר מסוג Naim NAT-01, או Linn Kremlin, או Magnum Dynalab
2. אתה גר בירושליים במקום גבוה יחסית.
3. יש לך אנטנה של Ron Smith על הגג (תמונה למטה), שמכוונת למשדר של קול ישראל, שממוקם בגבעה ממולך.
4. אתה חובב נלהב של מוזיקה קלאסית, רצוי קאמרית.
אם אחד מהתנאים לא מתקיים, עדיף לוותר ולעבור לשידורים דרך האינטרנט.
והתמונה שהבטחתי:
[img2=500x335]http://ronsmithaerials.com/catalogue/images/G32.gif[/img2]
3. יש לך אנטנה של Ron Smith על הגג (תמונה למטה), שמכוונת למשדר של קול ישראל, שממוקם בגבעה ממולך.
והתמונה שהבטחתי:
[img2=500x335]http://ronsmithaerials.com/catalogue/images/G32.gif[/img2]
·אלו טיונרים נחשבים שמעת ?yairf כתב:עדיין לא נתקלתי בשום דבר שמתקרב לאיכות השידור של השידורים החיים ("קונצרט אתנחתא") של קול המוזיקה, אבל תחת התנאים הבאים:
...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
תלוי מה איכות הרסיבר שלך. באופן כללי אני טוען ששידורי FM מהאויר עדיפים על כל יתר האפשרויות בתנאי שיש לך טיונר טוב (מובנה בתוך רסיבר או לא), קליטה טובה באזור שלך וכמובן מגבר ורמקולים טובים. מה זה טוב? יש ספקטרום רחב מאד.adifred כתב:נניח שבא לי לשמוע גלגלצ/88 באיכות הכי טובה שזמינה, כשאני עושה ספונג'ה בבית ביום שישי...
האם אני צריך להדליק טלויזיה, להתחבר לאינטרנט ולשמוע משם, או שעדיף גם איכותית וגם כלכלית רק דרך מקלט ה-FM שברסיבר...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
כמה שאלות בנושא:yairf כתב:עדיין לא נתקלתי בשום דבר שמתקרב לאיכות השידור של השידורים החיים ("קונצרט אתנחתא") של קול המוזיקה, אבל תחת התנאים הבאים:
...
1. מה הסיבה ששאר תוכניות 'קול המוזיקה' אינן מספקות ?
2. מה לגבי טיונר של אקופייז, לדוגמה ?
3. כאשר מחוון הקליטה מראה על מקסימום באמצעות אנטנת T פשוטה, האם גם אז יש צורך באנטנה שהמלצת עליה ?
·
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
1. הן בהחלט עשויות לספק.
2. לאקיופייז יש טיונרים מעולים, שבהחלט יכולים לתת לך תוצאה מצוינת בקליטת FM. יאיר הגזים והלך הרבה יותר מדי רחוק כאשר צימצם את מספר הטיונרים המעולים ל-3 בלבד, בכל העולם ובכל הזמנים. יש עשרות טיונרים מעולים שמצדיקים האזנה ל-FM.
3. לא, כי זה אומר שיש לך טיונר עם איכות קליטה מעולה. לא תקבל יותר עם אנטנה יקרה יותר, גם אם היא עולה פי 1000.
2. לאקיופייז יש טיונרים מעולים, שבהחלט יכולים לתת לך תוצאה מצוינת בקליטת FM. יאיר הגזים והלך הרבה יותר מדי רחוק כאשר צימצם את מספר הטיונרים המעולים ל-3 בלבד, בכל העולם ובכל הזמנים. יש עשרות טיונרים מעולים שמצדיקים האזנה ל-FM.
3. לא, כי זה אומר שיש לך טיונר עם איכות קליטה מעולה. לא תקבל יותר עם אנטנה יקרה יותר, גם אם היא עולה פי 1000.
.Anything can be done, but it's only done if it's done