תכנות - לימוד עצמי
-
tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אני רוצה ללמוד תכנות באופן עצמי
(בשלבים מאוחרים יותר יגיע גם תואר אקדמאי, אבל עד אז)
איזה שפה הייתם ממליצים להתחיל? ג׳אווה, פייטון?
ואם אפשר המלצה על אתר/קורס (תשלום סימלי זה בסדר)
(בשלבים מאוחרים יותר יגיע גם תואר אקדמאי, אבל עד אז)
איזה שפה הייתם ממליצים להתחיל? ג׳אווה, פייטון?
ואם אפשר המלצה על אתר/קורס (תשלום סימלי זה בסדר)
-
tomer953
- חבר מכור קשה

שווה להתחיל פייטון כשפה ראשונה* ?
(* לותיקים בינינו שיודעים מה זה IRC אז אני ידעתי בזמנו mIRC Scripting לרמה מעולה)
(* לותיקים בינינו שיודעים מה זה IRC אז אני ידעתי בזמנו mIRC Scripting לרמה מעולה)
-
tomer953
- חבר מכור קשה

טוב התחלתי... כרגע זה זורם ממש.. אבל זה הבסיס כמובן. (משתנים, תנאים..)
בנתיים סבבה, מישהו מכם יודע פייטון טוב במידה ואני אצטרך עזרה אני אשאל אותו בפרטי? (אל תדאגו לא אציק)
בנתיים סבבה, מישהו מכם יודע פייטון טוב במידה ואני אצטרך עזרה אני אשאל אותו בפרטי? (אל תדאגו לא אציק)
התחלתי ללמוד היום עם codeacademy אתר ענק ממליץ לכולם
- LinkMattan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 464
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
אני דווקא חושב ששפת תכנות ראשונה צריכה להיות יחסית Low Level, כי היא הקרבה למערכת ההפעלה ולתמונת הזיכרון מאפשרת הבנה מעמיקה יותר. בפייתון ורובי יש כל כך הרבה ״קסמים״ שמתרחשים ברקע שהכרה ראשונית איתן שקולה להכרה של API, ולא למכלול של הדברים שמרכיב את עבודת התכנות.
ומבין כל השפות, דווקא ל-C יש את הסינטקס הכי פשוט. ברגע שתכיר את C, תוכל לעבור ל-JAVA או ל-C# ולהכיר רמת אבסטרקציה אחת מעל C, ורק לבסוף לגשת לשפות הסקריפטולוגיות. זו ההמלצה שלי. או בקיצור - כמו בכל דבר, צריך להתחיל מהבסיס.
ומבין כל השפות, דווקא ל-C יש את הסינטקס הכי פשוט. ברגע שתכיר את C, תוכל לעבור ל-JAVA או ל-C# ולהכיר רמת אבסטרקציה אחת מעל C, ורק לבסוף לגשת לשפות הסקריפטולוגיות. זו ההמלצה שלי. או בקיצור - כמו בכל דבר, צריך להתחיל מהבסיס.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 191 פעמים
·LinkMattan כתב:אני דווקא חושב ששפת תכנות ראשונה צריכה להיות יחסית Low Level, כי היא הקרבה למערכת ההפעלה ולתמונת הזיכרון מאפשרת הבנה מעמיקה יותר. בפייתון ורובי יש כל כך הרבה ״קסמים״ שמתרחשים ברקע שהכרה ראשונית איתן שקולה להכרה של API, ולא למכלול של הדברים שמרכיב את עבודת התכנות.
ומבין כל השפות, דווקא ל-C יש את הסינטקס הכי פשוט. ברגע שתכיר את C, תוכל לעבור ל-JAVA או ל-C# ולהכיר רמת אבסטרקציה אחת מעל C, ורק לבסוף לגשת לשפות הסקריפטולוגיות. זו ההמלצה שלי. או בקיצור - כמו בכל דבר, צריך להתחיל מהבסיס....
מסכים עם כל מילה.
אני חושב שבנוסף כדאי לך לשאול את עצמך מה מעניין אותך. Web? Mobile? אולי בכלל Desktop או סביבות אחרות?