sony x55es CDP
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אם הוא בן 10, סביר להניח שמדובר ב DAC של 16 ביט ולא 20 או 24. עקרונית, פירוש הדבר פחות רזולוציה ופרטים. בפועל, לאו דווקא, וכרגיל צריך לתת לאוזן לקבוע. לצורך זה, הייתי ממליץ לך להשוות אותו (אם ניתן) למכשיר מוכר של 24 ביט. יצא לי במקרה לבצע השוואות דומות (של מכשיר 24 ביט לעומת 16), ונתקלתי גם במקרה בו הפער ברמת הפירוט היה גדול, וגם במקרה בו כמעט לא היה הבדל.
הדברים היחידים שאני הייתי באמת דואג לגביהם הם אמינות המכשיר לאור גילו וכמות השימוש בו לאור חייו, וכן- אם רלוונטי לגביך- האם הוא קורא צרובים. בשנת 96' עוד לא כ"כ חשבו על זה, ונגנים מאותה תקופה לא תמיד מסתדרים עם צרובים.
לעניין האמינות, בדוק אם הוא לא מתקשה לקרוא את הרצועות האחרונות בדיסק, אלו הנמצאות על צידו הפנימי והקשה יותר לקריאה. שים לב אם אין שם תקתוקים ועיוותים. כמו כן, בדוק את מהירות המעבר בין הרצועות.
הדברים היחידים שאני הייתי באמת דואג לגביהם הם אמינות המכשיר לאור גילו וכמות השימוש בו לאור חייו, וכן- אם רלוונטי לגביך- האם הוא קורא צרובים. בשנת 96' עוד לא כ"כ חשבו על זה, ונגנים מאותה תקופה לא תמיד מסתדרים עם צרובים.
לעניין האמינות, בדוק אם הוא לא מתקשה לקרוא את הרצועות האחרונות בדיסק, אלו הנמצאות על צידו הפנימי והקשה יותר לקריאה. שים לב אם אין שם תקתוקים ועיוותים. כמו כן, בדוק את מהירות המעבר בין הרצועות.
יאיר, למכשירים של סוני מהתקופה הנ"ל היתה בעיה שהופיעה אצל כל מי שהכרתי שהיה לו מכשיר סידי. זו היתה בעיה עם הגומיה שפותחת את המגרה וסוגרת אותה. מה שהיה קורה זה שהמגרה נפתחת ומיד נסגרת בלי שיש לך הזדמנות להוציא או להכניס את הדיסק.
מהיכרות עם בחור שעבד במעבדה של סוני הבנתי שזו היתה בעיה מאד מאד נפוצה וידועה, ברמה שחלק ניכר ממכשירי הסידי היו נתקלים בה במוקדם או במאוחר.
עלות התיקון היתה הופכת אותו ללא כדאית, כלומר - המכשיר היה הופך למכשיר שמיועד לפח הזבל.
קח את זה בחשבון.
מהיכרות עם בחור שעבד במעבדה של סוני הבנתי שזו היתה בעיה מאד מאד נפוצה וידועה, ברמה שחלק ניכר ממכשירי הסידי היו נתקלים בה במוקדם או במאוחר.
עלות התיקון היתה הופכת אותו ללא כדאית, כלומר - המכשיר היה הופך למכשיר שמיועד לפח הזבל.
קח את זה בחשבון.
- logankungfu
- חבר ותיק

אם אתה מחפש מכשירים מהתקופה ההיא כדי לצאת בזול- יש לי ניסיון שלפיו אני יכול להמליץ על Nad, Marantz, Harman- Kardon
NAD במיוחד מומלץ בחום. אם אתה יכול להשיג כזה משנות ה 90' הוא יעלה מאות בודדות, ישמע מצויין, יקרא צרובים ואם הוא תקין הוא גם יפעל שנים קדימה.
NAD במיוחד מומלץ בחום. אם אתה יכול להשיג כזה משנות ה 90' הוא יעלה מאות בודדות, ישמע מצויין, יקרא צרובים ואם הוא תקין הוא גם יפעל שנים קדימה.
בדגם הנ"ל לא הייתה שום גומיה.רדנקו כתב:יאיר, למכשירים של סוני מהתקופה הנ"ל היתה בעיה שהופיעה אצל כל מי שהכרתי שהיה לו מכשיר סידי. זו היתה בעיה עם הגומיה שפותחת את המגרה וסוגרת אותה. מה שהיה קורה זה שהמגרה נפתחת ומיד נסגרת בלי שיש לך הזדמנות להוציא או להכניס את הדיסק.
קח את זה בחשבון....
מדובר במכשיר מושקע ביותר עם מערכת טרנספורט ברמה הגבוהה ביותר שהקדימה את זמנה בכמה שנים טובות.
כמובן שהזמן עלול לעשות את שלו ועלולות להיוצר בעיות מכניות/אלקטרוניות ולכן יש לבדוק טוב טוב האם שווה השקעה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- logankungfu
- חבר ותיק

ברור שהכוונה לאפסמפלינג. דיסקים מוקלטים מלכתחילה ב 16 ביט.
ES 55 או ES 555 ?
היה לי את 555 בערך 6 שנים, קניתי אותו משומש במצב טוב מרופא(שנת ייצור 92) ואחרי תקופת נגינה מאסיבית הוא התחיל להראות סימנים של גסיסה - העין לא רואה את הדיסק, קרטועים בהנעת דיסק, באיזשהו שלב הפסיק לקרוא דיסקים מקוריים והצליח רק צרובים.
לדעתי לא שווה אפילו 600 ש"ח.
רק אם יש לך בטחון מלא, שתוכל למצוא עין חליפית וגומיות שהתייבשו אחרי 10 שנים של שימוש, יש עילה לקנייה. וגם זה לא יותר מ800 ש"ח.
אם המכשיר מתפקד, זהו מכשיר נהדר, קורא כל דיסק במהירות שיא, (לדעתי) יש גם יציאה משתנה שהיא גם ווליום לאזניות דרך שלט שזהו יתרון לא מבוטל.
בהצלחה
היה לי את 555 בערך 6 שנים, קניתי אותו משומש במצב טוב מרופא(שנת ייצור 92) ואחרי תקופת נגינה מאסיבית הוא התחיל להראות סימנים של גסיסה - העין לא רואה את הדיסק, קרטועים בהנעת דיסק, באיזשהו שלב הפסיק לקרוא דיסקים מקוריים והצליח רק צרובים.
לדעתי לא שווה אפילו 600 ש"ח.
רק אם יש לך בטחון מלא, שתוכל למצוא עין חליפית וגומיות שהתייבשו אחרי 10 שנים של שימוש, יש עילה לקנייה. וגם זה לא יותר מ800 ש"ח.
אם המכשיר מתפקד, זהו מכשיר נהדר, קורא כל דיסק במהירות שיא, (לדעתי) יש גם יציאה משתנה שהיא גם ווליום לאזניות דרך שלט שזהו יתרון לא מבוטל.
בהצלחה
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אין שום קשר לקריאה.
הקריאה היא תמיד אותו דבר כי זה תלוי במידע שיש על ה-CD - כלומר, 44,100 דגימות בשניה שכל אחת מהן היא בת 16 ביט.
ההעלאה היא ע"י אלגוריתמים דיי מתוחכמים שעובדים בעיקר ע"ס כללים שקורים באודיו ולא יעבדו למשל במידע מכווץ של טקסט.
הקריאה היא תמיד אותו דבר כי זה תלוי במידע שיש על ה-CD - כלומר, 44,100 דגימות בשניה שכל אחת מהן היא בת 16 ביט.
ההעלאה היא ע"י אלגוריתמים דיי מתוחכמים שעובדים בעיקר ע"ס כללים שקורים באודיו ולא יעבדו למשל במידע מכווץ של טקסט.