מבקש המלצה למסך מחשב 50-55 אינצ' איכותי למשחקים עד כ-8000 ש"ח
שלום שוב לחברי הפורום היקר,
תקציב: כ-8000 ש"ח (כמובן שאם קיים מסך מעולה בפחות אז עוד יותר טוב).
גודל: 50-55 אינצ' (לא סגור על הגודל, אשאיר את זה להחלטתכם).
שימושים: מסך רב-תכליתי, כלומר, בעיקר למשחקים (שיראו חלק ושהתמונה תהיה ללא מריחות).
כמו-כן באותה הזדמנות, אם הטלוויזיה תהיה מושלמת למשחקים אז היא תשרת אותי גם כטלוויזיה רגילה...
הערות:
1. אני לא יודע אם זה מנגנון החלקת תמונה או רמת ההרץ הגבוהה הם אלו שאחראים שהתמונה תראה חלקה ומושלמת, אבל יצא לי לראות דגמים מסויימים של טלוויזיות שהתמונה זזה כל כך חלק שלא משנה עד כמה התנועה מהירה אין בכלל מריחות וכל הצבעים בהירים וחדים.
2. מצאתי המלצה פה על Sony KDL-42W654. האם קיים דגם ב-50-55 אינצ'? והאם ישנו דגם משופר?
תודה מראש על העזרה,
מעריך מאוד!!!
תקציב: כ-8000 ש"ח (כמובן שאם קיים מסך מעולה בפחות אז עוד יותר טוב).
גודל: 50-55 אינצ' (לא סגור על הגודל, אשאיר את זה להחלטתכם).
שימושים: מסך רב-תכליתי, כלומר, בעיקר למשחקים (שיראו חלק ושהתמונה תהיה ללא מריחות).
כמו-כן באותה הזדמנות, אם הטלוויזיה תהיה מושלמת למשחקים אז היא תשרת אותי גם כטלוויזיה רגילה...
הערות:
1. אני לא יודע אם זה מנגנון החלקת תמונה או רמת ההרץ הגבוהה הם אלו שאחראים שהתמונה תראה חלקה ומושלמת, אבל יצא לי לראות דגמים מסויימים של טלוויזיות שהתמונה זזה כל כך חלק שלא משנה עד כמה התנועה מהירה אין בכלל מריחות וכל הצבעים בהירים וחדים.
2. מצאתי המלצה פה על Sony KDL-42W654. האם קיים דגם ב-50-55 אינצ'? והאם ישנו דגם משופר?
תודה מראש על העזרה,
מעריך מאוד!!!
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
w805 של סוני ב 55" ו w815 ב 50". ה w805 אמנם עולה קצת יותר אבל שווה את זה (בעיקר בגלל הגודל). אני מניח שתוכל להשיג את זה בפחות ממה שכתוב בזאפ בשל כך שהמסך בן יותר משנה בחנויות.
תמונה חלקה נראית במשחקים הכי טוב ללא כל מנגנוני עיבוד וללא החלקת תמונה. גם אפשר להעביר למצב "משחק" שמבטל כמעט הכל.
גם בסרטים פשוט צריכים לדאוג שתדר היציאה של המקור זהה לתדר של הסרט/משחק.
מחשבים וקונסולות עושים את זה אוטומטית במשחקים בגדול ובסרטים צריך לבקש מהנגן לעשות את זה (בד"כ 24 פריימים לשנייה).
תמונה חלקה נראית במשחקים הכי טוב ללא כל מנגנוני עיבוד וללא החלקת תמונה. גם אפשר להעביר למצב "משחק" שמבטל כמעט הכל.
גם בסרטים פשוט צריכים לדאוג שתדר היציאה של המקור זהה לתדר של הסרט/משחק.
מחשבים וקונסולות עושים את זה אוטומטית במשחקים בגדול ובסרטים צריך לבקש מהנגן לעשות את זה (בד"כ 24 פריימים לשנייה).
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
בתקציב שלו נכנסת w828 (ותישאר עם עודף)
http://www.hometheater.co.il/vt210806.% ... D7%9D.html
יש סקירות באינטרנט מקצועיות, הדגם ידוע כ-w829 בחו"ל, תקרא עליו.. אפשר להשיג איזור 6700-7200 בחנויות שונות
http://www.hometheater.co.il/vt210806.% ... D7%9D.html
יש סקירות באינטרנט מקצועיות, הדגם ידוע כ-w829 בחו"ל, תקרא עליו.. אפשר להשיג איזור 6700-7200 בחנויות שונות
שלום שוב,
שאלתי מוכרים לגבי הטלוייזיה של סוני, דגמים w805 ו- w828 לדוגמא, והסברתי להם שאחת הסיבות היא בגלל ה-ms הנמוך וההתאמה למשחקים.
הם ענו לי ואני מצטט:
"למה שלא תיקח את הטלוויזיה "XYZ" במקום? היום כבר לא מדברים ב-ms אלא ב-הרצים (Hz), ולטלוויזיה "XYZ" יש 600-800 הרץ."
קצת בדיקה באתר הראתה לי שמהמחשב בכל מקרה אני יקבל לא יותר מ-60Hz, אז 600 הרץ זה סתם.
קיצר, האם יש משהו במה שהם אמרו או שזו סתם חרטה?!
תודה רבה...
שאלתי מוכרים לגבי הטלוייזיה של סוני, דגמים w805 ו- w828 לדוגמא, והסברתי להם שאחת הסיבות היא בגלל ה-ms הנמוך וההתאמה למשחקים.
הם ענו לי ואני מצטט:
"למה שלא תיקח את הטלוויזיה "XYZ" במקום? היום כבר לא מדברים ב-ms אלא ב-הרצים (Hz), ולטלוויזיה "XYZ" יש 600-800 הרץ."
קצת בדיקה באתר הראתה לי שמהמחשב בכל מקרה אני יקבל לא יותר מ-60Hz, אז 600 הרץ זה סתם.
תודה רבה...
יש שני דברים שמשנים למשחקים.
input lag, שהוא הזמן בין שליחת הנתונים למסך ועד הצגתם בפועל. אני לא חושב ששום יצרן מפרסם את זה. זה הדבר שבו יש לסוני יתרון ברוב הדגמים החדשים (אבל לא כולם).
ראה כאן (עמודת ה-"Leo Bodnar" היא הנתון האובייקטיבי ביותר):
http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag
http://www.displaylag.com/display-database/
מעבר לזה יש את הזמן שלוקח לפיקסלים להשתנות. לאט יותר = יותר מריחות בתנועה. זה מה שהיצרנים מפרסמים ב-ms, לפעמים. הנתון שהם מפרסמים לא אומר הרבה במציאות. צריך לקרוא סקירות כדי לדעת מה המצב האמיתי.
לגבי קצב רענון:
http://www.hometheater.co.il/vp2092146#2092146
יש מקרים שקצב רענון מהיר של 100/120 יכול לעזור בהפחתת מריחות לעומת 50/60, אבל זה תלוי במסך הספציפי. יכול גם להיות שהמצב שמפחית מריחות משולב עם החלקת תנועה, דבר שלא כולם אוהבים, ולא תמיד פועל טוב.
input lag, שהוא הזמן בין שליחת הנתונים למסך ועד הצגתם בפועל. אני לא חושב ששום יצרן מפרסם את זה. זה הדבר שבו יש לסוני יתרון ברוב הדגמים החדשים (אבל לא כולם).
ראה כאן (עמודת ה-"Leo Bodnar" היא הנתון האובייקטיבי ביותר):
http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag
http://www.displaylag.com/display-database/
מעבר לזה יש את הזמן שלוקח לפיקסלים להשתנות. לאט יותר = יותר מריחות בתנועה. זה מה שהיצרנים מפרסמים ב-ms, לפעמים. הנתון שהם מפרסמים לא אומר הרבה במציאות. צריך לקרוא סקירות כדי לדעת מה המצב האמיתי.
לגבי קצב רענון:
http://www.hometheater.co.il/vp2092146#2092146
יש מקרים שקצב רענון מהיר של 100/120 יכול לעזור בהפחתת מריחות לעומת 50/60, אבל זה תלוי במסך הספציפי. יכול גם להיות שהמצב שמפחית מריחות משולב עם החלקת תנועה, דבר שלא כולם אוהבים, ולא תמיד פועל טוב.
- tomer953
- חבר מכור קשה

וכמו שאתה רואה ה829 (שבארץ זה 828) נחשבת שם כמסך מצוין למשחקים ומדורגת במקומות הראשונים
http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl50w82 ... 023650.htm
שים לב לחלק ה Gaming בסיקור
http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl50w82 ... 023650.htm
שים לב לחלק ה Gaming בסיקור
לפי האתר השני ה-50W800B מהירה באותה מידה. ה-805 אמורה להיות אותו דבר. לדעתי אם אין סיבה מיוחדת עדיף לקנות את ה-W8xx הזולה יותר.
או ללכת על ה-50W656 שכנראה קצת מהירה יותר.
או להסתפק ב-48W585 הזולה יותר, שאם היא דומה ל-48W6xx, אמורה להיות באיזור 30ms.
או ללכת על ה-50W656 שכנראה קצת מהירה יותר.
או להסתפק ב-48W585 הזולה יותר, שאם היא דומה ל-48W6xx, אמורה להיות באיזור 30ms.
· קצת סדר בדבריםdrop_box כתב:שלום שוב,
הם ענו לי ואני מצטט:
תודה רבה......
גם השידור בארץ זה 50 הרץ אבל אם תקנה מסך עם החלקת תנועה גבוהה נניח של 600 כמובן שתראה את האפקט שזה נותן (אם בכלל אתה אוהב את האפקט הזה)
עכשיו בקשר למחשב ומשחקים
זה שמחשב נותן לך 60 הרץ לא אומר שאם תשים סרט ותפעיל החלקת תנועה, שזה לא יעבוד לך. יעבוד כמו גדול
אם תשים משחק ותפעיל החלקת תנוע, אני ישר אומר לך שתראה בצורה מדהימה ביותר, פשוט חלק ברמה אחרת!
אבל יש בעיה עם זה, שבלתי אפשרי לשחק ככה כי הזמן תגובה (input lag) יהיה כל כך גבוה שעד שתלחץ על כפתור ועד שתראה את זה על המסך יעברו שניות. בגלל זה ברוב המסכים יש מצב משחק שהוא מבטל כל ההחלקות תנועה.
מסקנה: אל תחפש החלקות תנועה אם זה למשחקים
מקצוענים אש אתם!!!
הסברים מאירי עיניים אחד אחד...
אמן והמדינה תעזור ככה לאזרח כמו הפורום הזה...חחח
אוקיי...אז הבנתי שאני הולך לקנות סוני, ולפי התקציב נחליט אם זה יהיה דגם 828 או 805 ששניהם טובות...
השאלה הבאה שניתקלתי בה, והיא ממש ממש משמעותית בשבילי:
זרקו לי ש-input lag זה רק אם אני משחק ברשת. ככה שאם אני לא משחק ברשת (ואני לא!) אז בכלל אין לי מה לחשוב על זה וזה לא רלוונטי לגבי...כי אין לזה השפעה על משחקים שהם לא ברשת.
קיצר, חפרתי...אבל זה נכון?!?!?!?!!??!
הסברים מאירי עיניים אחד אחד...
אמן והמדינה תעזור ככה לאזרח כמו הפורום הזה...חחח
אוקיי...אז הבנתי שאני הולך לקנות סוני, ולפי התקציב נחליט אם זה יהיה דגם 828 או 805 ששניהם טובות...
השאלה הבאה שניתקלתי בה, והיא ממש ממש משמעותית בשבילי:
זרקו לי ש-input lag זה רק אם אני משחק ברשת. ככה שאם אני לא משחק ברשת (ואני לא!) אז בכלל אין לי מה לחשוב על זה וזה לא רלוונטי לגבי...כי אין לזה השפעה על משחקים שהם לא ברשת.
קיצר, חפרתי...אבל זה נכון?!?!?!?!!??!
כן זה נכון וגם לא כזה בטוח שזה כל כך חשוב למשחקי רשת
בתור גיימר כבד ש95% ממשחקים אני משחק לא ברשת אלא בסינגל פלייר, אני יכול להגיד לך ששיחקתי במסכי LCD ראשונים, מסכי מדבקה הכי גרועים אצל חברים, מסכים איכותיים ובחיים לא הרגשתי באמת איזה שהוא הבדל בתגובה כשלחצתי על כפתור
בקשר למשחקי רשת אני די בטוח שזה גם לא כזה משמעותי וסתם מנפחים את זה
ואם כל זה אני דווקה כן הלכתי על מסך עם לאג נמוך ביותר (סוני W828) כמובן זה לא היה שיקול היחיד שלי אבל אמרתי נו אם כבר נלך על אחד כזה
חוץ מסוני ממליץ לך לבדוק מסכי סמסונג כמו לדוגמה F6400. לדעתי יש להם גם תמונה מצוינת
בתור גיימר כבד ש95% ממשחקים אני משחק לא ברשת אלא בסינגל פלייר, אני יכול להגיד לך ששיחקתי במסכי LCD ראשונים, מסכי מדבקה הכי גרועים אצל חברים, מסכים איכותיים ובחיים לא הרגשתי באמת איזה שהוא הבדל בתגובה כשלחצתי על כפתור
בקשר למשחקי רשת אני די בטוח שזה גם לא כזה משמעותי וסתם מנפחים את זה
ואם כל זה אני דווקה כן הלכתי על מסך עם לאג נמוך ביותר (סוני W828) כמובן זה לא היה שיקול היחיד שלי אבל אמרתי נו אם כבר נלך על אחד כזה
חוץ מסוני ממליץ לך לבדוק מסכי סמסונג כמו לדוגמה F6400. לדעתי יש להם גם תמונה מצוינת
לא קשור לרשת. "lag" זה השהיה, ויש כל מיני השהיות בחיים.
במשחקי רשת ההשהיה של מעבר הנתונים ברשת היא כמובן רלוונטית, אבל כאן מדובר ב-"input lag" שזה הזמן שלוקח למסך לעבד את נתוני התמונה לפני ההצגה שלהם. אבל קח בחשבון שלא לכל האנשים זה משנה יותר מדי בפועל, כל עוד זה לא ממש גרוע (נגיד 80-100ms).
אגב, במשחקי רשת קוראים לזה גם ping.
אגב, במשחקי רשת קוראים לזה גם ping.
קשור מאוד לרשתjtk כתב:לא קשור לרשת. "lag" זה השהיה, ויש כל מיני השהיות בחיים.במשחקי רשת ההשהיה של מעבר הנתונים ברשת היא כמובן רלוונטית, אבל כאן מדובר ב-"input lag" שזה הזמן שלוקח למסך לעבד את נתוני התמונה לפני ההצגה שלהם. אבל קח בחשבון שלא לכל האנשים זה משנה יותר מדי בפועל, כל עוד זה לא ממש גרוע (נגיד 80-100ms).
אגב, במשחקי רשת קוראים לזה גם ping....
אם באמת יש מושג כזה Input Lag, אז חוץ מPING במשחקי רשת אתה עוד מקבל את ה Lag של ה Input במסך
ואז מישהו אחר יגיב הרבה יותר מהר ממך. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה
ואז זה מאוד קשור לרשת , אבל כמובן רק בתנאי שיש בכלל מושג כזה Input Lag והוא באמת משפיע במשחקים
בזה אני עדיין לא כזה בטוח. כמו שכתבתי כבר, בחיים לא הרגשתי שום דבר מיוחד במשחקים אפילו על מסכים הכי גרועים
אז קשה לי להאמין שהיום ב2014 אצל חברות גדולות זה יכול לקרות
מספיק לבטל החלקת תנועה או לשים על מצב "משחק" ואז הכל עובד יופי
אין קשר בין ביצועי רשת למה שהמסך עושה. אם אתה מדבר על מכלול הדברים שמשפיעים על "תגובתיות", אז טוב. אבל אז אתה יכול להוסיף את העכבר, מקלדת, משדר/מקלט אלחוטיים אם יש, ארכיטקטורה של מערכת ההפעלה, דרייברי USB, דרייבר כרטיס מסך, DirectX ו/או OpenGL, איך שהמשחק והסיפריות שהוא משתמש בהן מתוכנתים, הגדרות כרטיס מסך והמשחק (triple buffering ו-vsync למשל משפיעים על latency), ואולי עוד כמה דברים.
בן אדם הוא סך הכל שאל שאלה פשוטה
האם Input Lag ישפיע במשחקי רשת. אף אחד לא מדבר על דברים שבאים כמובן מאליו כמו מקלדת...
ואף אחד לא דיבר על "ביצועי רשת" , ברור שאין קשר אחד לשני. אבל על ביצועים שלך כשחקן במשחק רשת זה כן ישפיע, זה הכל
לא יודע אם אתה שחקן אבל אני לא פעם בדקתי משחקים עם החלקת תנועה וזה תמיד השפיע מאוד על התגובה במשחק
בחלק ממסכים עם החלקת תנועה גבוה זה היה ממש חריג ובלתי שחיק כמו לדוגמה בW828 ובחלק פחות (פיליפס 8404)
אם אכן יש טלוויזה עם Input Lag חריג אז עד שתגיב יהרגו אותך פעמים במשחקים כמו BF, COD...
לא מבין למה סתם לרשום כל המושגים האלה רק לשם ויכוח
הכל מאוד ברור גם ככה מה יקרה כש Input Lag חריג ועוד משחקים במשחקי רשת שהתגובה שלך כל כך חשובה שם
האם Input Lag ישפיע במשחקי רשת. אף אחד לא מדבר על דברים שבאים כמובן מאליו כמו מקלדת...
ואף אחד לא דיבר על "ביצועי רשת" , ברור שאין קשר אחד לשני. אבל על ביצועים שלך כשחקן במשחק רשת זה כן ישפיע, זה הכל
לא יודע אם אתה שחקן אבל אני לא פעם בדקתי משחקים עם החלקת תנועה וזה תמיד השפיע מאוד על התגובה במשחק
בחלק ממסכים עם החלקת תנועה גבוה זה היה ממש חריג ובלתי שחיק כמו לדוגמה בW828 ובחלק פחות (פיליפס 8404)
אם אכן יש טלוויזה עם Input Lag חריג אז עד שתגיב יהרגו אותך פעמים במשחקים כמו BF, COD...
הכל מאוד ברור גם ככה מה יקרה כש Input Lag חריג ועוד משחקים במשחקי רשת שהתגובה שלך כל כך חשובה שם
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
זה לא מה שהוא שאל
הוא אמר (ואני מצטט) "זרקו לי ש-INPUT LAG זה רק במשחקי רשת".
אז לא - זה לא רק במשחקי רשת. זה זמן התגובה של הטלוויזיה מהרגע שהיא מקבלת FRAME עד שהוא מוצג לשחקן.
נכון, זה משפיע *גם* על משחקי רשת, פשוט כי זה משפיע על כל המשחקים.
מה שאמרו לו - לא נכון. זה לא רק במשחקי רשת. INPUT LAG יש תמיד ומי שאומר אחרת לא יודע על מה הוא מדבר.
וגם אותו מוכר שאמר לו שלא מדברים ב-MS כנראה התכוון לזה שפעם היו אומרים על מסכי מחשב "זמן תגובה" ב-MS והיום אף אחד לא שואל את זה. ועדיין, זה לא הופך את זה ללא נכון - בטלוויזיה זה עוד יותר גרוע ממסך מחשב כידוע לך כי היא עושה הרבה יותר עיבודי תמונה.
אז לא - זה לא רק במשחקי רשת. זה זמן התגובה של הטלוויזיה מהרגע שהיא מקבלת FRAME עד שהוא מוצג לשחקן.
נכון, זה משפיע *גם* על משחקי רשת, פשוט כי זה משפיע על כל המשחקים.
מה שאמרו לו - לא נכון. זה לא רק במשחקי רשת. INPUT LAG יש תמיד ומי שאומר אחרת לא יודע על מה הוא מדבר.
וגם אותו מוכר שאמר לו שלא מדברים ב-MS כנראה התכוון לזה שפעם היו אומרים על מסכי מחשב "זמן תגובה" ב-MS והיום אף אחד לא שואל את זה. ועדיין, זה לא הופך את זה ללא נכון - בטלוויזיה זה עוד יותר גרוע ממסך מחשב כידוע לך כי היא עושה הרבה יותר עיבודי תמונה.
- tomer953
- חבר מכור קשה

יצא לך לשחק עם 828?scsa כתב:בן אדם הוא סך הכל שאל שאלה פשוטה
הכל מאוד ברור גם ככה מה יקרה כש Input Lag חריג ועוד משחקים במשחקי רשת שהתגובה שלך כל כך חשובה שם...
מצב גיימינג מבטל את ההחלקת תנועה...
נו ברור שמשחקים בלי החלקת תנועה, במצב גיימינג או עם General לפי הטעם האישיtomer953 כתב:יצא לך לשחק עם 828?......
מצב גיימינג מבטל את ההחלקת תנועה......
כתבתי שבדקתי משחקים עם החלקת תנועה. זה היה סתם רק בשביל לראות איזה יופי זה נראה ככה