טלויזיה 4K .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Hdready זה מה שקראו בזמנו לטלויזיות 720p אם אני זוכר נכון. הם היו יותר זולות מfhd. בכל מקרה רוח השאלה ברורה. איך רואים תוכן באיכות נמוכה מ 4k. פחות טוב או יותר טוב מהמקור כשרואים על 4k. אני מניח שזה תלוי באיכות הupscale ובגודל המסך. לא ראיתי בעיניים upscale כזה. רק תוכן שיווקי בהדגמות
האם האיכות של סרט 720P יורדת כשאתה רואה על מסך 1080P?
זה בערך אותה שאלה. אני מניח שלא תשים לב במותגים הבכירים.
בסקר (לא מייצג) שעשו בחו'ל באחת התערוכות הרוב מצא שFHD על 4K יותר טוב מFHD על FHD. אבל כמו שאמרתי - לאו דווקא מייצג.
בסקר (לא מייצג) שעשו בחו'ל באחת התערוכות הרוב מצא שFHD על 4K יותר טוב מFHD על FHD. אבל כמו שאמרתי - לאו דווקא מייצג.
אין שום הבדל לפחות בכל הטלויזיות ה FHD אצלי בבית.gkatz כתב:האם האיכות של סרט 720P יורדת כשאתה רואה על מסך 1080P?
בסקר (לא מייצג) שעשו בחו'ל באחת התערוכות הרוב מצא שFHD על 4K יותר טוב מFHD על FHD. אבל כמו שאמרתי - לאו דווקא מייצג....
דווקא סרטים או סדרות ב720 בטלויזיה FHD אני רואה יותר טוב מאשר אם אני אראה אותם בטלויזיה HD READY 720P מה שנקרא.
אז אם באמת מסתכלים ככה סביר להניח שאם אני אראה FHD בטלויזיה UHD/4K האיכות תהא טובה או אפילו יותר טובה מבטלויזיה FHD רגילה. לפחות לפי מה שהבנתי ממך
·
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזו ממה שהוא רשם לך..
האם יראו טוב יותר טוב פחות או בכלל אותו דבר? - זה תלוי ביכולת האפסקייל של המסך.
האם יראו טוב יותר טוב פחות או בכלל אותו דבר? - זה תלוי ביכולת האפסקייל של המסך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
עצור ותחשוב שוב. אם מי שמשדר למסך זה מחשב או סטרימר והוא מוגדר לשדר ב 1080p (מה שסביר שקורה) אז המקור עושה את האפסקייל ולא המסך.
וזה אכן תלוי ביכולות האפסקייל שהן בד"כ בנגנים טובים במחשב ובסטרימרים ברמה די מעולות.
וזה אכן תלוי ביכולות האפסקייל שהן בד"כ בנגנים טובים במחשב ובסטרימרים ברמה די מעולות.
·הטלויזיות לדוגמא של סאמסונג HU7590 , HU8290 ו HU8590(קעורה) . יש להן יכול אפסקייל ברמה גבוהה ?freedom_il כתב:עצור ותחשוב שוב. אם מי שמשדר למסך זה מחשב או סטרימר והוא מוגדר לשדר ב 1080p (מה שסביר שקורה) אז המקור עושה את האפסקייל ולא המסך.
וזה אכן תלוי ביכולות האפסקייל שהן בד"כ בנגנים טובים במחשב ובסטרימרים ברמה די מעולות....
איך אני יודע דבר כזה ?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
דרור, עצור ותחשוב שוב.
מה שרשמת לא הגיוני. אם המחשב שלך (או הסטרימר) מנגנים סרט 1080p ומוציאים אות למסך ב- 1080p (מה שקורה בפועל) אז הם לא מבצעים שום אפסקייל ל- 4K.
מה שרשמת לא הגיוני. אם המחשב שלך (או הסטרימר) מנגנים סרט 1080p ומוציאים אות למסך ב- 1080p (מה שקורה בפועל) אז הם לא מבצעים שום אפסקייל ל- 4K.
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 25/06/2014 9:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אני לא רואה סיבה שתראה פחות טוב. כשמדברים על מסכי מחשב שאנחנו רואים כול פיקסל ויש פונט קטן ותמונה סטטית אז ברור שהכי טוב זה יחס של 1:1 בין רזולוצית המקור לרזולוציה הטבעית של המסך. בטלוויזיה שמסתכלים עליה מרחוק ומדובר בתמונה נעה זה לא קיים. מה גם שמעבר מ1080p ל2060p אמור להיות יותר פשוט ממעבר מ720p כי מדובר בהגדלה פי 2
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
·הכוונה היא שזה תלוי איזה סיגנל אתה מכניס למסך ומה המקור. אני התייחסתי למה שכתבו בקשר לתוכן 720p במסך 1080p וזה שאין כמעט הבדל. אין הבדל כי המחשב עושה אפסקייל טוב.jacko-il כתב:דרור, עצור ותחשוב שוב.
מה שרשמת לא הגיוני. אם המחשב שלך (או הסטרימר) מנגנים סרט 1080p ומוציאים אות למסך ב- 1080p (מה שקורה בפועל) אז הם לא מבצעים שום אפסקייל ל- 4K....
אם איפשהו בדרך תהפוך את הסרט ל 1080p מ 720p או שתהפוך את זה ל 4K לפני שזה מגיע למסך אז זה תלוי ביכולת האפסקייל של המקור. הגיוני שאם יש לי מסך 4K אני ארצה לשנות את הרזולוציה של היציאה ממחשב שתתאים לרזולוציה הטבעית של המסך ואז כל האפסקייל יתבצע במחשב (המקור). אחרת, איך אוכל לנגן בכלל תוכן 4K אמיתי אם אי פעם יהיה לי כזה?
מה יש לכם? כל עוד השידור הוא לא HD אלא SD אז רואים לא טוב כל כך...כשהמסך יותר גדול, אז ה''לא טוב כל כך'' הופך בעיקרון לגרוע, כי זה רואים ביותר גדול את האיכות הירודה.
אותו דבר לגבי 4K אני מאמין: אמנם יש לה ביצועים טובים יותר, אין ספק, אבל עדיין- לראות SD ב4K זה יהיה דיי מגעיל...
אותו דבר לגבי 4K אני מאמין: אמנם יש לה ביצועים טובים יותר, אין ספק, אבל עדיין- לראות SD ב4K זה יהיה דיי מגעיל...
הלכתי לביג בוקס ראיתי F9000 ולאחר שכנועים ,הראה YES דרך המסךלגבי 4K אני מאמין: אמנם יש לה ביצועים טובים יותר, אין ספק, אבל עדיין- לראות SD ב4K זה יהיה דיי מגעיל......
נראה מאוד גרוע .
אני יודע למה היבואן לא רצה לחבר בחנות ל- YES ולדרוש 35,000ש"ח על מסך ממש לא .
F זו סידרה של שנה שעברה ובלי קשר ממש משמעות לחיבור שם ליס. אתה לא מכיר את איכות החיבורים בחנות שם.
והנה קטע מתוך הביקורת על המחליפה של הF מהאתר המתחרה:
והנה קטע מתוך הביקורת על המחליפה של הF מהאתר המתחרה:
שידורי טלוויזיה רגילים (SD)
עם מסך בגודל 65״ ופאנל ברזולוציית 4K, ציפיתי לזוועת עולם בצפיה בשידורים רגילים (כמו ערוץ 2 או 10), אבל הופעתי לטובה: סמסונג עשתה כאן עבודה טובה של החלקת הבעיות בשידור ולמרות שאי אפשר להמלט מתופעות כמו פיקסליזציה פה ושם או תופעת ״שיני מסור״ (Deinterlacing), התוצאה ממרחק צפיה של 3.5 מטרים טובה יותר מכמה טלוויזיות Full HD בהן צפיתי בעבר.
המסך מגיע עם משקפי תלת מימד מהסוג האקטיבי אשר מציגים תמונת 1080p מלאה לכל עין (מסקרן אותי לדעת כיצד תהיה התוצאה של סרטי תלת מימד עם 4K)....
כמה אתה צודק ראיתי מסך 4K עם YES נראה זוואהמה יש לכם? כל עוד השידור הוא לא HD אלא SD אז רואים לא טוב כל כך...כשהמסך יותר גדול, אז ה''לא טוב כל כך'' הופך בעיקרון לגרוע, כי זה רואים ביותר גדול את האיכות הירודה....