MARANTZ MODEL 2200

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #1 

לום,
עובד עכשיו על הרסיבר השני - שהוא די הרוס.
לא רק שדרגת הגברה גמורה לגמרי הלך גם סנף השנאי שאחראי על התאורה !

אז א' - יש למישהו איזה MARANTZ הרוס שניתן לקחת ממנו שנאי תקין ?

וב' - לגבי מגבר ההספק. - בעיקרון הלכו הטרנזיסטורים הסופיים + DRIVER + נגדים + נורית במעגל ההספק (המשמשת למשוב שלילי - כמעין נגד טרמיסטור - מעגל מעניין ומעצבן - לך תשיג נורית כזו). ראו תמונות.

טרנזיסטורים סופיים - השגתי טרנזיסטורים חליפיים - TIP31C / TIP32C ויישמתי אותם.
דריבר - כמו כן החלפתי 2SC828.
נגדים - החלפתי השרופים.
נורית - יישמתי נורית רכב 12V / 100mA.

חיברתי חשמל והדלקתי -ובום פיצוץ !!!! ועוד איזה פיצוץ ! -הלכו שני הטרנזיסטורים...

לא דאגתי כנראה לנושא ה-BIAS כראוי .... ומי יודע מה עוד...

צריך לחזור על הכל מן ההתחלה. אשמח לקבל עצות.

תודה.

יוסי
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 13/12/2014 22:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

Re: MARANTZ MODEL 2200 - הרסיבר השני די הרוס ! - צריך שנאי + עצות.

שליחה #2 

JD9002 כתב:חיברתי חשמל והדלקתי -ובום פיצוץ !!!! ועוד איזה פיצוץ ! -הלכו שני הטרנזיסטורים... לא דאגתי כנראה לנושא ה-BIAS כראוי .... ומי יודע מה עוד... צריך לחזור על הכל מן ההתחלה. אשמח לקבל עצות.
...
איזה הספק... מרשים!

הנה עצה ראשונה: נראה לי שאף אחד לא מנהל כאן מאגר חלקי חילוף בכמות שאתה מבקש. יש לוחות בשביל זה.

עצה שנייה: בום ופיצוץ? נשמע יותר כמו משהו שקשור בקבלים. גם טרנזיסטורים מתפוצצים? וואלה יופי... משקפי מגן! אני מרכיב כאלה בכל פעם שאני מחבר וינטאז' לחשמל. אבל זה רק אני (ומי שצריך את העיניים שלו ב-20 שנים הבאות).

עצה שלישית: אם שכחת bias ואתה לא עובד עם איזשהו מגביל זרם, אולי אתה באמת עייף. אני לפחות התעייפתי קצת מרצף הפוסטים וחלקי החילוף. הרגע. תנוח קצת. חזור לאלמנטרי ולכללי בטיחות ואם אין לך איזה variac או DBT, אלתר לך אחד. זה מציל מגברים וחצאי מוליכים יקרים בדיוק במצבים כאלה... :wink:

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #3 

יוסי בוקר טוב ושבוע טוב,
קודם כל כל הכבוד על היוזמה!!...
לא הבנתי את הרציונאל סביב תיקונו של השני כאשר הראשון תקין...
האם לא עדיף לעשות "2TO 1" ולשמור את השני לחלקים?
מכשיר היעד לכשעצמו הוא בן 20 וואט לערוץ עם כל הכבוד ובאמת יש כבוד!
הרי את אותה ההשקעה ואת אותם החלקים (פחות או יותר) היית יכול להשקיע במכשיר ווינטאג' הרבה יותר מתקדם.. למה דוקא זה?
הנתונים שלו כאן:
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... 2220.shtml
שנאי יש כאן:
http://www.ebay.com/itm/Vintage-Marantz ... 1560447336?
(תוכל למצוא שם עוד חלקים..)
בהצלחה!
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

שלום.
תודה על התגובות.
לגבי ה-BIAS - אני אטפל בזה כראוי ב- "SESSION" הבא - אין לי כל כך זמן עכשיו.
לגבי השנאי - מכיוון שהלך רק סנף הנוריות אני אולי אקח כאתגר להעביר את כל הנוריות ללדים ולהזינם מסנף ההספק הרשאי....
לגבי הבחירות - אני לא כל כך בוחר אותם.... מה שבא ברוך הבא.... נתקדם עם הזמן.... ואכן ה- 2200 נשמע מצויין. ובתי ששמעה אותה מעוניינת לקבל אחד.
טוב... הגישה שלי פרגמטית.... If Its broken ... fix it ... don't dare to detroy it
שנאים - תודה על ההפניות חשבתי ששנאי יעלה הרבה יותר.
תודה בינתיים.
יוסי
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

נ.ב.
הסיכומים כאן הינם פרי עבודה של כשלושה חודשים... פשוט היה לי קצת זמן לשבת להצטרף לפורום ולסכם.
תודה
יוסי
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

שלום,

עובד על ה-MARANTZ 2200 השני....

בנושא סנף השנאי של הנוריות. כאמור מנותק. ערכתי את השינוי הבא. הוספתי רגולטור 7812 על הקו הראשי של הספק וממנו אני מזין את הנוריות 12VDC. אל דאגה... את כל הנוריות החלפתי בלדים. כך שצריכת הזרם של התאורה הכוללת (לדים) הינה כ- 150mA. נראה לי שהספק יעמוד בזה. מצורפת תמונה איך זה נראה.

הבעייה הבאה. מגבר ההספק (צד אחד) שהתקנתי לו טרנזיסטורים חלופיים וסבל מהעלאות עשן חוזרות ונשנות.... ובכן, רכשתי את כל הטרנזיסטורים (מ-ALIEXPRESS) לפי הגדרת היצרן . לא היה ניתן לדייק ב-SUFFIX של הטרנזיסטורים. לקחתי מה שהיה. היום חיברתי את כולם והרי... הכל עובד כראוי ושום דבר לא עולה באש ובעשן... נהדר. כיוונון של זרם BIAS 10mA. הרצה של חצי שעה לפחות. הכל יציב ! - חזרנו לעבודה !

ה- STEREO MPX H301 אינו מתפקד ונראה תקול (מעביר רק מונו. אין סטריאו - קראתי על כך שזו בעייה ידועה). ברסיבר מורכב uPC587C2 יש בידי HA1156 שמופיע בדגמים אחרים של MARANTZ. האם חלופיים? - לא כל כך.... - ובכן הבעייה הינה בכלל בשנאי ה- Discrimantor - שברו לו את הפריט והוא יצא מאיפוס - אופס "קצת" ויש סטריאו - עכשיו אני מחפש שנאי/סליל Discrimantor (או לוח טיונר של MARANTZ 2200).

בכל מקרה - השורה התחתונה הינה שהרסיבר כמערכת מתפקד עכשיו ומוכרז כ"חזר לעבודה".

עכשיו אחרי כל-כך הרבה עבודה על המרנצים האלה - אני כנראה מוכן לתת ייעוץ למי שצריך...

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מחפש שנאי DISCRIMANTOR או לוח טיונר ל- MARANTZ MODEL 2200

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”