רמקול אופטי לטלוויזיה עם COAX?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Kimster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי טלוויזית SHARP ומקרן קול (סאונדבר) של סמסונג.
המוכר אמר שיש לטלוויזיה יציאה אופטית, כלומר המכשירים יתאימו. אז זהו, שלא.

עדיין לא התקינו לי את הטלוויזיה אבל בדקתי ברשת וגיליתי שהיציאה הדיגיטלית בטלוויזיה COAX, בעוד הכניסה בסאונדבר אופטית.
מכיוון שקניתי בחנות פיזית ואני משתמשת כבר בסאונדבר (בחיבור אנלוגי ל- TV הישנה) תהיה לי בעיה להחזיר.

השאלה: האם ממיר COAX לאופטי (כמו זה) יפתור את הבעיה, או שיכניס delay והצליל לא יתאים לתנועות השפתיים?
(או אולי יש פתרון אחר)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

אני לא מבין מה הבעיה להחזיר TV חדשה בקופסה, ועל אחת כמה וכמה אם קנית אותה על סמך מידע כוזב של המוכר... :oops:

Kimster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

epony כתב:אני לא מבין מה הבעיה להחזיר TV חדשה בקופסה, ועל אחת כמה וכמה אם קנית אותה על סמך מידע כוזב של המוכר... :oops:
...
את ה- TV אני רוצה לשמור. הבעיה בסאונדבר שלא תואם, ודווקא אותו כבר פתחתי.

אז השאלה אם ממיר קואקס לאופטי יעבוד טוב או יכניס השהייה שלא תתאים לשפתיים בטלוויזיה
נערך לאחרונה על ידי Kimster ב 22/06/2014 22:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

Kimster כתב:המוכר אמר שיש לטלוויזיה יציאה אופטית, כלומר המכשירים יתאימו. אז זהו, שלא.
...
ממה שכתוב לעיל, מסתמן שה-TV לא תואמת לסאונדבר, ולא להיפך... :roll:

Kimster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אני אסביר…

שליחה #5 

הסאונדבר מדגם מאוד פשוט (סמסונג 355 שעולה סביב 400 שח) ואילו הטלוויזיה מדגם טוב ויקר. השגתי במחיר טוב ואני ממש לא רוצה להחליף אותה.

אני די בורה באודיו, אבל מהתגובה שלך אני מבינה שאופטי טוב יותר מקואקס (למרות ששניהם s/pdif דיגיטלי) ובגלל זה אמרת שזאת הtv שלא תואמת לסאונדבר (ולא להיפך). איך שלא נקרא לזה, המכשירים לא תואמים, יש לי בעיה להחזיר את הבאר ואני צריכה פתרון.

ושוב שואלת: ממה שקראתי הכנסת ממיר coax to optical לא אמורה לפגוע באיכות הצליל, אבל האם מישהו יודע אם זה יכניס השהייה מורגשת? (לאודיו בלבד זה לא יפריע, אבל כשהסאונד לא מתואם לשפתיים זה לא הולך)

תודה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

למען הסר ספק: מעולם לא טענתי שאופטי עדיף על קואקס. הוא לא.

רק מה, בפועל יש לך טלוויזיה סבבה שלא יכולה להתחבר לסאונדבר הזול שלך. הסיבה לכך היא פשוטה: המוכר הטעה אותך בעת שבחרת את ה-TV.
היות ואת הסאונדבר אי אפשר להחזיר ככל הנראה מכיוון שהוא כבר היה בשימוש, כל שנותר לך הוא להחזיר את ה-TV, לטוב ולרע. האלטרנטיבות האחרות שהצגת (כגון ממירים מתווך אחד לשני) הן בהחלט ראויות, אבל לא התנסיתי בהן אז אני לא יכול להעיד האם הן מציגות דיליי לסיגנל ביחס לסינכרון עם ווידאו.

לדעתי הכי פשוט לפנות לחנות שממנה קנית את המוצרים הנ"ל, להסביר את המצב ולבקש עזרה בפתרון הבעיה. אם הם יודעים לתת שירות, הם ימצאו פתרון לבעיה, ואם לא, אז תחזירי את הטלוויזיה ותקני משהו אחר ממישהו שיודע לתת שירות...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”