עזרה:הRspi מקבל אייפי ״בעייתי״ מהרשת
שלום לכולם,היום העברתי את הפאי לנקודה שונה בבית בחיבור קווי והוא לא מצליח לקבל אייפי נורמלי מהרשת,זאת גם לאחר שניתקתי וחיברתי את הראוטר/מודם/סוויצים פעמים רבות..
האייפי הוא :
169.254.142.61
יש למישהו מושג איך אפשר לטפל בזה?
תודה מראש לעוזרים.
האייפי הוא :
169.254.142.61
יש למישהו מושג איך אפשר לטפל בזה?
תודה מראש לעוזרים.
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
שתי שאלות הבהרה:
1. האם מחשב/מכשיר אחר שמחובר באותה נקודה בצורה קוית מקבל IP תקין?
2. האם חיבור של הפאי בחזרה לנקודה המקומית נותנת לו IP תקין עכשיו?
1. האם מחשב/מכשיר אחר שמחובר באותה נקודה בצורה קוית מקבל IP תקין?
2. האם חיבור של הפאי בחזרה לנקודה המקומית נותנת לו IP תקין עכשיו?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·יש לינק ?Dj-Ben-P כתב:הפאי שב לנקודה הקבועה שלו והוא בסדר,אך עדיין אני לא מצליח לאתר את הבעיה בנקודה השניה ... יש למישהו רעיון ?...
מה מותקן עליו ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
יכול להיות שהכבל-שקע לא מחוברים כמו שצריך
למשל: רק 2 גידים מתוך השמונה מחוברים
למשל: רק 2 גידים מתוך השמונה מחוברים
·זהו, שהוא לא מקבל IP.Dj-Ben-P כתב:אוקי אני אנסה לחבר מחשב, בכל אופן באיזה צורה היא לא תקינה ? כי הוא הריי מקבל אייפי , כמו כן גם הסבנט מאסק בסדר.. זאת אומרת לא ברור לי מה הבעיה.....
זה IP שהוא מגדיר לעצמו באין תקשורת עם שרת ה-DHCP.
חבר'ה אני עדיין לא יודע מה הבעיה, אני די מתוסכל משום שעשיתי כבר הכל...
הנה התצורה של החיבורים מהסוויץ(שמקבל אות מהראוטר בצורה טובה בוודאות) עד לנקודה הבעייתית,אנסה להיות כמה שיותר ברור :
סוויץ(GIGA)-> כבל רשת תקני(קנוי)-> שקע->שקע->כבל רשת תקני(קנוי)->סוויץ(100MB)->כבל רשת תקני(קנוי)->שקע-שקע->כבל רשת תקני(קנוי)->פאי הפטל.
מקווה שהייתי מספיק ברור, בכל אופן מה שזה בא להמחיש שאין שום אפשרות לטעות ובכל זאת עדיין לא עובד, הדבר היחידי שאני יכול לזהות כאן אולי זה המעבר מ1GIGA ל100MB מה דעתכם ?
תודה מראש לעוזרים
הנה התצורה של החיבורים מהסוויץ(שמקבל אות מהראוטר בצורה טובה בוודאות) עד לנקודה הבעייתית,אנסה להיות כמה שיותר ברור :
סוויץ(GIGA)-> כבל רשת תקני(קנוי)-> שקע->שקע->כבל רשת תקני(קנוי)->סוויץ(100MB)->כבל רשת תקני(קנוי)->שקע-שקע->כבל רשת תקני(קנוי)->פאי הפטל.
מקווה שהייתי מספיק ברור, בכל אופן מה שזה בא להמחיש שאין שום אפשרות לטעות ובכל זאת עדיין לא עובד, הדבר היחידי שאני יכול לזהות כאן אולי זה המעבר מ1GIGA ל100MB מה דעתכם ?
תודה מראש לעוזרים
לא יעזור, באחת מהנקודות או הקווים יש תקלה, ויש לעבור שלב שלב עד לזיהוי המקטע הבעייתי.
זה שמשהו קנוי לא הופך אותו לתקין. גם אני חיווטתי כבל רשת פעמיים, ואפילו החלפתי את כולו בתוך הקיר עד שזיהיתי שהשקע החדש שקניתי פשוט לא תקין והחלפתי אותו.
זה שמשהו קנוי לא הופך אותו לתקין. גם אני חיווטתי כבל רשת פעמיים, ואפילו החלפתי את כולו בתוך הקיר עד שזיהיתי שהשקע החדש שקניתי פשוט לא תקין והחלפתי אותו.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·לא יותר פשוט לבדוק אם יש לינק על הקוו ?Dj-Ben-P כתב:אוקי אני אנסה לחבר מחשב, בכל אופן באיזה צורה היא לא תקינה ? כי הוא הריי מקבל אייפי , כמו כן גם הסבנט מאסק בסדר.. זאת אומרת לא ברור לי מה הבעיה.....
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
·להערכתי וגם לפי תגובות נוספות שנכתבו פה, יש תקלה כנראה בנקודה או באחד הכבלים שמוביל אליה.Lior_M כתב:·לא יותר פשוט לבדוק אם יש לינק על הקוו ?.........
כדי להבהיר - הIP שאתה מקבל הוא לא IP אמיתי. IP כזה מתקבל רק כשמכשיר לא מצליח להתחבר לרשת ויוצר לצמו כתובת "וירטואלית" מקומית.
הדבר הראשון שצריך לבדוק זה חיבור מחשב לנקודה הבעיתית. אם הוא לא יצליח לקבל IP משמע הבעיה היא בנקודה עצמה ולא בפאי. אם כן יקבל IP , ננסה לסייע בכיוון ההגדרות בפאי.
אפשרות נוספת כמו שציינו מעלי זה מכשיר שבודק נקודות רשת, אם יש כזה לך או למכריך (או לאיש מקצוע), אבל הכי פשוט יההי לחבר מחשב שם ולבדוק
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
זה לא תמיד מספיק
כבר קרה לי יותר מפעם אחת שראיתי לינק על הקו אבל לא התקבלה כתובת IP ואם קבעתי כתובת קבועה לא יכלתי אפילו לבצע PING.
אם מכונה אחרת על אותה נקודה לא עובדת זה אומר שב-99.999 אחוז משהו בדרך דפוק. ההימור היותר סביר הוא אחד השקעים, אבל גם כבלים יכולים לעשות בעיות.
אם מכונה אחרת על אותה נקודה לא עובדת זה אומר שב-99.999 אחוז משהו בדרך דפוק. ההימור היותר סביר הוא אחד השקעים, אבל גם כבלים יכולים לעשות בעיות.
תודה רבה לכולם על המענה, בוא נעשה סדר : בעיניכם אין שום בעיה בקישור של סוויץ גיגה ואז מאה מגהביט ? אם כן אז אני מוכרח להגיד שעברתי על כל נקודה כמה וכמה פעמים ! אך אעבור עליהן שוב ושוב ואני מקווה למצוא את הבעיה..
יש ברשותי מכשיר כזה :
http://galleryplus.ebayimg.com/ws/web/1 ... 0x1000.jpg
אך למען האמת לא הצלחתי להבין איך אפשר לזהות בעזרתו כבל תקול... אשמח להסבר מפורט מאחד החברים.
תודה מראש לעוזרים,מקווה לחזור במהרבה עם תשובה חיובית .
יש ברשותי מכשיר כזה :
אך למען האמת לא הצלחתי להבין איך אפשר לזהות בעזרתו כבל תקול... אשמח להסבר מפורט מאחד החברים.
תודה מראש לעוזרים,מקווה לחזור במהרבה עם תשובה חיובית .
תמונה מצב עדכנית: היום החלטתי להתעסק בפתירת הבעיה, ניתקתי את כל השקעים ולחצתי אותם מחדש + בדקתי שאף חוט לא מנותק\חתוך וכ'ו - לפעמים כאשר חושפים את הכבל אז אחד החוטים נחתך גם כן..
לאחר עבודה רבה הכוללת חיווט 6 שקעים הבעיה נפתרה! .ככל הנראה אחד החוטים\ כמה חוטים בכמה מוקדים היום מנותקים או לא לחוצים טוב..
תודה רבה לכל מי שעזר, אך עדיין הייתי מעוניין לקבל פירוט על מה כל נורה אומרת במכשיר הנ"ל -
לאחר עבודה רבה הכוללת חיווט 6 שקעים הבעיה נפתרה! .ככל הנראה אחד החוטים\ כמה חוטים בכמה מוקדים היום מנותקים או לא לחוצים טוב..
תודה רבה לכל מי שעזר, אך עדיין הייתי מעוניין לקבל פירוט על מה כל נורה אומרת במכשיר הנ"ל -
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כל מספר מייצג גיד אחד בשקע/תקע. G מייצג את חיבור האדמה (לא הכרחי בד"כ).
אתה צריך לראות שכל הנוריות של 1 עד 8 דולקות אחד אחרי השנייה ובסדר עולה.
אם אחת מהן לא דולקת, זה אומר שיש לך גיד מנותק. אם הן דולקות בסדר לא נכון, זה אומר שהתבלבלת בין הגידים באחד (או שניים) מהשקעים/תקעים.
אתה צריך לראות שכל הנוריות של 1 עד 8 דולקות אחד אחרי השנייה ובסדר עולה.
אם אחת מהן לא דולקת, זה אומר שיש לך גיד מנותק. אם הן דולקות בסדר לא נכון, זה אומר שהתבלבלת בין הגידים באחד (או שניים) מהשקעים/תקעים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"