עצתכם בנוגע למעבר לישראל מארה"ב. לקנות שם או להשאיר פה?
שלום חברים יקרים.
הרבה זמן אני קורא את הדיונים פה ולא משתתף. פתחתי פעם אחת דיון בעבר לגבי מספר קליות בארה"ב ונהנתי מרמת הדיון ומהחברים פה בפורום.
כמוכם, אני צרכן קפה נלהב. ברשותי סילביה במצב מעולה וטוחן פרסיוזו של באראצה (חבר שלי מפה נפגש עם סילביה האמיתית ביטליה שעל שמה המכונה, סיפור לזמן ומקום אחר).
לשמחתי אני חוזר לארץ מארה"ה למספר שנים למטרות לימודים. אני עדיין מתלבט מה לעשות עם סילביה - להשאיר פה שתחכה לי שאחזור - (אפוציה אפשרית כי היא עובדת על מתח אחר בארץ) או שלקנות סילביה משומשת בארץ עם טוחן. ריפרפתי קצת במכירות פה ואני רואה שסילביות לא כאלו נפוצות בארץ. האם זה נכון?
מה לדעתכם יהיה הכי חכם לעשות? אני פשוט לא רואה מצב בו אוכל להתקיים בלי מכונת קפה ראויה בארץ, ואין לי כוח/זמן/חשק להתחיל ללמוד מכונה אחרת (מה גם שאני לא רוצה לבגוד בסיליבה).
תודה רבה אנשים יקרים על התשובות ועל הזמן היקר שלכם מראש.
שאגיע לארץ בקרוב אשמח ללמוד על הקליות בארץ ולהכיר חברים בתחום. אמנם זה לא המקצוע שלי, אבל עזרתי בהקמת בתי קפה מצליחים פה.
תודה שוב.
ג'ינג'י.
הרבה זמן אני קורא את הדיונים פה ולא משתתף. פתחתי פעם אחת דיון בעבר לגבי מספר קליות בארה"ב ונהנתי מרמת הדיון ומהחברים פה בפורום.
כמוכם, אני צרכן קפה נלהב. ברשותי סילביה במצב מעולה וטוחן פרסיוזו של באראצה (חבר שלי מפה נפגש עם סילביה האמיתית ביטליה שעל שמה המכונה, סיפור לזמן ומקום אחר).
לשמחתי אני חוזר לארץ מארה"ה למספר שנים למטרות לימודים. אני עדיין מתלבט מה לעשות עם סילביה - להשאיר פה שתחכה לי שאחזור - (אפוציה אפשרית כי היא עובדת על מתח אחר בארץ) או שלקנות סילביה משומשת בארץ עם טוחן. ריפרפתי קצת במכירות פה ואני רואה שסילביות לא כאלו נפוצות בארץ. האם זה נכון?
מה לדעתכם יהיה הכי חכם לעשות? אני פשוט לא רואה מצב בו אוכל להתקיים בלי מכונת קפה ראויה בארץ, ואין לי כוח/זמן/חשק להתחיל ללמוד מכונה אחרת (מה גם שאני לא רוצה לבגוד בסיליבה).
תודה רבה אנשים יקרים על התשובות ועל הזמן היקר שלכם מראש.
שאגיע לארץ בקרוב אשמח ללמוד על הקליות בארץ ולהכיר חברים בתחום. אמנם זה לא המקצוע שלי, אבל עזרתי בהקמת בתי קפה מצליחים פה.
תודה שוב.
ג'ינג'י.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לדעתי אם מדובר בכמה שנים כדאי לך לשקול קניה של מכונה 220V ולאחסן את הסילביה שלך (כמובן לאחר שרוקנת אותה ככמו שצריך).
סתם שאלה, למה אתה דווקא נעול רק על סילביה ? יש הרבה מכונות טובות יותר שיפיקו לך קפה טוב יותר ובעקביות רבה.
לדוגמה: Bezzera BZ10, אוסקר, E61 כו'
לדעתי הבעיה בסילביה שיש לה דוד קטן והיא לא יציבה (טמפ') בעליל, לא נוח להמתין בין חליטה להקצפה והמחיר שלה לא הכי זול ביחס לתמורה (אלא אם מדובר ביד 2).
לגבי המטחנה, ה Preciso שלך טובה אבל שוב תצטרך שנאי ואולי כדאי לשקול לרכוש גם מטחנה לתקופה שאתה פה.
מינימום אסקסו מיני, לליט PL53 אבל כדאי ומומלץ לשקול משהו ברמה של K3.
בהצלחה וברוך הבא.
סתם שאלה, למה אתה דווקא נעול רק על סילביה ? יש הרבה מכונות טובות יותר שיפיקו לך קפה טוב יותר ובעקביות רבה.
לדוגמה: Bezzera BZ10, אוסקר, E61 כו'
לדעתי הבעיה בסילביה שיש לה דוד קטן והיא לא יציבה (טמפ') בעליל, לא נוח להמתין בין חליטה להקצפה והמחיר שלה לא הכי זול ביחס לתמורה (אלא אם מדובר ביד 2).
לגבי המטחנה, ה Preciso שלך טובה אבל שוב תצטרך שנאי ואולי כדאי לשקול לרכוש גם מטחנה לתקופה שאתה פה.
מינימום אסקסו מיני, לליט PL53 אבל כדאי ומומלץ לשקול משהו ברמה של K3.
בהצלחה וברוך הבא.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
בתור בעלים לשעבר של סילביה, כפיר העלה נקודות חשובות בקשר לסילביה (שחלקן גרמו לי להשתדרג- בעיקר דוד קטן מדי [350cc]).
גם אני בדעה של - תשאיר את הסילביה שלך שם (למרות שאף פעם לא כדאי לזנוח פילגש
) ותרכוש בארץ מכונה יד שנייה. המבחר לא קטן ויש יופי של מכונות , שאפילו טובות מהסילביה, במחירים לא רעים כלל.
גם אני בדעה של - תשאיר את הסילביה שלך שם (למרות שאף פעם לא כדאי לזנוח פילגש
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
אני הייתי מוכר הכל וקונה בארץ. כאמור יש מכונות עדיפות על סילביה ואפילו במחיר קרוב. סילביה ורוקע מוצרים טובים אבל מתומחרים ללא קשר ליכולות. ברוקי זה בולט אפילו יותר. אגב בעיה נוספת של ציוד קפה זה המשקל.
what's next?
תודה
תודה חברים. תשובות להערותיכם:
למה סילביה? כי אני מכיר את המכונה הזו טוב ואת הטראבלשוטינג שלה. מה גם, שראיתי תמונות של ה"סילביה" האמיתית וכמה שזה ישמע דבילי, אני מאוהב בה.
לגבי מכונות אחרות - אם יש למישהו המלצה, אשמח לשמוע.
ואם מישהו מכן מכיר סילביה V3 שתהיה זמינה למכירה בעוד חודש-חודשיים, אשמח לשמוע.
תודה חברים.
ג'ינג'י
למה סילביה? כי אני מכיר את המכונה הזו טוב ואת הטראבלשוטינג שלה. מה גם, שראיתי תמונות של ה"סילביה" האמיתית וכמה שזה ישמע דבילי, אני מאוהב בה.
לגבי מכונות אחרות - אם יש למישהו המלצה, אשמח לשמוע.
ואם מישהו מכן מכיר סילביה V3 שתהיה זמינה למכירה בעוד חודש-חודשיים, אשמח לשמוע.
תודה חברים.
ג'ינג'י
- AssafLitai
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני לא יודע באם כדאי למכונה זו. יש לי GS3 שהבאתי מארה״ב. רכשתי 2 גופי חימום, מנוע למשאבה, 3 סלילים לשסתומים, והסבתי את המכונה ל220 וולט. לא קשה במיוחד והעלות ביחס למכונה חדשה כדאי מאד.