לאחר קריאת הפוסט פה באתר בקשר למשכנתא:
בקרוב אצטרך לקחת משכנתה ראשונה, אני וזוגתי רכשנו דירה בסכום של 1.3 מילון שקל מתוכם סכום המשכנתה יהיה 750 אלף.
לאחרונה התחלתי לבררר על משכנתא וכבר קיבלתי אישור אז רק נשאר סקר שוק מכמה מקומות.
המקום הראשון שהייתי בו הוא טפחות וזו ההצעה שקיבלתי מהם:
http://s4.postimg.org/4d50wyo4s/image.jpg
עכשיו אני הבנתי שעדיף לקחת כמה שיותר ריבית קבועה לא צמודה והלוואה לא צמודה בריבית פריים לכן קיבשתי עוד תוכנית ללא צמוד מדד והרכיבו לי את זה:
http://s28.postimg.org/50ce1j9l8/image.jpg
כמובן אפשר לשחק עם זה ולקחת סכום קטן יותר מהצמוד מדד ולא להוריד לגמריי אבל זה היה יותר בשבילי עלמנת לראות איך זה משתקף בהחזר וכו'.
מה אתם אומרים על התוכניות האלו באופן כללי ? (אני שוב מזכיר שרק התחלתי לברר ועדיין אני אמור לקבל הצעות מעוד בנקים).
תודה !
שאלה בקשר למשכנתא
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כשאתה לוקח הלוואה לא צמודה המדד מגולם בריבית ההלוואה. אתה הריי לא חושב שהבנק יוותר סתם ככה בכיף שלו על ההצמדה נכון ?
אתה מרוויח בטחון במובן שהסכום אותו אתה משלם כל חודש קבוע אבל במחיר של ריבית שבשנים מסוימות תהיה גבוהה יותר מריבית הבסיס + המדד.
מה שלא יהיה, רצוי לפצל ולקחת את ההלוואה במסלולים שונים בשביל לפזר סיכונים.
אני היתי מנסה לקחת את המקסימום שנותנים לי בצמוד פריים שזו ריבית סופר נמוכה היום. היתרון במסלול כזה הוא שאתה יכול להמיר אותו בכל זמן וללא קנס לכל מסלול אחר. למה שלא תרוויח שנה שנתיים ריבית נמוכה ? כשהפריים יעלה תעבור למסלולו אחר.
בקיצור במציאות משתנה אין משכנתה אחת שמתאימה ל 20 או 30 שנה. אנשים חיבים ללמוד לשחק עם זה אחרת זה בור של תשלומים ללא סוף.
אתה מרוויח בטחון במובן שהסכום אותו אתה משלם כל חודש קבוע אבל במחיר של ריבית שבשנים מסוימות תהיה גבוהה יותר מריבית הבסיס + המדד.
מה שלא יהיה, רצוי לפצל ולקחת את ההלוואה במסלולים שונים בשביל לפזר סיכונים.
אני היתי מנסה לקחת את המקסימום שנותנים לי בצמוד פריים שזו ריבית סופר נמוכה היום. היתרון במסלול כזה הוא שאתה יכול להמיר אותו בכל זמן וללא קנס לכל מסלול אחר. למה שלא תרוויח שנה שנתיים ריבית נמוכה ? כשהפריים יעלה תעבור למסלולו אחר.
בקיצור במציאות משתנה אין משכנתה אחת שמתאימה ל 20 או 30 שנה. אנשים חיבים ללמוד לשחק עם זה אחרת זה בור של תשלומים ללא סוף.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי