זקוק להכוונה: פטיפון בסיסי ביותר

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

אני מחפש פטיפון ואני לא מבין שום דבר בנושא.
הדרישות שלי מאוד צנועות: אני בסה"כ רוצה מכשיר שינגן תקליטים, ולא חשובה לי מאוד איכות הסאונד. מספיק לי שיהיה סביר.

בשלב הזה אני לא חושב שאשתמש בו הרבה, נראה לי שזה יהיה יותר עניין רומנטי של פעם בכמה שבועות.
אם אני אראה שאני מתמכר ונהנה, אחליף אותו ואקנה פטיפון טוב באמת. לכן, אני מעוניין להוציא סכום נמוך כרגע - עד 400 ש"ח - מתוך מחשבה שאם ארצה לשדרג, לא יכאב לי להפסיד את הסכום או למכור בהפסד קטן, ואז לקנות משהו טוב באמת.

חשוב לי שהוא יהיה עשוי מעץ בצבע שחור (כן, כן... אני יודע... הייתי חוסם את עצמי מהפורום הזה, אם הייתי המנהל שלו, בגלל הנקודה הזו :-)).

אני לא מבין שום דבר בנושא, אין לי מושג איך לדעת אם פטיפון הוא טוב, מטופל וכו' ואני גם לא כ"כ מסוגל להתעמק בנושא, כרגע.

עברתי על שרשורי המלצות שלכם, וראיתי שהמותגים והדגמים המומלצים מתחילים באיזור ה-1000 ש"ח, יותר מפי-2 מהתקציב שהצבתי לנושא.

האם יש משהו רלוונטי, לדעתכם?
אם כן, איפה אני מוצא כזה?

אשמח לכל הכוונה בנושא (Y)
תודה!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

התקציב שלך נמוך מכדי למצוא בו משהו נורמלי. אפשר להשיג ביד שניה פטיפונים 'פושטיים' אפילו בפחות מכך, אבל הדרישה שלך שיהיה עשוי מעץ שחור לא ממש עוזרת בקטע הזה...
.Anything can be done, but it's only done if it's done

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #3 

אוקי. תודה.

אני לא רוצה לקנות משהו *** לגמרי. אמרו לי שפטיפון פשוט מדי יכול לגרום נזק לתקליטים. עד כמה זה נכון?

מה המינימום הסביר לפטיפון בינוני?
(נניח, בהקבלה למכוניות, אני מחפש יונדאי גץ).
איפה אני מוצא כזה?

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #4 

http://www.hifimusic.co.il/%D7%9C%D7%9E ... 20020.html

לך על זה... היום דיברתי עם המוכר, יש מצב שאולי בסוף אני אקנה את זה, בשביל 400 שקל, להערכתי שווה..

שים לב שהוא ירד ל400 ש"ח

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

moti_r כתב:אוקי. תודה.

אני לא רוצה לקנות משהו *** לגמרי. אמרו לי שפטיפון פשוט מדי יכול לגרום נזק לתקליטים. עד כמה זה נכון?

מה המינימום הסביר לפטיפון בינוני?
(נניח, בהקבלה למכוניות, אני מחפש יונדאי גץ).
איפה אני מוצא כזה?
...
כל פטיפון יכול להזיק לתקליטים אם אינו מכוון כיאות. לדעתי אם אתה יכול להתקרב לאזור ה-1,000 שקל יש מכשירים ששווים קנייה מדי פעם (ההקבלה למכוניות היא חסרת משמעות. זו פרקטיקה חביבה על מוכרים בחנויות חשמל למשל אבל אין לה כל משמעות בעולם האמיתי). סריקה מהירה של לוח יד2 בינתיים לא העלתה דבר. לעתים צריך סבלנות בשביל הדברים האלה. את זה שהומלץ כאן למעלה אני לא מכיר. אולי שווה לבדוק (אבל הוא לא שחור...). אגב, תקליטים יש לך?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

אני לא חושב שנחיתה ניסיונית על נושא ה'אנלוגי' יכולה להתבצע בתקציב כזה למרות רף הדרישות הצנוע בעיקרו. מדובר במרשם די בטוח לאכזבה כוללת. הנוסטלגיה המיתולוגית שייכת, לדעתי, לתחום ה'פסיכו' המסונף ל'אקוסטיקה' - ואין לה אחיזה של ממש במציאות. ההתעסקות הסיזיפית בכיוון הפטפון, ניקיון התקליטים והפיכת התקליט כל 17 דקות הם תוצר לוואי של המדיה, שהופך מ'נוסטלגי' ל'מטריד' לאחר יומיים. את המחיר הזה, שהוא באמת כבד ביחס לאלטרנטיבות המודרניות מהתחום הדיגיטלי, שווה לשלם רק כאשר יש תמורה בעד האגרה. פטפונים בתקציב האמור, לא נותנים (למעט במקרה של מציאה פנומנלית במאגרי המשומשים) את התמורה האמורה. נהפוך הוא! התקציב שציינת נופל בקטגוריית התקציבים שמזמינים אסון אנלוגי.

הפטפון הקודם שהוזכר כאן, ה-KLH 10, הוא דוגמה מצוינת לפטפון איום ונורא שכל התכנון שלו הוא טעות הנדסית אחת גדולה ואיומה. הוא היה אמור להיות ה-hi-tech של שנות ה-60' והתבסס על רעיון מהפכני של ריחוף הפלטה בכוח דחייה מגנטית. זה נשמע רעיון מצוין אבל זה הדבר האחרון שרצוי בפטפונים. הוא גם בנוי לא נכון, כל המכניזם הוא מקשה אחת ובנוסף, הפטפון הזה מלא באלקטרוניקה ארכאית ומזובלת. מדובר בכישלון קולוסלי של יצרן מיתולוגי, כישלון שהפך את הדגם הזה לנדיר באופן יחסי.

המכונית הצנועה שאתה מבקש לרכוש, מוטי, תביא אותך מנקודה א' לנקודה ב'. אולי לא בפאר והדר, אך היא תבצע את העבודה. פטפון בתקציב שציינת, לא יבצע את המצופה ממנו וחבל שתתלה ציפיות באפשרות הזו. אם אתה שואל אותי, מדובר בהשלכה של 400 שקלים לפח. התגבר על השיקולים ה'נוסטלגיים'. פטפון גרוע לא הולך טוב עם סנטימנטים והשילוב גורר אכזבה בלתי נמנעת. רוב זיכרונות הילדות סביב נושא הפטפונים קשורים בזמן איכות עם בני משפחה אהובים וחברים יקרים ונדיר שהם כוללים חוויה סונית אותנטית. קל מאוד לזכור לטובה את המכשיר המיתולוגי, כאשר מישהו אחר (אב, או סב) טיפל באספקטים הטורדניים שלו. המציאות שונה לגמרי וחבל לפתח אשליות.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #7 

תודה רבה לכם על ההשקעה בתשובות (Y)

אני מבין.

טומי, האמת שאני מזדהה מאוד עם הדברים שאתה כותב. פטיפון, בשבילי, זה באמת זמן משפחה. זה מייקל ג'קסון עם Thriller, ובוני אם ודייר סטרייטס שהיה אחד התקליטים האהובים עלי כשגדלתי (עד שהגיעו הקלטות).

אבל דווקא בגלל זה, מוצא חן בעיני הרעיון של להניח תקליט על הפטיפון, ולתת לו לנגן. אלו יהיו תקליטים ספציפיים, דברים אנלוגיים במישור הרגשי. קצת כמו ללוש לחם בידיים. אני אופה הרבה, ועדיין, פעם בכמה לחמים, נהנה ללוש בידיים כדי להרגיש באמת את הבצק. זו לא החלטה רציונאלית, זו החלטה אמוציונאלית לגמרי, וחלק מהכיף שבה הוא דווקא המאמץ הידני.

ולמרות זאת, אולי אני סתם משלה את עצמי ולאחר שבועיים ארגיש שזה באמת ניגו'ס יותר משזה מועיל, וזו הסיבה שאני מעוניין לרכוש משהו זול יחסית.

אילן, לגבי ההקבלה למכוניות - דווקא אני אוהב להשתמש בה כי היא עוזרת להסביר מיצוב של מוצר. יונדאי זה רכב שיקח אותי מנקודה לנקודה. לנצ'יה זה רכב שאני מוכן לשבת בו גם בחניה מתחת לבית. טויוטה זה רכב שיקח איתי באופן הכי אמין וטוב, מבחינת וואליו-פור-מאני, וכו'.

גם עם מכונות קפה הדבר נכון ;-) יש מכונה שנראית רע, סוס עבודה, בלי חן ובלי סקס אפיל, אבל היא מייצרת קפה טוב וחזרתי.
ומולה יש מכונה עם קריזות, כזו שממש נראה לך שיש לה נשמה ורצונות משלה, ולפעמים הקפה שלה ממש רע (כי היא קמה עם מצב רוח לא טוב בבוקר...) אבל לפעמים הקפה שמיימי ואתה צועק מהתלהבות ומחבק את המכונה בהתרגשות (...ומקבל כוויה).

אבל בשורה התחתונה, אני מבין ומקבל את שאתם אומרים לגבי המחירים וכמובן שאני לא לחוץ מבחינת זמן.
אמתח את התקציב (Y)

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #8 

ראית את זה ? לא יודע עד כמה אתה מוכן למתוח את התקציב אבל נראה לי הזדמנות.
הוא עבר שיפוץ כולל החלפת פלינת וזרוע של לין.

http://www.hifimusic.co.il/Thorens-td-1 ... 20316.html

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #9 

בתקציב הזה קנה לך קילו קפסולות למכונת קפה, וככה תהיה הכי רומנטי שיש ;)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #10 

@efi1965
·
תודה! (Y)
זה באמת הרבה מעבר לתקציב, לפחות כרגע.
נראה לי שאם אבין שהעסק בשבילי ואני נהנה ממנו ומשקיע בו, פטיפון כזה יהיה בהחלט רלוונטי עבורי.

@yairf
·
קפסולות ורומנטיקה זה אוקסימורון מוחלט :)
אם כבר, אז מתח את התקציב רק עוד קצת (יותר לכיוון ה-9K ש"ח) וקנה את המכונה הכי רומנטית שאפשר להשיג באופן סדיר:
http://4.bp.blogspot.com/-DlQLgIWOJY8/U ... G_1668.JPG

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”