כדי להמחיש את גודל הביזיון של רשות השידור בארץ

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
גיל37 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #1 

והעובדה ששוב המונדיאל לא משודר לציבור משלמי האגרה באיכות HD בפלטפורמה חופשית לקליטה מהאוויר, השבוע ראיתי שערוץ RIK HD הקפריסאי שמשודר בחינם ב-DTT משדר את משחקי הכדורגל של המונדיאל באיכות מעולה.
למה אצלם כן ואצלנו לא ??
לא היה מספיק זמן להיערך ?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

זה מה יש כרגע, מה המטרה של הדיון?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #3 

mp3lll כתב:זה מה יש כרגע, מה המטרה של הדיון?
...
·

להתלונן.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #4 

גיל37, זהו אחד המחדלים הכי גדולים שיש בתחום התקשורת בארץ ואני חושב שיש מקום לחקירה משטרתית בעניין.

elrom
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #5 

ואתמול את אחד המשחקים שידרו מהאולפן, למרות שהיו שם שדר (בערך...) ופרשן (אין סיכוי שהולנד יחזרו ככה למשחק, 5 שניות לפני גול שלהם). בעצם אולי יותר טוב שצוות אחר שידר...
כמות הטיסות שהם צריכים לעשות כנראה מקשה ויכול לההיות שפספסו נתקעו בגלל מה שקורה מחוץ לאצטדיונים, אבל לא יכלו לשלוח עוד צוות שידור? מיליארד שקל בשנה תקציב ולזה אין כסף? מקווה שיבנו מחדש כמו שצריך....

emilm313
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

הם הוציאו 30 מיליון ש"ח על ה HD (לפי מבקר המדינה) אבל לא היה להם 2 מיליון ש"ח כדי לספק שירות נורמלי ל 400 אלף בתי אב המשתמשים בעידן פלוס.

רוב האנשים קוראים לביטול האגרה וסגירת רשות השידור. אני חושב שזה דבר חשוב ביותר שתהיה רשות שידור ציבורית ללא אינטרס של בעלי הון וללא הזדקקות לפרסומות / רייטינג. בעיקר לאור העובדה שאין אבל פשוט אין מה לראות בערוצים 2/10 בשנים האחרונות. כשאני רואה דבר כזה אני פשוט מבין שאין תמורה לאגרה

ariesjer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #7 

תתלוננו לרשות השניה שמונעת שידור HD בעידן, זה לא קשור לרשות השידור.

גיל37 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

מטרת הדיון

שליחה #8 

א. נכון-להתלונן על זה שאנחנו בפיגור טכנולוגי גם מול מדינות הרבה יותר קטנות מישראל
ב. לעשות לאנשים חשק להתאמץ לקלוט את קפריסין.
ג. צודקים, כתבתי רשות השידור והתלונה בעיקר לרשות השנייה.

גיל37 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

חייב לעדכן.. מה קורה פה ??

שליחה #9 

היום אני קולט באפיק 28 בתקן T2 בלבד רק את ערוץ 1 HD ואת תחנות הרדיו שיש בעידן פלוס הרגיל.
איכות התמונה נהדרת אבל הקליטה קצת מאתגרת (לא מפתיע בהתחשב בצפיפות שיש דווקא על הערוץ הזה).

עוד מישהו עם ממיר T2 מצליח לקלוט את זה ?
דרך אגב, השאירו רק את ערוץ 1 והורידו את 9 ו-24 (ושני הערוצים הנוספים שהיו במרבב הניסיוני הזה).

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #10 

גיל37, באיזה איזור גיאוגרפי אתה קולט?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78929
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #11 

כל הערוץ הזה בזיון. צריך ללכת בדיוק כמו שהציע שר התקשורת - פירוק מלא והרכבה מחדש מאפס.

גיל37 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

הצלחתי לקלוט את שידור הניסיון בתקן T2 עם ערוץ 1 ב-HD באיזור כפר סבא ויש עוד דיווחים על קליטה באיזור המרכז.
זה היה רק ביום רביעי ואחרי זה כיבו את המשדר.

אתמול לעומת זאת הייתה קליטה די רציפה של השידורים מקפריסין והאיכות של השידור בערוץ RIK HD פשוט נהדרת. רק חבל שזה לא יציב ומושפע מתנאים אטמוספריים.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #13 

מי שמעוצבן יותר מידי, אני מזכיר לכם את מונדיאל 2006, שבו ניסו לגנוב 500₪ מכל אחד מאיתנו שרצה לצפות במונדיאל באיכות כלשהי.
צריכים גם קצת להכיר תודה על זה שהפיקו את הלקח ושכל מונדיאל מאז משודר רק בערוצי ברודקאסט.

גיל37 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

NegativeIQ כתב:מי שמעוצבן יותר מידי, אני מזכיר לכם את מונדיאל 2006, שבו ניסו לגנוב 500₪ מכל אחד מאיתנו שרצה לצפות במונדיאל באיכות כלשהי.
צריכים גם קצת להכיר תודה על זה שהפיקו את הלקח ושכל מונדיאל מאז משודר רק בערוצי ברודקאסט.
...
·

זה היה אולי רק ב-2006
לפני זה תמיד אני זוכר את השידורים בערוץ הראשון פתוחים לכולם.

והדיון הוא לא על קומבינות כאלה ואחרות שניסו בעבר ונכשלו אלא במצב עכשווי שבו מבחינה טכנולוגית, לא רק שאפשר לשדר לכולם את המשחקים באיכות HD ולא עושים זאת (אני אפילו לא חולם על 4K ) אלא שאנחנו מפגרים טכנולוגית גם אחרי מדינות לא מתקדמות במיוחד וזה מה שמאכזב.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #15 

בעשור הקודם היתה תופעה מעצבנת שאנשי עסקים היו ממהרים לרכוש זכויות שידור כמעט לכל משחק קיים ומוכרים אותן במחירים מופקעים לגופי שידור מסחריים (בעיקר צ'ארלטון וערוץ הספורט), שהיו מגלגלים את זה ללקוחות.
מונדיאל 2002 שודר בספורט 5+, וזה היה עוד בסדר יחסית כי הערוץ תומחר במחיר הרגיל של 20₪ לחודש אז לא היתה לאנשים יותר מידי בעיה לשלם. מונדיאל 2006 היה הסיפור הכי בזיוני - הוא נמכר (דרך צד-שלישי כאמור) לצ'ארלטון שהחליטה לשווק "חבילת מונדיאל" מיוחדת במחיר שערורייתי של כ-500₪ (הם הורידו אותו אח"כ ל-300₪ אחרי שכמעט אף אחד לא רכש), אם אתם זוכרים היו כל מיני מבצעים של הוט ויס באותה תקופה של "מצטרפים {אלינו} עכשיו ומקבלים את חבילת המונדיאל בהנחה!" ושטויות כאלה, בסופו של דבר מונדיאל 2006 תוייג בארץ כמונדיאל לעשירים בלבד ומעט מאוד אנשים באמת שילמו עליו.
מכיוון שצ'ארלטון דרשה החשכה של כל הערוצים הזרים שמשדרים את המונדיאל והגישה עשרות תביעות נגד כל מי שמעז לשדר את המשחקים (כולל אפילו בעלי פאבים ומסעדות שהקרינו משחקים) הרבה אנשים ראו את המשחקים בשירותי streaming פיראטיים באינטרנט באיכות זוועתית ועם תקיעות כל כמה דקות.
בעקבות השערורייה והמחאה, בשילוב עם שערוריות גדולות נוספות במדינות נוספות, גרמו לפיפ"א להפסיק למכור את הזכויות לערוצים מסחריים, כאשר באזור אירופה (כולל אותנו) השידורים נמכרים רק לגופים החברים ברשות השידור האירופאית (EBU), שהנציגה שלה מישראל היא רשות השידור, והאחרונה התחייבה לא למכור אותן הלאה לאף ערוץ שאינו ברודקאסט (כלומר הערוצים המסחריים היחידים שיכולים לקבל את הזכויות הם 2/10). זה נשאר ככה עד היום אז לפחות אנחנו יכולים בכלל לצפות במונדיאל.
אגב, שערוריה נוספת שהיתה במקביל זה משחקים של נבחרת ישראל במוקדמות שגם שודרו בצ'ארלטון, עד שבסוף העבירו חוק שגם הם יכולים להיות משודרים רק בערוצי ברודקאסט, שזה קרה עוד ב-2004. באותה שנה זה הגיע לשיא כששוב איזה איש עסקים רכש זכויות למשחקי החוץ של ישראל במוקדמות המונדיאל, בלי לשים-לב לחוק החדש, ולאחר שהוא לא הצליח למכור את הזכויות לצ'ארלטון בגלל החוק ולאחר שאף ערוץ ברודקאסט לא הסכים למחיר שהוא דרש, אחד המשחקים (צרפת-ישראל) פשוט לא שודר בשום ערוץ בארץ (וכדי לעשות דווקא לכולם על זה שהוא הפסיד בעצם את הכסף הוא דרש להחשיך את הערוץ הצרפתי שכן שידר אותו). נו לפחות מאז כבר אין את החרא הזה.

בקיצור למה אני כותב את זה? כי כל עוד הויכוח הוא סביב איכות HD, תזכרו שהיה יכול להיות הרבה יותר גרוע.

Eksh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #16 

500 ש"ח? אני דווקא זכרתי שלראות את המשחקים עלה כ15 ש"ח תוספת (ולא שילמתי אז מתוך פרינציפ)

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”