הוט פייבר
לפני שבוע העליתי בעיה שיש לי ברשת הפנימית של הוט פייבר .יש לי כונן רשת wd mycloud שמחובר לפייבר וגם המחשב האישי מחובר לפייבר בקווי. שניהם מוגדרים 1g והכל מחובר כמו שצריך אבל שאני מנסה להעביר קבצים ברשת הפנימית היא פשוט קורסת. לקחתי את כל המכשירים שלי ובדקתי ברשת אחרת במקום אחר והכל עבד כמו שצריך.הדבר היחידי שנשאר לי זה להחליף את המכשיר של הוט (פייבר) לאחד חדש. הסברתי להוט את הבעיה והראתי לטכנאי איך אני מעביר קובץ בין כונן הרשת שלי למחשב והרשת פשוט קורסת!!! הטכנאי החליף את הפייבר ולפני סיום המנהל שלו אמר לו לא להחליף כי אין מה לעשות הפייבר לא בנוי לתמוך בזה ושאין שום בעיה!!!!!! אתם קולטים את התשובה המטומטמת של מנהלי הוט?????
אם יש איזה הצעת ייעול בשבילי אני אשמח
אני גולש
אם יש איזה הצעת ייעול בשבילי אני אשמח
אני גולש
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בגדול הבעיה שמוזכרת פה פשוט לא הגיונית כי בפיבר יש בסך הכל switch שמטפל בתעבורה הפנימית ורק מתי שרוצים לצאת לאינטרנט פונים אל ה "gateway" שמחובר באחד היציאות של הswitch ( זה מחובר דרך הPCB ) ואז החבילות יוצאות החוצה.
טוב כנראה שבאמת כדאי לבדוק דרך switch . אני יכול לחשוב על עוד בעיה שאם למשל המחשב שלך לא נמצא על אותו segment כמו הכונן ברשת אז הוא צריך לעבור דרך הgateway .
היתי בודק אם יש בעיה גם בכתיבה לכונן ה wd mycloud ואם יש תפעיל wireshark ותבדוק אם יש retransmission וגם לאן המחשב שלך שולח את החבילות (ישירות לכונן או לgateway) .
חיבור שניהם דרך switch יבודד את הfiber box החוצה וזה יכול להגיד לך אם יש לך בעיה טרוויאלית כמו בכבל. אם למשל הכונן ב100 והמחשב ב1000 הוא יתחיל במהירות גבוהה ואז ירד (ככה TCP עובד) . חוץ מזה אולי אתה ממלא לכונן שלך את ה buffer ואז הגיוני שהוא יעצור לנשום . בכוננים האילו לרוב שמים דיסקים 5400rpm שלא בהכרח מהירים ( לפי מה שהבנתי אין במכשיר הזה RAID ) יכול להיות שהמחשב שלך שולח יותר מדי מהר בשביל היכולת של הכונן (חוץ מזה אם הכונן מלא יחסית זה פוגע בביצועים בגלל פרגמנטציה) . אתה יכול לבדוק מהירות העברה לאורך זמן כמו כמה זמן לוקח לשלוח 4GB ואז לחשב את הקצב (גודל במגהבייט לחלק לזמן בשניות) ולבדוק מה הקצב בפועל.
טוב כנראה שבאמת כדאי לבדוק דרך switch . אני יכול לחשוב על עוד בעיה שאם למשל המחשב שלך לא נמצא על אותו segment כמו הכונן ברשת אז הוא צריך לעבור דרך הgateway .
היתי בודק אם יש בעיה גם בכתיבה לכונן ה wd mycloud ואם יש תפעיל wireshark ותבדוק אם יש retransmission וגם לאן המחשב שלך שולח את החבילות (ישירות לכונן או לgateway) .
חיבור שניהם דרך switch יבודד את הfiber box החוצה וזה יכול להגיד לך אם יש לך בעיה טרוויאלית כמו בכבל. אם למשל הכונן ב100 והמחשב ב1000 הוא יתחיל במהירות גבוהה ואז ירד (ככה TCP עובד) . חוץ מזה אולי אתה ממלא לכונן שלך את ה buffer ואז הגיוני שהוא יעצור לנשום . בכוננים האילו לרוב שמים דיסקים 5400rpm שלא בהכרח מהירים ( לפי מה שהבנתי אין במכשיר הזה RAID ) יכול להיות שהמחשב שלך שולח יותר מדי מהר בשביל היכולת של הכונן (חוץ מזה אם הכונן מלא יחסית זה פוגע בביצועים בגלל פרגמנטציה) . אתה יכול לבדוק מהירות העברה לאורך זמן כמו כמה זמן לוקח לשלוח 4GB ואז לחשב את הקצב (גודל במגהבייט לחלק לזמן בשניות) ולבדוק מה הקצב בפועל.
אני עובר לבזק אין ברירה. גם המחשב מוגדר במהירות 1g וגם ה wd במהירות 1g . וכאשר אני עושה בדיקה. Cmd
192.168.1.17 -t אני רואה כל כמה שניות ניתוקים. בדקתי את ה wd ברשת אחרת והכל עבד ללא תקלות וללא הגדרות. השאלה אם יש משהו שאני יכול לשנות בהגדרות של הפייבר?
192.168.1.17 -t אני רואה כל כמה שניות ניתוקים. בדקתי את ה wd ברשת אחרת והכל עבד ללא תקלות וללא הגדרות. השאלה אם יש משהו שאני יכול לשנות בהגדרות של הפייבר?