מסך הקרנה לימי המונדיאל

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

גילוי נאות - אין לנו כבלים או יס בבית וקצת הטלוויזיה שאנחנו צורכים היא דרך כמה ממירי עידן פלוס שבבית.

אבל יש לנו חדר קולנוע ביתי : מקרן FHD viewsonic pro8200 עם מסך חשמלי שמאפשר צפייה בגודל 100 אינטש בפורמט 16:9.
לרגל המונדיאל אני שוקל להתקין צלחת לוויין של יס ולקבל מהם ממיר HD ובמקביל להקים בגינת הבית מסך במידות 300 על 170 ס"מ ולהוציא את המקרן החוצה בערבי כדורגל איכותי.
מכיוון ש"כואב הלב" לפרק את המסך מחדר הקולנוע ולהציבו בגינה, חשבתי לייצר מסך בגודל 130 אינטש (3 מטר רוחב, 1.70 מטר גובה.)
את המסך אני מתכוון לבנות מיריעת ויניל בצבע לבן מט, אטומה ודקה שתתלבש על מסגרת עץ שאעמיד על הדשא או שאמתח אותה באמצעות צינורות עיליים ותחתיים שיהיו מחוברים למסך. (יש אגב עדיפות למתיחה ע"ג מסגרת עץ או למתיחה באמצעות צינורות עיליים ותחתיים?)

ולשאלותי לכם המבינים בתחום:
האם המקרן שלי בנוי להציג תמונה איכותית בגודל 130 אינטש בעוצמת הקרנה סבירה בחצר גינה חשוכה יחסית?
האם השיפור באיכות הצפייה (בגלל המעבר לממיר יס FHD) מצדיק את המאמץ? יהיה בכלל הבדל בין מה שאני מקבל היום בממיר עידן (576i) לבין מה שאקבל בתצורת הצפייה החדשה עם ממיר יס FHD? אני שואל את השאלה שלכאורה התשובה לה היא "כן בהחלט" בגלל שקראתי באיזה פורום שרמת הדחיסה של FHD בשידורי ערוץ 1 הם כל כך גרועים שאי אפשר להשוות אותם לשידור HD אמיתי.
ולי חבל להשקיע זמן וכספים ובסוף לראות שאיכות התמונה לא השתפרה משמעותית.
אשמח לדעתכם בעיקר לעניין ייצור עצמי של המסך.
שבוע טוב ותודה מראש , יוסי

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”