איתור כבלים תקועים בקיר

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
yanivr23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אשמח אם למישהו יש רעיון איך לעזור
רכשתי דירה מזוג שעשה כאן שיפוץ, אישית לזה שעשה להם שיפוץ יש ידיים שמאליות בכל הקשור לחשמל וחיווט

הבעיה שאני רוצה להעביר מספר כבלים כמו רקשת וכבלים לנקודות קיימות אבל אני רואה שבקצה אחד יש צינור מסוג אחד ובקצה השני צינור שרשורי ירוק, מה שיש מעיד על בעיה
ניסיתי להעביר סטלבנד וזה נתקע אחרי כמה מטרים
ניסיתי למשוך/ךדחוף את הכבילה הקיימת דרך הצינור וזה תקוע
מה ניתן לעשות כדי לאתר את מיקום התקיעה מבלי לחצוב?יש דרך לאתר את הסטלבנד עם איזה מכשיר?

אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי

לא כתבתי אבל כיום בצינור זה עובר כבל RG59 וכבל טלפון ומניסיון של העברת כבלים לחדרים אחרים אני רוצה להעביר בתעלה הזו כבל רשת ו RG6 , אבל תקוע בנקודה לא ידועה מה אפשר לעשות?

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

אם זה תקיעה נקודתית, ז"א הסטלבנד נתקע כשאתה מכניס אותו מ2 הצדדים של הצינור באותו מקום, תחצוב בנקודה הספציפית. ולא הבנתי את המשפט "יש דרך לאתר את הסטלבנד עם איזה מכשיר?" למה, הוא נתקע לך בקיר?
סוגי ציונורת שונים לא מעידים על שום בעיה, הופסיפו עוד חתיכה בהלבשה או עם מופה. הכל בהתאם לתוואי.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

yanivr23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@Shtirlitz
·
דרך לאתר את הסטלבנד זה בגלל שאינני יודע מה התוואי בקיר, כלומר האם יש מכשיר ש"יודע לראות" את הסטלבנד או משדרון שאפשר להרכיב על הסטלבנד ולזהות אותו? בטלפוניה למשל מחברים לקו משדרון שמשדר צליל ולפי זה יודעים למצוא (בקצה אמנם)
כתבתי שזוהי דירה שהבעלים הקודמים שיפצו ומי שעשה פה את הצנרת של התשתית היה עם ידיים שמאליות, כבר תיקנתי פה לא מעט ועכשיו שאני רוצה לשים טלויזיה ולחבר אותה קוית לרשת יש לי בעיה

לדעתי זו בעיה של די הרבה אנשים בין אם בדירות של תשתית ישנה או שכורות או כאלו שעברו שיפוץ גרוע כמו כאן

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

ישנם מכשירים שבודקים את הקו אך המכשיר אינו יודע להגיד לך אם יש מופה או כל דבר אחר. מכוון שבהתכתבות לא ניתן לעזור אז או שתתחיל לפתוח קירות או תזמין איש מקצוע שלפחות יהיה לך מושג לגבי מה קורה בבית.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

yanivr23 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

בעזרת חברים טובים , וכשכח לא עוזר מפעילים עוד כוח משני צידי הצינור הכבלים לאט לאט משתחררים, מסתבר שהם נדבקו בתוך התעלה/צינור והסטלבנד סוף סוף עובר דרך הצינור ויוצא מצידו השני :) עכשיו אפשר להעביר גם רשת וגם RG6 לסלון וסןף-סוף להיות מחוברים לשאר הבית

אגב הבעיה הולידה רעיון לאיתור "תקיעות" בתוך הצנרת התשתית מבלי להקשיב עם האוזן לקיר, השבוע אנסה את הרעיון

רוביןהוד
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

יפה.כוח בעבודה כזאת ועבודת צוות זה המתכון .
מיותר היה להחליפ לRG6.
RG59 עושה תקנית את העבודה,ומקל על המשיכה עם כבל רשת .
העובדה שהערכת שהכבל נדבק לדפנות הצינור הגיונית.
זה תוצאה של אבק וסבון כלים,וטיח גבס.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

השרשורי הירוק תקני,וקל לעבודה,אך לא בפיקוח ופרויקטים

שליחה #7 

yanivr23 כתב:@Shtirlitz
·
דרך לאתר את הסטלבנד זה בגלל שאינני יודע מה התוואי בקיר, כלומר האם יש מכשיר ש"יודע לראות" את הסטלבנד או משדרון שאפשר להרכיב על הסטלבנד ולזהות אותו? בטלפוניה למשל מחברים לקו משדרון שמשדר צליל ולפי זה יודעים למצוא (בקצה אמנם)
כתבתי שזוהי דירה שהבעלים הקודמים שיפצו ומי שעשה פה את הצנרת של התשתית היה עם ידיים שמאליות, כבר תיקנתי פה לא מעט ועכשיו שאני רוצה לשים טלויזיה ולחבר אותה קוית לרשת יש לי בעיה

לדעתי זו בעיה של די הרבה אנשים בין אם בדירות של תשתית ישנה או שכורות או כאלו שעברו שיפוץ גרוע כמו כאן
...
·
תיתפלא גם בדירות חדשות ובפרויקטים זה קורה.
חוט משיכה מנילון אפשר למשוך מקצה לקצה בעזרת שואב אבק תעשייתי.
הבעיה מתחילה אחרי תיקוני טיח, הטיט חודר בצורת כדוריות בטון שחוסמות מעבר סטילבנד בצנור.
אפילו בצינור 23.במיוחד ב23 זה מתכון בדוק לכישלון מעבר הסטילבנד.
ה20 הוא בעל רדיוס כיפוף גדול יותר,וקל לעבודה.
בחברות בניה שקבלן התיקשורת/חשמל עובד עם מפקח צמוד שמוודא שכל ההשחלות נעשות רק אחרי סיום הטיח.
כל החשמולטורים שעובדים עם תוספות של מופותושרשורי ירוק 16 ,לא היו מתקבלות כשייש מפקח צמוד בעל נסיון ורישוי חשמל.
השרשורי הירוק תקני ,אבל נפוץ אצל שיפוצניקים וחשמולטורים זעירים.בפרוייקטים אין להם דריסת רגל.
גם בבניה מתועשת כשכל הצנרת מותקנת לפני יציקת הבטון ברצפות ובתקרות ,גם יש תקלות של כיפופ וקיפול,
אז הקונגו של סלים נכנס לעבודה :)
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”