בזק 100Mb, בפועל 56Mb - התייעצות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Daemon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכם,

נתחיל בנתונים:
מחובר לתשתית בזק וספק בזק בינלאומי. מודם ראוטר מסוג D-Link 6740U (שאגב הוא לא תמיד מצליח להתמודד עם העומס שלי), בגרסא BZ_1.66 OpenWifi.

אם כך, עד לא מזמן הייתי מחובר על חבילת 40Mb ולקראת חידוש החוזה עם החברות החלטתי להעלות את מהירות האינטרנט ל 100 מגה.
אחרי עדכון החבילה לא ראיתי שום שינוי במהירות ההורדה ונאלצתי להזמין טכנאי לביתי. מכיוון שלא הייתי בבית בזמן הבדיקה אין לי מושג איזה שינוי הוא ביצע, אך המהירות גדלה ל 56Mb והטכנאי ציין שהחבילה היא למעשה Top 100, כלומר הם אינם מתחייבים ל-100 מגה, אלא למהירות מקסימלית בהתאם לנתוני הקו והתשתית.
אני יודע שעד למרכזיה בתחילת הרחוב, ולארון הסעף בסמוך לבניין בו אני גר הונחו כבר סיבים אופטיים לפני שנה ויותר, כך שאני מניח שהבעיה היא מארון הסעף לבניין ולדירה עצמה.

כמובן שלא אסכים לשלם 20 ש"ח יותר עבור 15 מגה נוספים, ולכן הייתי שמח לדעת מה האופציות שעומדות מולי כעת.
א) האם יש טעם לבקש סלילה של תשתית מתאימה (זה אולי נשמע מוגזם, אבל לבקש מ yes להניח צלחת לווין זה גם נשמע מוגזם ולמרות זאת הם עושים את זה)

ב) האם ישנה היום חברה בעלת תשתית שמסוגלת להפיק יותר מהמהירות הנוכחית? ראיתי דיונים על HOT וחברת החשמל...
חשוב לומר שלמרות איכות הראוטר שלי (שהרבה פעמים מתחמם וקורס מהעומס), אני מאוד מרוצה מאיכות השירות של בזק ובזבנ"ל ולכן לא ממהר לעבור.

ג) בהנחה ולא ניתן לעשות דבר בעיניין, האם כדאי לבקש חבילת גיימר ולפחות לשפר את ה latency למדינות אירופה?
קראתי גם לגבי Rate-Adaptive (או SRA), עוד לא יודע האם זה מועיל או מזיק.

מצורפים נתוני הראוטר שלי, אשמח לשמוע מה הם אומרים.

עדכון: לינק לתמונה ברזולוציה גבוהה יותר: http://i.imgur.com/gUp6YzP.png

shoki222
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

במקרה דומה לשלך הייתה לי את החוויה הבאה:

שליחה #2 

כמה פעמים באו טכנאים וכולם אמרו...טופ 100 ולך יש 56 אז זה בהגדרות התקנון...סע לשלום. אחרי כל ביקור של הטכנאי התקשרתי שוב להתלונן עד שהגיע צוות טכנאים, ואחרי כל ביקור טכנאי היה סקר שבו הקפדתי להיות לא מרוצה, הפעם ממחלקת ההנדסה, ששכתבו מחדש את כל הקו מארון הסעף לבניין. הם קצרו את מהלך הקו דבר שהעלה אותי ל 70 מגה. הטכנאים עלו לדירה ומצאו שהראוטר מחובר לנקודת הטלפון עם כבל ארוך של 3 מטר. זה כבל שקניתי בטמבוריה במרכז המסחרי. הם נתנו לי כבל של 1 מטר, מיוחד איכותי שנועד לחיבור ראוטר לקיר. זה הקפיץ את קצב הגלישה ל 90 מגה. את ה- 100 קיבלתי בכך שהטכנאי החליף את נקודת הקיר עצמה בחדשה. כל פיפס מוריד מקצב הגלישה.

הטכנאים הללו ממש ליקקו אותי, זכיתי לליווי צמוד מנציגת שירות ממשרדי בזק עזריאלי. עד שהם לא השיגו לי 100 עגול הם לא הרפו.

בקיצור בזק רגישים מאוד. אחרי כמה השפלות ונפנופים בסגנון "זה מה יש" וזה "טופ 100 ואתה בסדר", אני עכשיו מסודר.

romitkin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

בוא נעשה קצת סדר.
דבר ראשון, הסיבים שבזק הניחה בהרבה מקומות עדיין אינם מחוברים לכלום.יש כאלו שבזק פרסו להם סיבים עד לבניין, ועדיין מחוברים בנחושת ל MSAG כי הסיבים עוד לא פעילים, אין עוד אפילו את הציוד המתאים לחיבור הסיבים.
הוט תוכל לתת לך 100M או אפילו 200M, אך איכות התשתית שלהם מאוד משתנה מאיזור לאיזור, ישנם איזורים בהם התשתית יציבה כסלע וישנם איזורים בהם התשתית ממש גרועה (לדוגמא פינג שיעלה לך בלי סיבה), הדרך היחידה לבדוק זה פשוט לנסות אותם, אם תצתרף לטריפל דרך האתר תקבל חודש בחינם, תוכל בחודש הזה לבדוק וכמובן שתוכל גם לבטל את הטלויזיה והטלפון בהמשך אם אתה לא זקוק להם.
גיימר לא ישפר לך לייטנסי ברוב המקרים, אלא אמור לשפר את מהירות ההורדה שלך מחו"ל. בכל מקרה, הגיימר זה כבר קשור לספקית ולא לבזק.
לפי התמונה אני רואה שיש לך delay של 8ms, זה קשור למנגנון של תיקון שגיאות שלא כל כך חיוני כיום, אם תבקש RA אתה תבטל את הדיליי הזה והפינגים שלך ירדו קצת. אך זה לא יעזור לסינכרון.

לסיכום, אם המהירות שלך מספיקה לך, ממליץ להישאר עם בזק ולחסוך את כאב הראש, אם היית רוצה מהירות הורדה יותר גבוהה, נסה את הוט.

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

בדיקה שעשיתי כרגע.
בזק 100MB והוט-נט.
שתי אייפונים מחוברים בWIFI ועוד מחשב חוץ מזה.
בחיבור עם EDIMAX סטיק USB...

http://www.speedtest.net/my-result/3561806990

הורדה : 61.5 MB
העלאה: 3 MB

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

אני רוצה להוסיף קצת למה ש romitkin אמר . בגדול הוא די צודק ואם המהירות מספיק אין סיבה לעבור אבל יש כמה יתרונות במעבר. הlatency בהוט בקפיצה הראשונה כיום יותר נמוך מבזק . זה תמיד היה ככה אבל כשהיו יותר אנשים על הקו היתה בעית jitter (שינויים דרסטיים בין פינג לפינג ) ובגלל זה לא היה הכי מומלץ למי שמשחק משחקי מחשב. לא שמעתי בכלל בזמן האחרון תלונות של אנשים על בעיות פינג בהוט.

בקשר לinterleaving ו rate adaptive לא הייתי ממליץ על זה תמיד - זה מאוד תלוי בתוצאות . אם החיבור שלך גבולי מבחינת יחס אות לרעש הinterleaver יעזור . חוץ מinterleaving יש גם תיקון שגיאות ואם יש לך רעש על הקו זה ימנע packet loss ו ping spikes שיכול להיות חשוב. לסיכום כדאי לנסות rate adaptive אבל לשים לב אם יש לך בעיות ping spikes וpacket loss ואם כן לוותר על זה .

בקשר לגיימר 014 די טובים בזה ולא היו לי יותר מדי בעיות עם משחקים אלא אם כן זה היה במקום שמחוץ לשליטתם (פעם נפל כבל בארה"ב ושבועיים אחרי נפל הכבל התת ימי של level3 ) . אמרו לי היום שלא צריך את זה. עדיין ב014 יש בעיות לפעמים עם twitch ( אולי זה אשמת twitch אני לא בטוח ) בyoutube פעם היתה איטיות אבל לא בדקתי את זה לאחרונה - עובד די בסדר.

הנה תוספת "קטנה" על interleaving ב VDSL של בזק (רק עם בא לכם להבין מה זה) : בתקשורת יש לפעמים רעש. מתי שיקרה הרעש הוא לא צפוי אבל הצורה שלו וההשפעה שלו ידועים מראש. בגלל זה אפשר להתגונן מהרעש ע"י שימוש בקודים לתיקון שגיאות ששניים מהם הם reed solomon ו viterbi/conclusion encoding . עדיין כשמשתמשים בקוד תיקון שגיאות הוא לרוב לא יכול לתקן שגיאות רצופות. בגלל שיודעים שזה המצב ושהרעש הוא לזמן מוגבל מה שעושים זה interleaving . זה אומר שלוקחים את הביטים הפיזים ומערבבים אותם לפני השליחה ואז אחרי הקבלה מסדרים אותם לסדר הרגיל .

אם למשל רוצים לשדר ABCDEFGH אז אפשר לערבב את ה4 אותיות הראשונות עם 4 אחרונות ולשלוח AEBFCGDH אם יש רעש ב CG מקבלים AEBFC__DH וכשמסדרים את זה מחדש AB_DEF_H ובגלל שהקוד תיקון יודע לתקן שגיאות יודע לתקן שגיאה אחת בלי שום בעיה אז יהיה לו קל לגלות מה נשלח . אם יש מצב של רעש ב BFCG מקבלים A_B_DE__H וכאן יש 2 שגיאות רצופות אז רוב הסיכויים שהחבילה הזאת תזרק.

התיקון שגיאות מאפשר לבזק לסנכרן את המודם למהירות קצת יותר גבוהה מהאפשר . הם כנראה תמיד לוקחים איזה טווח בטחון ולא עובדים אף פעם על המקסימום . עדיין די הגיוני שהכניסו את זה אבל זה שהם מפעילים את זה לכולם למרות שלרוב יש BER אפסי זה קצת דפוק כי זה הורס את ה פינג .

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 523 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #6 

אם אין שיפור אחרי ביקור טכנאים, רד בחזרה ל 40. בהנחה שאתה מקבל 40 יציב אזי הדלתה ל 56 לא שווה את הכאב ראש.
עוד הייתי מנסה לבדוק את החיבור עם נתב אחר (כשה - DLINK במצב BRIDGE).
אני עצמי הלכתי על האופצייה הזו בעיקר בגלל בעיית ניתוקים בלתי נסבלת אבל על הדרך עם מהירות החיבור עלתה מ 60 מקסימום לאיזור ה 90-93 ...
אצלי הנתב הנוסף הוא Apple Extreme אבל אני מניח שכל נתב יציב וטוב אחר יעשה את העבודה.
בכל מקרה - לפני שאתה רץ לקנות :D נסה לבדוק עם נתב של חבר וכד' ....
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”