הנמכת טמפ׳ אחרי פיצוץ ראשון
אני בד"כ מוריד את הטמפ' אחרי שפיצוץ ראשון מתחיל להתגלגל (זכור לי שקראתי פה כמה פעמים טיפים של נגרו ואחרים שזה זמן קריטי להתפתחות הטעם של הפול), ובאמת כל פעם אני מוצא את עצמי מתלבט לכמה להוריד 
המטרה שלי היא להגיע לנגיעה בפיצוץ שני ואולי קצת קודם בערך ב-16.5 דקות כשפיצוץ ראשון בשיאו בערך ב-13 דקות.
בד"כ אני מוריד ל-225 בערך.
כמובן שגם אשמח לשמוע על ניסיון של אחרים
המטרה שלי היא להגיע לנגיעה בפיצוץ שני ואולי קצת קודם בערך ב-16.5 דקות כשפיצוץ ראשון בשיאו בערך ב-13 דקות.
בד"כ אני מוריד ל-225 בערך.
כמובן שגם אשמח לשמוע על ניסיון של אחרים
מילה של אקסטרימיסט.
לאחרונה כלומר בקיץ אני מוריד ל-220 מעלות בחורף הייתי מוריד ל225 מעלות.
מה שכן אני מוציא בערך אחרי כ-14.5 דק׳ מה שככל הנראה לא מספיק.
בקלייה ללא הנמכת טמפ׳ בזמן הנ״ל הייתי מגיע כבר לפיצוץ השני , מה שנראה לי התקדמות מהירה מידי.
לכן התחלתי להוריד את הטמפ׳ וכנראה אני לא מגיע לפיצוץ השני ( כל הזמן יש התלבטות היה פיצוץ השני או לא )
מה שכן אני מוציא בערך אחרי כ-14.5 דק׳ מה שככל הנראה לא מספיק.
בקלייה ללא הנמכת טמפ׳ בזמן הנ״ל הייתי מגיע כבר לפיצוץ השני , מה שנראה לי התקדמות מהירה מידי.
לכן התחלתי להוריד את הטמפ׳ וכנראה אני לא מגיע לפיצוץ השני ( כל הזמן יש התלבטות היה פיצוץ השני או לא )
הורדת טמפרטורה לאחר פיצוץ ראשון מאפשרת זהירות ושליטה טובה יותר בקליה, בפרט אם חוששים מקליה כהה, כיוון שהמעבר בין הפיצוצים הוא מהיר, והזמן להשגת תוצאות רצויות הוא משמעותי וקצר.
כשאני מסיים פיצוץ ראשון, אני נשאר בטמפרטורה, אבל נשאר דרוך להתפתחויות, ואם יש צורך אני מפעיל עצירת חרום עם קירור, פעם הייתי מוריד את הטמפרטורה בגמר פיצוץ ראשון וממתין, ולמיטב נסיוני זה פוגע באיכות הקליה, אבל כמובן שיש שחושבים אחרת.
כשאני מסיים פיצוץ ראשון, אני נשאר בטמפרטורה, אבל נשאר דרוך להתפתחויות, ואם יש צורך אני מפעיל עצירת חרום עם קירור, פעם הייתי מוריד את הטמפרטורה בגמר פיצוץ ראשון וממתין, ולמיטב נסיוני זה פוגע באיכות הקליה, אבל כמובן שיש שחושבים אחרת.
אז ככה, אני במקרה הזה לא רואה חשיבות, כיוון שמלכתחילה המכשיר שלי לא מגיע לטמפרטורות הללו, לדעתי כל מכשיר מתנהג אחרת, אני שם על טמפרטורה מקסימלית (אצלי זה מגיע ל-230 מעלות למרות שהחיווי מראה יותר), וכאשר מגיע לפיצוץ ראשון מתחילה אצלי הספירה, (עד אז זה לא מעניין אותי).
אני מסיים פיצוץ ראשון, נכנס לשני כ-25 שניות ומקרר, (כשמתחשק לי להתפנק אני ממתין בתוך הפיצוץ השני ליותר זמן).
לא לשכוח שכל זן בתוך התערובת מתנהג אחרת, לכן יש סיכוי שרמת קליה של כל זן וזן תהיה שונה.
בהצלחה.
אני מסיים פיצוץ ראשון, נכנס לשני כ-25 שניות ומקרר, (כשמתחשק לי להתפנק אני ממתין בתוך הפיצוץ השני ליותר זמן).
לא לשכוח שכל זן בתוך התערובת מתנהג אחרת, לכן יש סיכוי שרמת קליה של כל זן וזן תהיה שונה.
בהצלחה.
·כמה זמן אורכת הקליה שלך ללא הנמכת טמפ' (אני מבין שזה משתנה ממכשיר למכשיר אך בכל זאת סדר גודל )?יוסיסופר כתב:אז ככה, אני במקרה הזה לא רואה חשיבות, כיוון שמלכתחילה המכשיר שלי לא מגיע לטמפרטורות הללו, לדעתי כל מכשיר מתנהג אחרת, אני שם על טמפרטורה מקסימלית (אצלי זה מגיע ל-230 מעלות למרות שהחיווי מראה יותר), וכאשר מגיע לפיצוץ ראשון מתחילה אצלי הספירה, (עד אז זה לא מעניין אותי).
בהצלחה....