דשא סינטטי
-
inonlevy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 335
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום לכולם
רכשנו דירת גן עם גינה של כ230 מ״ר
אנחנו רוצים להתקין דשא סינטטי על בערך 120-150 מ״ר
למישהו יש?
אפשר המלצות?
ברשת ראיתי הרבה תלונות שהוא מדיף ריח רע ושהוא מתחמם מאוד ואי אפשר לדרוך עליו
אשמח לחוות דעת
תודה
רכשנו דירת גן עם גינה של כ230 מ״ר
אנחנו רוצים להתקין דשא סינטטי על בערך 120-150 מ״ר
למישהו יש?
אפשר המלצות?
ברשת ראיתי הרבה תלונות שהוא מדיף ריח רע ושהוא מתחמם מאוד ואי אפשר לדרוך עליו
אשמח לחוות דעת
תודה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14360
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
תתיעץ עם האיש הזה... מומחה להתקנות דשא סינטטי, מיקי 050-4269699
האמת אני לא הקשבתי לאנשים שניסו להניע אותי מלהתקין שטיח פלסטיק במראה דשא
ובלחץ אישתי התקנו.
ריח אין ,הדשא מאוד מתחמם, ילדים לא יכולים לשחק עליו.
אנחנו התקנו את הדשא הכי יקר של פשוט ירוק "נפוליאון".
אז נכון זה נראה ירוק כל הזמן אבל זה לא דשא...
בדיעבד היום הייתי שם דשא אמיתי ולא רק בגלל התחושה והכיף שבדשא אמיתי
אלא גם כל נושא החיסכון בהשקיה שכולם מוכרים ומתברר כשטות.
ובלחץ אישתי התקנו.
ריח אין ,הדשא מאוד מתחמם, ילדים לא יכולים לשחק עליו.
אנחנו התקנו את הדשא הכי יקר של פשוט ירוק "נפוליאון".
אז נכון זה נראה ירוק כל הזמן אבל זה לא דשא...
בדיעבד היום הייתי שם דשא אמיתי ולא רק בגלל התחושה והכיף שבדשא אמיתי
אלא גם כל נושא החיסכון בהשקיה שכולם מוכרים ומתברר כשטות.
אני מניח שהוא התכוון שכשאתה מכניס את העלות של הדשא עצמו לעומת המחיר שאתה משלם על המים זה לא משתלם..
בכל מקרה למיטב זכרוני יש גם סוגים שמתחממים פחות ונראים ומרגישים גם כמו דשא אמיתי לכל דבר.. אבל המחיר שתשלם על זה יהיה ממש גבוה.
בכל מקרה למיטב זכרוני יש גם סוגים שמתחממים פחות ונראים ומרגישים גם כמו דשא אמיתי לכל דבר.. אבל המחיר שתשלם על זה יהיה ממש גבוה.
- splspl
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
אני לא מבין אנשים שקונים בית במושב / בית עם גינה ואז מתקינים דשא סינטטי עצים סינטטים וכו...
מה הרעיון?
אני גר במושב ויש לי מדשאה וגינה גדולים , ואני משלם לא מעט על המים אבל אי אפשר לוותר על ההרגשה של ללכת על דשא אמיתי איכותי.
למי שפוחד מחשבון המים - יש דרכים לחסכון - לשתול דשא על אדמה שחורה ולא על חמרה. (אדמה שחורה מחזיקה הרבה יותר טוב את המים)
אמנם כל ה"גננים" יעדיפו חמרה כי יותר קל להם לישר את השטח ולשתול, אבל חמרה לא "מחזיקה" מים.
דבר שני אפשר לקרות את הדשא צלונים
מה הרעיון?
אני גר במושב ויש לי מדשאה וגינה גדולים , ואני משלם לא מעט על המים אבל אי אפשר לוותר על ההרגשה של ללכת על דשא אמיתי איכותי.
למי שפוחד מחשבון המים - יש דרכים לחסכון - לשתול דשא על אדמה שחורה ולא על חמרה. (אדמה שחורה מחזיקה הרבה יותר טוב את המים)
אמנם כל ה"גננים" יעדיפו חמרה כי יותר קל להם לישר את השטח ולשתול, אבל חמרה לא "מחזיקה" מים.
דבר שני אפשר לקרות את הדשא צלונים
אי אפשר להשוות דשא סינטטי לדשא חי. בעיני זה בערך כמו לשים צמחי פלסטיק במקום צמחים חיים על מנת לקצץ הוצאות טיפול. כמובן שהחסרון של הדשא החי הוא ההוצאות החודשיות הגבוהות יותר לעומת סינטטי (חסרון נוסף בחלק מסוגי הדשא הוא התרדמת שהדשא נכנס אליו בחורף) אבל צריך לזכור שגם סינטטי עולה כסף (עלות רכישה גבוה יותר, תחזוקה, החלפה בעקבות בלאי השנים). אגב, דשא זה צמח מאוד חזק ולא קל ״להרוג״ אותו. רוב הפעמים שדשא לא ייראה טוב יתרחש בעקבות בחירה לא נכונה של סוג הדשא ביחס למיקום שלו בגינה (כמה שעות שמש יש עליו) וביחס וצפי הדריכה עליו. כלל אצבע שלי אומר שאם יש לכם הרבה שמש באזור השתילה (גם בחורף) אז הדשא יהיה מרהיב בהשקעה ובסיכון די קטן (אתם רק צריכים למצוא את מינון ההשקיה הנכון לדשא שלכם).
אגב, בכל הגינה אצלי דווקא הדשא הוא לא צרכן המיים המרכזי, שאר הגינה צורכת יותר מיים (עצים, שיחים, פרחים...).
אגב, בכל הגינה אצלי דווקא הדשא הוא לא צרכן המיים המרכזי, שאר הגינה צורכת יותר מיים (עצים, שיחים, פרחים...).
·צודק. אם עובדים עם מישהו עם נסיון טוב בתכנון השקיה כך שיעלות ההשקיה יהיה מקסימלי, עלות ההשקיה לא צריכה להיות כל כך גבוהה.osherov כתב:
אגב, בכל הגינה אצלי דווקא הדשא הוא לא צרכן המיים המרכזי, שאר הגינה צורכת יותר מיים (עצים, שיחים, פרחים...)....