מחיר מדומה באייבי

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
giladk123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 169 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

שלום,

קניתי לפני קצת פחות מחודש וחצי אוזניות באייבי בעלות של 88$ (משלוח חינם), הם הגיעו ביום ראשון והיום פתחתי אותן (הייתי בצבא).
להפתעתי, כשניגשתי לפתוח את החבילה ראיתי בפרטים שלה שהמחיר של האוזניות הוא 20$, ואז גם נודע לי שאבי לא נאלץ לשלם עליהן מס כשלקח אותן מהדואר.

השאלה שלי היא, האם מותר למוכר לעשות דבר כזה בלי לשאול אותי?
הרי ככל הידוע לי, אם זה היה מתגלה שהן עלו 88 דולר, אני הייתי נאלץ לשלם כמה מאות שקלים ולא הם, אני טועה?

תודה רבה על העזרה מראש!

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #2 

סינים עושים את זה כל הזמן. מצהירים על מחיר נמוך ומסמנים את זה בתור ''מתנה''.
גם אם אתה מבקש שיצהירו על ערך אמיתי הם עדיין בשלהם.
למה זה מפריע לך?
"על החתום...."

giladk123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

בעיקרון? זה סבבה לגמרי, חסכתי בערך 50 שקל.
אבל השאלה היא מה היה קורה אם הערך האמיתי של זה היה מתגלה, אם אני הייתי נאלץ לשלם יותר (מהכסף שאין לי..).

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #4 

קורה בעיקר בטלפונים. המוכר מצהיר מחיר נמוך ואז המכס גובה בנוסף על המיסים הרגילים גם קנס של 35% בערך.

לכן אם ההצהרה שגויה יש סיכון של קנס מהמכס למרות שזו לא אשמתך.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #5 

אף אחד לא יתן לך קנס, וגם אם המוכר היה רושם 200$ רוב הסיכויים שהחבילה בכלל לא הייתה נעצרת במכס, חבילות מסין נדיר שנבדקות בכלל, במיוחד שזה לא טלפון
נערך לאחרונה על ידי puma1 ב 12/06/2014 17:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #6 

puma1 אני חושב שהתכוונת לומר "למעט הטלפון".
אחרי "מבצעי" מכס ואנשים שהמתינו חודשים למכשירים וקיבלו כנסות בגובה 70% מעלות המכשיר.
"על החתום...."

averaraz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #7 

puma1
מתחילת השנה המכס עוצר סלולרים רבים שמקורם בסין. אם על החבילה רשום הצהרה כוזבת הקונה צריך לשלם בערך 78%(מס קניה + קנס + מע"מ) מערך המכשיר.

מאות ישראלים כבר שילמו קנסות כאלו, היו על כך כתבות בYNET, לילה כלכלי וכו'... כמו כן המוצרים יכולים להתעכב במכס זמן רב(לפעמים מעל חודש) עד שהועדה מחליטה את החלטותיה.
רוצה למכור מוצר באיביי? בדוק מה יהיו העמלות והרווח שלך מהמכירה.
https://play.google.com/store/apps/deta ... calculator

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

התכוונתי לרשום במיוחד שזה לא טלפון

מעולם לא שמעתי על מישהו ששילם קנס, גם לא על טלפונים, גם לחבר שלי נעצרו 3 מכשירים לפני 3 חודשים והוא לא שילם שום קנס, השמאי של המכס העריך שהם עולים X (אחרי בדיקה ברשת) ועל בסיס זה הוא שילם מיסים, אף אחד לא יכול לקנוס אותך על משהו שלא עשית, בשביל לתת לך קנס הם צריכים להוכיח שאתה דרשת לרשום ערך נמוך, ואין להם שום דרך להוכיח את זה

averaraz

יש לך כתבה שכתוב בה שאנשים שילמו קנסות ? כן את כל הכתבות האלה אני מכיר, באף אחת מהם לא היה רשום ששילמו קנסות, רק שהמכס בודק אם הוא בכלל יכול לעשות משהו בעניין, שום דבר מעבר, הכל במטרה הפחיד את הקונים שיבקשו מהמוכרים לרשום ערך אמיתי, ועובדה שזה עבד, אנשים באמת מפחדים עכשיו לקבל קנסות למרות שזה שטויות

giladk123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה רבה לכולכם על המענה הסופר-מהיר, אין עליכם . :)

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

...
אני מכיר את הדיון הזה ועוד הרבה דיונים דומים, תעבור שם על -300 העמודים ובעוד פורומים אחרים ותראה כמה אנשים קיבלו קנס מתוך אלפי מכשירים, בודדים (ואני לא מדבר על אלה שמכשיר להם בכלל לא עצר במכס) ככה שלא ברור למה דווקא הם קיבלו קנסות, יש כאלה שמזמינים מספר רב של מכשירים בשביל למכור, וכל ההיסטטוריה שלהם נשמרת במחשבים של המכס, יכול להיות שזאת אחת הסיבות שדווקא הם קיבלו קנסות, המכס עושה הגרלה ובוחר 1 מ-10,000 ונותן לו קנס ?

בכל מקרה, מה שלא תהיה הסיבה, יש אפשרות להגיש תביעה כי מה שהם עושים לא חוקי,הם צריכים לאפשר לקונה לספק חשבונית קניה, מצד שני, אם זה באמת מישהו שמיבא הרבה מכשירים, הוא לא יגיש תביעה בחיים

averaraz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #12 

puma1 כתב:
averaraz

יש לך כתבה שכתוב בה שאנשים שילמו קנסות ? כן את כל הכתבות האלה אני מכיר, באף אחת מהם לא היה רשום ששילמו קנסות, רק שהמכס בודק אם הוא בכלל יכול לעשות משהו בעניין, שום דבר מעבר, הכל במטרה הפחיד את הקונים שיבקשו מהמוכרים לרשום ערך אמיתי, ועובדה שזה עבד, אנשים באמת מפחדים עכשיו לקבל קנסות למרות שזה שטויות
...
·
כתבה מYNET אם תגובת רשות המיסים:
"ככלל, כל פנייה נבדקת לגופה. במקרים בהם הוצהרה הצהרה כוזבת על החבילה, הן לעניין פירוט הטובין והן לעניין שוויים, קיבלו המזמינים - על פי חוק - קנס בגובה כפל המע"מ; דהיינו, שילמו את מלוא המסים המחוייבים בהם על פי חוק בסך 15% מס קנייה ו-18% מע"מ על מחיר הטובין יחד עם מס הקנייה, ונוסף לכך כפל המע"מ – שהוא 36% נוספים."
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4496915,00.html

כיום יש כבר אתרי הזמנות מסין שמכירים בבעיה ורושמים ערך נכון כאשר מבקשים מהם ואז אם נתפס משלמים מה שצריך לפי החוק.

בכל מקרה חרגנו מנושא הדיון

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לא ביקשתי ציטוט ממה שהמכס אומר, הרי אמרתי בעצמי שזה מה שהם אמרו כדי להפחיד אנשים, תעבור על הדיונים בנושא ותראה שהמוכרים בסין עדיין רושמים ערך נמוך ומעט מאוד אנשים (בודדים) קיבלו קנס, וגם אותם אנשים שקיבלו קנס לא ברור למה דווקא הם, יכול להיות שזה בגלל מספר רב של מכשירים שהם הזמינו (כמו שרשום בכתבה, וכמו שאמרתי, הכל נשמר בהיסטוריה ש המכס) אם המכס באמת יתחיל לחלק קנסות על כל חבילה עם ערך לא נכון הוא יצטרך לקנוס את כל המדינה, שלא נדבר על כמות התביעות שיגישו לבית המשפט על ההתנהלות הדפוקה שלהם

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”