חיבור לאנטנה מרכזית בבניין

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
bumpy1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לפני כמה חודשים נכנסתי לדירה שכורה ברמת גן.
כשנכנסתי לדירה ניסיתי לחבר לטלוויזיה (בטלוויזיה שלי יש ממיר עידן+ מובנה) אנטנה קטנה כזו ולא הייתה קליטה בכלל. כשהוצאתי את האנטנה הקטנה מחוץ לחלון הייתה קליטה אבל ממש ממש גרועה (אני לא זוכר מספרים כי זה היה לפני הרבה זמן) שלא מאפשרת לצפות בטלוויזיה.
יש על הגג של הבניין אנטנה מרכזית, אבל גם כשניסיתי לחבר את הטלוויזיה לחיבור אנטנה שבקיר לא הייתה קליטה.
בשלב הזה וויתרתי והתחלתי לראות טלוויזיה באינטרנט.

עכשיו לקראת המונדיאל אני ממש רוצה לקלוט את ערוצים 1 ו-2 בעידן+.
לדיירים הקודמים בדירה אני חושב שהיה yes, ויש כבל עם חיבור של יס שיוצא מהדירה דרך הצד של הבניין ולפי מה שאני רואה עולה עד לגג. יש סיכוי שאם אני אקנה מתאם ואחבר את הכבל הזה לטלוויזיה זה יעבוד?

הבניין הוא יחסית ישן. לא נראה כאילו יש לי בדירה ארון תקשורת, וגם לא בקומה (יש רק ארון חשמל). בקומה האחרונה בבניין יש ארון שנראה כמו ארון תקשורת, אבל לא נראה לי שיש בו מספיק כבלים מחוברים כדי שזה יהיה הארון תקשורת שכל הבניין משתמש בו (6 דירות).
יכול להיות שהארון הראשי הוא על הגג? זה משהו נפוץ?

תודה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

אם לדיירים הקודמים היה YES אז כנראה השקע אצלך מחובר לצלחת הלוויין ולא לאנטנה המרכזית. אין אפשרות לקלוט עידן+ באמצעות צלחת.
יש לך שתי אפשרויות:
  • לנסות אנטנה פנימית יותר טובה מהקטנה שיש לך. לרוב אנטנה פנימית סבירה מספיקה בהחלט וזה יכול לחסוך לך עבודה והוצאות.
  • לחווט מחדש את קו האנטנה ככה שהוא יתחבר באמת לאנטנה (ולקוות שהאנטנה עובדת כי לפי מה שאתה אומר אף אחד לא השתמש בה המון זמן אז יכול להיות שהיא מקולקלת ואף אחד לא יודע).
  • לקנות ממיר לוויני פשוט (DVB-S2) ולחבר אותו לשקע של יס. תוכל להשתמש בו כדי לקלוט את ערוצים 1,2,10,33 מהלוויין (אבל לא את 23,99 - הם משודרים רק בעידן+ ולא בלוויין)

bumpy1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה על התשובה.
כמה שאלות:
1. יכול להיות שהטכנאי של yes ניתק את הכבל מהצלחת כשהדיירים הקודמים התנתקו? האם יש דרך לוודא שהכבל הזה מחובר לצלחת לפני שאני קונה כזה ממיר?
2. הבנתי שהוט עושים בעיות אם הם מבינים שאתה משתמש בתשתית שלהם וקולט ערוצים בלי לשלם להם. yes לא עושים את השטויות האלה?

שחר25
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

כל הבניין זה שש דירות? לדעתי חייב להיות ארון תקשורת בקומה, ואם לא אז תשאל את אחד השכנים מישהו חייב לדעת. בכל מקרה חייב להיות ארון תקשורת שכזה איפשהו בבניין. בסך הכל אתה צריך לחבר את הכבל שיוצא מהדירה שלך לאנטנה המרכזית ואז תוכל לקלוט עם הנקודות שאצלך בבית.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #5 

לאיזה כיוון מכוונת האנטנה? לירושלים? או למגדל שלום?
כי במגדל שלום כבר אין משדר 15 שנה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

המשדר בירושלים עדיין קיים - כוון לאזור איתנים.
בגוש-דן כוון לגבעתיים
בשרון כוון לנתניה ותשתמש בתדר 538.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #7 

בדרך כלל האנטנות שכוונו מהמרכז לירושלים היו אנטנות VHF ואני לא בטוח שהן קולטות את שידורי ה UHF של עידן פלוס.
למי שיש על הגג אנטנת UHF ששימשה לקליטת ערוץ 2 באפיק 22 UHF והאנטנה עדיין תקינה יכול להשתמש בה לקליטת עידן פלוס.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

ותוודא שאין לך פילטר על האנטנה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”