מספר שאלות של מתחיל בנוגע לטחינה והכנת אספרסו
-
BigBobco
-
- חבר פעיל

- תגובות: 67
שלום לחברי הפורום(לפני שפתחתי את השרשור הרצתי חיפוש וקראתי לא מעט חומר אבל עדיין יש כמה פערים).
הגעתי בלי שום נסיון קודם אל עולם המכונות הידניות.
רכשתי בעזרתו של הפורום קיט שכולל את ה-Ascaso basic ומטחנה של אותו היצרן מסוג Mini
יצא לי כבר להכין כמה כוסות אספרסו(שטעים לי) אבל אני כן רוצה ללמוד איך לעבוד נכון ויש כמה פרטים טכניים שמובנים מעליו למי שמתעסק בתחום אבל פחות מובנים למתחיל.
1.לאחר שהוצאתי את הפולי קפה מחבילת ה-250 דרם שלהם שמתי אותן במטחנה, אני מבין שככל שהם נחשפים פחות לאוויר ואור ככה טוב יותר אבל השאלה היא כמה זמן הם יכולים לשכב במיכל של מטחנת ה-Mini בלי להיהרס?
2.רמת הטחינה, ב-Mini אומנם אין דרגות מסודרות אבל כן אפשר לשחק עם הרמה. הבנתי שצריך להגיע לטחינה מאוד דקה שמזכירה אבקה(לאספרסו). אבל השאלה היא איך יודעים שטחינה מספיק דקה או לא דקה מספיק, איך זה בא לידי ביטוי מבחינת המראה של הקפה או הטעם?
3.דחיסה, עד כמה חשוב לנסות להגיע למצב שפני שטח הקפה הדחוס בתוך הראש יהיו ישרים ולא בזווית?
4.בהפעלה הראשונה של המכונה ניקיתי אותה לפי ההוראות עם לא מעט קיטור(הן את ידית הקיטור והן את הראש) ככה שכאשר הייתי צריך להכין לעצמי אספרסו המכונה הייתה חמה. היום לאחר שניסיתי להכין לעצמי עוד כוס הפעלתי את המכונה, נורת הטמפרטורה נכבתה מה שסימן לי שאפשר להתחיל, הפעם האספרסו יצא הרבה פחות חם. האם יש צורך לעשות משהו עם המכונה מעבר להמתנה של כיבוי נורת הטמפרטורה?
5.כמה זמן מרגע הלחציה על הפעלה צריך לחכות לקבלת כוס אסרסו?
6.איך יודעים בכמה קפה טחון יש למלא את הראש?
7.ציוד נלווה, בדגש על טמפר, קיבלתי אחד שעשוי מפלסטיק ומרגיש מאוד זול, יש המלצות?
תודה מראש למגיבים
הגעתי בלי שום נסיון קודם אל עולם המכונות הידניות.
רכשתי בעזרתו של הפורום קיט שכולל את ה-Ascaso basic ומטחנה של אותו היצרן מסוג Mini
יצא לי כבר להכין כמה כוסות אספרסו(שטעים לי) אבל אני כן רוצה ללמוד איך לעבוד נכון ויש כמה פרטים טכניים שמובנים מעליו למי שמתעסק בתחום אבל פחות מובנים למתחיל.
1.לאחר שהוצאתי את הפולי קפה מחבילת ה-250 דרם שלהם שמתי אותן במטחנה, אני מבין שככל שהם נחשפים פחות לאוויר ואור ככה טוב יותר אבל השאלה היא כמה זמן הם יכולים לשכב במיכל של מטחנת ה-Mini בלי להיהרס?
2.רמת הטחינה, ב-Mini אומנם אין דרגות מסודרות אבל כן אפשר לשחק עם הרמה. הבנתי שצריך להגיע לטחינה מאוד דקה שמזכירה אבקה(לאספרסו). אבל השאלה היא איך יודעים שטחינה מספיק דקה או לא דקה מספיק, איך זה בא לידי ביטוי מבחינת המראה של הקפה או הטעם?
3.דחיסה, עד כמה חשוב לנסות להגיע למצב שפני שטח הקפה הדחוס בתוך הראש יהיו ישרים ולא בזווית?
4.בהפעלה הראשונה של המכונה ניקיתי אותה לפי ההוראות עם לא מעט קיטור(הן את ידית הקיטור והן את הראש) ככה שכאשר הייתי צריך להכין לעצמי אספרסו המכונה הייתה חמה. היום לאחר שניסיתי להכין לעצמי עוד כוס הפעלתי את המכונה, נורת הטמפרטורה נכבתה מה שסימן לי שאפשר להתחיל, הפעם האספרסו יצא הרבה פחות חם. האם יש צורך לעשות משהו עם המכונה מעבר להמתנה של כיבוי נורת הטמפרטורה?
5.כמה זמן מרגע הלחציה על הפעלה צריך לחכות לקבלת כוס אסרסו?
6.איך יודעים בכמה קפה טחון יש למלא את הראש?
7.ציוד נלווה, בדגש על טמפר, קיבלתי אחד שעשוי מפלסטיק ומרגיש מאוד זול, יש המלצות?
תודה מראש למגיבים
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
נתחיל בזה שעד שתשיג טמפר נורמלי אתה מתאמץ לחינם, יהיה לך קשה מאוד לקבל קפה טוב. למכונות אסקסו אפשר להשתמש בטמפר אסקסו או 57ממ אחר.
ולגבי השאר,
1. תלוי בטריות הקפה ובמזג האויר. קפה טרי (עד שבועיים מהקליה) אפשר להשאיר יום יומיים במטחנה. קפה פחות טרי, נניח איטלקי, לא יותר מהכמות היומית. ואם יש לחות גבוהה באויר, הקפה נהרס תוך כמה שעות.
2. טוחנים דק עד שהמכונה לא מצליחה לחלוט והקפה לא יוצא. זו נקודת הייחוס.
3. עד כמה שאפשר
4. מדליקים המכונה, מפעילים המשאבה כמה שניות עד שיוצאים מים, ומחכים רבע שעה לפחות, עדיף יותר.
5. כחצי דקה פלוס מינוס.
6. קפה מעמיסים עד הנקודה הכי גבוהה בה הקפה לא נוגע בראש לאחר סגירת הידית. אם סוגרים הידית והקפה נוגע, מורידים קצת דוחסים ומנסים שוב, וזוכרים מה הכמות לפעם הבאה.
7. דחוף להשיג טמפר
מכונה טובה, בהצלחה. להקפיד מאוד על ריכוך מים אחרת הצרות יתחילו מוקדם מהצפוי.
ולגבי השאר,
1. תלוי בטריות הקפה ובמזג האויר. קפה טרי (עד שבועיים מהקליה) אפשר להשאיר יום יומיים במטחנה. קפה פחות טרי, נניח איטלקי, לא יותר מהכמות היומית. ואם יש לחות גבוהה באויר, הקפה נהרס תוך כמה שעות.
2. טוחנים דק עד שהמכונה לא מצליחה לחלוט והקפה לא יוצא. זו נקודת הייחוס.
3. עד כמה שאפשר
4. מדליקים המכונה, מפעילים המשאבה כמה שניות עד שיוצאים מים, ומחכים רבע שעה לפחות, עדיף יותר.
5. כחצי דקה פלוס מינוס.
6. קפה מעמיסים עד הנקודה הכי גבוהה בה הקפה לא נוגע בראש לאחר סגירת הידית. אם סוגרים הידית והקפה נוגע, מורידים קצת דוחסים ומנסים שוב, וזוכרים מה הכמות לפעם הבאה.
7. דחוף להשיג טמפר
מכונה טובה, בהצלחה. להקפיד מאוד על ריכוך מים אחרת הצרות יתחילו מוקדם מהצפוי.
what's next?
- NEGRO
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
ממליץ לך להיפגש עם חבר פורום בעל ניסיון.
קשה מאוד לגעת בכל הנושאים דרך פוסט.
יש לי מספר מאמרים שיעזרו לך מכיוון מטחנה לטמפ' חליטה וכו'.
אסור לי להוסיף לינק אבל חפש אותם ותקרא, זה יתן לך כיוון.
כמעט כל נושא שנגעת בו מושפע ממספר משתנים ולכן שוב, מומלץ לשבת עם חבר מנוסה לחסוך לך הרבה מעקומת הלמידה.
בהצלחה
קשה מאוד לגעת בכל הנושאים דרך פוסט.
יש לי מספר מאמרים שיעזרו לך מכיוון מטחנה לטמפ' חליטה וכו'.
אסור לי להוסיף לינק אבל חפש אותם ותקרא, זה יתן לך כיוון.
כמעט כל נושא שנגעת בו מושפע ממספר משתנים ולכן שוב, מומלץ לשבת עם חבר מנוסה לחסוך לך הרבה מעקומת הלמידה.
בהצלחה
-
BigBobco
-
- חבר פעיל

hosq,
תודה רבה על התגובה המפורטת, ברשותך עוד מספר שאלות המשך.
2. באמת אפשר להגיע למצב שבו המכונה לא מצליחה להוציא קפה?
*אחד הטיפים שנתקלים בהם במהלך חיפוש האינטרנט אמר שצריכים לעבור בערך 10 שניות עד שהקפה מתחיל לזרום ושזה אמור להיות סממן לטיחנה אופטימלית.
6. הכוונה לראש המכונה, כלומר רואים שבקפה הדחוס לא רואים "תביעת אצבע" של הראש?
NEGRO,
זה באמת רעיון טוב "לעשות לי רב" . בינתיים אכנס לאתר שלך להחכים.
תודה רבה על התגובה המפורטת, ברשותך עוד מספר שאלות המשך.
2. באמת אפשר להגיע למצב שבו המכונה לא מצליחה להוציא קפה?
*אחד הטיפים שנתקלים בהם במהלך חיפוש האינטרנט אמר שצריכים לעבור בערך 10 שניות עד שהקפה מתחיל לזרום ושזה אמור להיות סממן לטיחנה אופטימלית.
6. הכוונה לראש המכונה, כלומר רואים שבקפה הדחוס לא רואים "תביעת אצבע" של הראש?
NEGRO,
זה באמת רעיון טוב "לעשות לי רב" . בינתיים אכנס לאתר שלך להחכים.
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
2. בוודאי שאפשר, 10 שניות? שאלה טובה
6. כן
נגרו צודק לגמרי, תמצא מישהו
6. כן
נגרו צודק לגמרי, תמצא מישהו
what's next?
-
BigBobco
-
- חבר פעיל

תודה,
יש המלצות על טמפר?
*הבנתי שאני צריך 57mm בשביל ה-Ascaso
אני נמצא באזור חיפה אז חשבתי לקפוץ ל-AVA ולראות מה יש להם אבל לא רוצה להגיע לא מוכן.
נ.ב
לגבי שאלה חמש, כאשר מדברים על כחצי דקה, האם זה כלל את הזמן מרגע הפעלת המכונה או שמדובר ברגע שבו הקפה מתחיל לזרום אל הכוס?
יש המלצות על טמפר?
*הבנתי שאני צריך 57mm בשביל ה-Ascaso
אני נמצא באזור חיפה אז חשבתי לקפוץ ל-AVA ולראות מה יש להם אבל לא רוצה להגיע לא מוכן.
נ.ב
לגבי שאלה חמש, כאשר מדברים על כחצי דקה, האם זה כלל את הזמן מרגע הפעלת המכונה או שמדובר ברגע שבו הקפה מתחיל לזרום אל הכוס?
- ymg
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 820
@BigBobco
·
יש דוחסן פשוט מעולה ל 57, הוא גם דואג שתהיה ישר בזכות פטנט וגם דואג ללחץ דחיסה אחידה:
http://www.welovecoffee.co.il/web/8888/ ... scaso%2057
ה 30 שניות זה כולל הכול, אבל הכי טוב כמו שהגדירו פה בפורום זה לנסות להרגיש את הקפה ולא לעמוד עם סטופר, למרות שלא מזמן הייתי ממש חדש וזה מאוד קשה בהתחלה
עם ידית נייקד יותר קל לראות את ההתנהגות של הקפה, כול קפה וכול חליטה יכולה להיות שונה עדיף לך לראות המרקם של הקפה שיוצא ומתי מיצאת אותו וזה הכי קל עם נייקד, בכול מקרה זה צריך לזרום כמו דבש, לא קל מדי אז תרגיש קפה חצוץ, ולא קשה מדי אז תרגיש קפה שרוף/ מר
אם הגעת לבלונד תבלום
·
יש דוחסן פשוט מעולה ל 57, הוא גם דואג שתהיה ישר בזכות פטנט וגם דואג ללחץ דחיסה אחידה:
http://www.welovecoffee.co.il/web/8888/ ... scaso%2057
ה 30 שניות זה כולל הכול, אבל הכי טוב כמו שהגדירו פה בפורום זה לנסות להרגיש את הקפה ולא לעמוד עם סטופר, למרות שלא מזמן הייתי ממש חדש וזה מאוד קשה בהתחלה
עם ידית נייקד יותר קל לראות את ההתנהגות של הקפה, כול קפה וכול חליטה יכולה להיות שונה עדיף לך לראות המרקם של הקפה שיוצא ומתי מיצאת אותו וזה הכי קל עם נייקד, בכול מקרה זה צריך לזרום כמו דבש, לא קל מדי אז תרגיש קפה חצוץ, ולא קשה מדי אז תרגיש קפה שרוף/ מר
אם הגעת לבלונד תבלום
-
BigBobco
-
- חבר פעיל

ymg,
הידית נראת מגניבה אבל המחיר יחסית לשלב שבו אני נמצא(רכשתי בקושי ציוד כניסה) קצת יקר. אני רואה שבארץ היא עולה קרוב ל-400 שקל. באיביי ובאמזון לא מצאתי אותה.
ואם כבר מדברים על חול, יש טמפר 57mm אחר מומלץ שאפשר להזמין מחול? יש רשימה שלמה באמזון.
קראתי קצת על ידית נייקד, אני לא מצליח כל כך להבין במה היתרון המשמעותי שלה על הידית שיש לי כרגע.
הזרימה צריכה להיות סמיכה(כמו דבש)?
מה הכוונה ב"בלונד"?
הידית נראת מגניבה אבל המחיר יחסית לשלב שבו אני נמצא(רכשתי בקושי ציוד כניסה) קצת יקר. אני רואה שבארץ היא עולה קרוב ל-400 שקל. באיביי ובאמזון לא מצאתי אותה.
ואם כבר מדברים על חול, יש טמפר 57mm אחר מומלץ שאפשר להזמין מחול? יש רשימה שלמה באמזון.
קראתי קצת על ידית נייקד, אני לא מצליח כל כך להבין במה היתרון המשמעותי שלה על הידית שיש לי כרגע.
מה הכוונה ב"בלונד"?
- ymg
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 820
מחיר זה דבר יחסי, זה תלוי אם אתה בטוח שאתה הולך להמשיך לשתות אספרסו עם פולים אז אתה רק תחסוך ככה כי תחסוך פחות קפה, אני אישית היה לי את הדוחסן הזה והוא פשוט מדהים הבעיה היחידה שהייתי צריך 58 ולא 57 , אבל אתה צריך 57 בשבילך הוא מושלםBigBobco כתב:ymg,
ואם כבר מדברים על חול, יש טמפר 57mm אחר מומלץ שאפשר להזמין מחול? יש רשימה שלמה באמזון .
מה הכוונה ב"בלונד"?...
אתה צריך טמפר כבד זה הדבר הכי חשוב, עם פלסטיק מאוד מאוד קשה לעבוד, ואתה צריך שיהיה בקוטר של הסלסלה שלך שאצלך הוא 57 , אם יהיה פחות הקפה יפרץ בצדדים.
נייקד טובה כדי ללמוד את מטעויות שלך כי רואים טוב את הזרימה, קל יותר לנקות אותה, יש שטוענים שהקרמה טובה יותר וזה משפיע על הטעם, יותר קל לראות מתי הקפה מיצא את עצמו ומתי הקפה נפרץ או נחלט בצורה לא אחידה.
מצד שני נייקד משפריץ פה ושם ועושה בלאגן, תלוי באיכות של הקפה/ ההכנה שלך
בלונד זה הצבע של הקפה כשאתה רואה שהוא בצבע בלונד ממש ופחות שחום, כשאתה מגיע לשם אתה יודע שמיצת את הקפה ומה שיוצא לך זה קפה דליל שיפגע לך בטעם (קפה חמוץ), אכן הזרימה צריכה להיות סמיכה, אבל לא סמיכה מדי כך שהקפה נתקע בידית כי אז הוא ישרף, בנייקד אגב יותר קל לראות את ההבדל בין סמיך לסמיך שרוף
·
-
BigBobco
-
- חבר פעיל

ymg,
אתה כמובן צודק. מחיר זה בהחלט דבר יחסי.
הטיפ עם הבלונד בהחלט שימושי. מונע את הצורך בנוסחות(לספור עד 30
).
לגביי הזרימה נראה לי שהצלחתי להסתדר. טחנתי דק כל כך שהזרימה הייתה איטית מדיי והייתה על גבול הטפטוף. הקפה יצא חמוץ.
כמה סיבובים של המחוג לכיוון הגס יותר החזירו את הזרימה למצב האופטימלי.
אתה כמובן צודק. מחיר זה בהחלט דבר יחסי.
הטיפ עם הבלונד בהחלט שימושי. מונע את הצורך בנוסחות(לספור עד 30
לגביי הזרימה נראה לי שהצלחתי להסתדר. טחנתי דק כל כך שהזרימה הייתה איטית מדיי והייתה על גבול הטפטוף. הקפה יצא חמוץ.
כמה סיבובים של המחוג לכיוון הגס יותר החזירו את הזרימה למצב האופטימלי.