מגברי מנורות וינטאג
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
סקוט 222 C עם סופיות EL84
הי באוסף שלי כמה מגברים מדליקים...
SCOTT 222 C
אינטגרייטד דור 3 של HH SCOTT (ה C מלמד שזהו הדור השלישי של המגבר הזה)
אינטגרייטד בן 40 שעושה בית ספר למגברים מודרניים רבים
עובד מעולה עם רמקולים בנצילות בינונית ומעלה... חיבור מהמם עם האלטקים הגדולים (ה VALENCIA שפרסמתי השבוע נשמע איתו פשוט מעלף).
פרטים נוספים כאן
FISHER 800C
גם הרסיבר הזה של פישר לא קוטל קנים
DYNACO ST 35
באמת פאר היצירה של דינקו משודרג כחדש...
פרטים כאן
יש עוד הפתעות MARANTZ 8B ו שטיינהארט 2X50W קלאס A
עוד פרטים ועוד מגברים בפרטי..
סופש טוב
SCOTT 222 C
אינטגרייטד דור 3 של HH SCOTT (ה C מלמד שזהו הדור השלישי של המגבר הזה)
אינטגרייטד בן 40 שעושה בית ספר למגברים מודרניים רבים
עובד מעולה עם רמקולים בנצילות בינונית ומעלה... חיבור מהמם עם האלטקים הגדולים (ה VALENCIA שפרסמתי השבוע נשמע איתו פשוט מעלף).
פרטים נוספים כאן
FISHER 800C
גם הרסיבר הזה של פישר לא קוטל קנים
DYNACO ST 35
באמת פאר היצירה של דינקו משודרג כחדש...
פרטים כאן
יש עוד הפתעות MARANTZ 8B ו שטיינהארט 2X50W קלאס A
עוד פרטים ועוד מגברים בפרטי..
סופש טוב
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
הראל, שכחת את הדה פישרים !
היה לי אחד מעולה ...שמכרתי.
THE FISHER X-101C
http://www.radiomuseum.org/r/fisher_the ... x101c.html
היה לי אחד מעולה ...שמכרתי.
THE FISHER X-101C
http://www.radiomuseum.org/r/fisher_the ... x101c.html
- harel
- חבר ותיק

רמי נהדר...!!
אבל למעלה הראתי רסיבר של דה-פישר (The Fisher) שהיה מעמיד את השפם של אברי (פישר)
נראה לי שה C800 קצת יותר חזק מה X101...?
בכל אופן "סחתין על המכינה" כמו שאריק (זצ"ל) היה אומר...
אבל למעלה הראתי רסיבר של דה-פישר (The Fisher) שהיה מעמיד את השפם של אברי (פישר)
נראה לי שה C800 קצת יותר חזק מה X101...?
בכל אופן "סחתין על המכינה" כמו שאריק (זצ"ל) היה אומר...
- harel
- חבר ותיק

הי עומרי בוקר טוב
לא עושה תחרות אבל... אני חושב שהיה לי אוסף גדול מאוד בייחס ל"מדמנה המקומית"...
רק ווינטאג' רחמנא לצלן...
במענה לשאלה של פותח השירשור אני חושב שראוי לומר עוד כמה מילים:
בין המגברים המרשימים ביותר ששמעתי (מנורות / וינטאג') יש עוד כמה אחדים שהייתי מאושר להחזיר אותם בחזרה.
מקינטוש מונובלוקים - 30, 40, 60 וה75 האגדי שמקינטוש ייצרו מחדש ביובל שלהם את גירסת הסטריאו שלו (275).
אוהב מאוד את ה POWER אמפ שלהם, אוהב פחות את ה אינטגרייטד...(יפה אבל בלי היכולות של פרה מודרני)
הרמן קרדון סידרת סייטשן (Citation)
היו שניים => ה- מרק II - פעמיים 60 וואט מבוסס KT88 וה מארק V - פעמיים ~35 וואט מבוסס EL34
ה מארק II הוא אחד המגברים הטובים ביותר ששמעתי (בליגה הזו). היה לי כמה שנים, ואני עד היום לא מבין איך נתתי לו ללכת!!!
אפשרלראות מחירים ב איביי- זה פשוט לא יאומן כמה אוהבים את המגבר הזה.... אם אתם מוצאים אחד אמרו לי..
דיינקו:
אולי היצרן הנפוץ ביותר בשנות השישים? לא יקר במיוחד אבל בהחלט קפיצת מדרגה מבחינת VFM.
דיויד הפלר יחד עם עוד כמה תותחים הביאו קיטים (וגם Factory wired products) שעשו בית ספר לרבים וטובים..
ה ST70 מצויין, ה MARK IV וה MARK III לדעתי טובים ממנו (מונובלוקים). עד לפני שנתיים היה לי זוג מארק III
הוא נמצא אצל חבר שלי ששיפץ אותם "עד הבורג" (כמו ה ST35 בשירשור למעלה, שגם הוא מעולה מבחינת סאונד)
לא תקבלו את המכשיר בעבור שום הון שבעולם...(טוב אולי בשביל 10000 דולר..
....). והוא בהחלט שווה.
לדינקו יש חלקים "עד הבורג" לכל שידרוג עד היום וישנן חברות (או משוגעים לדבר), שמשדרגים עד היום את ה DRIVER BOARDS שלהם וספקי הכוח..
דבר המביא אותם לרמה גבוהה יותר כמו ה ST35 כאמור...
*לדינקו היו גם אינטגרייטד 17 וואט לערוץ ה SCA35 עם מנורות סופיות EL84 נחמד ולא יקר בתור קרש קפיצה להתחיל בו / מגבר לרמקול נציל ETC...
פישר עם "THE"
פישר ייצרו POWERS ו מונובלוקים קסומים עם פטנטים שלא רואים גם היום כמו ,"תיאום עכבה" (או פיצוי עכבה) אינטיליגנטית לתקופה
החל מ 20 וואט ועד ~40 לערך למונובלוק. כמו כאן
חשוב להזכיר אבן-דרך ה פישר 1000 => מגבר ההספק הגדול ביותר של פישר בן 75 וואט לערוץ עם מנורה 8417 ייחודית שהפכה נדירה במרוצת השנים
מגבר מעולה מעולה.. שכמה אנשים שאני מכיר היו "עוברים על החוק" בכדי לאמץ אותו ... סתם רק מטאפורה...
(לצערי התמונות כבר אינן חלק מה LISTING המקורי...
ALTEC LANSING
שווה להזכיר כי גם אלטק כן ALTEC עשו לא מעט רכיבי הגברה בשנות החמישים והשישים
לא רק לסביבה הביתית אלא גם ל PA ואולפנים הנה דוגמה מצויינת למשהו שהאמריקאים "יהרגו" בשבילו!!!
שווה לעקוב אחר המכירה הזו
סופש טוב והאזנה טובה
לא עושה תחרות אבל... אני חושב שהיה לי אוסף גדול מאוד בייחס ל"מדמנה המקומית"...
במענה לשאלה של פותח השירשור אני חושב שראוי לומר עוד כמה מילים:
בין המגברים המרשימים ביותר ששמעתי (מנורות / וינטאג') יש עוד כמה אחדים שהייתי מאושר להחזיר אותם בחזרה.
מקינטוש מונובלוקים - 30, 40, 60 וה75 האגדי שמקינטוש ייצרו מחדש ביובל שלהם את גירסת הסטריאו שלו (275).
אוהב מאוד את ה POWER אמפ שלהם, אוהב פחות את ה אינטגרייטד...(יפה אבל בלי היכולות של פרה מודרני)
הרמן קרדון סידרת סייטשן (Citation)
היו שניים => ה- מרק II - פעמיים 60 וואט מבוסס KT88 וה מארק V - פעמיים ~35 וואט מבוסס EL34
ה מארק II הוא אחד המגברים הטובים ביותר ששמעתי (בליגה הזו). היה לי כמה שנים, ואני עד היום לא מבין איך נתתי לו ללכת!!!
אפשרלראות מחירים ב איביי- זה פשוט לא יאומן כמה אוהבים את המגבר הזה.... אם אתם מוצאים אחד אמרו לי..
דיינקו:
אולי היצרן הנפוץ ביותר בשנות השישים? לא יקר במיוחד אבל בהחלט קפיצת מדרגה מבחינת VFM.
דיויד הפלר יחד עם עוד כמה תותחים הביאו קיטים (וגם Factory wired products) שעשו בית ספר לרבים וטובים..
ה ST70 מצויין, ה MARK IV וה MARK III לדעתי טובים ממנו (מונובלוקים). עד לפני שנתיים היה לי זוג מארק III
הוא נמצא אצל חבר שלי ששיפץ אותם "עד הבורג" (כמו ה ST35 בשירשור למעלה, שגם הוא מעולה מבחינת סאונד)
לא תקבלו את המכשיר בעבור שום הון שבעולם...(טוב אולי בשביל 10000 דולר..
לדינקו יש חלקים "עד הבורג" לכל שידרוג עד היום וישנן חברות (או משוגעים לדבר), שמשדרגים עד היום את ה DRIVER BOARDS שלהם וספקי הכוח..
דבר המביא אותם לרמה גבוהה יותר כמו ה ST35 כאמור...
*לדינקו היו גם אינטגרייטד 17 וואט לערוץ ה SCA35 עם מנורות סופיות EL84 נחמד ולא יקר בתור קרש קפיצה להתחיל בו / מגבר לרמקול נציל ETC...
פישר עם "THE"
פישר ייצרו POWERS ו מונובלוקים קסומים עם פטנטים שלא רואים גם היום כמו ,"תיאום עכבה" (או פיצוי עכבה) אינטיליגנטית לתקופה
החל מ 20 וואט ועד ~40 לערך למונובלוק. כמו כאן
חשוב להזכיר אבן-דרך ה פישר 1000 => מגבר ההספק הגדול ביותר של פישר בן 75 וואט לערוץ עם מנורה 8417 ייחודית שהפכה נדירה במרוצת השנים
מגבר מעולה מעולה.. שכמה אנשים שאני מכיר היו "עוברים על החוק" בכדי לאמץ אותו ... סתם רק מטאפורה...
(לצערי התמונות כבר אינן חלק מה LISTING המקורי...
ALTEC LANSING
שווה להזכיר כי גם אלטק כן ALTEC עשו לא מעט רכיבי הגברה בשנות החמישים והשישים
לא רק לסביבה הביתית אלא גם ל PA ואולפנים הנה דוגמה מצויינת למשהו שהאמריקאים "יהרגו" בשבילו!!!
שווה לעקוב אחר המכירה הזו
סופש טוב והאזנה טובה
- harel
- חבר ותיק

בוקר טוב
הרחבה בנושא הרמן קרדון וסדרת סייטשין CITATION בפרט:
http://www.quadesl.com/refurb/refurb_hkCitation2.html
http://eu.harmankardon.com/science-of-s ... ry-eu.html
הרחבה בנושא הרמן קרדון וסדרת סייטשין CITATION בפרט:
http://www.quadesl.com/refurb/refurb_hkCitation2.html
http://eu.harmankardon.com/science-of-s ... ry-eu.html
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
שנים שלא הסכמתי לעבור להגברה מנורתית.. שנים! התעקשתי על מגברים טנרזיסטורים כוחניים שלא התאימו לרמקולים (המאוד נצילים) שלי בכלל.. עד שבעידודם של חברים (HAREL בין השאר..) עברתי בהתחלה לקדם מגבר מנורתי ומשם כבר לא יכולתי לעצור וקניתי DYNACO ST70. מה אני אומר לכם.. אין על המגבר הזה! אני כל פעם נדהם מכמה מכשיר פשוט כל כך וזול כל כך (במונחים של מגברי מנורות..) יכול להשמע עד כדי כך טוב! יש המון מגברים אקזוטיים יותר, יקרים יותר או מתוחכמים יותר שם בחוץ אבל את הDYNACO אני ממש לא מתכוון להחליף בקרוב. למעשה, שדרגתי לו כבר את דרגת הכניסה, יש לי שנאי חדש (240V) בדרך ואני מתכוון גם להעביר אותו למארז חדש ונוצץ - אני עד כדי כך אוהב אותו 
[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-z0wW ... 115922.jpg[/img2]
[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-z0wW ... 115922.jpg[/img2]
·Tankpopper כתב:........אני מתכוון גם להעביר אותו למארז חדש ונוצץ - אני עד כדי כך אוהב אותו
[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-z0wW ... 115922.jpg[/img2]...
אתה אוהב את המגבר שלך, אני משוכנע בכך, השאלה אם המגבר מחזיר לך מספיק אהבה בחזרה.....אם כל האבק שעל השנאים......
- harel
- חבר ותיק

ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country.
John F. Kennedy's Inaugural Address, January 20, 1961
מאותה תקופה ובנושא דומה...
זה תחביב שאתה אוהב אותו או לא אוהב אותו...
אלקטרוניקה לא מחזירה אהבה אבל כן מחזירה החזר השקעה (ROI) כאשר אתה עושה את הדברים הנכונים ב"אהבה"...
אפשר לראות במגבר של עמרי למעלה את ההשקעה: לוח הכניסה המשודרג / המודרני (DRIVER BOARD) בהחלט הרים את המגבר הזה לרמה גבוהה מאוד!! יש אומרים שלרמה טובה יותר מ STOCK AUDIO RESEARCH!!!
אני בטוח שאם תשאל אותו הוא יגיד לך כמה זה מחזיר לו את ההשקעה ובגדול... האם זו אהבה? לא יודע...
אני יכול לדבר אתך על הערכה... אני מעריך יותר את עבודת הכפיים, הלמידה העצמית, הרצון לעשות בעצמך והחתירה למצויינות
אני מעריך פחות (אך לא פוסל) שאדם נכנס לחנות ומפוצץ 10,000 $ על מגבר...
שבוע טוב
אלקטרוניקה לא מחזירה אהבה אבל כן מחזירה החזר השקעה (ROI) כאשר אתה עושה את הדברים הנכונים ב"אהבה"...
אפשר לראות במגבר של עמרי למעלה את ההשקעה: לוח הכניסה המשודרג / המודרני (DRIVER BOARD) בהחלט הרים את המגבר הזה לרמה גבוהה מאוד!! יש אומרים שלרמה טובה יותר מ STOCK AUDIO RESEARCH!!!
אני בטוח שאם תשאל אותו הוא יגיד לך כמה זה מחזיר לו את ההשקעה ובגדול... האם זו אהבה? לא יודע...
אני יכול לדבר אתך על הערכה... אני מעריך יותר את עבודת הכפיים, הלמידה העצמית, הרצון לעשות בעצמך והחתירה למצויינות
שבוע טוב
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

·harel כתב:ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country.
שבוע טוב...
אין ספק שעם מגבר טרנזיסטורי (מודרני אפילו...) היו יכולים להיות לי חיים קלים יותר אבל האם הייתי נהנה באותה המידה? כנראה שלא. כיום המערכת שלי היא כולה מנורתית (מגבר, פרה ודרגת פונו) ובעוד שזה הרבה הרבה הרבה יותר התעסקות - היא גם נשמעת לא פחות ממדהים (לטעמי).
- grafitis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
- נתן תודות: 61 פעמים
- קיבל תודות: 235 פעמים
אני רואה ששוב החלפת את הבורד הקדמי, או שאני טועה בבעל הדיינקו וזה לא אתה.
אם כן (וגם אם לא)
כאלוף הארץ בדיינקו עוד משנות ה-80 של המאה הקודמת,
וכאחד שהפסיד את אליפות ארה"ב הפתוחה בדיינקו בדקה ה-90, (הפסדתי בגמר לקן קסלר על חודו של בורד)
אני מציע לך לשים יד על בורד מקורי ישן, שיהיה.
כמובן שלא שמעתי את כל, או רוב הבורדים בשוק, אבל שמעתי כמה, כי היו לי כמה, כולל MK4
ובסופו של דבר, המקורי היה הכי מאוזן לאוזניי.
הגעתי לתוצאות טובות יותר עם החלפת מנורות, אינטרקונקטים והשקעה בפרה מתאים מאשר בורדים.
אני חושב שזה -ST70 הוא המגבר הכי רגיש לאינטרקונקטים ולפרה שהיה לי ושווה להשקיע אנרגיה בהתאמה.
אם אני זוכר נכון, ככול שיציאת הפרה קרובה ל-1.5V היה סיכוי טוב יותר לצליל מאוזן לאוזניי.
בהצלחה.
אם כן (וגם אם לא)
כאלוף הארץ בדיינקו עוד משנות ה-80 של המאה הקודמת,
וכאחד שהפסיד את אליפות ארה"ב הפתוחה בדיינקו בדקה ה-90, (הפסדתי בגמר לקן קסלר על חודו של בורד)
אני מציע לך לשים יד על בורד מקורי ישן, שיהיה.
כמובן שלא שמעתי את כל, או רוב הבורדים בשוק, אבל שמעתי כמה, כי היו לי כמה, כולל MK4
ובסופו של דבר, המקורי היה הכי מאוזן לאוזניי.
הגעתי לתוצאות טובות יותר עם החלפת מנורות, אינטרקונקטים והשקעה בפרה מתאים מאשר בורדים.
אני חושב שזה -ST70 הוא המגבר הכי רגיש לאינטרקונקטים ולפרה שהיה לי ושווה להשקיע אנרגיה בהתאמה.
אם אני זוכר נכון, ככול שיציאת הפרה קרובה ל-1.5V היה סיכוי טוב יותר לצליל מאוזן לאוזניי.
בהצלחה.
- harel
- חבר ותיק

ST 70 Sא 35
גיל אהלן!... כמלך המוכתר, הנסיך, והשפיץ של רדפורד לדורותיהם ..
(גם של אלה שלא יוצרו בכלל
) ושל עוד כמה דברים שגורמים כאן נשירה לחלק מהחברים...
התגעגנו אליך!
ה ST70 הוא של Tankpopper , שלי הוא ה ST 35 הזה
ה ST 70 האחרון היה לי כשהייתי חייל.... זה היה לפני כמה שנים...
כמו שניתן לראות המגבר הזה מקורי לחלוטין - הכל חדש והוחלף במקורי.
הספק כוח משודרג ועם השהייה מודרנית. כולל הסבה ל 220 V
(גם של אלה שלא יוצרו בכלל
התגעגנו אליך!
ה ST70 הוא של Tankpopper , שלי הוא ה ST 35 הזה
ה ST 70 האחרון היה לי כשהייתי חייל.... זה היה לפני כמה שנים...
כמו שניתן לראות המגבר הזה מקורי לחלוטין - הכל חדש והוחלף במקורי.
הספק כוח משודרג ועם השהייה מודרנית. כולל הסבה ל 220 V
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

גרפיטיס, אתה צודק.. החלפתי בורד כניסה. הבורד הקודם היה זהה מבחינה סכמתית למקור אך ידע לקבל מנורה קצת שונה ונפוצה יותר (6GH8). הבורד הנוכחי עובד עם שלוש ECC82 ונשמע משמעותית יותר טוב.. כרגע אני אוותר על להחליף את הבורד שוב ואחכה לשנאי החדש שהזמנתי מחול.. אולי בעתיד אני אנסה להשיג בורד מקורי לשם ההשואה.
בנוגע לפרה שלי - אני אצטרך להוציא סכום כסף משמעותי מאוד כדי לנצח את הנוכחי. מדובר בפרה של מיכאל מרחובות שבנה לי את הלוח במיוחד, את הספק כוח אני בניתי. הפרה עובד עם זוג ECC82 ושנאי מוצא של UTC ונשמע גם כן מעולה. בזמן הקרוב אני מקווה גם לקבל את המארז שתכננתי לו ואז אחלוק קצת יותר פרטים ותמונות.
תודה על העצה בכל אופן.
בנוגע לפרה שלי - אני אצטרך להוציא סכום כסף משמעותי מאוד כדי לנצח את הנוכחי. מדובר בפרה של מיכאל מרחובות שבנה לי את הלוח במיוחד, את הספק כוח אני בניתי. הפרה עובד עם זוג ECC82 ושנאי מוצא של UTC ונשמע גם כן מעולה. בזמן הקרוב אני מקווה גם לקבל את המארז שתכננתי לו ואז אחלוק קצת יותר פרטים ותמונות.
תודה על העצה בכל אופן.
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

כמובן שכיוונתי! למרות שבDRIVER BOARD הזה העניינים קצת שונים.. יש טרימר לכל מנורה בנפרד והביאס צריך להיות 40 mA ולא 1.5.
אם אתה רוצה באמת לעזור לי חכה עוד איזה חודש.. אני מכתנן להעביר אותו למארז חודש וזה אומר לפרק הכל ולהרכיב הכל מאפס.. הולך להיות כיף
אם אתה רוצה באמת לעזור לי חכה עוד איזה חודש.. אני מכתנן להעביר אותו למארז חודש וזה אומר לפרק הכל ולהרכיב הכל מאפס.. הולך להיות כיף
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- grafitis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
- נתן תודות: 61 פעמים
- קיבל תודות: 235 פעמים
אם כך, זה ממש שינה את המגבר.
גם במגברים של רדפורד זה בנוי כמו שכתבת.
שם זה עם נורות כמו לד. אבל אם אני מבין נכון, אצלך צריך אוהם מטר לכיוון.
הטרימרים הם הריבועים הכחולים עם העיגול הלבן באמצע שנמצאים בפינות הבורד?
גם במגברים של רדפורד זה בנוי כמו שכתבת.
שם זה עם נורות כמו לד. אבל אם אני מבין נכון, אצלך צריך אוהם מטר לכיוון.
הטרימרים הם הריבועים הכחולים עם העיגול הלבן באמצע שנמצאים בפינות הבורד?