שידרוג ל- Rancilio Silvia

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.
צריך את עזרתכם שוב.
ברשותי רנצ'יליו סילביה שאני לא מת עליה, ואני שוקל שידרוג מהסיבות הבאות:

לפעמים יוצא לי קפה מצוין. לפעמים הרבה פחות. אני מרגיש שלעשות קפה במכונה הזאת זה כמו לצאת למסעדה (או עיסוק יותר אינטימי) עם הבת זוג: לפעמים זה אחלה, לפעמים זה באסה, אבל ברוב המקרים קשה להבין בדיוק למה.

מכונת הטחינה שלי (של nuova simonelli) נותנת כמויות לא הכי מדוייקות, מה שפוגם לפעמים בחליטה ומכריח אותי להיות על המשמר כל הזמן , ולדאוג שהכמות היא בדיוק הנכונה. ניחא. על זה אפשר לשלוט.

אבל הטמפרטורה מטריפה אותי. כל נושא הגלישה הוא כ"כ לא מדויק, ופעם יוצא לי קר מדי, פעם חם מדי, ולעיתים רחוקות בלבד (1 ל- 6-7 כוסות) אני משיג תוצאה משביעת רצון.

כשעושים לי קפה בבתי קפה טובים עם מכונות מקצועיות, אני רואה שהברמנים לא מתאמצים כלל - טוחנים כמות ידועה מראש, דוחסים, חולטים בלחיצת כפתור, ויוצא קפה פצצות.

לא יודע מה הגורם לזה. אבל לא רוצה להתמזמז 5-6 דקות כל פעם בשביל אספרסו טוב. רוצה לדעת שהטמפרטורה קבועה.

ידיעותיי מוגבלות ביותר בתחום אך ניסיוני עם המכונה כבר נרחב למדי (מעל שנה, ומאות כוסות קפה, ממוצע של 3 ביום לי ולאשה). לכן אני חושב שבנוסף למיומנות שתמיד אוכל לשפר, המכונה עצמה מקשה עלי.

לאן הייתם מתקדמים מכאן? מה האפשרויות? האם חנויות מציעות אפשרויות של טרייד אין עם מכונות ישנות?

האם יש מכונה שתתן לי יציבות טמפרטורה גדולה יותר, חליטה חזקה יותר, ופחות התעסקות עם מציאת הג'י-ספוט של החום המדויק?

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #2 

הסילביה מכונה מאוד עקשנית וצריך להתאמץ המון כדי ללמוד להוציא ממנה קפה טוב ובעקביות.
אתה אולי גם משתמש באביזרים שמקשים עליך עוד יותר, כמו למשל סלסלה , מטחנה או עבודה ללא שקילה וכו'.

תראה, אין ספק שלעבור למכונה טובה ישפר משמעותית את הקפה שלך, בעיקר את העקביות של להוציא קפה טוב ואתה צודק גם בנושא הנוחות והסלחנות של המכונה. הסילביה מאוד מענישה על טכניקה לקויה, לעומת מכונות רציניות שיש להן למשל בקרת זרימה, ראש E61 , בקר טמפ' מדויק ובידוד טרמי טוב יותר.

אני כן ממליץ לך לשדרג, אבל חשוב להבין קודם למה הקפה לא טוב, כדי לא להגיע למצב שיש לך טעויות מהותיות בטכניקה שיעברו הלאה גם למכונה הבאה...

בכל אופן, תהיה חייב לשדרג מטחנה + מכונה, לפחות מטחנה ברמה של vario או k3 . מכונה כמו bz10 תעשה יופי של עבודה, אבל אפשר גם ללכת רחוק יותר על מכונה סלחנית יותר, עם ראש E61 ו PID כמו הצ'ליני V3 .

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אם אתה עדיין לא מתייאש, או שיקח זמן עד שתחליף את הסילביה -
אכתוב בסוף השבוע טכניקה וטיפים כדי להשיג עקביות טובה יותר מהמכונה הזאת.
אני כבר הבטחתי לרשום בפורום כמה טיפים לחליטה והקצפה עם הסילביה ולא קיימתי.. :oops: אנסה לרכז מאמץ בסופ'ש.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

LQDForce כתב:אם אתה עדיין לא מתייאש, או שיקח זמן עד שתחליף את הסילביה -
אכתוב בסוף השבוע טכניקה וטיפים כדי להשיג עקביות טובה יותר מהמכונה הזאת.
אני כבר הבטחתי לרשום בפורום כמה טיפים לחליטה והקצפה עם הסילביה ולא קיימתי.. :oops: אנסה לרכז מאמץ בסופ'ש.
...
מודה לך. ומחכה לזה בכליון עיניים.
יקח זמן עד שאחליף.

תראה, עברתי כבר על הרבה סרטים. גלישות טמפרטורה, שקילה, וכו'.

אנסה לתת לך תמצית של מה שלמדתי, ואשמח אם תכוון אותי לדברים נוספים שעלי לקחת בחשבון:

1. הכמות המדוייקת של קפה - אני יודע אותה. אני יודע אותה לפי הגובה של הדוחס מדפנות הסלסלה, לאחר שאני שם את כל משקלי עליו ודוחס את אמ-אמא שלו :).
2. מידת הדחיסה - גיליתי שהקפה הטוב שלי תמיד יוצא כשאני דוחס חזק מאד.
3. טמפרטורה: מקרר, מחמם, ומוציא מים עד אשר אפקט הקיטור נעלם. (כלומר, עד אשר המים שיוצאים מפסיקים לרתוח מיד עם יציאתם).

לדעתי הבעיה העיקרית ב- 3. קשה לי מאד לפגוע בדיוק. לפעמים הקפה קצת מר מדי (שרפתי אותו?), לפעמים הוא בלי מספיק ארומה ושומניות ואז אני חושב שהטמפרטורה נמוכה מדי ...

בקיצור, קקה. :)

תוכל בבקשה לרשום את שמות המכונות שהמלצת באנגלית למען אבא גוגל?

שאלת תם אחרונה: האם יש מכונות עם מד טמפרטורה? האם יש צורך בזה? ואם לא, איך ניתן לוודא שהטמפרטורה היא אופטימלית לחליטה? איזה מדד יש לזה? נמאס לנחש. רוצה לדעת :).

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

מתן מתן... אתה מרים ידיים יותר מדי מהר.

סילביה כמו מכונות אחרות ידניות מצריכות זמן הכנה והתעסקות עם מים, קפה טחון ועוד שאתה מכיר
אם אתה לא רוצה את כל זה תעבור לקפסולות אבל אז הקפה...אתה כבר יודע.

נכון, סילביה היא לא high end אבל עם עבודה נכונה אפשר בהחלט לדאוג לחזרתיות.
ממה שקראתי שרשמת ומניסיוני אני יכול להאיר לך כמה נקודות:
1. כמות הקפה, או שתשקול בכל פעם או שתעבוד עם טיימר. שינוי של חצי גרם לכאן או לכאן לא קריטי לסילביה.
2. אין ממש צורך לדחוס כל כך חזק. זה לא מוסך :) אם רק כך אתה מוציא שוט טוב, סימן שעליך לטחון יותר דק ולהוריד את עוצמת הדחיסה.
3. גלישת טמפרטורה זה חובה כדי להוציא מים באותה טמפ. כל פעם ובטמפ. הנכונה לחליטה.
כדי למדוד כמה זה באמצעים פשוטים, חבר בתחתית הראש כוס מקלקר, החדר בתחתית הכוס מדחום ומדוד מה יוצא.
אם תקבל משהו בטווח של 86-90 מעלות זה בסדר ותלוי בטעם שלך. אתה שולט בזה ע"י תזמון הגלישה.
4. כדי להקציף טוב אתה צריך לדאוג שנורת החימום תעבוד כל הזמן ! כלומר עליך להתחיל בהקצפה לפני שהיא כבה (כמובן אחרי ששיחררת מים)
5. האם בדקת פעם מה הלחץ במכונה? כדאי שתעשה זאת ואפשר באמצעי פשוט של הזרמת מים (חפש שירשור על כך) ואז כוון הלחץ אם צריך ל-9-10 באר. סילביה מגיעה מהמפעל עם לחץ גבוה ואני זוכר שזה היה מקור הצרות שלי בתחילת הדרך.
* מצאתי את השירשור, קרא כאן
6. האם אתה מפעיל את סילביה 30-45 דקות לפני החליטה? רק אז היא מגיעה ליציבות מבחינת חום.

אפשר לשדרג כאוות נפשך וכיסך...זה הכי קל לעשות.
אני ממליץ לך להתעקש ולאלף את סילביה כרצונך, זה אפשרי בהחלט.
אם עדיין תרצה להשאר איתה, כדאי לשקול שידרוג של PID. זה יוריד ממך את כל נושא ההתעסקות עם הטמפרטורת וגם יחסוך במים ובחשמל.

בהצלחה ואולי כדאי למצוא בפורום מישהו מהאזור שלך להדרכה צמודה

oferlev
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
קיבל תודות: 3 פעמים

גלישת טמפרטורה בסילביה

שליחה #6 

מה שאני עושה זה:
1. הדלק את המכונה , חבר ידית ותן להתחמם לפחות 10 דקות
2. הוצא מים מהצינורית (לתוך הכוס כדי לחממה) עד שנורת הטרמוסטט נדלקת
3. הוצא ידית מלא קפה ודחוס
4. המתן שנורת הטרמוסטט נכבת
5. הוצא מים במשך שנייה אחת כמו לחליטת קפה
6. הרכב ידית וחלוט קפה

הטמפרטורה נכונה ואחידה

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

coffeeavi כתב:מתן מתן... אתה מרים ידיים יותר מדי מהר.

סילביה כמו מכונות אחרות ידניות מצריכות זמן הכנה והתעסקות עם מים, קפה טחון ועוד שאתה מכיר
אם אתה לא רוצה את כל זה תעבור לקפסולות אבל אז הקפה...אתה כבר יודע.

נכון, סילביה היא לא high end אבל עם עבודה נכונה אפשר בהחלט לדאוג לחזרתיות.
ממה שקראתי שרשמת ומניסיוני אני יכול להאיר לך כמה נקודות:
1. כמות הקפה, או שתשקול בכל פעם או שתעבוד עם טיימר. שינוי של חצי גרם לכאן או לכאן לא קריטי לסילביה.
2. אין ממש צורך לדחוס כל כך חזק. זה לא מוסך :) אם רק כך אתה מוציא שוט טוב, סימן שעליך לטחון יותר דק ולהוריד את עוצמת הדחיסה.
3. גלישת טמפרטורה זה חובה כדי להוציא מים באותה טמפ. כל פעם ובטמפ. הנכונה לחליטה.
כדי למדוד כמה זה באמצעים פשוטים, חבר בתחתית הראש כוס מקלקר, החדר בתחתית הכוס מדחום ומדוד מה יוצא.
אם תקבל משהו בטווח של 86-90 מעלות זה בסדר ותלוי בטעם שלך. אתה שולט בזה ע"י תזמון הגלישה.
4. כדי להקציף טוב אתה צריך לדאוג שנורת החימום תעבוד כל הזמן ! כלומר עליך להתחיל בהקצפה לפני שהיא כבה (כמובן אחרי ששיחררת מים)
5. האם בדקת פעם מה הלחץ במכונה? כדאי שתעשה זאת ואפשר באמצעי פשוט של הזרמת מים (חפש שירשור על כך) ואז כוון הלחץ אם צריך ל-9-10 באר. סילביה מגיעה מהמפעל עם לחץ גבוה ואני זוכר שזה היה מקור הצרות שלי בתחילת הדרך.
* מצאתי את השירשור, קרא כאן
6. האם אתה מפעיל את סילביה 30-45 דקות לפני החליטה? רק אז היא מגיעה ליציבות מבחינת חום.

אפשר לשדרג כאוות נפשך וכיסך...זה הכי קל לעשות.
אני ממליץ לך להתעקש ולאלף את סילביה כרצונך, זה אפשרי בהחלט.
אם עדיין תרצה להשאר איתה, כדאי לשקול שידרוג של PID. זה יוריד ממך את כל נושא ההתעסקות עם הטמפרטורת וגם יחסוך במים ובחשמל.

בהצלחה ואולי כדאי למצוא בפורום מישהו מהאזור שלך להדרכה צמודה
...
·תודה על התגובה המפורטת.
זה ממש משעשע. אני רגיל להיות בפורום של הסטראו, ששם אין לי סבלנות להדיוטות שלא מבינים כלום. שם אני מבין כל מה שכותבים ומדי פעם מתעמר בפעורים צעירים שבאים ומדי פעם מנסה לעזור.

כאן אני כסיל גמור. לא מבין בזה כלום ;).

1. תודה על הטיפ לבדיקת הלחץ. יבוצע.
2. לא מדבר בכלל על הקצפה. מדבר רק על שוטים. עם הקצפה לא התחלתי להתעסק אפילו.
3. מפעיל את הסילביה כל היום. לא מכבה אותה. לאשה יש דרישות קפה תדירות. :)
4. לגבי גלישה - האם הטכניקה שתיארתי לעיל נכונה? במילים אחרות, לאחר שכבה הדוד, האם צריך להוציא מים עד שאפקט הקיטור מפסיק? או שיש SWEET SPOT אחר לטמפרטורה?

בקיצור.... הוצאתי עכשיו עוד שוט עם סלסלה של מנה יחידה. יצא גועל נפש. :)

מי שיתנדב לעשות מצווה באזור הצפון (מרכז הכרמל) ולבוא לתת הדרכה על המכונה הארורה הזאת, יקבל בתמורה האזנה לאחת המערכות המושקעות שיש בארץ. וקוניאק. ו....יתרום לשלום בית אצל זוג נשוי טרי:).

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #8 

היי מתן
נתחיל מזה שאני בכפר-סבא...חבל

ונעבור לדבר הבא החשוב, אם אתה מדבר על סלסלה בודדת אז......עזוב את זה בכלל עכשיו !
כדי שסילביה תפיק מנה בודדת ראויה, צריך סלסלה מיוחדת (ממש לא זו שמגיעה איתה), טמפר קטן וניסיון.
אני מציע לך לעבוד כרגע עם סלסלה כפולה.

האם עם סלסלה כפולה אתה מוציא שוטים טובים?
רק אחרי שתדע ותתרגל טכניקה עם כפולה יש טעם לנסות בודדת.

לגבי הדלקה כל היום, לדעתי זה לא מומלץ במכונה קטנה זו וגם ממש לא חסכוני מבחינת חשמל. גם על זה יש שירשור למיטב זכרוני.
צרכני קפה יש להם שיגרת שתיה (בדר"כ) וניתן באמצעות טיימר מתוכנת (כ-10$) לסדר כך שסילביה תידלק כ-40 דקות לפני המועד בו אתם בדר"כ צריכים אותה מוכנה.

לגבי גלישה, הנה סדר הפעולות במדריך שכתבתי בזמנו כשלא היה לי PID:

בזמן חימום המכונה הפורטפילטר מהודק (לא חזק) לראש.
1) הזרמת פולס מים דרך ראש החליטה, המתנה של כ-2-3 שניות עד להדלקה של נורית הבקרה לחימום הדוד בלחצן power.
* את המים להוציא לכוס/ות השתייה. (גם פינוי מים וגם חימום כוס)
2) אם לא נדלקה נורית הבקרה, לחזור על שלב (1) כמה פעמים, עד להדלקת הנורית.
3) ניתוק ידית הפורטפילטר, ייבוש מהיר במטלית, טחינה לידית, ערבוב בקיסם והידוק עם טמפר.
4) כשכבתה נורית הבקרה (גם אם עברו כמה שניות נוספות מרגע הכיבוי) מבצעים אחד משתי האפשרויות הבאות (כדי להגיע לטמפרטורה האופטימלית):
א. המתנה לקירור הדוד (30 שניות), או
ב. 'הזרמת קירור' =cooling flush הזרמת מים דרך ראש החליטה עד שמפסיקה הגעישה ואין קיטור אלא יוצאים מים.
* כדאי לבצע את ההזרמה לכלי כלשהו ולא למגש העודפים שקיבולתו מאוד מוגבלת.
5) חיבור ידית הפורטפילטר המלאה לראש + ריקון הכוס/ות מהמים + מיקום הכוס/ות מתחת לידית.
6) ביצוע חליטה. (כ-25-30 שניות לקבלת שוט כפול = 60 מ"ל).
7) בסיום החליטה לכבות את לחצן החליטה.

נסה את הנ"ל עם סלסלה כפולה ודווח.
שים לב:
א. כדאי מאוד לבצע בדיקת לחץ כדי לשלול משתנה זה וכיולו במידה ונדרש.
ב. כל חריגה מ25-30 שניות משמעותה שצריך לשנות את הטחינה ו/או את הדחיסה.
לכן אומרים תמיד שכדי לכייל, משתמשים בדחיסה אחידה לאורך הדרך ומגיעים לטחינה כזו שלא יוצא קפה בכלל, כלומר חנקנו את המכונה.
מנקודה זו מתחילים לשנות את הטחינה בצעד קטן בכל פעם לכיוון גס יותר עד לנקודה בה מתקבלת הזרימה הרצוייה.

בהצלחה

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: גלישת טמפרטורה בסילביה

שליחה #9 

oferlev כתב:מה שאני עושה זה:
1. הדלק את המכונה , חבר ידית ותן להתחמם לפחות 10 דקות
2. הוצא מים מהצינורית (לתוך הכוס כדי לחממה) עד שנורת הטרמוסטט נדלקת
3. הוצא ידית מלא קפה ודחוס
4. המתן שנורת הטרמוסטט נכבת
5. הוצא מים במשך שנייה אחת כמו לחליטת קפה
6. הרכב ידית וחלוט קפה

הטמפרטורה נכונה ואחידה
...
·תודה עופר. זה מה שאני עשיתי. הבעיה שהקפה יוצא לי שרוף ככה.
מר מדי.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

1. אפשר עוד קצת מידע לגבי הסלסלה? מה רע בסלסלות שמגיעות עם המכונה? איך משפרים סלסלה לשוט יחיד?
2. למה זה יותר קשה עם שוט יחיד? אפשר הסבר?
3. נושא הלחץ קשה לי... צריך לפתוח את המכונה ולבדוק - סבבה. אבל אין יודעים שהלחץ מתאים? צריך לקנות מד לחץ אני מניח?

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #11 

matanoosh כתב:1. אפשר עוד קצת מידע לגבי הסלסלה? מה רע בסלסלות שמגיעות עם המכונה? איך משפרים סלסלה לשוט יחיד?
2. למה זה יותר קשה עם שוט יחיד? אפשר הסבר?
3. נושא הלחץ קשה לי... צריך לפתוח את המכונה ולבדוק - סבבה. אבל אין יודעים שהלחץ מתאים? צריך לקנות מד לחץ אני מניח?
...
·

מתן... RTFM :roll:

כאילו תקרא את מה שממליצים ומפנים אותך ! חפור בפורום ומצא תשובות שם !
2+1. חפש בפורום יש כמה שרשורים בנושא סלסלה. חפש סלסלת יחיד, סלסלת לה מרצוקו , la marzocco
3. למה לא תקרא את מה שרשום שם? אם היה לך מד לחץ לא הייתי מפנה אותך למדריך הנ"ל.
באמצעות מדידת זרימה חוזרת של מים מחשבים את הלחץ.

אם כל זה קשה וגדול עליך, קח את המכונה למעבדה והם ימדדו ויכיילו לך את הלחץ.

ו...לא ענית לשאלתי, האם עם סלסלה כפולה אתה מקבל שוטים טובים?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #12 

אם יש לך ידיים טובות, ולא בא לך להוציא כמויות כדי לשדרג, תרכיב קיט PID בכמה מאות שקלים והבעיה העיקרית שלך תיפתר
what's next?

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

הקיטים של PID יקרים בטירוף ולא משתלמים, ויכולים גם לסבך את המשתמש אם הוא ממילא לא מבין איך המכונה עובדת ואיך להוציא ממנה קפה טוב למרות המגבלות.
עדיף להשקיע את הכסף בכל שאר האביזרים - סלסלה חדשה, בורג שטוח לסקרין, חומר בידוד לדוד, טמפר מתאים.

ובעיקר, עדיף להשקיע את הזמן בחיפוש מידע שיש באינטרנט בשפע, במקום לשאול שאלות תם.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

coffeeavi כתב:
...
...
·

מתן... RTFM :roll:

כאילו תקרא את מה שממליצים ומפנים אותך ! חפור בפורום ומצא תשובות שם !
2+1. חפש בפורום יש כמה שרשורים בנושא סלסלה. חפש סלסלת יחיד, סלסלת לה מרצוקו , la marzocco
3. למה לא תקרא את מה שרשום שם? אם היה לך מד לחץ לא הייתי מפנה אותך למדריך הנ"ל.
באמצעות מדידת זרימה חוזרת של מים מחשבים את הלחץ.

אם כל זה קשה וגדול עליך, קח את המכונה למעבדה והם ימדדו ויכיילו לך את הלחץ.

ו...לא ענית לשאלתי, האם עם סלסלה כפולה אתה מקבל שוטים טובים?
...
תודה רבה על התגובה.
אלך לקרוא את המדריך שוב.

לשאלתך, בסלסלה כפולה אני מקבל שוטים הרבה יותר טובים בדר"כ, כן. גם - לא תמיד. אבל בדר"כ זה מתחיל מסביר ועולה.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

טוב.
קראתי. ניסיתי.
בוקר שלם התמזמזתי עם הדבר הזה.
המסקנה: כמות הזרימה לא אחידה בסטיה של כ- 15%. למשל, מדדתי פעמיים את כמות המים שיוצאים בדקה (מדדתי דקה, אגב, לא חצי דקה כמו שמוצע בבלוג) מצינורית פליטת המים (הקצרה). פעם אחת יצא 280 מ"ל ופעם אחרת 240. בלי ששיניתי כלום.

שורה תחתונה, אני לא יודע מה טולרנס הסטיה של המשאבה, אבל בהתחשב בסטיה שהיא הראתה לי בין מדידה למדידה, אני יכול לאמר בביטחון לא רע שהלחץ היה בסדר (זאת בהנחה שהשאיפה היתה ל- 260 מ"ל). פעם קיבלתי 220, פעם קיבלתי 300.... קשה מאד לקבל תוצאות עקביות.

המדידות נעשו עם משקל ביתי בדיוק של 0.1 גרם.

בעצתכם, מדדתי שוב את כמות הקפה (14 גר' לשוט כפול) ותיקנתי את הטחינה לדקה יותר.

תוצאות ההתמזמזות היומית: לא חד משמעיות. אי אפשר לאמר שהתקדמתי לאנשהו.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #16 

ראשית אני מקווה שאתה משתמש במילה "התמזמזות" במובן החיובי של הדבר כי קפה עושים מאהבה או לא עושים בכלל :wink:

האם השתמשת בפילטר עיוור ואז מדדת את כמות המים היוצאים מהצינור הקטן תוך כדי פעולת חליטה?
אם כן, ממליץ לך לחזור על הבדיקות. לא סביר שתקבל סטיות כה גדולות בין מדידה למדידה.
השאיפה צ"ל 320 סמ"ק בדקה (=160 סמ"ק בחצי דקה)
בצע לפחות 5 בדיקות וחשב ממוצע.

אם קשה לך לשלוט בתהליך, בקש ממישהו עזרה בנושא מדידת זמן.
שהעוזר/עוזרת יתזמנו אותך ל-30 שניות ואתה במקביל תפעיל את לחצן החליטה ותחזיק את הצינור לתוך מיכל איסוף.

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #17 

תוצאות ההתמזמזות היומית: לא חד משמעיות. אי אפשר לאמר שהתקדמתי לאנשהו.
...
אני הייתי ממליץ לך שאם אתה לא מסופק מהקפה של הסילביה חבל"ז על המאמץ "לללמוד את המכונה" זה לא יעזור המכונה הזו באמת לא יציבה מבחינת טמפרטורה זאת בעיה בפיסיקה וגלישת טמפ' לא באמת עוזרת הרבה בסילביה לעומת מכונות אחרות (גאגגיה אסקאסו ששם זה יותר יעיל) ועדיף כבר לשדרג.
אני אסביר מדוע:
התרשים למטה מסביר את כל הבעיה
נתחיל מזה שלסילביה יש טרמוסטטים כלומר כאשר הנורה נכבית זה בעצם אומר שהטרמוסטט הגיע ל 100 מעלות והתנתק, האם זה אומר שהטמפרטורה של המים בדוד יהיו 100 מעלות? התשובה היא לא! מאחר ולמתכת של הדוד חום כמוס שממשיך לחמם את המים עד ל 116 מעלות בערך. איך תוכל להעריך את קצב החימום של המים אחרי שהנורה כבתה והמים ממשיכים להתחמם בשביל להתחיל כל פעם באותה נקודה? הרי כמות החום הכמוס שבמתכת (עד למקסימום מסוים) תלויה בכמה זמן המכונה עובדת ומה טמפרטורת החדר (וכן כמה אבנית יש בדוד).
נמשיך עם זה שראש החליטה לא נמצא מתחת לדוד (הוא לא רווי המים בדוד לא מחממים אותו באופן ישיר) ולכן נוצר מצב שלראש החליטה יש מחזור חימום\קירור שונה משל הדוד ומפגר אחריו בזמן מסויים זאת אומרת שפעם אתה חולט וראש החליטה בטמפרטורה גבוהה ופעם בטמפרטורה נמוכה (ושוב זה תלוי בטמפ' החדר) איך תקלע לטמפ' המדוייקת כל פעם?
נקודה שלישית היא כפי שניתן לראות בתרשים כניסת המים הקרים נמצאת מעל יציאת המים החמים לראש חליטה (במרכז הדוד) כלומר אתה מערבב מים חמים וקרים וזה מה שמגיע לראש חליטה הבעיה פה טמונה בכך שהמים הקרים שמגיעים מהמיכל הם בטמפרטורת החדר כלומר נניח 25 מעלות בקיץ ו 15 בחורף בבוקר זה הפרש של 10 מעלות!
ונקודה רביעית היא שכשאתה חולט אתה מחליף כ 10% מהמים בדוד אין שום מצב שטמפרטורת המים בדוד לא תצנח בצורה חדה כלומר אתה מתחיל את החליטה בטמפרטורה מסויימת אבל מסיים אותה עשר מעלות פחות
אע"פ כל מה שכתבתי יש הרבה אנשים שאוהבים את הקפה של הסלביה (כולל אותי) אבל אם אתה מתחיל להיאבק במכונה ולא מרוצה מהקפה לדעתי עדיף כבר לשדרג[imgbig]http://www.pidsilvia.com/Images/Watr%20Temp.jpg[/imgbig]

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אחחח. איזה פורום זה. איזה פורום. כמה ידע, כמה סבלנות... כמה חוסר אגרסיביות. למעט RFTM קטן ומוצדק, והאשמה רפה בשאלות תם, אף אחד עוד לא יצא עלי. מרשים ביותר!

Javlan, ביאסת אותי קשות. לאחר שהצלחתי לעשות היום חליטה נהדרת סוף סוף, ושקלתי להשאר עם המכונה הארורה הזאת, ראיתי את ההודעה שלך.

בקיצור...

שוקל 14 ג' מדוייקים לסלסלה כפולה, לא דוחס חזק מדי, עושה גלישת טמפרטורה, וחולט. יצא טוב.

* הלחץ בסדר (280-300 מ"ל בדקה)
* הטחינה כוונה כמו שצריך ואני מקבל זנב עכבר קרמי וטעים, מה שהיה כמעט בלתי אפשרי להשיג.

מה למדתי עד כה מהשרשור? א. פחות קפה בסלסלה + לשקול אותו! ב. לא צריך לדחוס את האמ אמא שלו. ג. הלחץ בסדר. ד. יש עוד הרבה מה ללמוד.

השלב הבא? סלסלה? (טמפר מגניב של MOTA - יש).

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #19 

יש למוטה טמפר נירוסטה שנמכר בארץ בכמאה שח והוא גרוע ביותר במיוחד עם 58ממ מקווה שזה לא מה שיש לך. בלתי אפשרי לייצר איתו מנה ראויה. הסילביה מכונה מעולה וכמו כלחברותיה לקבוצת הסינגל בוילר הביתיות הפשוטות היא מוגבלת. למעשה היא גם הסלחנית מכולן ללפחות מנסיוני. בזכות opv . אבל עם תצורה בסיסית מוגבלת יש גבול למה שהיא יכולה לתת. אתה תלמד בסוף את שגעונותיה וזה אפילו יכול לעזור עם כל ציוד עתידי. אבל אם אין סבלנות ויש תקציב...מה בכלל השאלה?
what's next?

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

אם כבר לשדרג, אז מינימום לכיוון של BZ10 - או רמה שלמה מעליה, שזה T1,צ'ימבלי,R58,דואטו .

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”