תמונה בשידורי SD נחתכת בצד ימין + תופעת עננות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1052
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
הבהרה קטנה לפני שתתחילו - אני מאוד מרוצה מהמסך :-)
קניתי מסך חדש של הייסנס 610K 55 אינץ חיברתי אותו לממיר HD של YES ושמתי לב לשתי תופעות

1. בשידורי SD התמונה לא מגיעה לסוף המסגרת ומתכווצת 2-3 ס"מ לפני. בשידורי HD אין את הבעיה הזאת ורואים מצויין
כ"כ שמתי לב שבשידורי SD כשהתמונה נמתחת לקצה המסך כמו שצריך אז השוליים (אותם 2-3 ס"מ) נראים לא טוב משהו לא חלק ומרצד- אין את זה כמובן בשידורי HD.

2. עננות / זליגת אור - שמתי לב כשאני מעביר ערוץ והמסך מחשיך ישנה מעין עננות כזאת בחלק ניכר מהמסך - לא שם לב לזה בזמן צפייה רגילה. קראתי על התופעה הזאת כבר המון פעמים כאן באתר ואני יודע גם שהרבה מהסובלים מכך אף נלחמו עם החנויות ע"מ שיחליפו להם מסך וזה גם לא פתר תמיד את הבעיה (כנראה חלק מנק' החולשה של הטכנולוגיה) השאלה שלי האם יש דרך להפחית את התופעה הזאת?

pipa2013
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

היי תוכל להגיד משהו על המסך מבחינת איכות/ מחיר?
תודה

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

pipa2013 כתב:היי תוכל להגיד משהו על המסך מבחינת איכות/ מחיר?
תודה
...
1.טרם עשיתי בדיקה מקיפה - מקיפה מבחינתי זה צפייה של כמה שעות :-)
2.הצלחתי לתקן את החיתוך - ע"י הגדרה של OVERSCAN
3. מחיר - במחסני חשמל 6,000 ש"י + XBOX באבי סופר 5,500 אני אישית רכשתי בסכום נמוך יותר 4,650 מחבר של חבר
שמעתי שמועה שאבי סופר מוכר אותה עכשיו ב-5,000

4. הנושא היחיד שנשאר הוא עניין העננות כשאני מעביר ערוצים - האם יש אפשרות לצמצם אותה?

לסיכום, ממספר שעות מועט מאוד שצפיתי בה היא ממש נותנת תמורה מצויינת!!!!!! לכסף יש לי גם מסך פנסוניק וגם מסך פיוניר אומנם בני 4 שנים כבר אבל עדיין רואים בהם מצויין ואני חושב שההייסנס עושה עבודה יפה

omt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

חוות דעת

שליחה #4 

היי,
גם אני אשמח לחוות דעת המסך. לא אשקר, מה שמושך אותי בו הוא בעיקר תג המחיר, אני לא מצפה ליותר מדי, מצד שני הוא מיועד לזוג אנשים מבוגרים בעלי דרישות מינימליות .
בקיצור, אודה לך אם תוכל לחוות דעתך על המסך ולהצביע על חסרונות ויתרונות בולטים בו. גם בשידורי SD. ואם אפשר להעלות תמונה או שתיים...
תודה רבה.

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: חוות דעת

שליחה #5 

@omt
·

עד כה המסך ממש טוב - לא מאכזב לשניה

רק משהו אחד מדאיג אותי - אני אישית לא משתמש בתלת מימד אבל בכ"א אופן כשבדקתי את הפונקציות ראיתי שהמסך נותן אפשרות כזאת כאשר אני משתמש בכניסות HDMI רגילות אך ברגע שאני עובר לכניסת ה-PC במסך אז האופציות לכיוון תמונה בכלל ואופציה של תלת מימד נעלמות
ונשארות רק אופציות בסיסיות כגון בהירות וצבע

ייתכן שזה בגלל שאני מחבר את המחשב באמצעות כניסת ה-PC כלומר VGA ולא עם כבל HDMI - אם יש למישהו פתרון אני אשמח לשמוע

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #6 

הבעיה שתארת לגבי חיבור למחשב קיימת בכל מסך
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

yuria כתב:הבעיה שתארת לגבי חיבור למחשב קיימת בכל מסך
...
·אז איך אני יכול לצפות בסרט תלת מימד שמשודר מהמחשב?

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #8 

lalzar כתב:
...
...
·אז איך אני יכול לצפות בסרט תלת מימד שמשודר מהמחשב?
...
כמו כולם, דרך חיבור HDMI
VGA זה מה מיושן ואנלוגי. מקסימום תקנה לך כרטיס מסך של 100שקל
אפילו אם אתה לא תשתמש ב3D, עדיין עדיף חיבור מחשב דרך HDMI

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

scsa כתב:
...
...
כמו כולם, דרך חיבור HDMI
VGA זה מה מיושן ואנלוגי. מקסימום תקנה לך כרטיס מסך של 100שקל
אפילו אם אתה לא תשתמש ב3D, עדיין עדיף חיבור מחשב דרך HDMI
...
·אם אני אחבר באמצעות כבל HDMI אני גם אקבל את שאר הפונקציות לכיוון המסך?
בנוסף, איך אני מבטל את תופעת "האופרת סבון" / מצלמת כף יד?

לפעמים בתנועות מהירות כמו דפיקת פטיש שראיתי באחד הפרקים של בית הקלפים אז התנועה היתה מפוסקלת, אולי זה קשור ספציפית לפרק אבל נדמה לי שראיתי את זה גם במקרים נוספים

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #10 

אין קשר בין "תמונה מפוקסלת" ל- "תופעת אופרת הסבון", שני דברים שונים לגמרי.
אם אתה לא אוהב את התוצאה שנותן לך מנגנון החלקת התמונה (הרבה אנשים מגדירים את זה כתנועה מהירה מידי או חלקה מידי או אמיתית מידי או משהו בסגנון) פושט כבה אותו. אין לי מושג אין הייסנס קוראים למנגנון החלקה שלהם, תחפש בתפריט.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

jacko-il כתב:אין קשר בין "תמונה מפוקסלת" ל- "תופעת אופרת הסבון", שני דברים שונים לגמרי.
אם אתה לא אוהב את התוצאה שנותן לך מנגנון החלקת התמונה (הרבה אנשים מגדירים את זה כתנועה מהירה מידי או חלקה מידי או אמיתית מידי או משהו בסגנון) פושט כבה אותו. אין לי מושג אין הייסנס קוראים למנגנון החלקה שלהם, תחפש בתפריט.
...
·שאלה קטגורית מידי - חייבת להיות אפשרות לבטל את המנגנון?

ממה עשויה לנבוע התופעה של תמונה מפוסקלת כמו של טישטוש פרצופים בתנועה מהירה?

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #12 

jacko-il כתב:אין קשר בין "תמונה מפוקסלת" ל- "תופעת אופרת הסבון", שני דברים שונים לגמרי.
...
דווקה איך שהוא מתאר את זה מאוד מתאים "לאפקט אופרת הסבון"
ידוע ממזמן שאופרת הסבון לפעמים עושה Ghosting וגם ארטיפקטים על המסך

There are a few technical issues with "Soap Opera" effect , including the possibility of ghosting or artifacts

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

אמת, מנגנון החלקת תמונה נוטה לייצר גם הילה (GHOSTING) סביב עצמים נעים וגם ארטיפקטים פה ושם. אך בגלל שהוא אמר "תמונה מפוקסלת" ולא הילה או משהו בסגנון אז לי זה התחבר עם משהו אחר. מנסיון שלי, בדרך כלל תמונה מפוקסלת נובעת מביט-רייט נמוך של המקור (ע"ע שידורי לווין או כבלים) או בעבוד תמונה באיכות נמוכה במסך עצמו.
ייתכן מאד ואני טועה והוא התכוון למה שאתה אומר רק לא הסביר את עצמו מספיק טוב.. (Y)

עריכה: הנה, רק בהודעה האחרונה שלו הוא הוסיף "התופעה של תמונה מפוסקלת כמו של טישטוש פרצופים בתנועה מהירה". אני עדיין לא בטוח למה זה קשור למען האמת. אני לא מכיר תופעה של תמונה מפוקסלת במנגנוני החלקת תמונה. אני מכיר את הקטע של ההילה וארטיפקטים. תמונה מפוקסלת בתנועה יכולה גם להיות קשורה למה שרשמתי קודם. צריך לכבות את המנגנון ולראות אם זה פותר לו את הבעיה. אם כן, זו תוצאה של המנגנון. אם לא, אז זה קשור אולי לביט-רייט נמוך ו/או מעבד תמונה חלש.

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

jacko-il כתב:אמת, מנגנון החלקת תמונה נוטה לייצר גם הילה (GHOSTING) סביב עצמים נעים וגם ארטיפקטים פה ושם. אך בגלל שהוא אמר "תמונה מפוקסלת" ולא הילה או משהו בסגנון אז לי זה התחבר עם משהו אחר. מנסיון שלי, בדרך כלל תמונה מפוקסלת נובעת מביט-רייט נמוך של המקור (ע"ע שידורי לווין או כבלים) או בעבוד תמונה באיכות נמוכה במסך עצמו.
ייתכן מאד ואני טועה והוא התכוון למה שאתה אומר רק לא הסביר את עצמו מספיק טוב.. (Y)

עריכה: הנה, רק בהודעה האחרונה שלו הוא הוסיף "התופעה של תמונה מפוסקלת כמו של טישטוש פרצופים בתנועה מהירה". אני עדיין לא בטוח למה זה קשור למען האמת. אני לא מכיר תופעה של תמונה מפוקסלת במנגנוני החלקת תמונה. אני מכיר את הקטע של ההילה וארטיפקטים. תמונה מפוקסלת בתנועה יכולה גם להיות קשורה למה שרשמתי קודם. צריך לכבות את המנגנון ולראות אם זה פותר לו את הבעיה. אם כן, זו תוצאה של המנגנון. אם לא, אז זה קשור אולי לביט-רייט נמוך ו/או מעבד תמונה חלש.
...
·איך אני יכול לבדוק ביט- רייט של המסך?
אמור להיות רשום גם במפרט של המסך? - אני נכנס לאתר של הייסנס לבדוק אעלה מפרט עוד כמה דקות אולי תוכלו לזהות את זה

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

מצ"ב לינק למפרט של המסך באתר הרשמי של הייסנס

מקווה שזאת לא בעיה מובנית במסך כי אז חבל כי המסך ממש טוב וחבל שזה יברוס את חווית הצפייה והתמורה לכסף

http://global.hisense.com/product/asia/ ... _86858.htm

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

ביט-רייט (Bit-Rate) הוא קצב נתונים של אות הוידאו ולא שייך כרגע בכלל לתכונות של המסך.
בוידאו עם קצב נתונים נמוך (כמו בערוצי הכבלים והלווין, גם ב HD) התמונה יכולה להראות מדהים שהיא סטטית או עם שינויים מינוריים. ברגע שיש תנועה או חס וחלילה תנועה מהירה, הוידאו מתחיל לאבד מהחדות, להיות ממש מפוקסל ונראה כאילו בנוי מקוביות קוביות.
*הביט-רייט שלהם הוא משתנה. לפעמים טוב יותר ולפעמים פחות טוב, גם באותו הערוץ. כך שלפעמים סרטים/סדרות נראות לא רע ולפעמים נראות פחות טוב.

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

jacko-il כתב:ביט-רייט (Bit-Rate) הוא קצב נתונים של אות הוידאו ולא שייך כרגע בכלל לתכונות של המסך.
בוידאו עם קצב נתונים נמוך (כמו בערוצי הכבלים והלווין, גם ב HD) התמונה יכולה להראות מדהים שהיא סטטית או עם שינויים מינוריים. ברגע שיש תנועה או חס וחלילה תנועה מהירה, הוידאו מתחיל לאבד מהחדות, להיות ממש מפוקסל ונראה כאילו בנוי מקוביות קוביות.
*הביט-רייט שלהם הוא משתנה. לפעמים טוב יותר ולפעמים פחות טוב, גם באותו הערוץ. כך שלפעמים סרטים/סדרות נראות לא רע ולפעמים נראות פחות טוב.
...
·אז יש מצב שהבעיה בכלל במחשב שלי? כרטיס מסך? או זיכרון?
או בחיבור שלו עם כבל VGA למסך

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

לא אמור להיות קשר למה שרשמת.
א' - ניסית בכלל לכבות את מנגנון ההחלקה כדי לראות אם זה פותר לך את הבעיה?
ב' - אולי אתה מנגן קבצים באיכות נמוכה?

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

jacko-il כתב:לא אמור להיות קשר למה שרשמת.
א' - ניסית בכלל לכבות את מנגנון ההחלקה כדי לראות אם זה פותר לך את הבעיה?
ב' - אולי אתה מנגן קבצים באיכות נמוכה?
...
· א - טרם, אני לא בבית כרגע וגם אני לא יודע איך המנגנון נראה שם
ב- ניגנתי קובץ 720P

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

א'- ממש אין צורך לצטט כל פעם הודעה כדי לענות לה. זה ברור שאתה עונה להודעה הקודמת. או שפשוט תרשום את שמו של מי שאתה פונה אליו בתחילת ההודעה.
ב'- קודם תנסה את העניין של כיבוי מנגנון החלקת התמונה ואז נהיה חכמים יותר לגבי מי נגד מי.
ג'- יש לך מסך FHD. יש סיבה מיוחדת שאתה מנגן סרטים ברזולוצייה נמוכה יותר? מחקרים שנעשו לפני כמה שנים בגרמניה מצאו שאין הבדל במחיר בין תכנים ב 720p ל- 1080p.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”