lx87 vs lx77
-
et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 473
שלום לכולם.
רציתי בבקשה לדעת, האם ההגברה בתחום הרב ערוצי זהה בין שני הדגמים?
או במילים אחרות,האם יורגש שוני בצליל בתחום הרב ערוצי בין שני הדגמים?
תודה לעוזרים.
רציתי בבקשה לדעת, האם ההגברה בתחום הרב ערוצי זהה בין שני הדגמים?
או במילים אחרות,האם יורגש שוני בצליל בתחום הרב ערוצי בין שני הדגמים?
תודה לעוזרים.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
ההגברה דומה מאוד עד כדי פערים זניחים ביותר ברב-ערוצי בין שני הדגמים.
או במילים אחרות: סביר מאוד שלא יורגש שוני בצליל בתחום הרב ערוצי בין שני הדגמים.
או במילים אחרות: סביר מאוד שלא יורגש שוני בצליל בתחום הרב ערוצי בין שני הדגמים.
-
et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

סבבה,תודה.
- new-guy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1802
תחפש אם נשאר lx86 של שנה שעברה
40 שנה לך תיזכור..
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
אור מה שלומך ידידי
על סמך מה התשובה שלך מבוססת אם יותר
לי לשאול
על סמך מה התשובה שלך מבוססת אם יותר
לי לשאול
- epony
-
- חבר במועדון 10K

@ADICT, ההשוואה שלי מבוססת על מספר מקורות וביניהם נתונים טכניים, סקירות, ביקורות והשוואות בין הדגמים.
לא השוויתי אותם זה לזה בפועל באותו חלל באותו זמן...
נ.ב. היתרון המשמעותי של ה-87 על ה-77 הוא בדו-ערוצי, ובפרט ב-USB DAC המובנה ב-87. למיטב הבנתי, הגישה של פיוניר היא שה-87 הוא רסיבר ק"ב שמתאים גם לאודיופילים ששמים דגש על ביצועים בדו-ערוצי. יש עוד יתרון חשוב אך לא קריטי שהוא 7.1 Multi-Channel Input ב-87 שלא קיים ב-77. כאמור, לעניות דעתי שני ההבדלים האלה לא מיתרגמים באופן מובהק להבדלי איכות שמיעים ברב-ערוצי.
לא השוויתי אותם זה לזה בפועל באותו חלל באותו זמן...
נ.ב. היתרון המשמעותי של ה-87 על ה-77 הוא בדו-ערוצי, ובפרט ב-USB DAC המובנה ב-87. למיטב הבנתי, הגישה של פיוניר היא שה-87 הוא רסיבר ק"ב שמתאים גם לאודיופילים ששמים דגש על ביצועים בדו-ערוצי. יש עוד יתרון חשוב אך לא קריטי שהוא 7.1 Multi-Channel Input ב-87 שלא קיים ב-77. כאמור, לעניות דעתי שני ההבדלים האלה לא מיתרגמים באופן מובהק להבדלי איכות שמיעים ברב-ערוצי.
-
et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

האם לדעתך אני אקבל הגברה טובה יותר מה LX77 ?new-guy כתב:תחפש אם נשאר lx86 של שנה שעברה...
שוב,מתיחס לרב ערוצי בלבד.
כמו כן,האם כדאי לרכוש דגם "ישן" יחסית לעומת דגם חדש?
- new-guy
-
- חבר ותיק

אתה תקבל חתיכת למבורגיני של קולנוע בייתי!et-phone-home כתב:האם לדעתך אני אקבל הגברה טובה יותר מה LX77 ?......
שוב,מתיחס לרב ערוצי בלבד.
כמו כן,האם כדאי לרכוש דגם "ישן" יחסית לעומת דגם חדש?...
40 שנה לך תיזכור..
- epony
-
- חבר במועדון 10K

לעניות דעתי כמעט תמיד כדאי לקנות דגם יוצא במקום דגם נכנס, כי השינויים הטכנולוגיים משנה לשנה הם כמעט תמיד מינימליים ו/או זניחים.
אחד השינויים הטכנולוגיים הכי גדולים שהיו בעת האחרונה בעולם הרסיברים היה תמיכה בתלת מימד בתקן HDMI 1.4, וזה קרה ב-2009, והשינוי הכי גדול אחריו הוא תמיכה ב-HDMI 2.0, שרק ממש עכשיו מתחילה להופיע בדגמים הכי חדשים של חלק מהרסיברים (ועוד לא קיימת ב-LX87 לצורך העניין...)
אני למשל קניתי בקיץ הקודם את המרנץ 7007 חדש דנדש מחנות מתמחה כמה שבועות אחרי שה-7008 כבר יצא, והפער ביניהם היה כמה אלפי ש"ח רק בזכות העובדה שהדגם החדש כבר היה על המדפים. אני יכול להגיד לך גם שאם היית מבקר לפני חודש בערך בסוכנות אלפא רומיאו בת"א, היית יכול לקנות ג'ולייטה "מהדור הקודם" (לא שינו שום דבר ברכב מלבד מתיחת פנים קלילה בגריל הקדמי), בהנחה מאוד מאוד נדיבה (חמש ספרות), כולל שפע של איבזור בעלות של יותר מ-10,0000 ש"ח בחינם, רק בגלל שנשארו שתי חתיכות אחרונות למכירה בארץ והיבואן רצה כבר להעיף אותן כדי שהוא יוכל להתרכז במכירות של "הדור החדש"...
ושוב, בכל הנוגע לרב-ערוצי, לדעתי ההבדלים בין דגם ה-7x לדגם ה-8x בסדרת ה-LX של פיוניר זניחים בגזרת הקולנוע הביתי. אם אתה לא רוצה לחבר מכשיר חיצוני בחיבור 7.1 אנלוגי (אופו 105 למשל), אני באמת לא חושב שיש טעם לדלג ל-8x.
נקודה אחרונה: עם כל הכבוד ל-"למבורגיני של קולנוע ביתי", מדובר בסופו של יום על רסיבר, ואלא אם יש לך צורך מאוד ספציפי בתכונות שיש ל-86/87 ולא באף מכשיר אחר, אז כדאי שתחשוב טוב-טוב האם אתה באמת צריך להוציא עוד כמה אלפי שקלים על "למבורגיני" במקום "סתם" מרצדס, כשהיחידים שיראו אותה ויתפעלו הם פחות או יותר האנשים בפורום הזה (אלא אם אתה מעריך שכל מי שבא אליך הביתה יקלוט את הפיוניר מתחבא לו במזנון מתחת ל-TV ויפטיר: "פייייייי, איזה למבורגיני של קולנוע ביתי יש לך שם!? מה זה, ה-LX86??")
אחד השינויים הטכנולוגיים הכי גדולים שהיו בעת האחרונה בעולם הרסיברים היה תמיכה בתלת מימד בתקן HDMI 1.4, וזה קרה ב-2009, והשינוי הכי גדול אחריו הוא תמיכה ב-HDMI 2.0, שרק ממש עכשיו מתחילה להופיע בדגמים הכי חדשים של חלק מהרסיברים (ועוד לא קיימת ב-LX87 לצורך העניין...)
אני למשל קניתי בקיץ הקודם את המרנץ 7007 חדש דנדש מחנות מתמחה כמה שבועות אחרי שה-7008 כבר יצא, והפער ביניהם היה כמה אלפי ש"ח רק בזכות העובדה שהדגם החדש כבר היה על המדפים. אני יכול להגיד לך גם שאם היית מבקר לפני חודש בערך בסוכנות אלפא רומיאו בת"א, היית יכול לקנות ג'ולייטה "מהדור הקודם" (לא שינו שום דבר ברכב מלבד מתיחת פנים קלילה בגריל הקדמי), בהנחה מאוד מאוד נדיבה (חמש ספרות), כולל שפע של איבזור בעלות של יותר מ-10,0000 ש"ח בחינם, רק בגלל שנשארו שתי חתיכות אחרונות למכירה בארץ והיבואן רצה כבר להעיף אותן כדי שהוא יוכל להתרכז במכירות של "הדור החדש"...
ושוב, בכל הנוגע לרב-ערוצי, לדעתי ההבדלים בין דגם ה-7x לדגם ה-8x בסדרת ה-LX של פיוניר זניחים בגזרת הקולנוע הביתי. אם אתה לא רוצה לחבר מכשיר חיצוני בחיבור 7.1 אנלוגי (אופו 105 למשל), אני באמת לא חושב שיש טעם לדלג ל-8x.
נקודה אחרונה: עם כל הכבוד ל-"למבורגיני של קולנוע ביתי", מדובר בסופו של יום על רסיבר, ואלא אם יש לך צורך מאוד ספציפי בתכונות שיש ל-86/87 ולא באף מכשיר אחר, אז כדאי שתחשוב טוב-טוב האם אתה באמת צריך להוציא עוד כמה אלפי שקלים על "למבורגיני" במקום "סתם" מרצדס, כשהיחידים שיראו אותה ויתפעלו הם פחות או יותר האנשים בפורום הזה (אלא אם אתה מעריך שכל מי שבא אליך הביתה יקלוט את הפיוניר מתחבא לו במזנון מתחת ל-TV ויפטיר: "פייייייי, איזה למבורגיני של קולנוע ביתי יש לך שם!? מה זה, ה-LX86??")
- new-guy
-
- חבר ותיק

לא הבנתי את הנקודה האחרונה שלך?
בוא תחדד שנבין בבקשה?
בוא תחדד שנבין בבקשה?
40 שנה לך תיזכור..
- epony
-
- חבר במועדון 10K

שאם אין הבדל לכאורה בקולנוע ביתי בין ה-77 ל-86, אז לקנות את ה-86 רק בשביל להגיד: "זה הלמבורגיני של הקולנוע הביתי" נראה לי קצת מופרך...

- new-guy
-
- חבר ותיק

·פרארי:Depony כתב:שאם אין הבדל לכאורה בקולנוע ביתי בין ה-77 ל-86, אז לקנות את ה-86 רק בשביל להגיד: "זה הלמבורגיני של הקולנוע הביתי" נראה לי קצת מופרך...
...
לטעמי,
והיו לי כמה רסיברים
40 שנה לך תיזכור..
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- epony
-
- חבר במועדון 10K

ה-90 זה רולס רויס 
שוב, הנקודה היא לא כמה הרסיבר הזה טוב, זה האם הוא משתלם, ובפרט ברב-ערוצי.
שוב, הנקודה היא לא כמה הרסיבר הזה טוב, זה האם הוא משתלם, ובפרט ברב-ערוצי.
-
et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

תודה לכולכם על התגובות
.אך לצערי יצאתי מבולבל משהוא...
בסיכומו של דבר,מבחינת עלות/תועלת,ה LX86 תהיה בחירה עדיפה מכל השלושה?
בסיכומו של דבר,מבחינת עלות/תועלת,ה LX86 תהיה בחירה עדיפה מכל השלושה?
- new-guy
-
- חבר ותיק

·כןet-phone-home כתב:תודה לכולכם על התגובות.אך לצערי יצאתי מבולבל משהוא...
![]()
בסיכומו של דבר,מבחינת עלות/תועלת,ה LX86 תהיה בחירה עדיפה מכל השלושה?...
ובלי שום קשר מדובר ברסיבר מאוד מוצלח
40 שנה לך תיזכור..
-
et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

אחלה,תודה.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

לא בטוח שכן, תלוי במחיר... אם המחיר של ה-86 נמוך מזה של ה-77, אז בהחלט ייתכן שזו אופציה עדיפה. 
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אגב ראיתי את ה86 וה5 מכוערים ברמות
פאנל קדמי ברוחב יותר מהרסיוור
נראה לי פיוניר מאז ה90 הולכים מדחי לדחי
פאנל קדמי ברוחב יותר מהרסיוור
נראה לי פיוניר מאז ה90 הולכים מדחי לדחי
- new-guy
-
- חבר ותיק