עזרה בבחירת מסך 55-60" לקראת המונדיאל

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
אורןxc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי
לכבוד המונדיאל החלטתי לקנות טלויזיה חדשה שתחליף את ה "42 הצנועה שלנו...
תלת מימיד וסמארט TV לא ממש מעניינים אותי, אבל לפי מה שאמרו לי היום מוכרים בחנויות מכיוון שהדגמים ללא תכונות אלו הם ישנים יותר גם איכות התמונה שלהם נחותה. מכיוון שאני בטוח שישנם פה ושם דגמים איכותיים ללא סמראט ותלת מימד רציתי לבקש את עזרתכם ואודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על כאלו.
התקציב שלי סביר 7500-8000 יחסית לגודל שאני מחפש: "60-"55.
מהחיפושים שערכתי מצאתי שני דגמים כאלו: LG 60LN542Y LED ו Sharp LC60LE740E LED.
על המסך של שארפ יש ביקורת מצויינת באתר WISEBUY אבל הוא רק 100Hz לעומת 800Hz ל LG.
1) האם הפער הזה לא משמעותי?
2) האם אתם מכירים דגמים איכותיים אחרים המומלצים בסדר גודל מחיר זה? (גם "55 בא בחשבון).

אורןxc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

אין המלצות?

מה עם ההבדל בקצב הרענון של 100 מול 800 ? עד כמה משמעותי?

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

זה מאפשר לטלוויזיה לבצע החלקת תמונה

שליחה #3 

אגב, לא כל אחד אוהב את המנגנון הזה.

בסמסונג יש את ה-UE55F6400 שתעלה לך קצת מעל 7.
ל-LG יש את ה-55LA651Y שעולה קרוב ל-8 אבל אולי אפשר להוציא אותה ב-7.5 בוואלה שופס (ולכן כנראה גם בחנות).
ה-LG ממש אחלה ותומכת בעברית ושאר מרעין. כמו כן - אחריות יבואן מקורית! :-)

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #4 

אורןxc כתב:מה עם ההבדל בקצב הרענון של 100 מול 800 ? עד כמה משמעותי?
...
מסכים הם 50/60hz או 100/120hz. אולי יש 240, אבל אני עדיין לא בטוח שבמקרה זה זה קצב רענון אמיתי.

כל מספר אחר הוא שמות שיווקיים של היצרנים לכל מיני מנגנוני החלקת תנועה (ראה "אפקט אופרת הסבון") ו/או הפחתת מריחות. לפעמים זה לא שווה כלום מבחינה טכנית, לפעמים זה שמיש בחלק מהמקרים. כדי לדעת מה זה אומר לגבי דגם מסוים צריך מחקר מעמיק כי היצרנים באופן כללי לא מפרסמים את הפרטים הטכניים, וזה גם משתנה בין דגם לדגם.

לגבי החלקת תנועה, יש אנשים שלא אוהבים בכלל את המנגנונים האלה ומכבים אותם לגמרי. יש כאלה שאוהבים את זה לספורט או שידורי טלוויזיה, וחלק אפילו משתמשים בזה לסרטים, אם כי הרושם שלי הוא שזה השימוש הכי פחות פופולרי.

לגבי הפחתת מריחות, לפעמים זה פועל כמו שצריך, לפעמים זה מוסיף בעיות אחרות.

אגב, גם 100/120 לא שימושי בחלק מהמקרים. זה משמש להחלקת תנועה, לפעמים ל-3D, ולא הרבה יותר מזה. זה לא שימושי לחיבור למחשב כי טלוויזיות לא מקבלות יותר מ-60Hz.

אורןxc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

חיפשתי את דגם 55LA651Y ולא מצאתי.. מצאתי 55LW651Y שמאד יקרה אז זו בטח לא זאת שהתכוונת אליה, ו 55LA621Y שאני מניח שאליה התכוונת.

ה 55LA621Y עולה כמו 60LN542Y. ההבדל הוא פחות 5 אינצ' בגודל פלוס סמארט ו 3D (שאני לא ממש צריך). האם יש הבדל טכנולוגי בפאנל והתמונה יותר טובה גם? כי אם לא אז נראה לי שאני אלך על ה 60 אינצ'.

ובמקרה כזה תהיה לי עדין התלבטות בין השארפ ל LG. הביקורות על השארפ טובות מאד אם כי נטען שעבור שידורים רגילים כמו ערוץ 10 או 2 האיכות קצת פחות טובה. יש לכם מושג איך ה LG מתמודדת עם שידורים רגילים?

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

כן, התכוונתי ל-621

שליחה #6 

כנראה בטעות יצא לי משהו לא ברור :-). מרוב אינצ'ים כבר התבלבלתי :-D.

אגב, קח בחשבון שיש הבדל באיכות SD בין ממיר של הוט/יס לבין עידן+. בעידן ה-SD ממש אחלה יחסית. בממירים של הוט ויס - פחות. אבל, גם זה משתנה לאט לאט כי הממירים החדשים יותר אמורים לתת תמונה טובה יותר.

אורןxc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

זה לא רק האינצ'ים... בכל גודל יש לכל יצרן מליון דגמים. בכל חנות יש דגם אחר ככה שאתה לא ממש יכול להשוות איכות, מחירים וכו..

לגבי עדין פלוס, תסלח לי שאני מכיר את הדבר הזה רק בתיאוריה :) אנחנו מדברים על ממיר מסויים של חברה מסויימת או כל אחד מעשרות הממירים שיש בזאפ? כי בשני המכשירים גם שארפ וגם LG יש ממיר מובנה.

נקודה נוספת שעלתה היא האפשרות לקנות בכלל פלזמה. אבל כל המדריכים שמצאתי שמשווים בין פלזמות ל LED (או LCD) די ישנים כבר. מה אתם אומרים על האופציה הזאת?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #8 

כללית פלזמה נראה טוב יותר (אבל לא כל המסכים טובים), במיוחד בחדרים חשוכים יותר, בגלל שחורים שחורים יותר, וכך גם יותר קונטרסט. בניגוד ל-LCD אין בעיות של זוויות צפיה. אבל פחות בהיר, כך שאולי בעיה לחדרים מוארים מאוד. פוטנציאלית אולי בעייתי לשימושי מחשב בגלל צריבות אפשריות. משתמש ביותר חשמל.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

לגבי עידן+

שליחה #9 

אורןxc כתב:זה לא רק האינצ'ים... בכל גודל יש לכל יצרן מליון דגמים. בכל חנות יש דגם אחר ככה שאתה לא ממש יכול להשוות איכות, מחירים וכו..

לגבי עדין פלוס, תסלח לי שאני מכיר את הדבר הזה רק בתיאוריה :) אנחנו מדברים על ממיר מסויים של חברה מסויימת או כל אחד מעשרות הממירים שיש בזאפ? כי בשני המכשירים גם שארפ וגם LG יש ממיר מובנה.

נקודה נוספת שעלתה היא האפשרות לקנות בכלל פלזמה. אבל כל המדריכים שמצאתי שמשווים בין פלזמות ל LED (או LCD) די ישנים כבר. מה אתם אומרים על האופציה הזאת?
...
·דיברתי על הממיר הפנימי שיש בכל הטלוויזיות התומכות בעידן+, אבל גם הממירים החיצוניים. השידור של עידן+ ב-SD איכותי יותר מהשידור המקביל של יס/הוט.

אורןxc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

בסופו של דבר לאחר שבחנתי בחנות את שני דגמי ה "60 בחרתי ב LG כי התמונה בו נראית הרבה יותר טוב מה SHARP. כמובן שניסיתי לשחק עם כל הגדרות התמונה האפשריות, אבל התמונה ב Sharp פשוט נראית הרבה פחות טוב. שאלתי גם לדעתם של מספר אנשים שבאו לקנות מכשירים בעצמם וכולם הסכימו שהתמונה של ה Sharp באיכות פחות טובה מ ה LG (וגם מטלויזיות אחרות שהיו לידן). התמונה של השארפ נראית הרבה פחות "חיה" או יותר "כבוייה".

המחיר שסגרתי עבור ה LG:
7250 ש"ח. הבעיה היא שהם היו אמורים להתקין לי אותה כבר היום ויש להם (ח.י) בעיה לעמוד ביעד הזה. הם יוכלו רק ביום חמישי, אז אני לא יכול מה שאומר שחצי מהמשחקים של המונדיאל אני כבר לא אראה בטלויזיה החדשה אז אני שוקל לוותר בכלל ולבטל את העסקה.

דרך אגב יש השבוע מבצע על ה Sharp גם באלמ וגם במחסני חשמל. מוכרים אותה ב 6000 ש"ח בלבד, שזה מחיר מטורף לדעתי. לא יודע מה הייתי עושה אם היה את המבצע הזה כשקניתי בשבוע שעבר למרות שעדיין נראה לי שהייתי הולך על ה LG כי בשורה התחתונה התמונה שלה הרבה יותר טובה.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

נשמע מצוין, תתחדש!

שליחה #11 

אתה יכול לשתף מאיפה קנית? חמותי מעוניינת במסך 60 אינץ' והתעניינה ב-SHARP. מכיוון שציינת לטובה את ה-LG הייתי רוצה לבדוק את העניין.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”