גודל של מסך הקרנה מרחק 4 מטר בבניה עצמית בד שקוף אקוסטית

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 603
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה לבנות מסך להקרנה עם בד שקוף אקוסטית.
גדול הקיר הפנוי - 330 על 200 ס"מ. גובה לתקרה הוא 2.5 מטר (מרתף) ויהיה שם מזגן מעל המסך אז אני מוריד עליו 50 ס"מ.
מצד שמאל תהיה ארונית אליה מתחבר כל הציוד, עוד לא החלטתי מה בדיוק יהיה שם מלבד רסיבר, אולי רק סטרימר, אולי גם HTPC ויס. אבל אני לוקח בחשבון שהארונית תבלוט מהקיר 50 ס"מ, ותהיה בגובה 40 ס"מ בערך.

מה שאומר שגובה המסך צריך להיות מקסימום 160 ס"מ.
אם אני מוסיף רמקולים ריצפתיים בקידמיים זה מוריד לי את הרוחב לאיזור ה-280 ס"מ.
לחלופין אני יכול להשתמש ברמקולים שקועים שיוטמעו במסגרת של המסך ללא ריצפתיים ואז לנצל נגיד 320 ס"מ.

יש לי גם רמקולים כאלו וגם כאלו. את השקועים בכל מקרה אטמיע במסגרת ומקסימום יהיו לי 5 רמקולים מקדימה.
המקרן כרגע SANYO PLV-Z5, בעתיד נשדרג למשהו יותר מודרני.
מרחק בין המקרן לקיר הוא 4 מטר בדיוק, עובי המסגרת של המסך הקרנה בטח תהיה 15 ס"מ כדי להטמיע בה רמקולים שקועים אז המרחק ירד ל-3.85.

האם הייתם מוותרים על הרמקולים הריצפתיים על מנת לקבל מסך רחב יותר - כאמור 320 ס"מ לעומת 280 ס"מ?

באשר לבד האקוסטי - אני מבין שצריך לייבא מחו"ל Sheerweave? האם ניתן להצמיד את הרמקולים אליו מאחור?
האם במקרה זה הם לא יהיו בולטים ויזואלית דרך הבד?

גובה אידאלי למיקום הרמקולים השקועים - אני מניח ש-120 ס"מ כגובה האוזניים זה מה שמומלץ?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

לגבי הבד האקוסטי ניתן למומחים בנושא לענות (לי אין מושג).

1. מרק הקרנה של 3.5-3.7 מ' (בגלל שמרחק בין קירות הוא 4 מ')
2. גובה מסך עד 160 ס"מ.
3. מרחק צפייה של כ-3.8 מ'.

לדעתי נתון 3 אומר שבכל מקרה לא צריך במסך 16:9 רוחב נטו של יותר מ-280 ס"מ שזו תמונה של 126" (אני אפילו חושב שזה גדול מידי ואני הייתי הולך על עד 252 ס"מ בלבד - 114").
נתון 1 אומר שבכל מקרה לא תוכל ללכת על מסך 16:9 ברוחב נטו של יותר כ-250 ס"מ (המקרן שלך, כמו רב המקרנים, לא מסוגל לפתוח תמונה ברוחב של יותר מ-253 ס"מ ממרחק הקרנה של 3.5 מ').
אופציה נוספת (טובה יותר בתיאוריה) היא ללכת על מסך סינמסקופ ואז ללכת על 300 ס"מ רוחב תמונה (תמונת סינמסקופ של 128" ותמונת 16:9 של 102"). הבעיה באופציה זו היא שאני לא חושב שניתן ליישם אותה עם מרחק ההקרנה שיש לך (וגם אם כן זה אומר שבמקרן הנוכחי שלך תצטרך כל פעם לשחק עם הזום במעבר בין תכנים).

שורה תחתונה: תתקדם למסך 16:9 ברוחב של כ-250 ס"מ.

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

לא הסברתי את עצמי כמו שצריך, 4 מטר זה המיקום של המקרן בתקרת גבס, שם עשינו לו הכנה. מרחק עדשה לקיר הוא 4 מטר.
מרחק בין הקירות הוא איזה 8 מטר כך שמרחק צפייה הוא גמיש, אבל עקרונית הוא אמור להיות 4 מטר - רמקולים אחוריים מעל הצופים ליד המקרן.
מכיוון שעובי המסך כנראה יהיה איזה 12 ס"מ מהקיר אז מרחק הקרנה יורד ל-3.88 מטר.

לפי המחשבון, אם אני מסתכל על מקרן כמו ה-W1070, במרחק זה ניתן לשים מסך 270x152 כלומר 122" והבהירות יוצאת 65NITS.
כמה ס"מ יש לקחת בשביל התחימה בשחור? 5 ס"מ? האם עושים אותה זהה בכל הצדדים שכן ב-16:9 אמור להיות צר יותר למעלה ולמטה.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

לגבי הבד - אני קראתי ביקורות חיוביות ממש (ומדידות) על SeymourAV ועל בד ה-Centerstage XD שלהם ולמעשה רכשתי מסך חשמלי מהם מבד ה-Centerstage UF שלהם, שלמעשה הוא פיתוח חדש וארוג באופן יותר צפוף כך שאפשר לשבת יותר קרוב מבלי להבחין בטקסטורה (עוד על כך בשבועות הקרובים לאחר התקנה).

אני כן יכול להגיד שהשירות שקיבלתי מהם היה מצויין וזאת למרות שרוב ההתנהלות איתם היתה בתקופה מאוד לחוצה מבחינתם.

בנוסף המחיר היה הוגן.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

ה-1070 (כמו גם כל המקרנים הבסיסיים האחרים) הוא מקרן שלדעתי לא מתאים לחדר יעודי.
בחדר יעודי הייתי הולך על מקרן איכותי יותר גם אם זה אומר רכישה ביד שנייה (אפסון 8500UB למשל ששווה היום כ-3500 ש"ח תהיה בחירה הרבה יותר טובה).
רק לפני פחות חודש חבר על נתונים דומים לשלך (חדר של כ-7 מ' כאשר העדשה נמצאת כ-4 מ' מהקיר וגם ספת הישיבה נמצאת בדיוק מתחת למקרן) רכש בהמלצתי מקרן (סוני 50) ומסך (קרדה 118").
אני מוכרח לאמר שה-118" בתכני 16:9 היה לי קצת גדול מידי, בתכני סינמסקופ הייתי שמח לתמונה גדולה יותר.

גם בנתונים החדשים הבחירה היתה במסך 16:9 של עד 118" / מסך סינמסקופ של 134" לפחות (בכדי שתמונה ה-16:9 תהיה 106" לפחות).

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

האם למסך שמיועד בעיקר להקרנה של סרטים עדיף ללכת על מסך סינמסקופ?
למרות שבעתיד שהילדים יגדלו אני מניח שהוא ישמש אותם בעיקר. עם קונסלות וכו'.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #7 

biodome כתב:האם למסך שמיועד בעיקר להקרנה של סרטים עדיף ללכת על מסך סינמסקופ?
למרות שבעתיד שהילדים יגדלו אני מניח שהוא ישמש אותם בעיקר. עם קונסלות וכו'.
...
·

חד משמעית סינימסקופ זה הכיוון שלך במידה ואתה בענין הקרנה של סרטים.

כשהילדים יגדלו תארגן להם מיסוך ידני בכדי להפוך את הסינימסקופ ל 16x9 סטנדרטי.

עבור סרטים סינימסקופ נותן חווית צפיה שונה משמעותיתתתתתתת מ 16x9 רגיל.

רק לקבל קצת פרופורציות אז מ 130 אינץ אלכסון בסינימסקופ יתן לך 104 אינץ ב 16x9 להלן מחשבון

http://www.carada.com/MasqueradeCIHCalculator.aspx

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

הממ מה בעצם קורה מבחינת רזולציה בסימנסקופ עם המקרן?
יש אופציה שהמקרן יוציא בגודל זה או שאני צריך לשחק עם הזום? ומה קורה עם התכנים או ההגדרות במחשב?
רוב התכנים שלי הם בהורדות של סרטי 1080P למשל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #9 

biodome כתב:הממ מה בעצם קורה מבחינת רזולציה בסימנסקופ עם המקרן?
יש אופציה שהמקרן יוציא בגודל זה או שאני צריך לשחק עם הזום? ומה קורה עם התכנים או ההגדרות במחשב?
רוב התכנים שלי הם בהורדות של סרטי 1080P למשל.
...
·

מבחינת רזולוציה בגלל שהמקרנים לא בנויים להקרין בפורמט הזה יש לך הפסד של כ 30% אבל האמן לי שזה שווה את זה.(ההפסד רזולוציה מתקיים בכל מקרה גם בהקרנת סרט ב 1:2.35 על מסך 16X9 )

ניתן למנוע את ההפסד הזה במידה והמקרן שלך כולל שימוש בעדשה אנמורפית ואז אתה רוכש אחת כזו (כסף קטן משהו כמו 15K ש"ח חחחחחחחחחחחחחחח) ורוכש מסך קעור ,שמפצה על מגבלות העדשה האנמורפית בפינות ואתה מסודר.

כדי לעבור ממצב של סינימסקופ ל 16X9 אתה משנה את הזום במקרן . כמות הסרטים שמגיעים ב 16X9 הוא אפסי ולכן לא אמור בכלל להוות שיקול . הופעות זה כבר סיפור אחר כי מרביתן 16X9 ולכן במידה ואתה צופה בהרבה הופעות תאלץ לשנות את הזום בהתאם.

במקרנים היקרים יותר יש זום חשמלי +זכרון ואז בלחיצת כפתור הכל מסתדר.

לסיכום
כמו שתארת בתחילת הפוסט שלך מרבית השימושים שלך זה סרטים. לאור האמור אחוז גבוה מאוד מסרטי בלו ריי מגיע בפורמט של סינימסקופ ולכן כדאי מאוד לעשות שימוש במסך כזה ולקבל תמונה על מסך מלא ללא הפסים השחורים למעלה ולמטה .
כאשר הילדים יגדלו ויתחילו לשחק תשנה להם את הזום בהתאם.

לגבי המחשב אין לי שמץ של מושג.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”