מקרן מארה״ב
היי,
יש לי אפשרות שיביאו לי מקרן מארה״ב,
התקציב הוא עד 500 דולר,
כרגע יש לי גם אפשרות לקנות מחבר את המקרן שלו שאני יודע שהוא במצב חדש ובקושי עבד,
אפסון דגם hd710, שהוא עולה בארהב 650 דולר והוא מוכן למכור אותו ב450 דולר,
השאלה היא אם ירדו המחירים ובמחיר זהה אני יכול לקנות חדש עם נתונים טובים יותר או שכדאי לי לקנות את שלו
יש לי אפשרות שיביאו לי מקרן מארה״ב,
התקציב הוא עד 500 דולר,
כרגע יש לי גם אפשרות לקנות מחבר את המקרן שלו שאני יודע שהוא במצב חדש ובקושי עבד,
אפסון דגם hd710, שהוא עולה בארהב 650 דולר והוא מוכן למכור אותו ב450 דולר,
השאלה היא אם ירדו המחירים ובמחיר זהה אני יכול לקנות חדש עם נתונים טובים יותר או שכדאי לי לקנות את שלו
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מדובר בדגם 720P בן שנתיים.
אם אתה מכיר את החבר ויודע בוודאות שהמקרן כמעט ולא עבד (פחות מ-300 שעות מנורה) אז לרכוש אותו ב-1500 ש"ח זה בהחלט עסקה טובה (מה עוד שאם תביא מקרן חדש מארה"ב בכ-500 דולר תצטרך לשלם 34% מס אם תצהיר עליו ואם לא תצהיר אתה עלול לשלם הרבה יותר).
יתרון נוסף לדעתי הוא שהמקרן LCD ולא DLP כאשר במקרן DLP (במיוחד המקרנים הזולים) הסיכון לתופעה של קשתות לא זניח.
אם אתה מכיר את החבר ויודע בוודאות שהמקרן כמעט ולא עבד (פחות מ-300 שעות מנורה) אז לרכוש אותו ב-1500 ש"ח זה בהחלט עסקה טובה (מה עוד שאם תביא מקרן חדש מארה"ב בכ-500 דולר תצטרך לשלם 34% מס אם תצהיר עליו ואם לא תצהיר אתה עלול לשלם הרבה יותר).
יתרון נוסף לדעתי הוא שהמקרן LCD ולא DLP כאשר במקרן DLP (במיוחד המקרנים הזולים) הסיכון לתופעה של קשתות לא זניח.
המקרן אצלו שנה בערך והוא הרבה פחות מ300 שעות (איך בודקים?)
ראיתי פשוט מקרנים של חברות מוכרות עם אותו lum אבל עם ניגודיות גבוהה בהרבה,
אבל הם 4:3 ושל חבר שלי 16:10
אם אני לא יצהיר (לצורך העניין) ואני יכול להתגמש עד 2000 ש״ח
הנתונים של הדגם הזה עדיין עדיפים?
ראיתי פשוט מקרנים של חברות מוכרות עם אותו lum אבל עם ניגודיות גבוהה בהרבה,
אבל הם 4:3 ושל חבר שלי 16:10
אם אני לא יצהיר (לצורך העניין) ואני יכול להתגמש עד 2000 ש״ח
הנתונים של הדגם הזה עדיין עדיפים?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
יש אפשרות לבדוק דרך תפריט המקרן אבל אתה חייב לסמוך על החבר שהוא לא איפס את מונה השעות (שזה משהו שאפשר לעשות בלחיצת כפתור על השלט).
מקרן 4:3 הוא לא רלוונטי.
המקרן שאתה צריך הוא 16:9 כאשר 16:10 זה פשרה מקובלת.
עפ"י הביקורת שקראתי למקרן אני חושב שב-1500 ש"ח (אם אכן מדובר בקנייה מחבר כאשר אתה בטוח שהמקרן עבד פחות מ-300 שעות) מדובר בעסקה שווה ועדיפה על רכישה של מקרן חדש באיכות דומה שעולה 450-500 דולר (אופטומה H180X או Acer 5380BD) מהסיבות הבאות:
1. אתה יכול להתרשם מהמקרן הספציפי.
2. המקרן בטכנלוגית LCD ולא DLP ולכן אין סיכוי שתסבול מתופעת הקשתות.
3. המקרן בכל מקרה יעלה פחות מהמקרנים החדשים כאשר בחדשים אתה עלול לשלם מס של 68% אם תנסה לעבור בירוק ויתפסו אותך.
החיסרון הבולט של המקרן ביחס למקרנים שציינתי הוא הניגודיות הנמוכה יותר שבאה לידי ביטוי בשחורים.
בשידורי ספורט זה לא רלוונטי אך בסרטים זה בהחלט משפיע.
http://www.projectorreviews.com/epson/e ... ottom-line
מקרן 4:3 הוא לא רלוונטי.
המקרן שאתה צריך הוא 16:9 כאשר 16:10 זה פשרה מקובלת.
עפ"י הביקורת שקראתי למקרן אני חושב שב-1500 ש"ח (אם אכן מדובר בקנייה מחבר כאשר אתה בטוח שהמקרן עבד פחות מ-300 שעות) מדובר בעסקה שווה ועדיפה על רכישה של מקרן חדש באיכות דומה שעולה 450-500 דולר (אופטומה H180X או Acer 5380BD) מהסיבות הבאות:
1. אתה יכול להתרשם מהמקרן הספציפי.
2. המקרן בטכנלוגית LCD ולא DLP ולכן אין סיכוי שתסבול מתופעת הקשתות.
3. המקרן בכל מקרה יעלה פחות מהמקרנים החדשים כאשר בחדשים אתה עלול לשלם מס של 68% אם תנסה לעבור בירוק ויתפסו אותך.
החיסרון הבולט של המקרן ביחס למקרנים שציינתי הוא הניגודיות הנמוכה יותר שבאה לידי ביטוי בשחורים.
בשידורי ספורט זה לא רלוונטי אך בסרטים זה בהחלט משפיע.
http://www.projectorreviews.com/epson/e ... ottom-line