רשת אלחוטית במהירות של מעל 100 מגה-ביט: זה אפשרי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #1 

בעבר חיפשתי כל מיני פתרונות להקמת רשת אלחוטית שתיתן לי מהירות של מעל 100 מגהביט בפועל, חיפשתי ראוטרים בארצנו והייתי מוכן לשלם הרבה כסף, אך הבנתי שמפה לא תבוא הישועה.

משאלות בפורומים כאלו ואחרים נרמז שלמרות שראוטרי AC בחו"ל מציגים מהירויות גבוהות, הרי שבבית ישראלי עם קירות הבלוקים, ולעיתים הבטון אי אפשר לקבל מהירויות דומות לבית אמריקאי, וגם איתם לא ניתן לצפות שאעבור את ה-100 מגהביט.

מכיוון שהזדמנתי לביקור בגרמניה החלטתי בכל זאת לנסות את מזלי ולהביא ראוטר AC יחד עם מתאם USB. בסופו של דבר, חזרתי עם איירפורט טיים קפסול של אפל ומתאם AC USB3 כמעט גנרי של חברת Sitecom.
לצערי, החלטתי על כך ברגע האחרון, ולכן הייתי מאוד מוגבל באפשרויות שלי. הסתובבתי ככל יכולתי, ומבין כל הנתבים שמצאתי זמינים, הטיים קפסול היה הטוב ביותר, כשהפרמטר שהיה הכי חשוב לי זה הפגיעה במהירות כתוצאה ממרחק, נתון שבו הוא מצטיין במיוחד.
המתאם הזה נרכש מסיבה פשוטה עוד יותר - הוא היחיד שמצאתי שתומך ב-AC וב-USB 3 בכל מחשב באופן מושלם.

לסיכום ובקיצור - הנתב יושב בחדר רגיל (לא ממ"ד), המחשב עם המתאם יושב בתוך מזנון סגור, במרחק של 10 מטרים בקו אווירי ממנו ומפרידים ביניהם שני קירות בלוקים. המהירות שאני מקבל באופן יציב ועקבי היא 177 מגה ביט (לפי iperf ולפי בדיקה של זמן העברת קבצים גדולים), כשלעיתים יש שעות בהן אני מקבל גם 250 מגה ביט.

זה דרש קצת עבודה של מציאת הערוץ הטוב ביותר, ודאגתי שהמחשב הזה יהיה הקליינט היחיד ברשת של ה-5 מה"צ, כאשר כל שאר המכשירים מחוברים או קווית או על רשת 2.4 מה"צ, אבל התוצאה מעולה... שמשרד התקשורת ומשרד הביטחון יפסיקו כבר עם השטויות חסרות ההיגיון שלהם ושיתחילו לאפשר ייבוא מסודר של נתבים נורמלים גם לארץ.

מילה לגבי הטיים קפסול / איירפורט אקסטרים - הביצועים כאמור טובים, ומדהים כמה שקל ופשוט להגדיר אותו. כמובן שזה בא על חשבון יכולת הגדרות מתקדמות יותר. לי באופן אישי לא חסר כלום: מעבר ל-dns, קצת port forwarding ושימוש בכתובת אירוח קבועה (סטייל dyndns), אין לי צורך בכלום, ואת כל אלו הוא בהחלט מאפשר, והרבה יותר בקלות מאחרים.
משתמשים שמחפשים יכולות מתקדמות יותר, כנראה שלא יסתפקו בו ויחפשו ראוטרים אחרים (והרבה פעמים זולים יותר וטובים יותר).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46403
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #2 

תודה על השיתוף.
יש לציין כי 802.11ac מגיע עם Beamforming אשר עובד בצורה הרבה יותר יעילה מ- 802.11n והוא זה שאחראי במידה רבה לתוצאות הטובות יותר.
אם אנחנו כבר מפנטזים על נתבים, כיום ה- Linksys WRT1900AC נחשב לאחד מהנתבים הטובים ביותר כיום לשוק הביתי - הוא גם מגיע עם תג מחיר מתאים של $250

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

ziv_r כתב:תודה על השיתוף.
יש לציין כי 802.11ac מגיע עם Beamforming אשר עובד בצורה הרבה יותר יעילה מ- 802.11n והוא זה שאחראי במידה רבה לתוצאות הטובות יותר.
אם אנחנו כבר מפנטזים על נתבים, כיום ה- Linksys WRT1900AC נחשב לאחד מהנתבים הטובים ביותר כיום לשוק הביתי - הוא גם מגיע עם תג מחיר מתאים של $250
...
·במחיר של 250$ אתה יכול לקנות מחשב להתקין עליו לינוקס ולהשתמש בו כראוטר, כנראה יעבוד יותר טוב מכל ראוטר ביתי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

NegativeIQ,
ומספר האנשים שיעשו זאת יהיה זניח לעומת הרוכשים של נתב עצמאי.
לא לשכוח להוסיף לעלות שהצגת יכולות Dual Band מסוג 802.11n/ac

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3627
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #5 

NegativeIQ כתב:
...
...
·במחיר של 250$ אתה יכול לקנות מחשב להתקין עליו לינוקס ולהשתמש בו כראוטר, כנראה יעבוד יותר טוב מכל ראוטר ביתי.
...
·

ממש לא. איך בדיוק תיישם 802.11ac? מתאמי USB לא יתפקדו כמו ראוטר יעודי.

Batnun

.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4888
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #6 

Batnun כתב:
...
...
·

ממש לא. איך בדיוק תיישם 802.11ac? מתאמי USB לא יתפקדו כמו ראוטר יעודי.

Batnun

.
...
תוסיף כזה למחשב ישן עם תוכנת ראוטר וסגרת פינה ,
אתה יודע מה? לכל מחשב נייח קיים עם שיתוף רוחב הפס של המחשב. לא צריך להוסיף נתב על הקיים ואף מספיק להחזיק נתב חוטי רגיל.
מה שבטוח לא כל אחד יהיה בעניין להתעסק עם זה.
·

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

ufffnick כתב:
...
...
אתה יודע מה? לכל מחשב נייח קיים עם שיתוף רוחב הפס של המחשב. לא צריך להוסיף נתב על הקיים ואף מספיק להחזיק נתב חוטי רגיל.
·
...
·

לא נראה לי הגיוני להחזיק מחשב ישן וכנראה עם קירור אקטיבי אונליין 24 שעות ביממה רק כדי לשמש נתב אלחוטי.
מן הסתם זה גם גדול יותר וגם צורך יותר חשמל מראוטר אלחוטי...

Batnun

.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

@Batnun
·
כפי שציינתי,
אפשר להשתמש במחשב שולחני כלשהו קיים שמאכסן את קבצי הסרטים,
ולשתף את רוחב הפס העולה שלו עבור הזרמה.
מן הסתם להחזיק מחשב מלא ישן כנתב זו אופציה פחות ריאלית,
אבל לעשות ממנו שרת קבצים + AP זה כבר סביר יותר...
בסך הכל לא צריך להחליף נתב אם כל מה שאתה צריך זה AP אלחוטי, וזה כבר זול יותר.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

ufffnick כתב:
...
...
·
...
·

דרך אגב, במחיר של מתאם ה-USB שציינת אפשר כבר לרכוש ראוטר:
http://www.amazon.co.uk/D-Link-DIR-850L ... 00E1AM1JS/

Batnun

.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

@Batnun
·
1. מה שהבאתי בקישור זה לא מתאם usb, אלא כרטיס pcie עם אנטנות חיציוניות גדולות יותר
2. יש הבדל של יותר מ50% בביצועים על הנייר

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

ufffnick כתב:@Batnun
·
1. מה שהבאתי בקישור זה לא מתאם usb, אלא כרטיס pcie עם אנטנות חיציוניות גדולות יותר
2. יש הבדל של יותר מ50% בביצועים על הנייר
...
·

1. צודק, טעות שלי.
2. הראוטר הזה תומך בתקן המלא של 802.11ac, ועולה בערך 20 דולר יותר ממתאם ה-PCI-E המדובר:
http://www.amazon.com/TP-LINK-Wireless- ... 00BUSDVBQ/

לדעתי, 20 דולר שווים את הנוחות והפשטות בהתקנה, ואת החיסכון במקום, ברעש ובחשמל.
אבל זו דעתי האישית... :)

Batnun

.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

הוא דווקא עולה אותו מחיר של $100 ב- Froogle.
אין ספק שמחשב בתור נתב זה פתרון מעולה מבחינת גמישות. מצד שני, אני מאמין שתסכימו כי פתרון כזה נמצא במיעוט לעומת נתב ייעודי.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

@ziv_r
·אכן, זה יהיה ממש מיעוט.
אפשר למצוא גם ב$45 של tp link.
הנקודה המרכזית הוא הרעיון, בו תכונות שמייחסים רק לנתב, אפשר ליישם במרכיבים אחרים ברשת.
לעיתים במחיר נמוך יותר, לעימתים כי זה משרת את המטרה טוב יותר, כמו למשל נושא המיקום.
מיקומו של נתב מוגבל בצימוד לנקודת אינטרנט, בעוד יחידת מחשוב או שרת קטן, קצת יותר גמיש.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”