בזק: סיבים אופטיים בבתים - רק בהתאם לביקושים
בזק: סיבים אופטיים בבתים - רק בהתאם לביקושים
החברה לא תגיב ל-200 מגה של הוט ולכניסתה של אנלימיטד ■ תחכה עד שב-2015 תפעיל טכנולוגיה חדשה שתאפשר לה לספק 1 ג'יגה ללקוחות על גבי קווי הנחושת
בזק תמתין עד שבשנה הבאה תושק טכנולוגיית ה-G.fast, ורק במידה ויתברר כי קיים ביקוש משמעותי בשוק לקצבים של מעל ל-100 מגה, היא תגיב לכך באמצעות השקת השירותים שלה על גבי הסיבים האופטיים ובחירת הטכנולוגיה הנכונה מבחינתה.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... rstarticle
החברה לא תגיב ל-200 מגה של הוט ולכניסתה של אנלימיטד ■ תחכה עד שב-2015 תפעיל טכנולוגיה חדשה שתאפשר לה לספק 1 ג'יגה ללקוחות על גבי קווי הנחושת
בזק תמתין עד שבשנה הבאה תושק טכנולוגיית ה-G.fast, ורק במידה ויתברר כי קיים ביקוש משמעותי בשוק לקצבים של מעל ל-100 מגה, היא תגיב לכך באמצעות השקת השירותים שלה על גבי הסיבים האופטיים ובחירת הטכנולוגיה הנכונה מבחינתה.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... rstarticle
- muataz
-
- טרול

- תגובות: 953
- שם מלא: muataz
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
כל עוד בזק ממשיכה למכור גישה לאינטרנט בקצב של עד 100 מגה, והביקושים לקצב זורמים בקצב מתון ללא הסתערות על השירות, אזי החברה לא רואה צורך בזירוז בהשקת מוצר מתחרה במהלך השנה הקרובה....
איך תהיה הסתערות על 100 מגה של בזק אם הם בקושי מסוגלית לתת 40..
בואו נעשה קבוצת facebook ונקרא לה "יציאת בזק " נארגן את כולם לעבור להוט במכה ולהשיג מחיר טוב (הם יקפצו על זה - קבוצות מאורגנות מקבלות מחירים טובים) . כמו שביציאת מצריים משה היה צריך לעשות אותות ומופטים ככה נעשה לבזק . כשהם יקבלו את האותות אולי הם יזיזו את הישבן שלהם וישדרגו משהו בשירות שלהם.
אפילו לא נותנים עוד upload . טוב הגיע הזמן להכין את אשתי נפשית שאנחנו עוברים להוט. עדיין זה לא מסתדר עם תוכנית הורדת העלויות שלנו.
אולי נתקשר ל199 ונשאל אותם על ניתוק ודמי התקנה אחרי ניתוק וכל מני סיפורים אחרים. אם הם לא מתרגשים מזה שאני כבר על מזוודות לא תהיה לי בעיה להוציא מהם קצת מידע ואולי מחיר יותר נורמאלי.
אפילו לא נותנים עוד upload . טוב הגיע הזמן להכין את אשתי נפשית שאנחנו עוברים להוט. עדיין זה לא מסתדר עם תוכנית הורדת העלויות שלנו.
אולי נתקשר ל199 ונשאל אותם על ניתוק ודמי התקנה אחרי ניתוק וכל מני סיפורים אחרים. אם הם לא מתרגשים מזה שאני כבר על מזוודות לא תהיה לי בעיה להוציא מהם קצת מידע ואולי מחיר יותר נורמאלי.
מבחינת בזק הם עושים בשכל.
הסבר
יש מעל מיליון לקוחות ,על מה להשקיע כסף בשביל 100 מגה, 200 מגה ,בשביל כמה אלפי לקוחות ,
נגיד 100 אלף יעזבו את בזק בתרחיש ,אז עדיין יישארו בבזק מעל מיליון לקוחות באיטנרנט
שהם צורכים פחות משאבים ומשלמים יותר !!! הבנתם !!! זה לא באמת מעניין את רוב האנשים מהירות .
מי שרוצה 100 מגה או 200 מגה או 10 UP , יעבור ל HOT שהם ישקעו כסף בתשתיות .
שורה תחתונה היחס בין הביקוש להצע לא משתלם לבזק כחברה גדולה ,היא פרושה במרחבים הרבה יותר
גדולים מהוט ההשקעה עצומה. ,הם צריכים להציג דו"ח לניירות ערך ויש להם חברה שמסקרת אותם .
הסבר
יש מעל מיליון לקוחות ,על מה להשקיע כסף בשביל 100 מגה, 200 מגה ,בשביל כמה אלפי לקוחות ,
נגיד 100 אלף יעזבו את בזק בתרחיש ,אז עדיין יישארו בבזק מעל מיליון לקוחות באיטנרנט
שהם צורכים פחות משאבים ומשלמים יותר !!! הבנתם !!! זה לא באמת מעניין את רוב האנשים מהירות .
מי שרוצה 100 מגה או 200 מגה או 10 UP , יעבור ל HOT שהם ישקעו כסף בתשתיות .
שורה תחתונה היחס בין הביקוש להצע לא משתלם לבזק כחברה גדולה ,היא פרושה במרחבים הרבה יותר
גדולים מהוט ההשקעה עצומה. ,הם צריכים להציג דו"ח לניירות ערך ויש להם חברה שמסקרת אותם .
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1895
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
בקיצור לקחו את התירוץ של IBC (גם הם טענו שיפרסו קודם איפה שיש הכי הרבה ביקוש)
נו,היה צפוי
וצודק קוברה,בזק לא משנים כלום כי טוב להם המצב כרגע (הרבה לקוחות,הכנסה מכובדת ומעלה וכו')
בקיצור כרגע שלוש אופציות
1) להשאר בבזק עם עאלק 100מגה ולקבל פחות,ולהמשיך לריב על המחירים
2) לעבור להוט ולאבד חלק משמעותי מהחיים על טכניקות התשה מצידם
3) לחכות לIBC עד שיהיו רלבנטים (בעוד ככה וככה חודשים\שנים)
נו,היה צפוי
בקיצור כרגע שלוש אופציות
1) להשאר בבזק עם עאלק 100מגה ולקבל פחות,ולהמשיך לריב על המחירים
2) לעבור להוט ולאבד חלק משמעותי מהחיים על טכניקות התשה מצידם
3) לחכות לIBC עד שיהיו רלבנטים (בעוד ככה וככה חודשים\שנים)
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
·cobraf כתב:אתם צריכים להבין דבר פשוט, בזק לא יזיזו אצבע עד שלא תהיה נטישה המונית של לקוחות או שיהיה שינוי מאזן דרמטי, כיוון שזה לא יקרה בקרוב אל תצפו שבזק תשנה משהו בזמן הקרוב...
וגם לא תהיה נטישה המונית של לקוחות. בזק ידעו להתמודד עם כל מתחרה. הבעיה שכרגע יש רק דיבורים ואין מתחרים
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
אתמול התקשרתי לבזק והקראתי להם את הפסקה מתוך הכתבה אמרתי שכיוון שאני בקושי מקבל מהירות 32 וכיוון שהם מצהירים על התקנת כרטיסים חדשים מצד אחד אבל מצד שני מדברים על חוסר דרישה במהירויות גדולות אז התקשרתי להצהיר על ביקוש.בינתיים החברה ממשיכה לעבות בכל רחבי הארץ את היכולת להביא 100 מגה ללקוחות באמצעות טכנולוגיית הווקטורינג, שם מדובר על החלפת כרטיס בארון התקשורת שמאפשר להביא קצב גבוה יותר מבלי לקרב את ארון התקשורת לבית המנוי. על ידי כך היא מטייבת את שירות הגלישה ומבדלת אותו ממתחרותיה כיותר איכותי....
קשרי לקוחות הבטיחו לחזור אלי עם תשובה היום.
לא ממש בונה על זה.. אבל לפחות שלא יצהירו כל הזמן שאין ביקוש.
אז התקשרתי לבזק לשאול כמה שאלות:
- האם יש קו יותר זול מקו קל?
לא
- אם מתנתקים האם צריך לשלם שוב דמי התקנה ?
-כן , 179 שקלים להתקנת קו . בדקתי באתר שלהם וזה לא נכון רשום כ70 שקל ללקוח חוזר.
-אם משאירים קו טלפון האם יש דמי התקנה?
כן, דמי התקנה לאינטרנט של 100 שקל ויש אפשרות להקפיא את מנוי האינטרנט ל3 חודשים .
(אני מתקשר שוב לבדוק מחיר התקנה של אינטרנט לבעל קו)
האם יש אפשרות לupload יותר גבוה?
- 3 זה המקסימום.
יש אופציה לסיבים כמו שפרסמתם ?
"לא יודעת"
אז כנראה מה שאני יכול לעשות זה לעבור להוט ל 3 חודשים, להקפיא את האינטרנט של בזק ואז אם לא יתאים לי ההוט הזה אני אעבור חזרה במחיר של איזה 20-25 שקל לחודש על הקו הקל. הגיע הזמן לדבר עם אשתי. האופציה השניה זה פשוט להתנתק לגמרי ולשלם 70 שקל כשאחזור. צריך עוד לבדוק בקשר ל"התקנת אינטרנט" .
-עריכה : הם לא מקפיאים למי שרוצה לנסות את המתחרים שלהם . עם מתנתקים וחוזרים משלמים את כל דמי ההתקנה והדבר הזה של ה70 שקל זה מי שמנייד מספר טלפון חזרה לבזק.
עדיין ראיתי מבצעי הצתרפות לבזק עם התקנה של 50 שקל. כנראה שזה לא ביג דיל להתנתק מהם. בקיצור אני לא חושב שהנציגים של בזק בכלל מבינים מה יש להם או שהם פשוט מאומנים להפחיד את הלקוחות בכדי שלא יברחו.
הנציג שענה לי אמר שבכלל להוט אין 5 upload וכל מני סיפורי סבתא על רשת שיתופית . שינסה למכור את זה למישהו אחר
לא
- אם מתנתקים האם צריך לשלם שוב דמי התקנה ?
-כן , 179 שקלים להתקנת קו . בדקתי באתר שלהם וזה לא נכון רשום כ70 שקל ללקוח חוזר.
-אם משאירים קו טלפון האם יש דמי התקנה?
כן, דמי התקנה לאינטרנט של 100 שקל ויש אפשרות להקפיא את מנוי האינטרנט ל3 חודשים .
(אני מתקשר שוב לבדוק מחיר התקנה של אינטרנט לבעל קו)
האם יש אפשרות לupload יותר גבוה?
- 3 זה המקסימום.
יש אופציה לסיבים כמו שפרסמתם ?
"לא יודעת"
אז כנראה מה שאני יכול לעשות זה לעבור להוט ל 3 חודשים, להקפיא את האינטרנט של בזק ואז אם לא יתאים לי ההוט הזה אני אעבור חזרה במחיר של איזה 20-25 שקל לחודש על הקו הקל. הגיע הזמן לדבר עם אשתי. האופציה השניה זה פשוט להתנתק לגמרי ולשלם 70 שקל כשאחזור. צריך עוד לבדוק בקשר ל"התקנת אינטרנט" .
-עריכה : הם לא מקפיאים למי שרוצה לנסות את המתחרים שלהם . עם מתנתקים וחוזרים משלמים את כל דמי ההתקנה והדבר הזה של ה70 שקל זה מי שמנייד מספר טלפון חזרה לבזק.
עדיין ראיתי מבצעי הצתרפות לבזק עם התקנה של 50 שקל. כנראה שזה לא ביג דיל להתנתק מהם. בקיצור אני לא חושב שהנציגים של בזק בכלל מבינים מה יש להם או שהם פשוט מאומנים להפחיד את הלקוחות בכדי שלא יברחו.
הנציג שענה לי אמר שבכלל להוט אין 5 upload וכל מני סיפורי סבתא על רשת שיתופית . שינסה למכור את זה למישהו אחר
·dima_vy כתב:
·......
וגם לא תהיה נטישה המונית של לקוחות. בזק ידעו להתמודד עם כל מתחרה. הבעיה שכרגע יש רק דיבורים ואין מתחרים...
בו נשאל הפוך,אני לקוח עם 200 מגה ב HOT ו 5 UPLOAD ,
מי יכול להתחרות ב HOT מבחינתי ,אני שואל ברצינות , שכל ישר ,מה אני אעבור לבזק
אשלם ואקבל 50 מגה ? לעשות שינמוך .
לחכות למי ,ל IBC , המשיח יגיע לפניו.
ושוב בזק עושה נכון מבחינתה ,אם כל המשתמשים הכבדים יעזבו להוט, הרי לקוח אחד של 200 מגה ,אפשר בבזק לקבל 4
לקחות פי 4 במחיר עבור אותה תעבורה ,אז שהוט ישברו את הראש ברשת שלהם ,בזק תשאר
עדיין חברה גדולה מספיק להרוויח מלקחות שמסתפקים גם ב 50 מגה ומכנסים יותר כסף פר תעבורה של נתונים .
תאמין לי 50 מגה זה מעל הראש . אף אחד לא באמת צריך 200 מגה אבל 5 מגה upload - זה שווה. גם ככה אף ספקית לא יכולה לתת 200 לכולם גם 100 או 50 הם לא יכולים לתת - אין להם את הרוחב פס הזה לחו"ל. יש לספקיות איזה 1 מגה לכול איזה 3-4 לקוחות במקרה הטוב.
זה נכון שכרגע בזק יוצאת חברה סוג ג שמפגרת טכנוגית שנות אור מאחורי הוט. עדיין בבזק יש יתרון בחבילות של 100 ו 40 כי יש שם upload של 3 שזה יותר מהוט אבל חוץ מזה הם לא מתקרבים להוט בחבילות הכי מהירות שלהם , לא ב download ולא בupload .
ההבדל בין 50 ל100 או 200 מגה לא כזה גדול אלא אם אתה מנסה להוריד את כל האינטרנט למחשב שלך . ההבדל בין 3 up ל 5 up זה ההבדל בין live stream ב720p ו live stream ב 1080p ויש אנשים שזה כן חשוב להם ומעניין אותם. אם אתה יוצר תוכן (כולם יוצרים תוכן היום) אז אתה צריך upload בשביל לשתף אותו עם אחרים.
זה נכון שכרגע בזק יוצאת חברה סוג ג שמפגרת טכנוגית שנות אור מאחורי הוט. עדיין בבזק יש יתרון בחבילות של 100 ו 40 כי יש שם upload של 3 שזה יותר מהוט אבל חוץ מזה הם לא מתקרבים להוט בחבילות הכי מהירות שלהם , לא ב download ולא בupload .
ההבדל בין 50 ל100 או 200 מגה לא כזה גדול אלא אם אתה מנסה להוריד את כל האינטרנט למחשב שלך . ההבדל בין 3 up ל 5 up זה ההבדל בין live stream ב720p ו live stream ב 1080p ויש אנשים שזה כן חשוב להם ומעניין אותם. אם אתה יוצר תוכן (כולם יוצרים תוכן היום) אז אתה צריך upload בשביל לשתף אותו עם אחרים.
אז אם קראת את הסקירה של עופר בשרשור , אצל חלק מלקחות זה כבר מוגדר 10 מגה UP בפייבר בוקס החסימה היא אצל הספק
, בהוט מחכים לאיזה תשובה מבזק בכדי להחזיר ,
אבל עושה רושם שבזק לא תעשה כלום,אז כדאי שישחררו את הפקק ויתנו את 10 מגה UP כבר עכשיו .
הנה פה אפשר לראות שיש 10 מגה העלאה
, בהוט מחכים לאיזה תשובה מבזק בכדי להחזיר ,
אבל עושה רושם שבזק לא תעשה כלום,אז כדאי שישחררו את הפקק ויתנו את 10 מגה UP כבר עכשיו .
הנה פה אפשר לראות שיש 10 מגה העלאה
אם בזק יושבת כמו פוץ בצד אין להם שום סיבה לתת 10upload . אני יודע פחות או יותר מה הוט יכולים להציע עם הטכנולוגיה שלהם. הם יכלו להציע את ה200/5 כבר לפני שנתיים אבל בשביל מה למהר.
חוץ מזה היסטורית הוט לא משנה את המהירויות upload בחבילות שלה אז כנראה שהחבילה של 200 תהיה עם upload 5 לנצח.
אי אפשר להקשיב לסיפור סבתא של חברה זאת או אחרת אבל אפשר להעריך שמה שהיה בעבר לא ישתנה בעתיד והוט אף פעם לא שינו את הupload שלהם בזמן שבזק כן עשו את זה.
טוב לפחות אני וeyalron הבענו התענינות .
חוץ מזה היסטורית הוט לא משנה את המהירויות upload בחבילות שלה אז כנראה שהחבילה של 200 תהיה עם upload 5 לנצח.
אי אפשר להקשיב לסיפור סבתא של חברה זאת או אחרת אבל אפשר להעריך שמה שהיה בעבר לא ישתנה בעתיד והוט אף פעם לא שינו את הupload שלהם בזמן שבזק כן עשו את זה.
טוב לפחות אני וeyalron הבענו התענינות .
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
·Niseg כתב:אז התקשרתי לבזק לשאול כמה שאלות:
לא...
אם אתה לא מוציא שיחות, ורוצה לשמור את המספר שלך אתה יכול לעשות קו וירטואלי
עלות כ-10 ש"ח בחודש (התקנה - 20 ש"ח בערך)
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
זה יהיה כמו משנת 2009 אך לא יצא מזה כלום
Unlimited? בזק לא מתרגשת
http://news.primetime.co.il/content/vie ... le=ptvbuzz
http://news.primetime.co.il/content/vie ... le=ptvbuzz
- roy9674
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
- שם מלא: [email protected]
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
·MARSTN כתב:·......
בו נשאל הפוך,אני לקוח עם 200 מגה ב HOT ו 5 UPLOAD ,
מי יכול להתחרות ב HOT מבחינתי ,אני שואל ברצינות , שכל ישר ,מה אני אעבור לבזק
אשלם ואקבל 50 מגה ? לעשות שינמוך .
לחכות למי ,ל IBC , המשיח יגיע לפניו.
ושוב בזק עושה נכון מבחינתה ,אם כל המשתמשים הכבדים יעזבו להוט, הרי לקוח אחד של 200 מגה ,אפשר בבזק לקבל 4
לקחות פי 4 במחיר עבור אותה תעבורה ,אז שהוט ישברו את הראש ברשת שלהם ,בזק תשאר
עדיין חברה גדולה מספיק להרוויח מלקחות שמסתפקים גם ב 50 מגה ומכנסים יותר כסף פר תעבורה של נתונים ....
לא מדויק ... או ש lBC והמשיח יגיעו ביחד או ש lBC תקדים את המשיח
[ lBC יכולים להגיע תוך 9 שנים והמשיח תוך 15 שנה ] [ אני מדבר על פריסה ארצית של שניהם חחחח
- muataz
-
- טרול

- תגובות: 953
- שם מלא: muataz
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
Re: זה יהיה כמו משנת 2009 אך לא יצא מזה כלום
כמה טעיויות ספלינג בשתי פסקות..נראה אתר מקצועי מאוד.uh99 כתב:Unlimited? בזק לא מתרגשת
http://news.primetime.co.il/content/vie ... le=ptvbuzz...
אוקי למי ששואל כמה זמן יש ל IBC ומתי הם יגיעו אליו:
רשיון IBC במשרד התקשורת :
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/1/3331.pdf
נספח 2
לפי הרשיון יש מישהו שאמור לדעת איפה פורסים זה שר התקשורת . הם אמורים לשלוח לו תוכנית פריסה מפורטת שכוללת תאריכי יעד לכל ישוב . עדיין באוגוסט הם חייבים להתחיל לתת שירות וזה אומר שהם חייבים להתחיל לחבר אנשים לרשת שלהם בחודשיים הבאים. הם יכולים לשנות את הסדר בתוכנית הפריסה שלהם עם הודעה מראש של 60 יום.
זה אומר כנראה שכבר יש להם תוכנית איפה להתחיל לפרוס אבל כנראה לפי הסקר הם ישנו אותה בסביבות ספטמבר.
רשיון IBC במשרד התקשורת :
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/1/3331.pdf
נספח 2
תאריך הענקה 27/08/13 . זה אומר שעד אוגוסט הם חייבים להתחיל לתת שירות ללקוחות . ב5 שנים הראשונות הם קובעים איך הם פורסים את הרשת שלהם ובשנה ה6 הם צריכים להרחיב את הנגישות ב5% לשנה באופן שוויוני בין ישובים "במרכז" וישובים "בפריפריה" (לפי הלמ"ס - ראו סעיף 2) .3. אבני הדרך וקצב פריסת הרשת
3.1 בלי לגרוע מהוראות סעיף 2 לעיל, עד תום חמש שנים מהמועד הקובע, יפרוס בעל הרשיון את הרשת
כך שבתום התקופה האמורה תתקיים נגישות לרשת לשיעור מסוים של משקי בית, לפי קביעת בעל
הרשיון, ובלבד שלא יאוחר מ 12- חודשים מיום הענקת הרשיון יתחיל בעל הרשיון במתן שירות;
3.2 לאחר תום חמש שנים מהמועד הקובע, יפרוס בעל הרשיון את הרשת בכל שנה, בהתאם ליחס פריסה
שלא יפחת מאחד ( 1), ובהתאם להוראות הבאות:
(א) אבן דרך ראשונה: מתחילת השנה ה 6- מהמועד הקובע ועד תום השנה ה 9- מהמועד הקובע:
; 1) תתקיים נגישות לרשת, בסוף כל שנה, לשיעור נוסף של 5% )
2) בתום אבן דרך ראשונה תתקיים נגישות לרשת ל 65%- ; על אף האמור, היה ובתום השנה )
השלישית מהמועד הקובע, עמד נתח השוק של בעל הרשיון על שיעור של 10% או פחות, אזי
. בתום אבן דרך ראשונה תתקיים נגישות לרשת ל- 45%...
לפי הרשיון יש מישהו שאמור לדעת איפה פורסים זה שר התקשורת . הם אמורים לשלוח לו תוכנית פריסה מפורטת שכוללת תאריכי יעד לכל ישוב . עדיין באוגוסט הם חייבים להתחיל לתת שירות וזה אומר שהם חייבים להתחיל לחבר אנשים לרשת שלהם בחודשיים הבאים. הם יכולים לשנות את הסדר בתוכנית הפריסה שלהם עם הודעה מראש של 60 יום.
זה אומר כנראה שכבר יש להם תוכנית איפה להתחיל לפרוס אבל כנראה לפי הסקר הם ישנו אותה בסביבות ספטמבר.
- Chris_Barnes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
אני חושב שחלק מהאנשים פה לוקחים יותר מדי ברצינות את מה שכתוב ברישיון שניתן ל- IBC.
קצב הפריסה שכתוב ברישיון זה דיי קשקוש. הרישיון שניתן ל- IBC הוא לא משאב מוגבל כמו תדרי רדיו, כך שאם הם פורסים קצת שונה, זה לא שאפשר לקחת להם אותו כ"כ מהר כי אין בדיוק חברה אחרת שמחכה מאחורי הקלעים להראות שהיא הולכת לפרוס בצורה טובה יותר. יש לזכור שכל המהלך הוא דיי בדחיפה של המדינה, כך שלהידבק לאחוז כזה או אחר או ליחס פריסה של מרכז-פריפריה כזה או אחר הוא רק סדר גודל מאוד כללי (מה גם שקשה יחסית למדוד את זה, אז על מנת לסתור את האחוז המוצהר ע"י IBC, הפריסה בפועל צריכה להיות שונה בצורה מהותית).
במילים אחרות, כפי שכבר נאמר כאן, ס-ב-ל-נ-ו-ת.
קצב הפריסה שכתוב ברישיון זה דיי קשקוש. הרישיון שניתן ל- IBC הוא לא משאב מוגבל כמו תדרי רדיו, כך שאם הם פורסים קצת שונה, זה לא שאפשר לקחת להם אותו כ"כ מהר כי אין בדיוק חברה אחרת שמחכה מאחורי הקלעים להראות שהיא הולכת לפרוס בצורה טובה יותר. יש לזכור שכל המהלך הוא דיי בדחיפה של המדינה, כך שלהידבק לאחוז כזה או אחר או ליחס פריסה של מרכז-פריפריה כזה או אחר הוא רק סדר גודל מאוד כללי (מה גם שקשה יחסית למדוד את זה, אז על מנת לסתור את האחוז המוצהר ע"י IBC, הפריסה בפועל צריכה להיות שונה בצורה מהותית).
במילים אחרות, כפי שכבר נאמר כאן, ס-ב-ל-נ-ו-ת.
לפי דעתי תנאי הרשיון שהם קיבלו די טובים . צריך לקוות שמנכ"ל IBC ו via europa מספיק מרובעים ללכת לפי המכרז . הבעיה במדינה היא שלממשלה אין שיניים. הוט היתה אמורה להחזיר את התשתית סיבים שלה למדינה וזה לא קרה . עד שזליכה לא איים עליהם בחילות ערבויות הם לא הסכימו גם לשלם תגמולים למדינה על התשתית .
אם רוצים לראות עוד דוגמאות של רפיסות המדינה לא מזמן הופיע דוגמה של רשות השידור שאולי יסגרו אותה .
אם הם מספיק מרובעים הם יעמדו בתנאי הרשיון. גם ככה שמעתי שהם כבר התקינו בכמה מקומות כמו חצור הגלילית אז הם בסדר מבחינת המכרז - הם יכולים לפרוס מתי שבא להם ואיפה שבא להם - הם רק צריכים להודיע על כך למשרד התקשורת . יש להם גם אינטרס כלכלי לחדור לשוק תוך 5 שנים כי אחר כך הם די מוגבלים מבחינת המכרז.
עדיין לא צריך לצפות לקבל משהו מIBC בשנה-שנתיים הקרובות. אולי הם רוצים לחבר לקוחות אבל יש להם זמן.
אם רוצים לראות עוד דוגמאות של רפיסות המדינה לא מזמן הופיע דוגמה של רשות השידור שאולי יסגרו אותה .
אם הם מספיק מרובעים הם יעמדו בתנאי הרשיון. גם ככה שמעתי שהם כבר התקינו בכמה מקומות כמו חצור הגלילית אז הם בסדר מבחינת המכרז - הם יכולים לפרוס מתי שבא להם ואיפה שבא להם - הם רק צריכים להודיע על כך למשרד התקשורת . יש להם גם אינטרס כלכלי לחדור לשוק תוך 5 שנים כי אחר כך הם די מוגבלים מבחינת המכרז.
עדיין לא צריך לצפות לקבל משהו מIBC בשנה-שנתיים הקרובות. אולי הם רוצים לחבר לקוחות אבל יש להם זמן.