רוצה להעלות נקודה לדיון לגבי עברית ואחריות רשמית

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

שליחה #1 

קודם כל אני אציין שאני מבין שיש יתרון מסוים בלקנות מסך עם אחריות רשמית, נניח של סמליין (במקרה של סמסונג). אני לא חושב שיש לנו מספיק סטטיסטיקה כדי לדעת עד כמה היבואנים המקבילים לא טובים או כן טובים אבל התחושה פה בפורום ששווה להשקיע באחריות רשמית.

יחד עם זאת דובר פה הרבה על העברית בטלוויזיות האלה. גם אני ממש חיפשתי בטירוף טלוויזיה שמציגה עברית כראוי. מצד שני, אני תוהה - האם זה בכלל רלוונטי למרבית המשתמשים?

ככל שאני חושב על זה אני מגיע למסקנה שזה לא.

1. עבור משתמשים פשוטים לחלוטין - אלו לא ישתמשו כ"כ ביכולות הסמארט של הטלוויזיה או בנגן המובנה שבה. מעטים ביותר.
2. עבור משתמשים מתוחכמים שמכירים דרכים אחרות - יש דונגלי אנדרויד, סטרימרים, קופסאות XBMC למיניהם וכד'. לא קריטי בכלל!

אז אני שואל שוב - האם שווה להוסיף כסף (ולפעמים הרבה) כדי לקבל תמיכה בעברית? המקרה היחיד שאני יכול לחשוב עליו לגביי לדוגמא זה עידן+ היות ואין לי HOT או YES. במקרה כזה יהיה נחמד לראות עברית ב-EPG.
מצד שני, יש לי XBMC כבר ויש לי BACKEND שקולט עידן+. אני רואה את ה-EPG בטאבלט באותה קלות.

אולי במקום לקנות UE55F6400 או LG מקבילה (או סוני, לא חשוב) פשוט לקנות את הדגם בייבוא מקביל (נניח י. שלום ל-3 שנים) ולחסוך את הכסף :-).

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #2 

עד כמה שאני מבין, התשלום גבוה יותר לא בגלל התמיכה בעברית, אלא בגלל האחריות המורחבת יותר.
לא?

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1111 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #3 

זה לא סוד שליבואן רישמי יש שרשרת הוצאות כבדה שחייבת להיכנס לתמחור הטלוויזיות בכדי להתקיים השאלה מהו הערך המוסף?

מבלי לבדוק את זה לעומק ההרגשה היא שאין בידול משמעותי וישנם דוגמאות של לקוחות שחוו חוויית שירות חיובית ושלילית גם ביבוא רישמי וגם במקביל כך שהפער מצטמצם ואפקט ה'מזל' רלוונטי מתמיד.

יבואנים מקבילים גדולים שיפרו את הסטיגמה לפחות בתחום הטלווזיות ועושה רושם שהם מחוברים לחברות הפצה גדולות כמו שקם אלקטריק ודומיו והעסק פשוט מצליח.

הפערים המוגזמים במחיר של היבוא הרישמי בטענת 'מתחייבים תמיד לחלקי חילוף ולשירות טוב' לא תפסו במקרה שלי.
כאחד שהיה בדילמה שלך ורכש לבסוף מיבוא מקביל אני יכול לספר שגם התפריטים בעברית מדויקת.

היו חששות קלות מעצם ההבדל בין המושגים של 'יבוא רישמי' אך חוויית הקנייה הייתה מצוינת ואני שמח מאוד שחסכתי סכום לא מבוטל ברכישת סמסונג ue55f6400.

בהצלחה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

כמו שאמרו, אני מסכים גם כן - אין קשר בכלל לתמיכה בעברית. (זה, לפעמים, "בונוס" על הדרך)
עד עכשיו, את שלושת המסכים הגדולים שרכשתי בשנים האחרונות רכשתי מיבואן רשמי - פעמיים סמליין ופעם אחרונה ח.י אלקטרוניקה.
סמליין לפי דעתי מתמחרים את המסכים שלהם גבוה בהגזמה. גם השירות שלהם לא הצליח להרשים אותי במיוחד כאשר קניתי מהם. לא יכול להגיד משהו רע, סתם תחושה של תקשורת לקויה - אני לא אכנס לזה עכשיו כי זה ממש ארוך, אבל הם לא הרשימו אותי לטובה. זה הגיע למצב שהגעתי לסמנכ"ל השירות שלהם, שייאמר לזכותו, חזר אליי באופן אישי ובאמת התעניין לשמוע על הכשלים שלהם - שלפי דעתי היו להם בזמנו. עם חלק מהדברים הוא הסכים איתי והתנצל והסביר מה הסיבה לכך ואמר שיינסו לשפר. שורה תחתונה, כיום לא רכשתי את המסך האחרון שלהם רק בגלל המחיר וממש לא בגלל השירות.
לגבי אלקטרה, יבואנית ומשווקת מסכי פיליפס (בין היתר) אני חושב שאין מה להרחיב. לאור הדברים ששמעתי מאנשים בתקופה האחרונה וגם מלא מעט פוסטים בפורום על השירות שלהם - אני בכל אופן הסקתי שמדובר בשירות של "חאפרים" ולא בשירות של חברה רצינית שמתיימרת לייצג ענק אלקטרוניקה כמו פיליפס. כן, הם דואגים להגיב לתלונות כאן בפורום, אבל בעקרון הם על תקן של כיבוי שריפות ולא נראה שהם באמת מיישמים שיפורים בשירות. (הם גם הפריטו לא מזמן את השירות שלהם לרטפון)
את המסך LG הנוכחי שלי רכשתי מ- ח.י ונכון לעכשיו אני מרוצה מהשירות שלהם. תקשורת מעולה ועמדו מאחורי המוצר שלהם כשהתלוננתי אחרי הרכישה.
יורוקום - שמעתי בעיקר תשבוחות - וגם נותנים אחריות 5 שנים. אין לזה תחרות בשוק.
ניופאן - אין לי דעה לגביהם. לא יצא לי לרכוש מהם מסך וגם אין לי חבר שקנה מהם, אבל לא שמעתי על תלונות חריגות עליהם כאן בפורום.
ישפאר - שמעתי בעיקר דברים טובים ובלי קשר לשירות, לפי דעתי, הם מתמחרים את מסכי סוני בארץ במחירים תחרותיים מאד. אם משקללים את איכות המסך והמתחרים הישירים שלו בסדרות של המתחרים.
אגב - אס.ג'י אלקטרוניקה. מייבאים מותגים סיניים במסכים - אבל שמעתי דברים טובים לגבי השירות שלהם.
לגבי היבואנים המקבילים - אני מניח שיש כאלה שהם בסדר גמור. לי אישית, לא יצא לרכוש ממקביל, אבל אני בהחלט לא שולל. בטח שלא בגלל עברית.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

yiggie
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

ספציפית לגבי סמסונג ,נאמר לי ע"י מוכרים שגם בייבוא מקביל הטלוויזיות תומכות באופן מלא בעברית כסטנדרט, האם זה לא נכון?
אגב, מה זה בדיוק EPG?

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

מדריך תוכניות

שליחה #6 

אם אתה קולט עידן+ זה יכול לעניין אותך לראות אותו בעברית..

למען האמת התפריטים פחות חשובים. כתוביות בסרטים,מדריך תוכניות וגלישה באתרים עם עברית קצת יותר מהותי...

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #7 

בעניין העברית למי שיש HTPC מיותר לחלוטין.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

pipa2013
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

סליחה על הבורות ,
אבל כשאתם אומרים שאין עברית - הכוונה שבטלווזיה אין בכלל פונטים בעברית - כלומר גם בשידורים רגילים לא יראו כתוביות בעברית?
בנוסף - האם זה אם אומר שהאפליקציות המקומיות לא יעבדו?
תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #9 

העברית מרגיזה בתפריטים, אבל מצד שני מאוד שימושית:
1. באפליקציות (במקרה של סמסונג יש את SmartVOD ועוד מספר אפליקציות כמו HT שהן בעברית ודורשות מכשיר שתומך בעברית.
2. המסך עצמו הרי סטרימר ובשביל תמיכה בתרגום צריך גם עברית.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #10 

אגב, יש כאן מישהו עם מסך סמסונג ותפריט בעברית שיכול לבדוק משהו, זה מצחיק:
בזמנו, כשהיה לי מסך סמסונג הצחיק אותי שגיירו את כל התפריט לעברית, אך טעו באיות המילה היחידה בתפריט שנשארה באנגלית: SOERCE שאמורה להיות המילה SOURCE. (כשאין אות למסך ויש את ההודעה ללחוץ על SOURCE בשלט)
http://postimg.org/image/vvrzeo6j9/
לכו תבינו, אפילו לא היה צריך לשנות כלום. קופי-->פייסט פשוט, ריבונו של עולם..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

וואי חזק :-D

שליחה #11 

נשמע כמו טעות דבילית למדי...

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

אגב, הזכרת ח.י

שליחה #12 

אז הסתכלתי על המקבילה של ה-6400 של סמסונג ב-LG. ה-LG 55 אינץ' 621.

באתר של סלון חללית כתוב הכל, שחור ע"ג לבן - כתוביות עברית, אחריות רשמית, אפליקציות בעברית ועוד. 1000 ש"ח יותר סוגרים את הפינה :-)
(ואני אעדיף לקנות LG בכל מקרה..)

m1ke
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #13 

@jacko-il
·

UA46F6400 2013
קצת מקפיץ אבל לא רציתי לפתוח על זה דיון נפרד... סתם מציק לי בעין כל פעם.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #14 

m1ke כתב:@jacko-il
·

UA46F6400 2013
קצת מקפיץ אבל לא רציתי לפתוח על זה דיון נפרד... סתם מציק לי בעין כל פעם.
...
·אצלי 55H6400 מופיע בדיוק אותה הכתובית

אבל בסעיף 2 כתוב מקור במפורש
וגם לחיצה על מקור לא מחובר מודע לא מחובר למקור

kobibz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

דעתי לגבי יבואן רישמי או מקביל

שליחה #15 

לדעתי, מעבר לכל נושא העברית והאפליקציות, לא משנה אם תקנה יבואן רשמי או מקביל.
מה שיותר משנה זה החנות ממנה אתה קונה!
מנסיון, תקנה מחנות מתמחה!
מאז המקרה שהיה לי (ע"ע ג'וק במסך פנסוניק) אני ארכוש מהיום והלאה רק מחנות מתמחה שאני סומך על השירות שלהם.

במקרה שלי, החנות פיוצ`ר נתנו לי שרות מהיר יותר מהיבואן עצמו, למרות שזה היה יבואן רשמי.
חשוב לציין שלא הייתה לי כל בעיה עם היבואן, הם עזרו. אבל פיוצ`ר נתנו שירות מעל ומעבר, בלי כאב ראש ובלי המתנה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”