שלום,הרגע נרשמתי לאתר המועיל שלכם ,וזוהי שאלתי הראשונה בפורומים ,אני מקווה שאני שואל את שאלתי בפורום הנכון ולא תכעסו עליי.
יש לי מספר קלטות שעליי להעביר למחשב האישי כדי לצרוב אותם מאוחר יותר.
ואגב (לגבי שמירה על חוקי הפורום)עשיתי חיפושים רבים בעניין זה ,אבל כל מה שמצאתי נראה לי לא מעודכן להיום או שלא תואם בדיוק לשאלתי).
ראשית,יש לי מחשב בן 10 שנים (אבל בזמנו השקעתי בו סכומי עתק והוא מתפקד בצורה איכותית עד היום)כמו-כן יש לי כרטיס PCI של WINFAST PVR בזמנו זה היה הכי טוב ויקר שיש.
ובכן כרטיס זה מחובר למכשיר ה-VCR באופן קבוע כי לפעמים אני שם קלטות וצופה בהם במחשב.
כמו כן אני יכול להקליט את החומר שבקלטת והאיכות די מספקת.
אבל הבעייה היא ,שאם אני רוצה להקליט סרט באורך מלא אז לאחר כשעה (לא בדקתי במדוייק)הוידאו והתמונה מאבדים סינכון בינהם,או שהסאונד נעלם בכלל ונשאר רק וידאו.
שאלתי היא: אם הבעייה תוכנתית /דרייברית ,אז האם יש לכם מה להציע?
אבל במידה וזה לא עניין של תוכנה והבעייה היא אכן חומרתית אז מהו ההתקן הטוב ביותר שכדאי יהיה לי לקנות (ראיתי ב-EBAY כל מיני התקני USB שנקראים EASYCUP אבל מה שהתרשמתי מקריאה בפורומים שזה לא הדבר האידיאלי,וגם זה יוכל לעשות לי את אותם הסימפטומים שהזכרתי לעיל).
יצויין שבמחשב שלי אין סלוט מסוג PCI-E אלא רגיל,לעומת זאת יש לי USB-2 ולכן ,ראשית איזה מהממשקים יהיה עדיף ?וכמובן איזה כרטיס אתם יכולים להמליץ לי באופן ספציפי בהתחשב בנתונים שהזכרתי ובתקציב שלא יעלה על 500 ש"ח?
בתודה מראש ,לכל מי שיעזור !
לכידת[קלטות]וידאו למחשב.
-
MosheElbaz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ברוך הבא לפורום!
בעיות סינכרון בין האודיו לוידאו יכולות להיגרם מכמה סיבות. החל מתוכנה לא טובה ועד מחשב חלש מדי.
בתור התחלה, בדוק ב-Task Manager מהם אחוזי המעבד בעת הקלטה. אם הם קרובים ל-100% במשך ההקלטה, זוהי הסיבה.
הפתרון מבלי לשדרג את המחשב עצמו הוא כרטיס טלוויזיה שיש לו דחיסה בחומרה ל-MPEG2. כרטיסי הטלוויזיה של Hauppauge, למשל, הם כאלה (PVR ו-HVR).
כיום די קשה להשיג כרטיסי טלוויזיה אנלוגיים, אבל אני מניח שאפשר למצוא באיביי. ודא שמדובר בכרטיס טלוויזיה התומך בשיטת השידור PAL ולא רק ב-NTSC.
בעיות סינכרון בין האודיו לוידאו יכולות להיגרם מכמה סיבות. החל מתוכנה לא טובה ועד מחשב חלש מדי.
בתור התחלה, בדוק ב-Task Manager מהם אחוזי המעבד בעת הקלטה. אם הם קרובים ל-100% במשך ההקלטה, זוהי הסיבה.
הפתרון מבלי לשדרג את המחשב עצמו הוא כרטיס טלוויזיה שיש לו דחיסה בחומרה ל-MPEG2. כרטיסי הטלוויזיה של Hauppauge, למשל, הם כאלה (PVR ו-HVR).
כיום די קשה להשיג כרטיסי טלוויזיה אנלוגיים, אבל אני מניח שאפשר למצוא באיביי. ודא שמדובר בכרטיס טלוויזיה התומך בשיטת השידור PAL ולא רק ב-NTSC.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
MosheElbaz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
PIXIES תודה על היענותך.
בדקתי את צריכת המעבד בזמן הקלטה וזה נע סביב ה-50% אז אני מניח שיש עדיין סיכוי לפתור את הבעייה באופן תוכנתי.
בכל מקרה גם אם אין אפשרות כזו ואני צריך לקנות מתאם לכידה חדש,אז אנא פרט לי קודם כל באיזה ממשק עדיף להשתמש (כמו שציינתי כבר בשאלתי לעיל)ואח"כ שם מותג ושם הדגם המומלץ ביותר .
תודה מראש!
בכל מקרה גם אם אין אפשרות כזו ואני צריך לקנות מתאם לכידה חדש,אז אנא פרט לי קודם כל באיזה ממשק עדיף להשתמש (כמו שציינתי כבר בשאלתי לעיל)ואח"כ שם מותג ושם הדגם המומלץ ביותר .
תודה מראש!
זה לא ממש משנה כמה השקעת במחשב לפני 10 שנים. גם אם קנית מחשב על, כיום הוא לא רלוונטי. לפני 10 שנים המעבדים היו חד ליבתיים, הזיכרון היה ברבע מהתדר כיום, ובשמינית מהנפח, מהירות ההעברה של הדיסקים הייתה איטית להחריד (אפילו אם השקעת בדיסק בחיבור SATA חדש דנדש) הUSB היה 2, כרטיס המסך השתבח בVGA, הסלוטים היו PCI, המקלדת PS2 וSSD נשמע כמו טכנולוגיה של חייזרים.
ורק כדי לסבר את האוזן, גם אני החזקתי עד לפני כשנה "מפלצת מולטימדיה" שעלתה לא מעט, ואז הייתה בת 8. רינדור של סרט ארך אצלו בממוצע כשעה וחצי (שבמהלכה לא ניתן לעשות שום דבר אחר עם המחשב) לפני כשנה החלפתי אותו במחשב משרדי זול וסטנדרטי. על המחשב הפשוט הזה, אותה פעולה לוקחת פחות מרבע שעה, ובו זמנית ניתן לגלוש, לשמוע מוזיקה, ושום דבר לא רועש ומתחמם.
בקיצור, ההשוואה לא רלוונטית. יתכן שהמעבד לא בצריכת מקסימום, אבל הזיכרון קטן ואיטי, הדיסק לא מהיר, הלוח זקן או שבכלל הכרטיס שלך דורש מעבד דו ליבתי לפעולה נורמלית. המחשב הסביר הכי זול שתמצא כיום (כ 1200₪) יהיה חזק ומהיר בעשרות ומאות אחוזים ממה שיש לך. תוסיף לכזה כרטיס דגימה זול כלשהו, ותקבל במחיר כרטיס MPEG על הדרך גם מחשב חדש.
ורק כדי לסבר את האוזן, גם אני החזקתי עד לפני כשנה "מפלצת מולטימדיה" שעלתה לא מעט, ואז הייתה בת 8. רינדור של סרט ארך אצלו בממוצע כשעה וחצי (שבמהלכה לא ניתן לעשות שום דבר אחר עם המחשב) לפני כשנה החלפתי אותו במחשב משרדי זול וסטנדרטי. על המחשב הפשוט הזה, אותה פעולה לוקחת פחות מרבע שעה, ובו זמנית ניתן לגלוש, לשמוע מוזיקה, ושום דבר לא רועש ומתחמם.
בקיצור, ההשוואה לא רלוונטית. יתכן שהמעבד לא בצריכת מקסימום, אבל הזיכרון קטן ואיטי, הדיסק לא מהיר, הלוח זקן או שבכלל הכרטיס שלך דורש מעבד דו ליבתי לפעולה נורמלית. המחשב הסביר הכי זול שתמצא כיום (כ 1200₪) יהיה חזק ומהיר בעשרות ומאות אחוזים ממה שיש לך. תוסיף לכזה כרטיס דגימה זול כלשהו, ותקבל במחיר כרטיס MPEG על הדרך גם מחשב חדש.
..