עד כמה קפה מחו"ל (כלומר לא בשיא הטריות) מתקלקל מהר במגע עם אויר?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

כעוד חלק מהנסיונות שלי לחסוך בעבודה בהכנת שוט הייתי משאיר סדר גודל של כמה מנות בחוץ (נגיד 5-6 מנות במטחנה ) בצורתם הלא טחונה כדי לחסוך את התהליך של לפתוח ולהוציא את הקפה כול פעם מכלי הוואקום ולפמפם בחזרה.

מדובר בקפה MAURO, הוא היה יוצא לי מאוד חמוץ...
ניסיתי לשמור על הטמפרטורה של הכוס, ידית החליטה, וכמובן לא לטחון עבה מדי

עדיין היה יוצא לי חמוץ...
אני לא יודע אם זה מיקרי או לא, אבל מאז שהפסקתי להשאיר את הפולים בחוץ התופעה קטנה במידה רמה, עכשיו אני יודע שקפה טרי מתחמצן ממש מהר וכול שניה צריך לשנות לו את רמת הטחינה, האם הגיוני שכך גם בקפה שהוא יחסית ישן כמו מאורו? האם הוא מתחמצן כול כך מהר וזה מה שגורם לו להיות חמוץ? האם באמת חייב לשמור אותו 24/7 בקופסת וואקום ואי אפשר לשים במטחנה כמות פולים יותר ממנה אחת?

נ.ב , אופיר סורי שלא יצרתי קשר עדיין לא יצא לי לנסוע לבקר בצפון
אגב הזמנתי כף מדידה מתכוווננת למי שמכיר שאמורה להגיע ממש בקרוב כי הכף מדידה שבאה עם המכונה, 2 מנות שם זה באמת 14 גרם אבל בסלסלה כמו שאתם יודעים צריך קצת יותר וזה פשוט לא מדוייק

נ.ב 2- MAURO דיי מאכזב .. (ניסיתי גם עם הרובוסטה וגם בלי)
מאוד מאוד רגיש לרמת טחינה מדוייקת ביותר, ולפעמים יוצא נחמד אבל זה נדיר.. טעם שוקלדי סטנדרט אבל למי שטעם מספיק אספרסו בחיים שלו הטעם משעמם ולא מספיק מורכב לטעמי (למרות שבתחילת הדרך זה בדיוק הטעם שחיפשתי, שוקלדי כזה , עכשיו מחפש משהו יותר מורכב ומעניין)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

נתחיל בזה שהמסקנה שלי אחרי כמה שנים זה שקופסה אטומה היטב כמו לוק אנד לוק עושה 99 אחוז מהעבודה. רוב קופסאות הואקום לא שומרות ואקום יותר מכמה ימים מצד שני אם פותחים כל יום מה הטעם בואקום... נשארים רק עם החוסר נוחות.
דבר שני מה שאתה מחפש זה קפה טרי ויש בארץ בשפע ומעולה. למה להשתמש בקפה יקר בן כמה חודשים?
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #3 

mauro אחד הטובים שיש, מותנה בטריות של הפולים, מוזר שיוצא לך חמוץ, כיוון שהוא ממש לא, קליה כהה כלבבי.

ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

hosq כתב:נתחיל בזה שהמסקנה שלי אחרי כמה שנים זה שקופסה אטומה היטב כמו לוק אנד לוק עושה 99 אחוז מהעבודה. רוב קופסאות הואקום לא שומרות ואקום יותר מכמה ימים מצד שני אם פותחים כל יום מה הטעם בואקום... נשארים רק עם החוסר נוחות.
דבר שני מה שאתה מחפש זה קפה טרי ויש בארץ בשפע ומעולה. למה להשתמש בקפה יקר בן כמה חודשים?
...
-זה סתם בשביל להתנסות ולטעום
מהדנסי לדוגמא הייתי מאוד מרוצה, אחד הטובים שטעמתי למרות שלא טרי

השאלה שלי אם הגיוני שזה מה שגרם לקפה להיות חמוץ? עד כמה מהר קפה "ישן" מתחמצן לרמה שיכול להגיע לחמיצות?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #5 

להתנסות לפעמים בכל מיני סוגים זה חשוב מאוד, גם להכרת טעמים חדשים ובעיקר לשבירת קבעונות.
חמיצות יכולה לנבוע מכל מיני דברים ולא רק מהקפה. חליטה לא נכונה, טמפ נמוכה מידי, ונקיון הראש. שאריות קפה ישנות באזור הרשת ומאחוריה בעיקר.
what's next?

ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

חברה המון תודה על התשובות אבל מה עם השאלה העיקרית פה? עד כמה מהר קפה מאבד מהטריות שלו מחוץ לוואקום?

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

מנסיוני עם מאורו, שבוע במקרה הטוב... בד"כ שלושה ארבעה ימים. האמת גם ביום הפתיחה זה לא מרגיש ממש ממש טרי...

ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אני אנסה לחדד,

אחרי שפתחתי את המאורו הכניסתי אותו לכלי שומר וואקום עם המשאבה.
שמתי כמות שמספיקה למספר ימים בודדים במטחנה.
הקפה יצא חמוץ.

הפסקתי את התהליך ועכשיו אני מכניס כמות קפה שמספיקה רק לחליטה אחת, ושומר את הקפה תמיד בוואקום.

יכול להיות שהקפה היה חמוץ כי התחמצן? האם זה קורה כול כך מהר לקפה ישן?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #9 

לא יותר מ 24 שעות. יותר מזה בהופר והקפה מת. אני שם קפה במטחנה רק כשאני שותה - אחרת זה בקופסה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

דבוטאנט כתב:לא יותר מ 24 שעות. יותר מזה בהופר והקפה מת. אני שם קפה במטחנה רק כשאני שותה - אחרת זה בקופסה.
...
זאת התשובה שחיפשתי, אם זה ככה זה בהחלט מסביר את ההבדל בטעם כאשר שומרים בוואקום וכאשר לא, אם תוך 24 שעות הקפה כבר מת...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”