המלצה למכונת קפה
היי. יש לי מכונה חצי אוטומטית פשוטה בבית ואני מעוניין להשתדרג לחבר'ה הגדולים יותר.. לאט לאט ולשמור על שפיות.
בבית מכינים בעיקר לאטה/קפוצ'ינו.. כך שאני צריך סטרימר חזק ויציב וללא פנרלו.. יאק!
איכות קפה ודאי שתהיה טובה אך הדגש הוא להקצפת חלב טובה.
תקציב עד 5 אלף.
אמינות חשוב. שתהיה ללא מסך או כל גורם טכנולוגי שמועד לפורענות. תודה.
בבית מכינים בעיקר לאטה/קפוצ'ינו.. כך שאני צריך סטרימר חזק ויציב וללא פנרלו.. יאק!
איכות קפה ודאי שתהיה טובה אך הדגש הוא להקצפת חלב טובה.
תקציב עד 5 אלף.
אמינות חשוב. שתהיה ללא מסך או כל גורם טכנולוגי שמועד לפורענות. תודה.
מטחנה יש? אם עדין לא, אז חובה שתקנה אחת (compak k3, ceado, mazzer) - לדעתי אם אתה מוצא משהו נחמד מיד2 זה עדיף מחדש. לגבי מכונה בתקציב הזה: אם אתה תשקיע יותר במטחנה אז תוכל לרכוש רנצ'יליו סילביה (משומשת) שאני אישית מאד אוהב (היה לי במשך שנתיים את הדגם החדש יותר V3 נראה לי) ולמען האמת אם משדכים לה PID (תתעסק בזה בשלב מאוחר יותר..) אני באמת לא חושב שצריך להשקיע ביותר מזה לבית (חוץ ממנוף מסחרי למשוגעים מבנינו) ואם יודעים להשתמש בה טוב אז אפשר גם להכין 4 קפוצינו בזמן קצר. עוד אפשרות במסגרת התקציב היא מכונת E-61 עם מחליף חום סביב ה3k - מסתובבות ביד2 מידי פעם bricoleta, VBM, quickmill, Euro2000 וכו'.. חשוב לבדוק כמובן את מצב המכונה, דבר ראשון לראות אם היא מוציאה קפה טוב בלי נזילות ובעיות אחרות, אח"כ לוודא על שימוש במים רכים וכן גם לשאול על נקיון עם cafiza, פילטר עיוור וכו'. אפשר גם לבקש להוציא את הפטרייה מהראש E61, זה לוקח דקה וחצי ולראות אם היא מלאה באבנית וקורוזיה (סימן שלא ממש הקפידו איתה).. תעדכן בהמשך, בהצלחה!
נערך לאחרונה על ידי amiir ב 07/06/2014 11:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
מטחנה זה יהרג ובל יעבור. המחיר רק למכונה, ואני מאוד בעד למצוא מכונה טובה ביד 2. במיוחד אם אמצא e61 במצב טוב. לגבי הרנצ'יליו יש לי ספקות בנוגע "להשתוללויות" שלה והאוסקר קורצת לי יותר. אחרי שקראתי את המאמר שפירסמו באתר לגבי שניהם נאמר שהסילביה תת רמה ליד אוסקר. וגם בגלל דוד קטן.. יחזיק להקציף 2-3 כוסות יחד?
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
חד משמעית מכונת מחליף חום ובמיוחד שיש תקציב מספיק. למה להציע לאדם שאומר שעיקר המשקאות בבית זה לאטה וקפויצינו מכונת סילביה. עיקר המשקאות על בסיס חלב והוא מדגיש שהוא רוצה סטירמר חזק אז רק מכונה עם דוד גדול ומחליף חום. בייבוא אישי יהיו לך הרבה אפשרויות במחיר הזה עם דגש לכיוון הבזרות עם הראש שלהם( לא e61) שהרבה מאוד מרוצים מהם. בארץ או יד שנייה או אוסקר חדשה או אקסובר פולסר מקפה רות עם ראש דמוי e61.
Shlomyga אהבתי את תגובתך.. זה נכון. מחליף חום יעשה לי את העבודה. החכמתי. אין לי כח לחכות.. אך צריך להמתיו כ 20 דק' עד שהאוסקר תתחמם.. אוחח.. :/
כמה עולה האקפובר פולסר? נראה כמו שיטה דומה לאוסקר שמעניין אותי. לא מצאתי מחיר שלה.
כמה עולה האקפובר פולסר? נראה כמו שיטה דומה לאוסקר שמעניין אותי. לא מצאתי מחיר שלה.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
פולסר עד כמה אני יודע ניתן להשיג רק בקפה רות בפתח תקווה. עשה גוגל ותתקשר לקבל מחיר- אמור להיות דומה מאוד למחיר של האוסקר.
אני בכל זאת ממליץ מאוד לקחת בחשבון גם ייבוא, זה לא כזה מסובך וקשה כמו שהרבה חושבים וחוששים ובמחיר הזה תוכל לקבל מכונה טובה יותר וגם יפה הרבה יותר.(ובמקרים מסויימים גם תגיע מהר יותר מהזמנה פה בארץ)
אני בכל זאת ממליץ מאוד לקחת בחשבון גם ייבוא, זה לא כזה מסובך וקשה כמו שהרבה חושבים וחוששים ובמחיר הזה תוכל לקבל מכונה טובה יותר וגם יפה הרבה יותר.(ובמקרים מסויימים גם תגיע מהר יותר מהזמנה פה בארץ)
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
בכל המכונות צריך חימום ראשוני של 30 דקות לא רק אוסקר
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
בכל המכונות המנורה מראה אחרי כ10 דקות שהכל מוכן
אבל זה לא אומר שכל החלקים התחממו לטמ׳ המיטבית לעבודה
אלא שהמים בדוד חמים מספיק
אבל זה לא אומר שכל החלקים התחממו לטמ׳ המיטבית לעבודה
אלא שהמים בדוד חמים מספיק
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
גם מניסיוני בבריקולטה...30 דקות חימום.. אפשר אולי גם 25...לא פחות....
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אם זה חם מידי למגע אז סביר להניח שהמכונה מוכנה לעבודה.
אפשר לזרז את החימום על ידי הזרמת פולסים קצרים של מים דרך ראש החליטה כשהידית מחוברת.
חד משמעית דלג על הסילביה והשקע מעט יותר במכונת מחליף חום, לדעתי ה BZ10 עדיפה בהרבה על הפולסר (כולל במראה).
אפשר לזרז את החימום על ידי הזרמת פולסים קצרים של מים דרך ראש החליטה כשהידית מחוברת.
חד משמעית דלג על הסילביה והשקע מעט יותר במכונת מחליף חום, לדעתי ה BZ10 עדיפה בהרבה על הפולסר (כולל במראה).