התלבטות בין UA46F6400 (סמליין, סדרת 2013) ל UE48H6400 (מקביל, סדרת 2014)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yiggie פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
חשבתי במקור לקנות את ה- UA46F6400, עם אחריות של סמליין ל-3 שנים,
אבל בשבוע האחרון הוצע לי להוסיף כמה מאות שקלים ולרכוש את ה UE48H6400, מייבוא מקביל, אך עם אחריות של שנתיים בלבד.

הסיבות להתלבטות:
1. האם שווה לשלם סכום לא מבוטל של עוד כמה מאות שקלים עבור ההבדלים המפורטים
2. אין עדיין ביקורות לדגם החדש הנ"ל בארץ (ביקורות בינ"ל חלק טובות, חלק קצת פחות), בעוד של- F הבנתי שהביקורות כאן די אוהדות, אבל דווקא ביקורות בינ"ל לדגם הזה של סמליין לא ממש מצאתי, נראה כאילו מביאים אותו רק לכאן ולעוד כמה מדינות נידחות משום מה)
3. האם קנייה מייבוא מקביל ואחריות של שנה פחות נושאים "סיכון" גדול יותר? שמתי לב שהנטייה פה היא להעדיף ייבוא רשמי. אבל אני מניח שאם הטלויזיה לא תתקלקל תוך שנתיים, יש סיכוי די נמוך שדווקא בשנה השלישית היא תתקלקל כך שאני לא בטוח אם זה שיקול משמעותי.

ממה שראיתי והבנתי מההסברים של המוכרים, אלה ההבדלים (מלבד עוד 2 אינץ בדגם ה- H) - אשמח אם תפריכו/תאשרו:

1. הייבוא המקביל מיוצר בסלובקיה, וזה של סמליין מיוצר בתאילנד (כלומר דווקא המקביל הוא "אירופאי")
2. האחריות על הייבוא המקביל היא של מעבדות "רטפון" (דרך י.שלום או רייבי אלקטרוניקה), לעומת סמליין שעובדים עם גורם אחר.
3. נטען של- H הנ"ל יש פאנל IPS בעוד לסדרה F יש פאנל נחות יותר (לא ממש מבין מה זה אומר, והאם אכן נכון?)
4. נטען של- H יש 400 מגה הרץ יותר "אמיתיים" בעוד שאלו של סדרה F הם יותר "על הנייר". (מצד שלישי, בביקורת כאן על הדגם האמריקאי בגרסת ה 55, http://www.cnet.com/products/samsung-un55h6400/ , מצויין שאין באמת יותר מ 120 הרץ, אלא המספרים הם כל מיני משחקי חישובים שסמסונג המציאו, וגם שהמיקרו דימינג לא אמיתי בסדרה הזו אלא מבוסס תוכנה)
5. ה- H מגיע עם שלט משני טוב יותר לממשק הסמארט, שעובד עם הצבעה (כמו השלט של LG אני חושב, יש מין נקודה כזו), בעוד השלט של ה F הוא מין שלט מגע, שהבנתי שממש לא נוח.
6. מבחינת הסמארט המעבד הוא 4 ליבות ב-H לעומת שתי ליבות ב- F
7. לשניהם יש תפריטים בעברית (לגבי תמיכה בכתוביות לא בדקתי, האם לדעתכם יש חשש שאין?)
8. בשניהם יש עידן פלוס (קראתי בפורום שבייבוא מקביל ייתכן שהעידן פלוס הוא ללא עברית? כיום אין לי עידן פלוס כך שלא הבנתי למה הכוונה, האם לתצוגה שאומרת מהי התכנית שבה צופים באותו רגע ומהי התכנית הבאה? אם כן, האם זה פתיר או שחייבים ייבוא רשמי כדי לסדר זאת?)

מעבר לזה לא הצלחתי להבין אם קיימים הבדלים נוספים כלשהם בין הדגמים, אשמח לקבל הארות בנושא ועזרה לגבי ההחלטה... תודה

erezo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

צריך לראות בעיניים את 2 המסכים ורק אז תוכל להחליט מה מוצא חן בעיניך יותר.
בטלוויזיות - רק מראה עיניים קובע.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”