הקלטות מעידן+ ע"י מדיה פורטל נחתכות באמצע

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308
נתן תודות: 259 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #1 

יש לי מחשב AMD 620 X4, עם כרטיס Hauppauge WinTV HVR-3300 (Model 53xxx, Hybrid DVB-T/S, IR שמותקנת עליו תוכנת מדיה פורטל.
הכרטיס מחובר ישירות לאנטנה בגג בניין משותף (אני הצרכן היחיד של האנטנה).

המחשב משמש גם כתחנת עבודה לכל דבר (הורדה והרצה של סרטים, גלישה באינטרנט וכו') וגם כמקליט עידן+.

הכרטיס רץ אצלי כבר כמה חודשים, ולעיתים קרובות למדי הקלטות תוכניות שאני מתכנת נתקעות אחרי כמה דקות, אם לא כמה שניות (ז"א שלאחר כמה שניות בהרצת קובץ הTS, רואים עיוות (בדר"כ ירוק) של התמונה והסאונד ואז התמונה משחירה). גודל הקובץ הוא בהתאם (עשרות עד מאות בודדות של מגה לעומת ג'יגה בהקלטה של שעה).

קורה שאני מקליט דברים במקביל בשני ערוצים, וקורה גם שאני מקליט אפילו 3 תוכניות במקביל בשני ערוצים בגלל שהמדיה פורטל מקליטה 20 דקות לפני ואחרי כל תוכנית.

למישהו יש תובנות/פתרונות?

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #2 

מישהו?

sblueeye
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

בעיות קליטה? בד"כ בעיות כאלה קורות בשעות 19:00-22:00 - אז אם יש קורלציה לשעות הערב או שמדי פעם אתה נתקל בבעיות קליטה - יכול להיות שזה העניין. גם אני משתמש באנטנה חיצונית בבנין בן 9 קומות (צרכן היחידי) ומדי שבוע בממוצע ישנן בעיות קליטה בערב.

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

האם בעיות הקליטה יכולות לגרום לקובץ להיתקע ולהקלטה להיעצר? האם ישנו פתרון כאשר אם יש בעיות קליטה פשוט הקלטה תימשך אבל יראו מסך שחור (או מקסימום עם הפרעות)?

sblueeye
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

בעיות קליטה למשך זמן ממושך (>30 שניות) יכולות בהחלט לעצור הקלטה ובמקרים חמורים יותר אף להפיל את האפליקציה. מצאתי באג פתוח בנושא ונראה שהפתרון היחידי הוא לעצור פלייבק ולהתחיל מחדש או לחילופין להחליף ערוץ - בהנחה שהקליטה חזרה. לינק לבאג:

http://issues.team-mediaportal.com/browse/MP1-3885

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

תודה רבה על התשובה!

ז"א שהפתרון היחיד היעיל שניתן לעשות הוא לשפר את הקליטה, כאמור אני הצרכן היחיד בבניין (3 מכשירים - 2 ממירים שמחוברים לטלויזיות והמחשב), גם של 9 קומות... האנטנה מחוברת בכבל ישיר אליי ללא מגבר (כנראה שמישהו גנב אותו עוד לפני השבניין בכלל אוכלס...).

האופציה היחידה שאני רואה כרגע היא לקנות מגבר, האם זה יפתור את הבעייה או שאם אין קליטה אז אין גם עם מגבר...?

sblueeye
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אני מניח שאם אתה גר בקומה 8 ומטה - מגבר בהחלט יכול לעזור

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

אני גר בהוד השרון בקומה 2/9 (+7~8 מטרים כבל בתוך הדירה), קולט בממיר שמחובר לטלויזיה את שני התדרים (538/514) כאשר הקליטה ב514 יציבה וגבוהה במסך סריקת התדרים, אבל ב538 גבוהה אבל לא יציבה.

1.
ראיתי בשרשור הזה
http://www.hometheater.co.il/vp1949784. ... D7%A1.html
שכיוון האנטנה יותר חשוב מהמגבר, לאיזה כיוון האנטנה צריכה להיות מכוונת (כמובן שאם היא לא מכוונת טוב אקרא לאיש מקצוע)

2. כבל האנטנה יורד לקומה 8 לארון תקשורת עם שקע חשמל ואז בכבל דרך מפצלים קומתיים לקומה שלי, האם מגבר תורן+מגבר בארון החשמל כמו שבקישורים אמורים להספיק? האם ניתן לוותר על מגבר התורן בגלל אורך הכבל הקצר (~9 מטר) מהאנטנה עד למגבר בארון חשמל?:
http://www.tal-hetz.co.il/shop/he/228-% ... D7%A3.html

http://www.tal-hetz.co.il/shop/he/34-%D ... D7%A7.html

3. בלי קשר, מבחינת דיני בית משותף, היכן ניתן למצוא הפנייה לזה שהועד חייב לספק קליטה סבירה של עידן +? אני צריך את זה בשביל לשכנע את הועד.

sblueeye
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

1. כוון האנטנה - שאלת המאה. בפעם האחרונה שניסיתי, במוקד של עידן+ לא מוכנים למסור מידע על המיקום המדויק של המשדרים. במילים שלהם "תכוון לנתניה, זה מה שאנחנו מוסמכים למסור". ואני גר בנתניה. אם יש מישהו כאן בפורום שיודע יותר מזה, אשמח גם לשמוע

2. אצלי בבנין אין מגבר תורן - רק מגבר בארון החשמל בקומה 9 + מגבר קטן יותר קומתי. לדעתי זה לא מספיק כי עדיין יש הפרעות פה ושם (אצלי האנטנה מכוון לדרום מזרח בגדול אז שוב, בהנחה שהכוון נכון). חשוב לציין שהמגברים אצלנו הם מתקופת טרום עידן+ ולכן לא בטוח שהם מתאימים לגמרי

3. לפי מידע שמצאתי באינטרנט, אם במקור (כשנבנה הבניין) הוצבה אנטנה + תשתית מגברים - הועד חייב להמשיך ולתמוך בתחזוקתה. אם לא הוצבה, או שהוסרה במהלך השנים ורק דיירים מועטים זקוקים לה - לא יהיה הועד חייב להשתתף בעלות ההקמה, ראה לינק:

http://www.benchmark.co.il/law-info/art ... icleno=784

בכל מקרה - שווה לנסות, מקסימום תקבל תשובה שלילית.

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

אם אני מחבר מגבר תורן+מגבר בארון תקשורת, היכן עדיף למקם את המגבר בארון תקשורת: בכניסה מהאנטנה או בקומה שלי?

דיברתי עם מוקד עידן פלוס והם אמרו לי לכוון את האנטנה לכיוון הכפר הירוק, אני אעלה לגג מחר ואבדוק לאן האנטנה מכוונת.

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

אנטנה

שליחה #11 

מסתבר שהאנטנה מכוונת בכלל לכיוון ירושלים, כך שאצטרך לכוון אותה לכיוון הכפר הירוק.

צילמתי את האנטנה (מצורף), האם היא אנטנה טובה או שצריך להחליף גם אותה?

היא הותקנה בשנת 2009.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #12 

נראה כאילו חלק מהדירקטורים של האנטנה התעקמו / נשברו (קשה לי להבין מהתמונה). אם זה באמת ככה אז יכולות להיות בעיות קליטה אבל שווה לנסות בכל אופן, חבל לקנות חדש לפני שבודקים.
אם האנטנה תקינה מבחינה פיסית היא אמורה לעבוד בלי בעיה, רק תוודא שאין אף פילטר שמחובר על התורן או בארון.

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

לפני שאני קונה ציוד יקר, ישנה גם אופציה פשוט לקנות ממיר עם יכולות הקלטה... קיבלתי המלצות לאקאי 8360. השאלה שלי היא האם ישנה בו אופציה להקליט משני ערוצים במקביל? אם לא, איזה ממירים תומכים בהקלטה על גבי HD חיצוני של שני ערוצים במקביל?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #14 

בפעם המליארד וחצי אין שידורי HD בעידן+ וכנראה גם לא יהיו לפחות לא בעתיד הנראה לעין.
וצריך לעשות הפרדה האם הבעיה היא בממיר או באנטנה - החלפת אחד לא תעזור בכלל אם הבעיה היא בשני.
האם הבעיה מתרחשת רק בהקלטות או שגם בצפיה אתה רואה הפרעות?

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

HD=Hard Disk (בכוונה רשמתי חיצוני). אני יודע שאין HD (High Definition( בעידן פלוס.

הקליטה בצפייה רגילה היא בסדר גמור, כל הבעייה מתרחשת בהקלטה, לכן אם אני אוכל להקליט ע"י התקן אחר שיותר סלחני לגבי הקליטה זה יפתור לי את הבעייה.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #16 

גם ממירים מסויימים קורסים בהקלטה (במקרה הטוב), כאשר ישנן בעיות קליטה.

כיוון שבעיות קליטה גורמות לבאגים בתוכנה (דבר שקיים באופן מפתיע בלא מעט תוכנות ומכשירים - כנראה שהתאוששות משגיאות הנובעות מבעיות קליטה, אינה דבר טריוויאלי), הייתי מציע לך לנסות להקליט עם תוכנות אחרות לפני שאתה קונה ציוד כלשהו.
נסה לעבוד למשל עם המדיה סנטר, אולי שם ההקלטה תחזיק גם עם בעיות קליטה (מנסיון הוא די חסין לבעיות קליטה).

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

ניסיתי את המדיה סנטר, אבל למיטב הבנתי אין לה תמיכה בהקלטה במקביל בשני ערוצים.

תוכל לפרט תוכנות אחרות שכן תומכות בהקלטה במקביל? כמו כן לאילו ממירים יש תמיכה בהקלטה במקביל?

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

קניתי אנטנה איכותית לגג, ואת המגברים האמורים בקישורים (מגבר לבניין + מגבר תורן) הקליטה כמעט מקסימלית עד מקסימלית (תלוי בשעה) בממיר שמחובר לטלויזיה.

הבעייה היא שהסינכרון לערוצים אבד בכרטיס במחשב. ניסיתי לסרוק ערוצים דרך שרת TV של מדיה פורטל ולא הצלחתי (כמובן אחרי ריסוטים וגם כיבוי המחשב). חיברתי את הממיר של הטלויזיה לנק' של הכרטיס והקליטה מצויינת, כך שכנראה שהבעייה היא לא בקליטה.

עדכון: חיברתי דונגל USB וחיברתי את האנטנה החיצונית וסרקתי בהצלחה ערוצים בעזרת המדיה פורטל, אבל עדיין לא מצליח לסרוק בעזרת הכרטיס...

מה יכולה להיות הבעייה? אני מניח שאין בעייה חומרתית בכרטיס מכיוון שאותו מקרה קרה לי בעבר ואיכשהו זה נפתר...

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

מישהו?

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

מגבר תורן לא עובד...

שליחה #20 

עדכון:
כנראה שהבעייה היא במגבר התורן.

חיברתי את המגבר בתוך הבניין ואת האנטנה וקולטים מצויין, אבל ממש לפעמים יש ירידה בקליטה (מדדתי בעזרת תוכנת ScanChannelsBDA_UK). הספק למגבר התורן גם מחובר.

כאשר אני מחבר את מגבר התורן (מצ"ב תמונה - האנטנה היא הכבל הלבן, החיבור לספק מגבר התורן הוא הכבל השחור) יש אור ירוק במגבר התורן אבל הקליטה יורדת לאפס. אין מפצלים בין מגבר התורן לבין הספק שלו. ניסיתי גם לשחק עם עוצמת ההגברים בעזרת מברג.

האם יכולה להיות בעייה נוספת לפני שאני פונה לחנות?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”