ראשית רציתי להגיד תודה לכל חברי הפורום על הכתיבה של המאמרים
כאן באתר, קראתי והחכמתי.
בגישה הראשונית שלי לקנית סטרימר לטלוויזיה, מטרתו הראשית הייתה להציג תכנים מהמחשב על הטלוויזיה ב-Live (כלומר, מהרשת עצמה, ולא ע"י העברה על DOK וכו') בצורה נוחה.
אבל אחרי ששמעתי על ה-XBMC נפתח לי התיאבון
עכשיו, להבנתי XBMC היא אפליקציה הרצה על מערכת הפעלה מסוימת (הנתמכת על-ידה) וכוללת פיצ'רים שונים ואסטטים להזרמת מדיה ממקורות שונים, כל עוד תומכים בפרוטוקול (מחשב, אינטרנט וכו') וכמובן התקנת ה-Addons המפורסמים שלה.
בראייה הראשונית שלי רציתי לקנות Streamer פשוט ונפוץ (בוקסי, פופקורן ודומיהם) ולהתקין עליו XBMC, דבר שהבנתי שאפשרי לעשות אך לא נפוץ - ולכן ירדתי מזה.
בראייה שלי, סטרימר צריך להיות משהו אמין, ובסגנון Plug and Play אחרי התקנתו, ולכן אני מעדיף ללכת על הנפוץ.
המכשיר הזה יהיה מיועד (בעת מעבר דירה) להחליף את ממיר הכבלים, ולשמש לצפייה של הערוצים הישראלים הפופולרים (2, 10 ו-1) וצפייה בסרטים מהאינטרנט.
לכן אני מעדיף שהמכשיר הזה יהיה Stand-Alone ולא ידרוש בפעולה שלו שום תקשורת עם מכשיר נוסף, מלבד הטלוויזיה כמובן.
מה הדרישות שלי מהמכשיר:
1. הזרמה של תכנים מהמחשב.
2. XBMC Torrent להזרמה של תכנים בצורה נוחה מהאינטרנט (ומכאן בעצם הדרישה ל-XBMC).
3. Addon ל-XBMC של צפייה בשידורים של הערוצים הנפוצים (עידן+, שוב XBMC).
4. שלט.
5. אמינות.
6. עדיפות למכשיר עם תמיכה לחיבור רשת חוטי - לאמינות גבוהה יותר של הרשת האינטרנטית.
האופציות שראיתי למכשיר כזה הן כדלהלן:
1. וזה בסימן שאלה - האם ניתן להתקין על Chromecast שכן הוא על בסיס Android את ה-XBMC ובעצם להזרים אליו סרטים מהמחשב על הרשת האלחוטית, וכמובן סרטים וסדרות מהרשת דרך ה-XBMC Torrent?
2. Ouya Console - שאני מעדיף שלא, פחות אינטואיטבית בגלל השלט.
3. מחשבי HTPC פשוטים שראיתי שנמצאים פה בשרשורים. (שאלה - במקרה זה האם ה-XBMC הוא מערכת ההפעלה? על מה הוא רץ?).
4. מכשירים שראיתי בשרשור הזה: http://www.hometheater.co.il/vp1686677
בגדול - הכי חשוב לי שה-XBMC ירוץ על פלטפורמה שאני יודע שהיא נתמכת בו וירוץ בצורה מלאה, ולא אצטרך כל שני וחמישי להתקין פאטץ' כלשהו שיאפשר במקרה ריצה עם ה-XBMC.
אני לא צרכן משוגע של תכנים מבחינת איכות צפייה, ולכן מספיק לי צפייה ב-720P ותמיכה בקודקים הנפוצים ביותר (כשאני מזרים סרטים מהמחשב).
לכן אשמח לקבל המלצה למכשיר שיעשה את הדברים האלה בצורה הטובה יותר - המקובלת ביותר כדי שהתמיכה תהיה טובה ולא אצטרך "להתחבש" עם המערכת - שתעבוד עם הטלוויזיה בצורה חלקה.
בנוגע לתקציב - עד 600 ש"ח נראה לי טוב, ואם המכשיר נפוץ באינטרנט גם יד 2 תופס.
אשמח לקבל עזרה
תודה!