פלטפורמה להרצת XBMC בצורה מלאה והנתמכת ביותר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
OmriBd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חברים.
ראשית רציתי להגיד תודה לכל חברי הפורום על הכתיבה של המאמרים
כאן באתר, קראתי והחכמתי.

בגישה הראשונית שלי לקנית סטרימר לטלוויזיה, מטרתו הראשית הייתה להציג תכנים מהמחשב על הטלוויזיה ב-Live (כלומר, מהרשת עצמה, ולא ע"י העברה על DOK וכו') בצורה נוחה.
אבל אחרי ששמעתי על ה-XBMC נפתח לי התיאבון :)

עכשיו, להבנתי XBMC היא אפליקציה הרצה על מערכת הפעלה מסוימת (הנתמכת על-ידה) וכוללת פיצ'רים שונים ואסטטים להזרמת מדיה ממקורות שונים, כל עוד תומכים בפרוטוקול (מחשב, אינטרנט וכו') וכמובן התקנת ה-Addons המפורסמים שלה.

בראייה הראשונית שלי רציתי לקנות Streamer פשוט ונפוץ (בוקסי, פופקורן ודומיהם) ולהתקין עליו XBMC, דבר שהבנתי שאפשרי לעשות אך לא נפוץ - ולכן ירדתי מזה.
בראייה שלי, סטרימר צריך להיות משהו אמין, ובסגנון Plug and Play אחרי התקנתו, ולכן אני מעדיף ללכת על הנפוץ.
המכשיר הזה יהיה מיועד (בעת מעבר דירה) להחליף את ממיר הכבלים, ולשמש לצפייה של הערוצים הישראלים הפופולרים (2, 10 ו-1) וצפייה בסרטים מהאינטרנט.
לכן אני מעדיף שהמכשיר הזה יהיה Stand-Alone ולא ידרוש בפעולה שלו שום תקשורת עם מכשיר נוסף, מלבד הטלוויזיה כמובן.

מה הדרישות שלי מהמכשיר:
1. הזרמה של תכנים מהמחשב.
2. XBMC Torrent להזרמה של תכנים בצורה נוחה מהאינטרנט (ומכאן בעצם הדרישה ל-XBMC).
3. Addon ל-XBMC של צפייה בשידורים של הערוצים הנפוצים (עידן+, שוב XBMC).
4. שלט.
5. אמינות.
6. עדיפות למכשיר עם תמיכה לחיבור רשת חוטי - לאמינות גבוהה יותר של הרשת האינטרנטית.

האופציות שראיתי למכשיר כזה הן כדלהלן:
1. וזה בסימן שאלה - האם ניתן להתקין על Chromecast שכן הוא על בסיס Android את ה-XBMC ובעצם להזרים אליו סרטים מהמחשב על הרשת האלחוטית, וכמובן סרטים וסדרות מהרשת דרך ה-XBMC Torrent?
2. Ouya Console - שאני מעדיף שלא, פחות אינטואיטבית בגלל השלט.
3. מחשבי HTPC פשוטים שראיתי שנמצאים פה בשרשורים. (שאלה - במקרה זה האם ה-XBMC הוא מערכת ההפעלה? על מה הוא רץ?).
4. מכשירים שראיתי בשרשור הזה: http://www.hometheater.co.il/vp1686677

בגדול - הכי חשוב לי שה-XBMC ירוץ על פלטפורמה שאני יודע שהיא נתמכת בו וירוץ בצורה מלאה, ולא אצטרך כל שני וחמישי להתקין פאטץ' כלשהו שיאפשר במקרה ריצה עם ה-XBMC.
אני לא צרכן משוגע של תכנים מבחינת איכות צפייה, ולכן מספיק לי צפייה ב-720P ותמיכה בקודקים הנפוצים ביותר (כשאני מזרים סרטים מהמחשב).
לכן אשמח לקבל המלצה למכשיר שיעשה את הדברים האלה בצורה הטובה יותר - המקובלת ביותר כדי שהתמיכה תהיה טובה ולא אצטרך "להתחבש" עם המערכת - שתעבוד עם הטלוויזיה בצורה חלקה.

בנוגע לתקציב - עד 600 ש"ח נראה לי טוב, ואם המכשיר נפוץ באינטרנט גם יד 2 תופס.

אשמח לקבל עזרה :)
תודה!

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #2 

לי יש מכשיר מבוסס אנדרואיד שמגיע עם XBMC מובנה, כל התוספים עובדים והכל רץ חלק ויציב, יש חיבור רשת חוטי, בקיצור עונה לך על כל הדרישות ולטעמי ממש לא צריך יותר מזה. מדובר על קופסה שנקראת MX2 שמבוססת על מעבד של AMLOGIC 8726 MX ליבה כפולה.
השלט נוח ועובד מצויין עם XBMC, לא דורש שום התעסקות מעבר להתקנת התוספים בהפעלה ראשונה.
חסרון אחד שמצאתי - אין לו יציאה אופטית, רק קואקסיאלית לאודיו רב ערוצי (או HDMI כמובן), לא יודע אם זה קריטי לך.

http://www.aliexpress.com/snapshot/6039566408.html

abeksis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1433
שם מלא: אבי אבקסיס
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #3 

אני בעל מכשיר minix x7 - מכשיר מעולה בעל מערכת הפעלה אנדרואיד, אפשרות להתקנת רומים מותאמים אישית..

קישור לאתר http://www.minix.com.hk/Products/MINIX-NEOSeries.htm - גרסה חדשה שלו 8 מביאה שיפורים נוספים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

karpe ו-abeksis, האם אתם מצליחים להריץ עליהם ב-XBMC תכני 1080P בלי תקיעות ובלי בעיות סינכרון בין הוידאו לאודיו?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

abeksis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1433
שם מלא: אבי אבקסיס
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #5 

pixies כתב:karpe ו-abeksis, האם אתם מצליחים להריץ עליהם ב-XBMC תכני 1080P בלי תקיעות ובלי בעיות סינכרון בין הוידאו לאודיו?
...
אני מחובר ישירות דרך כבל וללא רשת אלחוטית. הזרמת המדיה במקרה שלי רצה בצורה חלקה ללא בעיות.

ניתן להתקין rom מותאם אישית ( וזה מה שעשיתי ) ופתח לי מגוון אפשרויות לנוחות עבודה והתאמה אישית. רום מותאם אישית

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

אני עם הרום המקורי, והכל מנגן חלק בלי תקיעות ובלי בעיות סנכרון. הכי הרבה שניסיתי זה סרטי MKV ב-1080P בגודל 10-11G.
גם באלחוטי זה מנגן חלק אם הקליטה מספיק טובה.

OmriBd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

היי, תודה רבה לכולם, כנראה באמת אלך על אחד מכשירי Amtel שגם חוסכים
כאב ראש (מגיעים כבאנדל) וגם נותנים תמורת יחס - מחיר גבוה יותר.

שתי שאלות:
1. האם מישהו יכול להמליץ לי על באנדל מומלץ? (מה שכיתבו בלינק פה לא עדכני).
2. וזו שאלה די כללית (כי אני לוקה בחוסר ידע בנשא) - זה שהיחידה הזו היא די יעודית ל-XBMC (אם הבנתי נכון)
אין פחד כלשהו שמתישהו תפסיק תמיכה? או שתצא גרסא שלא תעבוד 100% כמו שצריך ואז אנחנו תקועים
עם מכשיר שאין מה לעשות בו יותר מדי?
נגיד ב-RPI אני יודע שהתמיכה גדולה יתר, יותר מפתחים וכו', ופה זה די "נישה".

בברכה, ותודה! עמרי.

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

הנה סרטון קצר שצילמתי להדגמת ניגון סרט 1080P ברשת חוטית, אין שום בעיה בסינכרון אודיו, והטריק פליי עובד חלק.

עמרי לא הבנתי למה התכוונת בדיוק (מה זה Amtel ? התכוונת Amlogic ?), אם כן - זו קופסת אנדרואיד וכל אפליקציה של אנדרואיד יכולה לרוץ עליה.
כולל משחקים, ואפליקציות סטרימינג שונות. מהבחינה הזאת דווקא היא הכי 'בטוחה' כי אנדרואיד כאן להשאר.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #9 

(Y)

OmriBd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

כן התכוונתי ל-Amlogic, אז בניגוד ל-RPI לא צריך גרסא "מיוחדת" ואפשר להריץ על זה את הגרסא הרגילה שיוצאת לאנדרויד?

שאלה נוספת - האם יש אופציה להזרים את מסך הפלאפון \ המחשב ל-XBMC (כמו שעושים ב-Chromcast?).
ואם לא דרך ה-XBMC, אולי אפשר לבצע את זה משום שה-Amlogic מבוסס Android?

תודה!

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

לא בדיוק, קצת פספסתי את הכוונה שלך. כן צריך גירסה מיוחדת של XBMC - אני ניסיתי להתקין כמה מהגירסאות החדשות של XBMC לאנדרואיד, וכולן לא תפקדו כראוי בגלל שלא הייתה תמיכה בהאצת חומרה. זה כנראה משהו שצריך להיות מקומפל לפי לוח אם ספציפי, ולכן צריך להתקין רק גירסאות קושחה עם XBMC שהותאם לאותה מערכת ספציפית. יש עדכונים של היצרן ACEMAX לקופסה הזאת, כרגע יש לי 12.2.
יש גם אפשרות להתקין קושחה אחרת מבוססת לינוקס (בלי אנדרואיד) שתכיל בעצם רק XBMC, ומקומפלת לצ'יפסט הספציפי, ואז זה אמור לעבוד חלק, לא ניסיתי.

לגבי הזרמה - ניסיתי מהאייפון עם AIRPLAY לXBMC וזה עובד יפה, זה מזרים רק מדיה (תמונות/מוזיקה/סרטים), לא MIRROR של המסך עצמו.
לא יודע מה לגבי הזרמה מאנדרואיד, משער שזה אפשרי.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #12 

מעבד amlogic עם מערכת הפעלה אנדרואיד לא מריץ xbmc 13 , יש בעיות תמונה. מסך שחור...
איו האצת חומרה בגרסה 12 שהגיע מובנה.

אני מדבר על מכשיר mx5
http://www.aliexpress.com/item/Bluetime ... 06431.html

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

הבעיות מסך שחור שאתה מדבר עליהן זה בגלל חוסר תמיכה בהאצת חומרה, אם תבטל את האופציה של שימוש בהאצת חומרה בXBMC תקבל תמונה, אבל מקרטעת.
בגירסה 12.2 המובנית במכשיר שלי יש האצת חומרה והכל רץ חלק. בלי האצת חומרה זה מקרטע. אני מדבר על MX2 או MIDNIGHT שנתתי את הלינק אליו קודם. לא יודע מה קורה במMX5

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”