האם מחזור החיים של הקונסולות עומד להתקצר?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73363
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://bgr.com/2014/06/05/playstation-5 ... +Report%29
סגן נשיא בכיר ב AMD (החברה שפיתחה את רב החומרה בבסיסם של הקונסולות הנוכחיות של מיקרוסופט וסוני) הכריז כי הקונסולות הבאות כבר נמצאות בפיתוח. הוא העיר שהדור הבא ישוחרר יותר מוקדם ממה שאנשים מצפים. בהנחה שמחזור חיים ממוצע של קונסולה עומד על כ 7 שנים, הם זה אומר שנראה את הקונסולות הבאות עוד כ 2-3 שנים?
בהתחשב בכך שהקונסולות הנוכחיות מבוססות על טכנולוגיית X86 (טכנולוגיה זהה למה שיש ב PC), אם לא ישנו כלום בארכיטקטורה של הדור הבא (וכנרא שלא), אין שום סיבה שלא תהיה תמיכה לאחור במשחקים (לא יצריך אמולציה מיוחדת או שבבים יעודיים כמו בעבר) ולכן בעלי הקונסולות לא יפסידו את כל אוסף המשחקים שלהם אלא רק את הקונסולה שעולה מאות דולרים בודדים.
אני אישית בעד, מה דעתכם?
סגן נשיא בכיר ב AMD (החברה שפיתחה את רב החומרה בבסיסם של הקונסולות הנוכחיות של מיקרוסופט וסוני) הכריז כי הקונסולות הבאות כבר נמצאות בפיתוח. הוא העיר שהדור הבא ישוחרר יותר מוקדם ממה שאנשים מצפים. בהנחה שמחזור חיים ממוצע של קונסולה עומד על כ 7 שנים, הם זה אומר שנראה את הקונסולות הבאות עוד כ 2-3 שנים?
בהתחשב בכך שהקונסולות הנוכחיות מבוססות על טכנולוגיית X86 (טכנולוגיה זהה למה שיש ב PC), אם לא ישנו כלום בארכיטקטורה של הדור הבא (וכנרא שלא), אין שום סיבה שלא תהיה תמיכה לאחור במשחקים (לא יצריך אמולציה מיוחדת או שבבים יעודיים כמו בעבר) ולכן בעלי הקונסולות לא יפסידו את כל אוסף המשחקים שלהם אלא רק את הקונסולה שעולה מאות דולרים בודדים.
אני אישית בעד, מה דעתכם?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
זה הגיוני, אבל רק משום שהדור הנוכחי יצא לטעמי לא מבושל מספיק.
כלומר היה להם מספיק זמן להתארגן על קונסולות איכותיות שיחזיקו לאורך זמן.
הבעיה שבפיתוח הם התרכזו בדברים שונים ומיותרים, וקיבלנו מכשיר אחד שכבר כעת אינו עומד בסטנדרטים (XBOX ONE)
ומכשיר שני שעומד בחלקם, אבל יתיישן מהר.
כלומר היה להם מספיק זמן להתארגן על קונסולות איכותיות שיחזיקו לאורך זמן.
הבעיה שבפיתוח הם התרכזו בדברים שונים ומיותרים, וקיבלנו מכשיר אחד שכבר כעת אינו עומד בסטנדרטים (XBOX ONE)
ומכשיר שני שעומד בחלקם, אבל יתיישן מהר.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1110 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
בעד בתנאי שיהיה ניתן לשמור את המשחקים ללא עלות נוספת ומחיר קונסולה יהיה הוגן. אחרת זה לא יהיה צעד נכון מבחינתם.
אני מהמר על קונסולה הבאה 4 שנים מיום ההשקה של סוני 4 ( הדיבורים יתחילו אחרי 3 שנים )
אני מהמר על קונסולה הבאה 4 שנים מיום ההשקה של סוני 4 ( הדיבורים יתחילו אחרי 3 שנים )
אני מקווה שהוא צודק. זה אומר שחומרה מעודכנת תגיע לשוק לעיתים יותר קרובות מה שימנע את זה שהקונסולות החלשות יכתיבו את איכות המשחקים על ה- PC. זה וגם כל עניין הבלעדיות שהולך ומצטמצם כל הזמן (ככה לפחות זה נראה לי). בסוף ירד האסימון להמונים שהפער בין שני העולמות האלה (PC וקונסולות) הולך ונסגר.
עתיד הגיימינג על ה- PC מעולם לא נראה ורוד יותר.
עתיד הגיימינג על ה- PC מעולם לא נראה ורוד יותר.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
הפוטנציאל אפילו יותר טוב...
לא רק משחקים של הדור הזה שיפעלו על הדור הבא בעוד 4 שנים, אלא גם משחקים ל (נגיד) *PS5 אפשר לעשות שיפעלו על PS4, ברמת גרפיקה מתאימה - וכשקונים PS5, אותו דיסק/דיגיטלי מתאים, ומקבלים גרפיקה משופרת (קצת כמו הגדרות "בינוני/גבוה" במחשב).
כל עוד שומרים על סביבת פיתוח זהה, אין סיבה שלא. הדבר הזה יאפשר לאנשים לשדרג בקלות יותר, ולחברות להוציא קונסולות בתדירות גבוהה יותר תוך שמירה על תאימות.
(או X2, לצורך העניין)
לא רק משחקים של הדור הזה שיפעלו על הדור הבא בעוד 4 שנים, אלא גם משחקים ל (נגיד) *PS5 אפשר לעשות שיפעלו על PS4, ברמת גרפיקה מתאימה - וכשקונים PS5, אותו דיסק/דיגיטלי מתאים, ומקבלים גרפיקה משופרת (קצת כמו הגדרות "בינוני/גבוה" במחשב).
כל עוד שומרים על סביבת פיתוח זהה, אין סיבה שלא. הדבר הזה יאפשר לאנשים לשדרג בקלות יותר, ולחברות להוציא קונסולות בתדירות גבוהה יותר תוך שמירה על תאימות.
(או X2, לצורך העניין)
תהיה ריאליelangab כתב:הפוטנציאל אפילו יותר טוב...
(או X2, לצורך העניין)...
אם סוני תתחיל להוציא לשוק כל שנתיים לצורך העניין קונסולה חדשה זה יאבד את כל המטרה שלה
הרי קונסולות אמורות להחזיק זמן ממושך בשוק ולחסוך לגיימר כסף וזמן של שידרוג חומרה ולתת מקסימום ביצועים בהתאם ליכולות החומרה
אם דבר כזה יקרה בסופו של דבר אנשים ינטשו את שוק הקונסולות
פוטנציאל יש אבל זה לא יקרה כי זהיוביל את סוני ואת מיקרוסופט להוצאות מטורפות ונזק
עוד לא ניצלו אפילו רבע מהיכולות של הקונסולות שיש היום ואני בטוח שעוד מעט נראה תוצאות יפות
החומרה שיש היא מאוד חזקה ואני מאמין שנראה את הקונסולות הבאות רק בעוד 5 שנים
לגבי עתיד הPC - לא רואה אופציה כזאת שמחשב יעלה על קונסולות מבחינת איכות המשחקים (לא מהבחינה הגרפית)
לשם השוואה תראה את כל המשחקים האקסלוסיבים שיוצאים לקונסולות ומשחקים שיוצאים לPC שרובם בעצם פורטים
גם יש הרבה משחקים והרחבות בלעדיות לקונסולות
אז אני לא חוזה שום שינוי בעניין הזה
אני חושב שמאז שהתפרצה תופעת הפיראטיות למפתחים יש יותר רצון לפתח לקונסולות מאשר למחשב
זה המצב וחבל
אני לא רוצה להיות ריאלי, אני כלקוח מחפש את המוצר הכי טוב. ייתכן וזה לא ריאלי אבל זה לא הופך את זה לפחות רצוי. בנוסף, אני מאוד מתקשה להאמין שהדור הזה יחזיק עד 2022... (בהסתמך על חיי המדף של הדור היוצא, 8 שנים). המעבר לארכיטקטורת מחשב מוזילה משמעותית את עלויות הפיתוח, ולפחות אצל מיקרוסופט מערכת ההפעלה היא כבר לא יחודיית לקונסולה אלא ואריאציה של חלונות 8. יהיה הרבה יותר זול לפתח את הדור העתידי, והשוואה למחשב תהיה בלתי נמנעת בעקבות המפרט הזהה. כבר בהשקה שתי הקונסולות נאבקות כדי להוציא 1080P\60FPS, אני משער שבשנת 2018 הפער יהיה אפילו גדול יותר (בין מחשב לקונסולה). אז בטח שלא כל שנתיים, אבל בהחלט אני רואה אופציה לדור עתידי עוד 4-5 שנים.tall101 כתב:תהיה ריאלי......
לגבי עתיד הPC...
לגבי ה PC, לא רשמתי כלום על PC, רק הבאתי כדוגמא את האפשרות שם לשינוי רמת הגרפיקה
·הליבה לא. התווסף כרטיס רשת אלחוטי מובנה, יציאת HDMI מובנית וקירור יותר מוצלח - אבל מבחינת מעבד/מהירות/כמות RAM וכו' - אותו דבר בדיוק.giladl כתב:האם החומרה של ה-360 למשל לא שודרגה בגירסאות החדשות יותר בסלים למשל?...
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
הפער בין מחשב לקונסולה מורגש כבר היום. אי אפשר להשוות מוצר שיש לו יכולות שדרוג כמו מחשב לקונסולה שהחומרה שלה לא משתנה במשך שנים.
במחיר של הקונסולות היום (400 דולר) אפשר להרכיב מחשב גיימינג ממוצע מינוס. בעוד שנה עד שנה וחצי במחיר הזה יהיה אפשרי להרכיב מחשב גיימינג חזק.
מה שלא מובן לי, זה אם שתי החברות הוציאו קונסולה מבוססת X86, למה לא להכניס בהם מעבדים חזקים והרבה ראם אבל עם אפשרות לשדרוג כרטיס מסך בעתיד? הרי את רוב הכסף הם במילא עושות מהמשחקים, האביזרים הנלווים והשירותי און-ליין ולא מהחומרה עצמה.
במחיר של הקונסולות היום (400 דולר) אפשר להרכיב מחשב גיימינג ממוצע מינוס. בעוד שנה עד שנה וחצי במחיר הזה יהיה אפשרי להרכיב מחשב גיימינג חזק.
מה שלא מובן לי, זה אם שתי החברות הוציאו קונסולה מבוססת X86, למה לא להכניס בהם מעבדים חזקים והרבה ראם אבל עם אפשרות לשדרוג כרטיס מסך בעתיד? הרי את רוב הכסף הם במילא עושות מהמשחקים, האביזרים הנלווים והשירותי און-ליין ולא מהחומרה עצמה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

שלגון - איזה משחק ה PS4 לא מריץ ב FHD? הבעיה היא עם ה XBONE שהמפרט שלו חלש בעשרות אחוזים מה PS4:
http://www.hometheater.co.il/vt204960.% ... X-ONE.html
http://www.hometheater.co.il/vt204960.% ... X-ONE.html
·Watch Dogs רץ ב 900Huber כתב:שלגון - איזה משחק ה PS4 לא מריץ ב FHD? הבעיה היא עם ה XBONE שהמפרט שלו חלש בעשרות אחוזים מה PS4:
http://www.hometheater.co.il/vt204960.% ... X-ONE.html...
·Huber כתב:שלגון - איזה משחק ה PS4 לא מריץ ב FHD? הבעיה היא עם ה XBONE שהמפרט שלו חלש בעשרות אחוזים מה PS4:
http://www.hometheater.co.il/vt204960.% ... X-ONE.html...
כתבתי FHD + 60FPS.
רשימה: http://www.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_v ... Framerates
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
-
Huber
- חבר במועדון HT

·elangab כתב:·Watch Dogs רץ ב 900.........
בוא לא נתחיל לדבר על המשחק הזה. לדעתי החברה שיצרו את המשחקים הזה פשוט *** של מפתחים. יש לי את גירסת ה PC והוא ע מ ו ס לעייפה בבאגים, שלא לדבר על כך שהרבה בעלי מערכות ואפילו חזקות סובלים מבעיות ביצועים. פה האשמה לאו דווקא ב PS4 אלא במפתחת, ומה שמחזק את הטענה הזו היא העובדה שזה המשחק היחיד שלא רץ ב FHD על ה PS4 (כולם כן יכולים לפתח משחקים ב FHD והם לא? למה? מה מיוחד במשחק הזה?).
-
Huber
- חבר במועדון HT

·...
אה. זה משהו אחר. בכל מקרה, אני אישית לא חושב ש 30FPS זה כזה נורא, שיחקתי בהרבה משחקים ב PS3 שרצו ב 30 FPS ואילו לא ידעתי על כך.
ד"א, אחלה לינק, הוספתי אותו בת'רד היעודי לנושא הנ"ל
גם BF4 רץ ב 900 (לא ש 900 זה כזה הבדל משמעותי מ 1080, כן ? זה זניח לחלוטין).Huber כתב:·......
בוא לא נתחיל לדבר על המשחק הזה. לדעתי החברה שיצרו את המשחקים הזה פשוט *** של מפתחים. יש לי את גירסת ה PC והוא ע מ ו ס לעייפה בבאגים, שלא לדבר על כך שהרבה בעלי מערכות ואפילו חזקות סובלים מבעיות ביצועים. פה האשמה לאו דווקא ב PS4 אלא במפתחת, ומה שמחזק את הטענה הזו היא העובדה שזה המשחק היחיד שלא רץ ב FHD על ה PS4 (כולם כן יכולים לפתח משחקים ב FHD והם לא? למה? מה מיוחד במשחק הזה?)....
אולי WD מתוכנת גרוע, ואולי גם BF4 מתוכנת גרוע. אולי רוב החברות לא למדו מספיק את ה X1 ולכן הן מתקשות איתו יותר ואולי בעוד שנה כל המשחקים ב PS4 ירוצו ב 1080p/60fps - אבל זה לא משנה את העובדה שכבר בהתחלה לכולם קשה - או 1080, ואז זה רק 30FPS, או 60FPS אבל אז טיפה ירידה ברזולוציה - ומה המחיר ? רמת הפרטים, התאורה ? אלא אם ה SDK החדשים של DX12 ל X1, והמקבילה שלו ל PS4 (שאני משער שיצא משהו) ישנו דברים מהותית, הדור הזה לא יחזיק מעמד אל מול התפיסה בקהל הגימריים על היכולות שלו. תראה היום איך ה X1 נתפס כמכשיר חלש, גם אם זה לא ממש ככה, ומה זה עושה למעמד שלו. אם מתעלמים רגע מהטכני אז כן, שתי הקונסולות מרשימות מאוד - אבל לא מביאות משהו עד כדי כך שונה, כמו ש PS360 הביאו בזמנו, ולכן קשה לי להאמין שהם יחזיקו יותר מחמש שנים בשוק.