רכישת מקרן יד שניה
היי
אני עושה את צעדי הראשונים בתחום המקרנים וכפי שהומלץ לי פה, כדאי
ללכת אך ורק על מקרן HD. הבעיה היא שמקרנים כאלה עולים הרבה מעבר
לסכום שרציתי להשקיע (כ-2,000) ש"ח, אז חשבתי לבדוק את האפשרות של
מקרנים יד שניה.
מה לדעתכם יש לבדוק ברכישה כזאת? במידה ואני רואה כי המקרן פועל בצורה תקינה,
האם יש לבדוק משהו נוסף מלבד כמות שעות בשימוש? כמו כן, האם יש לנתון של כמות
השעות חיווי במקרנים המודרנים? (והאם חיווי זה אמין)?
אני עושה את צעדי הראשונים בתחום המקרנים וכפי שהומלץ לי פה, כדאי
ללכת אך ורק על מקרן HD. הבעיה היא שמקרנים כאלה עולים הרבה מעבר
לסכום שרציתי להשקיע (כ-2,000) ש"ח, אז חשבתי לבדוק את האפשרות של
מקרנים יד שניה.
מה לדעתכם יש לבדוק ברכישה כזאת? במידה ואני רואה כי המקרן פועל בצורה תקינה,
האם יש לבדוק משהו נוסף מלבד כמות שעות בשימוש? כמו כן, האם יש לנתון של כמות
השעות חיווי במקרנים המודרנים? (והאם חיווי זה אמין)?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
במקרן יד שנייה אתה צריך לקחת בחשבון כי המנורה הקיימת במקרן לא תחזיק יותר מכמה עשרות שעות ולתמחר בהתאם.
בתקציב של 2,000 ש"ח אין כרגע בפורום לדעתי מקרנים שכדאי להסתכן איתם אבל את ה-HD73 ביד שנייה הייתי לוקח בעד 1,300 ש"ח.
אם הקונה רוצה לקבל 1,600 ש"ח אז הייתי מסכים כתלות בכך ש-1,000 ש"ח יינתנו במזומן ו-600 ש"ח נוספים לתשלום בסוף אוקטובר כאשר במידה והמנורה תוחלף עד מועד התשלום התשלום יבוטל.
בתקציב של 2,000 ש"ח אין כרגע בפורום לדעתי מקרנים שכדאי להסתכן איתם אבל את ה-HD73 ביד שנייה הייתי לוקח בעד 1,300 ש"ח.
אם הקונה רוצה לקבל 1,600 ש"ח אז הייתי מסכים כתלות בכך ש-1,000 ש"ח יינתנו במזומן ו-600 ש"ח נוספים לתשלום בסוף אוקטובר כאשר במידה והמנורה תוחלף עד מועד התשלום התשלום יבוטל.
לדעתי אין לך מה לחשוש. בנוסף אני לדוגמא רכשתי לפני כשבע שנים מקרן סניו plvz4. זהו מקרן 720p ולא fhd. זה מה היה בזמנו ועלה 16000 שח.
כיום לאחר כל שנות השימוש עשה כ 600 שעות סהכ.
אני לא מחליף כי אין שום סיבה בעולם,רואים מעולה. אבל יש הרבה חברה שמחליפים מקרנים כאילו כמו שלי או של חברת פנסוניק לדוגמא.
אילו מוצרים מעולים שאם נשמרו כראוי יעבדו שנים רבות ולרוב נמכרים בפרוטות.
גם מקרן חדש יכל להתקלקל לאחר שנה כשנגמרה האחריות.
מה כן ?
ראשית ממי קונים, שנית לקנות מוצר שיש דרך לטפל בו אם יש בעיה, יש חלפים זמינים ועלות נמוכה.
אני אישית מעדיף מוצר ברמה גבוהה מיד שניה על מוצר חדש נחות.
כיום לאחר כל שנות השימוש עשה כ 600 שעות סהכ.
אני לא מחליף כי אין שום סיבה בעולם,רואים מעולה. אבל יש הרבה חברה שמחליפים מקרנים כאילו כמו שלי או של חברת פנסוניק לדוגמא.
אילו מוצרים מעולים שאם נשמרו כראוי יעבדו שנים רבות ולרוב נמכרים בפרוטות.
גם מקרן חדש יכל להתקלקל לאחר שנה כשנגמרה האחריות.
מה כן ?
ראשית ממי קונים, שנית לקנות מוצר שיש דרך לטפל בו אם יש בעיה, יש חלפים זמינים ועלות נמוכה.
אני אישית מעדיף מוצר ברמה גבוהה מיד שניה על מוצר חדש נחות.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
קובי,
האם יצא לך לראות מקרנים כמו הסוני 50 ועדיין לדעתך בסניו שלך רואים מעולה?
אם זה המצב אז אשריך, אני ראיתי קפיצה משמעותית ביחס לאפסון 8500 שבו ראיתי קפיצה משמעותית למיצובישי 1100 שהיה לי לפניו שלהבנתי דומה באיכותו לסניו שלך.
אם במהלך 7 שנים יש לך רק 600 שעות צפייה אולי באמת לא שווה להשקיע בשדרוג (לי יש כבר 800 שעות אחרי קצת יותר משנה מרכישה).
האם יצא לך לראות מקרנים כמו הסוני 50 ועדיין לדעתך בסניו שלך רואים מעולה?
אם זה המצב אז אשריך, אני ראיתי קפיצה משמעותית ביחס לאפסון 8500 שבו ראיתי קפיצה משמעותית למיצובישי 1100 שהיה לי לפניו שלהבנתי דומה באיכותו לסניו שלך.
אם במהלך 7 שנים יש לך רק 600 שעות צפייה אולי באמת לא שווה להשקיע בשדרוג (לי יש כבר 800 שעות אחרי קצת יותר משנה מרכישה).