משהו לא נשמע טוב עם מערכת הכיול של אונקיו.
שלום לכולם,
כיילתי את את המערכת לפי המדריך באתר אבל כמו שכבר מישהו רשם כאן, הרמקולים האחוריים נשמעים הרבה יותר חזק מהקדמיים. צריך להגביר עד עוצמה של כ 40 (הווליום מוצג מ 0 ולא ב db) בשביל לשמוע סביר.
מה לדעתכם הבעייה?
מגבר אונקיו 626
רמקולים קדמיים,סאב וסנטר של acoustic energy
אחוריים של גאמו.
כיילתי את את המערכת לפי המדריך באתר אבל כמו שכבר מישהו רשם כאן, הרמקולים האחוריים נשמעים הרבה יותר חזק מהקדמיים. צריך להגביר עד עוצמה של כ 40 (הווליום מוצג מ 0 ולא ב db) בשביל לשמוע סביר.
מה לדעתכם הבעייה?
מגבר אונקיו 626
רמקולים קדמיים,סאב וסנטר של acoustic energy
אחוריים של גאמו.
אני לא מתייחס אליך באופן ספציפי, אבל אנשים לוקחים את מערכות הכיול יותר מדי ברצינות.
הכיול קבע לאחוריים עוצמה חזקה מדי לטעמך? אז תיכנס לתפריטים ותנמיך את העוצמה שלהם. אותו הדבר עם כל קביעה אחרת של המערכת שניתן לשנות ידנית. החדר מאד משפיע על מערכת הכיול, ומה שנראה לה הגיוני הוא לא תמיד הדבר הנכון (או מה שנשמע לנו מוצלח).
הכיול קבע לאחוריים עוצמה חזקה מדי לטעמך? אז תיכנס לתפריטים ותנמיך את העוצמה שלהם. אותו הדבר עם כל קביעה אחרת של המערכת שניתן לשנות ידנית. החדר מאד משפיע על מערכת הכיול, ומה שנראה לה הגיוני הוא לא תמיד הדבר הנכון (או מה שנשמע לנו מוצלח).
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
תוריד אפליקציה של spl לנייד ,תריץ רעש לבן לכל רמקול בעזרת הרסיבר ,ותבדוק מה העוצמה שמד ה spl קורא. כל הרמקולים צריכים להיות על אותה עוצמה. במידה וזה המצב הכיוון שהאודסי עשה הוא נכון.
הקפדת להפנות את המיקרופון כלפי התקרה? שמת אותו על חצובה בגובה האוזנים ? הקפדת לא למקם אותו קרוב לקיר ?
הקפדת להפנות את המיקרופון כלפי התקרה? שמת אותו על חצובה בגובה האוזנים ? הקפדת לא למקם אותו קרוב לקיר ?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8136
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 475 פעמים
מה שלא יהיה זה לא הגיוני להגביר ל 40. ( דרך אגב יש הגדרה שמשנה את המספרים האלה לרפרנס ואז אתה רואה את זה ב db ).
משהו בסיסי אצלך לא בסדר. או שלא מחובר טוב או שאני באמת לא יודע מה.
מערכת הכיול ב 626 היא של אודיסי ולא של אונקיו והיא מערכת שבסך הכל יודעת לעשות את העבודה.
מכיוון שחסרים המון פרטים אני ממליץ לך לנתק הכל, לחבר מחדש ולכייל שוב לפי אחד מהשרשורים באתר שעוסקים בכיול של אודיסי.
ליאור
משהו בסיסי אצלך לא בסדר. או שלא מחובר טוב או שאני באמת לא יודע מה.
מערכת הכיול ב 626 היא של אודיסי ולא של אונקיו והיא מערכת שבסך הכל יודעת לעשות את העבודה.
מכיוון שחסרים המון פרטים אני ממליץ לך לנתק הכל, לחבר מחדש ולכייל שוב לפי אחד מהשרשורים באתר שעוסקים בכיול של אודיסי.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
מיקום שגוי של מקרופון הכיול יכול לניב תוצאות נוראיות. היכן מקמת את המיקרופון בזמן הכיול? יש אנשים שממקמים אותו על הכורסא או על כסא לא יציב שרוטט בזמן השמעת צלילים מהסאב.. במקרה של כורסא אז המקרופון גם נחסם ע"י המשענת שלה ואז הוא לא מצליח להעריך טוב את עוצמת האחוריים.. צריך לסלק את הקורסא מהמקום ולהניח את המקרופון בגובה האוזניים על חצובה או שולחן כבד ויציב. רצוי לכבות את המזגן וכל מקור רעש אחר (להוציא את האשה והילדים מהבית או לנעול אותם בממד.. זה מה שאני עשיתי..) בהצלחה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

-Sexter כתב:מיקום שגוי של מקרופון הכיול יכול לניב תוצאות נוראיות. היכן מקמת את המיקרופון בזמן הכיול? יש אנשים שממקמים אותו על הכורסא או על כסא לא יציב שרוטט בזמן השמעת צלילים מהסאב.. במקרה של כורסא אז המקרופון גם נחסם ע"י המשענת שלה ואז הוא לא מצליח להעריך טוב את עוצמת האחוריים.. צריך לסלק את הקורסא מהמקום ולהניח את המקרופון בגובה האוזניים על חצובה או שולחן כבד ויציב. רצוי לכבות את המזגן וכל מקור רעש אחר (להוציא את האשה והילדים מהבית או לנעול אותם בממד.. זה מה שאני עשיתי..) בהצלחה....
אני מסכים שמיקום שגוי של מיקרופון יכול להביא לתוצאה גרועה אבל אני לא מסכים עם הקטע של "לסלק את הכורסא".
היא חלק מהחדר, היא משפיעה על הסאונד בחדר והיא תהיה שם כשתשתמש בחדר. הדבר האחרון שאני היתי עושה זה מוציא את הכורסא בזמן הכיול. צריך למצוא פתרון יצירתי אחר. אולי לקחת מדידה במיקום גבוה יותר, או להרחיק מהמשענת אבל בטח לא להוציא גורם משמעותי מחוץ לחדר.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ליאור,איזה פרמטרים חסרים לך?
מבחינת חיבורים,אין יותר מדי מה להתבלבל שם,מבחינת הכיול,נעשה על חצובה כמו שצריך-במיקום סביר מגב הספה וכו וכו לפי המדריך באתר.
הגיוני שכל הרמקולים מונחתים בכמה db מבחינת העוצמה שלהם?
בכל מקרה,האם ניתן לעשות toggle בין מצב הכיול הזה לבין כיול ידני שאני אגדיר על מנת לשמוע את ההבדלים?
תודה
מבחינת חיבורים,אין יותר מדי מה להתבלבל שם,מבחינת הכיול,נעשה על חצובה כמו שצריך-במיקום סביר מגב הספה וכו וכו לפי המדריך באתר.
בכל מקרה,האם ניתן לעשות toggle בין מצב הכיול הזה לבין כיול ידני שאני אגדיר על מנת לשמוע את ההבדלים?
תודה
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
-sinbad2 כתב:ליאור,איזה פרמטרים חסרים לך?
תודה...
איזה דגמים בדיוק יש לך לרמקולים?
סאב?
האם כיילת לפי המצורף?
http://www.hometheater.co.il/vt193289.% ... yssey.html
האודיסי עושה עבודה מדהימה!!! צריך לדעת איך לעבוד איתו,אגב אולי הגאמו מכוונים אליך לכן זה נשמע לך חזק...
בכל מקרה גם על זה האודיסי אמור להתמודד בקלות...אבל גם לי זה קרה וכיוונתי את האחוריים קדימה במקום אליי..
כיף חיים.
- royla
-
- חבר ותיק

-LiorShap כתב:אם היו לך רמקולים מאותה סדרה של הקדמיים והסנטר ( תמיד מומלץ סט מלא מאותו יצרן ודגם ) אז הכיול היה מצליח יותר טוב לדייק.
ממליץ לך לכייל ידנית במצב שלך....
צודק לדבי ההבדלים בסאונד בין החברות אבל ידנית זה ממש יהיה פחות טוב,לדעתי.
כיף חיים.
דעתי היא שאתה טועה.
לא קיימת מערכת כיול שתבצע את העבודה לבד ללא התערבות ידנית. במקרים אופטימליים צריך התערבות מינימלית וזה בתנאי שהחדר
אקוסטי / ייעודי ברמה גבוהה ושכל הרמקולים תואמים אחד לאחד. ( אפילו הסנטר ).
ברוב המקרים שלנו , קרי סלון ממוצע , חדר וכדומה הכיול רק מכין את הקרקע. לא מעבר.
לא קיימת מערכת כיול שתבצע את העבודה לבד ללא התערבות ידנית. במקרים אופטימליים צריך התערבות מינימלית וזה בתנאי שהחדר
ברוב המקרים שלנו , קרי סלון ממוצע , חדר וכדומה הכיול רק מכין את הקרקע. לא מעבר.
- royla
-
- חבר ותיק

-LiorShap כתב:דעתי היא שאתה טועה.
ברוב המקרים שלנו , קרי סלון ממוצע , חדר וכדומה הכיול רק מכין את הקרקע. לא מעבר....
מכבד את ניסיונך ודעתך.
אצלי זה עובד פצצה!!!לא נוגע בכלל!!
כיף חיים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, הגיוני שתהיה הנחתה של כמה db's בכל הרמקולים. אבל מעל 5db זה חשוד ..sinbad2 כתב:ליאור,איזה פרמטרים חסרים לך?
תודה...
אפשר לעבור בין מצבים. אתה יכול לייצר שני listening modes ( נראה לי שקוראים לזה ככה ) כאשר באחד האודיסי כבוי ובשני דלוק.
אם אתה לא מסתדר עם זה פשוט תכבה את האודיסי ותנסה להבין מה אתה שומע.
לגבי שינויים אחרי כיול.
ראשית וללא קשר לכיול האודיסי, יש לחתוך את כל הרמקולים ב 80hz. את הסאב ב 120hz. את זה אתה עושה בתוך הרסיבר. בסאב עצמו אתה לא נוגע ומוודא שאתה full band ללא שום פילטר. כלומר החיתוך מתבצע פנימית ברסיבר. בתחילת הכיול יש test tone שנשלח לסאב. תוודא שאתה מקבל קריאה של 75db.
תשתמש במקסימום נקודות כיול שהאודיסי מאפשר לך ( 3 ? אם אני זוכר נכון ב 626 ).
אחרי הכיול הגיוני להגביר טיפה את האחוריים ( אבל שוב בקטנה, אם נאלצת להגביר ב 15db זה לא הגיוני ) , טיפה נגיעה בסאב אבל לא יותר מזה. כמו שאמרו פה קודם, רצוי שבכיול המיקרופון יופנה למעלה, שלא יהיה קרוב למסעד הכסא או הספה, ושיהיה רחוק לכל הפחות 40-50 סנטימטר מהקיר האחורי או קיר אחר ..
עוד משהו שהיתי בודק זה שלא מופעלת שום אופציה של צמצום טווח דינאמי ( dynamic volume ? - לא זוכר בדיוק איך הם קוראים לזה ב menu ) אחרת הכל נשמע כמו פיתה שמעכו אותה.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- royla
-
- חבר ותיק

ושהדיניימיק אקיולייזר עובד...
כיף חיים.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3744
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 867 פעמים
- קיבל תודות: 287 פעמים
-istarmini כתב:תוריד אפליקציה של spl לנייד ,תריץ רעש לבן לכל רמקול בעזרת הרסיבר ,ותבדוק מה העוצמה שמד ה spl קורא. כל הרמקולים צריכים להיות על אותה עוצמה. במידה וזה המצב הכיוון שהאודסי עשה הוא נכון.
הקפדת להפנות את המיקרופון כלפי התקרה? שמת אותו על חצובה בגובה האוזנים ? הקפדת לא למקם אותו קרוב לקיר ?...
תשמע ליואב!!! זה עובד יפה עם אפליקציה של SPL
לעניות דעתי כל מערכות הכיול הם "בגדר" המלצה טובה.אבל אם יש משהו שהוא לא לטעמך את יכול לשנות בתפריט.
בהצלחה